Jelenlegi hely

Hőhullám

Utolsó bejegyzés


Barátom fővárosi szállodát visz. Ők még sokkal messzebb vannak a számaiktól mint én - tehát még csak nem is országspecifikus a probléma - bár elég most a hírünk külföldön, így ez is közrejátszhat.
Kb olyan a kihasználtságunk most, mintha egy hete zuhogna, és még egy hétre esőt írnának végig. Te jó ég, meleg van! - De most komolyan! Az utóbbi fél napban már MINDENKI a klímát kérdezi. Mintha fundamentálisan más lenne ezen a héten a meleg, mint bármikor a múltban...

Csak tolják a médiában a szart, és mindenki fordul vele irányba. Komolyan, bazd+, ha két hete azt mondja valaki, majd visszaesik a kihasználtság, "mert meleg van" , én képen röhögöm.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



bármennyire is klíma kamu ellenes vagyok, szerintem ez nem csak arról szól, hogy tolják a médiában a szart a hőségről. Az életszínvonala az embereknek itthon is szépen lassan azért emelkedett az elmúlt évtizedekben, és a sok otthonfelújítási támogatás, CSOK-os újépítésű házak, stb. által olyan ingatlanokban laknak az emberek egyre többen, ahol van klíma, még ha az valami noname fos is. És megmondom őszintén, ha elmegyek nyaralni a hőségben, akkor oké, hogy a vízben jól lehűlök, de utána kurva szar érzés lehet a klíma nélküli helyiségbe hazatérni és leizzadni újra, főleg ha még le is kapott a nap. Szal inkább van arról szó, hogy az emberek igényesebbek (és kényelmesebbek, puhányabbak) lettek, mint amilyenek a 90-es 2000-es években voltak.



40 fokra azert nem emlexem, sem arra, hogy ejszaka is paras 27 fok van.
altalaban egy evben par alkalommal futtatom a klimam, most masodik hete amikor itthon vagyok folyamatosan megy. eddig ejszakara lelottem, de mar asszonynal se birtam igy aludni a hetvegen*, ma szerintem jaratom, nem kereszthuzat lesz. jelenleg meg 30 fok van kinn.

(*van klimaja, de lekapcsolta alvashoz. aztan nekem sirt mindket nap, hogy nem birt aludni)

Parizer forever.



Fogalmam sincs, tegnap értem haza Zalabol ma láttam esőt először. Ez sem volt egy hu de nagy valami.



Kevesebb embernek van klímája, mint gondolnád - igaz, egy jó részük nem is jár nyaralni.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



az van, hogy puha pocsok vagytok.
xDDD

"okey-dokey!"



Soha ezelőtt nem emlékszem arra, hogy bármely időjárás jelentésben a 40 fokot le merték volna írni. Mert a 39 volt a max, ami amúgy kurvasok, napon nyilván van az 43 is, de optikailag mégse olyan rémisztő. És akkor szombaton látom ezt:

rwurl=https://i.kek.sh/Y1UfLnreLaS.png

Minden nap locsolunk, idén már v3.0 a kerti öntözés (IBC+csepegtető szalag, soha nem volt még ilyen jó termésünk), de a fű szenved, pedig hosszúra hagyom. Mennek a klímák, még jó, hogy van -39k túlfizetésem :Đ



hajnali 3ig klimaztam, akkor csereltem le szelloztetesre.

Parizer forever.



Ne panaszkodjatok. Nekem minden délután kúrnom kell ebben a melegben

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."




Gabika írta: hajnali 3ig klimaztam, akkor csereltem le szelloztetesre.

Nálam a napkozben 31 foknal este 10kor lesz kint huvosebb és kb hajnali 3ig szelloztetessel lehet lenyomni 29,5re hogy aztan ugyanugy 31re kelljek 11kor :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



De akkurátus :D



Bohó ifjú koromban apám néha száműzött a lakókocsiba, mert vendége jött a szobámba a nyaralóba, vagy mert eleve nem akartam felmenni a fater miatt, mert nőt hoztam. Szóval hiába volt egy kis tető a lakókocsi fölött, az ember simán arra kelt 9 körül, hogy nem csak másnapos, de ömlik róla a víz, és mögötte három méterrel, a Malév üdülőben pont ott van az a rohadt mérleghinta, amin sikoltoznak a kis férgek.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



annyira sajnallak :)

Parizer forever.



A kép jobb oldalán a félig látszódó szemüveges nő ott volt a Gyenesdiási strandon. Kb 20 percen keresztül nézegette a fák lombkoronáját, hogy mikor, hol fog majd besütni a nap a réseken, és ez alapján választotta ki a helyet ahová letették a cuccaikat. Egy élmény volt végignézni a procedúrát



Ha már hőhullám... jártas valaki klíma témában? Nyilván A+++ kell, mert a SEER érték 8+ úgy, ami nekem lényeg, mert kb. 60-66kw fennmaradó kedvezményes fogyasztási lehetőség marad minden hónapban, és így kb. beleférne. Ilyen téren milyen márka ami nem rohad le 2-3 év alatt? Fűtésre nagy valószínűséggel nem használnám, de csak jó ha a lehetőség adott, ha esetleg kifingik a cirko vagy a cserépkályha, de nem feltétel.
Na meg igen ám, de alacsony a mennyezet a hálóban, ahova tenném a klímát - ~210-220cm -(elvileg a mennyezettől min 30cm kell a beltéri egységnek? - akkor meg már konkrétan fej magasságban lenne...), a falak 60+cm-esek (vályog), kívülre a falra meg sehova nem lehetne tenni a kültéri részt, mert az a veranda kb. negyedét elfoglalná széltében. Padlás üres, nagyon nagy, de szigeteletlen, nem tudom lehet-e oda tenni a kültérit, bár ahogy néztem nem ajánlják. Hogy lehetne megoldani a kérdést?

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Szoktam kirakni egy régi cserépalátétbe vizet a madárkáknak, de kábé 2 napja elfelejtettem frissíteni. Most tettem bele új vizet, rögtön itt pancsol meg iszik benne 5-6 madár. Szegények már ők sem bírják, és úgy látszik nehezen jutnak friss vízhez.

https://www.turistamagazin.hu/hir/figyeljunk-a-madarakra-itassuk-oket-a-...

Még valamikor olvastam ezt a cikket, azóta csinálom. Amúgy nagyon aranyosak. Csak Csömörön pl itt a horgásztó, miért nem mennek oda? Lehet az valamiért nem tetszik nekik? Vagy a fészküktől, bárhol is legyen az, nem akarnak túl messze menni? Vagy csak hülyék mint a tök?

Chief Exorcist



Ilyenkor azért megnyugtatsz, hogy még nincs minden veszve :P :)



Gépész barátom eléggé vágja ezeket, és a Bosch hivatalos forgalmazója, tehát jó cuccai vannak. Ha érdekel, írj privit, és összekötlek vele.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Pont ma raktunk ki két tányért, mert van itt egy rezidens rigó, most meg egy haverja is, oszt tátott szájjal lihegve csivitelnek - de a hülyék persze nem mennek az itatóhoz.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



SBKMozes írta: Ilyenkor azért megnyugtatsz, hogy még nincs minden veszve :P :)

Mert rossz prekoncepcióid vannak :P ;)

Az hogy szeretem a zöld környezetet és az állatokat egy kertvárosi / falusi környezetben (még ha ha csak egy szaros BP agglomeráció is, nem igazi vidék), az teljesen természetes, hiszen így nőttem fel. Nekünk voltak állataink mindig is, tyúk, kacsa, disznó. Granted, már egy ideje nincsenek.

A szelektív hulladékot mióta van rá külön kuka szigorúan külön gyűjtjük. Melóba tömegközlekedéssel járok, mert egyrészt logikusabb, kevesebb idő, nem a dugóban pöfögök miközben semmit nem tudok csinálni (a melóba beérni legalább hasznos idő, végig tudom olvasni pl a hazai meg a külföldi médiát), és már extrán ösztönözve is vagyok rá a vármegye bérlet + BKK bérlet összevonásával, ami konkrétan lefelezte a bejárási költségemet.

Tehát a másik topicban folytatott klímavitában ugyan nem feltétlen értünk egyet, de ez nem azt jelenti, hogy egyéni szinten nem teszem azt meg ami normális gondolkodással elvárható lenne, azt meg pláne, amire még ösztözve is vagyok ráadásul.

Chief Exorcist



Klímából lehetőleg japánt. Mitsubishi-Daikin-Fujitsu-Panasonic

Prohardver fórumon 78k hozzászólásból lehet művelődni és a kérdésekre is relatív jól válaszolgatnak, + van az elején összefoglaló.
https://prohardver.hu/tema/milyen_legkondit_a_lakasba/



Egyébként érdemes kitenni egy másikat, pár kavicsot belerakni úgy, hogy a víz pont ne lepje el őket és akkor a különböző beporzók is fognak tudni inni nálad. Ha van valami virágos növényed, mellé ideális



És akkor a madarak nem csak ihatnak, de ehetnek is.



Na jó gyerekek, a meleg győzött.

Eddig azt mondtam, nem vagyok hajlandó a tetőtérből leköltözni a nappaliba (ahol van légkondi), mondván, hogy egy kis meleg miatt nehogy már ne tudjak a saját ágyamban aludni, hát mégsem fogok egy rohadt kanapén szenvedni.

Hát tegnap ez megtört. És milyen jó nagy hülye voltam, hogy eddig nem tettem. Fú de jót aludtam végre.

Egy dilemmám volt: nyilván mindent becsuktam, leeresztettem stb, és a kutyát kint terveztem hagyni, de pont amikor letelepedtem a kanapén, elkezdett kopogni az ajtón, hogy engedjem be. Na mondom, akkor biztos miatta nem fogok aludni, mert majd este zsinnyeg, meg kikéreckedik meg mittomén. De nem, letelepedett mellém a földre aztán reggelig csak szuszogott ő is. Biztos neki is jól esett a hűvös :D

Chief Exorcist



Én egy nagyobb virágalátétbe szoktam vizet rakni és cserélni nekik, így az ivás mellett fürdeni is szoktak.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Esik az eső és éjszakára már ilyen 21-22 fokot ír az Idokep 😍😍😍 Dante ti hogy álltok?

Chief Exorcist



Btw kösz a tippeket a kavicsos megoldással srácok, implementálni fogom.

Chief Exorcist



Jégeső is megjött. Brutál szél. Annyi víz amennyi az elmúlt 1 hónapban összesen nem sztem. Apokalipszis.

Chief Exorcist



Na, itt csak szemerkélt most, de így is örülök, hogy mégsem ma bontották el a tetőnket, hanem csak holnap fogják 😀

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!