Jelenlegi hely

Ki milyen sorozatot látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Úgy tudtam korábban, hogy Gaiman az egyik producer, de imdb-n nem látom.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



rwurl=http://i.imgur.com/aw6idxt.jpgrwurl=http://i.imgur.com/jzwIgtv.jpg

ShowHide spoiler #

ibi amentia latet



Nekem tetszik 5. Rész után is.



Into the badlands? Zsírúj sorozat. Első látásra csak egy kaszabolós, mérsékelten repkedős harcművészeti bemutató, de valahogy mégis megfogott, és a sztori is viszonylag érdekesnek tűnik. A karaktereket elég jól eltalálták, pedig kissé egysíkúak, kíváncsi vagyok, mennyit tudnak kihozni belőlük. Más nem nézi?

Btw: Csak pár napja fedeztem fel, hogy reinkarnálódott a Hardwired, de nagyon örülök neki :)



Gaiman? Ez a Good Omensből valami? Vagy abból van képregény vonal? Valaki sötétítsen fel pls.

Well.... f*ck. o.O



ibi amentia latet



Semmi köze a Good Omens-hez, vagyis leginkább a Good Omens-nek nincs köze semmi máshoz.
Ahogy már jelezték, Sandman, majd lett saját sorozata (most már több is.).

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Thx. Nem ismerem ezt a vonalat, csak a Gaiman nevére és az öltönyös manuszra kaptam fel a fejem. Már régóta volt szó egy Good Omens filmről, azt hittem az most egy sorozatban fog végül manifesztálódni, és kezdtem megörülni. Korai volt. De legalább megtudtam, hogy Gaiman képregényelt is a regények/novellák mellett :) Kár, hogy akkor ehhez az elmondásotok alapján nem lesz köze :(

Well.... f*ck. o.O



Túl sok benne a logikai bukfenc meg a plothole, en bloc meg átlagos kezdés után erős visszaesés. A női főszereplő változatlanul semmilyen. Végignézem most már én is az évadot (8. rész következik), de csak azért, mert kíváncsi vagyok, mit kever még Obergruppenführer Kovács Jani. Minden más szereplőre magasról tojok. Ha lesz esetleg 2. évad, az már nem fog érdekelni.

Non serviam



-az első rész alapján ennek a Lucifernek több köze van Crowleyhez mint a képregényes Luciferhez :-) A Vertigo comics-féle Lucifer tényleg a félelmetes bukott arkangyal, igazi antihős, semmit sem tesz önzetlenül (azt sem ami kifejezetten annak tűnik), a sorozat (első rész) beli viszont inkább Crowley: segítget embereknek csak ki ne derüljön mert nem illik az imidzsbe :-)

-Neil Gaiman csodálatos képregénye, a Sandman a világ összes képregényes, és a legtöbb rendes irodalmi díját is elvitte, és nem véletlenül. Mindenképp ajánlom, ha hozzá tudsz férni. Vannak gyengébb pillanatai de többnyire zseniális, illetve lazán kapcsolódó történetekből áll, így nem gond ha valamelyik világa kevésbé tetszik, általában a következő már fog :-)

-Azt hogy Lucifernek teleszalad a hócipője azzal hogy ő legyen az ördög, fogja magát otthagyja a poklot, és lokált nyit Los Angelesben, Gaiman találta ki a Sandmanben (jellemző rá az ilyesmi :-) ). A Vertigo Comics képregényei ezt a karaktert viszik tovább, de a történetüket, amennyire én tudom, nem Gaiman írta. A TV sorozatot ez utóbbiból csinálták, de az első rész alapján nem sok köze van, egy sokkal vidámabb, aranyos kis sztori eddig.

-a Good Omens az egyik kedvenc könyvem :-) És ez szerintem kifejezetten jól megfilmesíthető. Szemben a Sanmannel, amit sztem lehetetlen filmen nem elrontani :-(

Végül álljon itt az egyik kedvenc történetem a Sandmanből (nagyon nehéz kedvencet választani...), ami teljesen független a többi történettől, attól eltekintve hogy Álom ebben is szerepel: Ramadan
https://dlszenglish2.wikispaces.com/file/view/Sandman+50+-+Ramadan.pdf



Broadchurch 1. szezon

Ez jó volt. Köszi a tippet.



A MitHC a végére lesüllyedt fostalicska színvonalra. Pedig az alternatív történelmi sík meg 1-2 apró szál egy csomó jó lehetőséget tartogatott. Volna.

Sürgősen néznem kell valami nívósat a hétvégén, mondjuk a Broadchurch 2. évadot.

Non serviam



Az évadzárás valóban lackluster volt.



Broadchurch 2. évad

És még mindig jó :)



The Expanse ep1
Yessss, egy igazán jó, eléggé dark könyvsorozatból film. Aztán megláttam, hogy scifi channel (oppábocsánat, syfy) csinálja. Háááááááát. Production value jól néz ki, CG-vel nincs gond, és a sorozat ismérveit (erősen hard scifi) nem vágták ki. Mondjuk beleraktak néhány kelletlen angstelős extrát, hogy GoT-in-space-nek tűnjön, de nem igazán vészes eddig. Mondjuk a Holdent alakító Steven Strait színész kissé pipogya, nem hiszem, hogy fogja tudni hozni az elborult, üvölteni tudó righteous anger-t, de meglátjuk. A Millert alakító Thomas Jane viszont telitalálat.




Fargo 2x09

Újfent egy feszes rész amivel eljutottunk végülis az első évadban emlegetett eseményhez is. Továbbra is nagyon komálom a részekben a prezentációt meg a vágás stílust plusz a zenei aláfestések is mindig kellően jók.

ShowHide spoiler #

Broadchurch 1x01 - 1x05

Nem rossz, nem rossz. Tennant kicsit fura ezzel a skót akcentussal de amúgy jó itt is. Bár úgy látom brit sorozatokban a haját mindig ilyen röhelyesre tolják mig az amcsiban féstűt nyomnak a kezébe :D

Sztori kicsit ilyen cluedos whodonnit de végülis az ilyenekből nem mondhatni, hogy sok van szóval bejön.

Mindig elképesztő látni, hogy a briteknél a napfény hiánya milyen kiszívott bőrszínű meg amúgy sem épp model alkat arcokat termel ki :)

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Úgy egyébként rajtam kívül itt senki nem nézi a Fargot? :P

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Nem kenyerem a stílus, hiába jó a sztori, unom és szenvedek, meg közben idegesít, ahogy a hülye karakterek alázzák magukat. (Tudod, amikor neked kellemetlen és nézni is rossz.)
Legalábbis a film ilyen volt, én meg ebből kiindulva szartam a sorozatra magasról :D

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Ó pedig a filmből kiindulni nagy hiba. A film nekem sem jött be az általad is írt dolgok miatt de a sorozat ehhez képest teljesen más hangulattal bír (főleg az első évad). Szóval ha csak a film miatt nem néztél még bele akkor szerintem orvosold mert kellemesen fogsz csalódni. A második évad elején még úgy éreztem közelebb kerültünk a film hangulatához de szerencsére csak minimálisan és aztán megint szárnyra kapott a sorozat.

Első évadot már csak Billy Bob Thornton alakítása és karaktere miatt is nagyon ajánlatos végig nézni.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Freak írta: Első évadot már csak Billy Bob Thornton alakítása és karaktere miatt is nagyon ajánlatos végig nézni.

Biztos égnek fog állni a hajad de pont ő miatta nem tetszik a sorozat. Valamiért nagyon ellenszenves a játéka ebben. 2 rész után abbahagytam... miatta.



Még annyit, hogy én a filmet elöszőr az első évad után néztem meg, hogy lássam az is ilyen frankó-e. Hát nem az. A film a sorozathoz képest szvsz kurvaszar. Szóval esetleg ezt is mérlegeld ha esetleg mégis tennél egy próbát :)

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Jelen! Kötelező őszi program, csak kár hogy jövő héten már vége.



Kár valóban de az igen erős első évados felütés után nem gondoltam volna, hogy kapunk egy ilyen második évadot (rossz szájíz: True Detective). Szóval nagyon kiváncsi leszek, hogy vajon a harmadik évadban tudják-e ezt a szintet még1x hozni vagy nincs 2x egymás után ilyen mázlija az embernek.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Jessica Jones
Vegere is ertem. Nagyon jo volt. Az evad masodik fele piszok mod bejott. Kilgrave az egyik legjobb gonosz lett akit sorozatban lattam. Luke viszont tovabbra is baromi jellegtelen es irritalo karakter, nem ertem minek kap sajat sorozatot. :( Ja es Patsy is love <3



Freak írta: Még annyit, hogy én a filmet elöszőr az első évad után néztem meg, hogy lássam az is ilyen frankó-e.

Mi vitt rá a sorozat bepróbálására a film ismerete nélkül?

ibi amentia latet



Ezt én sem értem és nem a karakterrel van a baj hanem a színésszel. Valószínűleg nem is fogom megnézni köszönhető a faarcú színésznek.



Nagy volt annó a hype a film körül de sosem vett rá a lélek hogy megnézzem. Gondoltam akkor megnézem mit tudhat a sorozat ha már film után létrejött plusz már megjelenés előtt volt arról is némi buzz, hogy jónak ígérkezik. Első résztől beszippantott és kurva jól szórakoztam rajta így gondoltam akkor már megnézem ehhez képest milyen a film amit annyira imádtak sokan.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Joda írta: ilgrave az egyik legjobb gonosz lett akit sorozatban lattam.

Joda neked az eufória mindig törli a hosszútávú memóriádat? :) Most nem azért de bírtam Tennantot nagyon és számomra Kilgrave karaktere volt az egyetlen konstans jó cucc ebben az amúgy igencsak középszerű sorozatban de az ilyen már-már abszolút kijelentésekre mindig késztetést érzek, hogy reagáljak.

Azért nincs olyan messze mondjuk akár egy Daredevil benne egy Wilson Fisk karakterrel, egy Lorne Malvo (Fargo) vagy ha nagyon gondolkozni akarnék biztos fel lehetne sorolni jóóóó sok másik sorozat genyát aki azért Kilgrave karakterét simán beárnyékolja komplexitásban vagy mondanivalóban ha már genyákról kell beszélni.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



A Daredevil-t még nem néztem meg, a Fargo-t nem nézem (pont azért ami fel is jött itt is, a filmet nem szerettem ergo nem érdekelt belőle egy sorozat, de ha ennyire jó lehet a téli pihenőben bepróbálom azt is). :( Annyira sok sorozatot nem néztem elejétől végéig hogy ennyire középszerű legyen. Nem mondom hogy nincs igazad, biztos vannak jobb gonoszok más sorozatokban, de én így hirtelen csak Trinity-t tudnám felhozni még a Dexterből aki ennyire tetszett. (meg mondjuk Moriarty a Sherlockból, de ő inkább ripacs mint komplex jó karakter). Ezért is írtam, hogy az egyik legjobb akit sorozatban _láttam_. Nem abszolút igazságként közöltem, hogy a legjobb genya ever made. ;) Trinity marad ezek után is nálam a favorit.

Viszont a Daredevil-re kíváncsi leszek, ott azt hiszem a második rész után katapultáltam valami miatt, de már nem emlékszem. Megpróbálom újra mert amúgy érdekelne. Ott azt hiszem még semmiféle nagy ellenfél nem volt bevezetve.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!