Jelenlegi hely

Plíz help! (Csak úgy ömlesztve...)

Utolsó bejegyzés


Ez biztos így van. Még szerencse, hogy egy elég jelentős réteg egyszerűen nem útlevél kompatibilis agyilag. Nekik marad a magyar tenger. Szerencsémre.

Azt viszont el kell mondanom, hogy három ízben kerestek Sound kapcsán, mind a 3 ízben fingjuk nem volt, hol van Lelle, megígérték, hogy jönnek, de persze szartak bele, mert telefonálgattak tovább (véletlenül fel is hívott 5 perccel később), csak semmit nem ér a szavuk (nem is építettem rá). A hangján mindnek hallatszott, hogy a kapanyél kilóg a szájából.

Elektronikus zenei kultúra. Ja.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Repülőt kerülöm, van némi fobiam :D

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Nyugalom, egy sem maradt még fent örökre! :)



Sőt, zuhanó gépen nem találsz ateistát sem.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Ilyen megfontolásból mentünk tavaly a portugálokhoz, idén meg Spanyolországba (Cadiz). A Balaton közel nem nyújt annyi élményt drágábban, mint külföld.



Igen, szerintem ez már nagyon rég így van.
2020-ban mentünk a Balatonhoz, de egyszerűen nem adja ki sehogy sem.
Tavaly pl. a törököknél AI, 5 csillagos, parkos szállodában olcsóbban kijöttünk, mint 2020-ban Lellén.



Viszont az említett pogányoknál nincsen Zeusz.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Kollégám, 4 fős család, egy hétre összesen 85 ezer forintért bérelt egy marha nagy apartmant Montenegróban, 3 perc sétára a tengerparttól.

(Portugália jó hely amúgy? Eddig teljesen elkerültük egymást)

Chief Exorcist



Jó hely. Az éttermek nem drágábbak, a helyiek beszélnek angolul. Jellemzően tisztaság van. Lisszabonban már megy a klikkesedés a bevándorló arab és fekákkal, próbálják lehúzni a turistát. Külön ajánlom Madirát, ahova, ha a szociális dolgaimat nem nézem, simán elköltöznék élni.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Szerintem sokan nem akarnak repülővel, biztosítással, 1500 km-es kocsikázással, pénzváltással, idegen nyelvvel, logisztikával csak azért szívni, hogy megmártóztassák a hátsójukat, és még ott van opciónak, hogy ha külföldön történik valami váratlan, akkor az át tud váltani egy elég költséges szopórollerbe. Persze aki ilyen élményekre vágyik uccu neki, biztosan emlekezetesebb lesz egy balatoni pancsinál.



2023. januárban mentünk ki ketten a feleségemmel 1 hétre Lisszabonba és bejártuk a környéket. Lisbon Card, tömegközlekedés, vonat, villamos. Szép környék, nyugodt emberek, gyönyörű az óceánárium. Akkor Cascais-ig mentünk nyugatra (szép üdülőváros), átvonatoztunk Setúbal-ba délre (kb. Szolnok-Debrecen), majd átkompoltunk a kedvenc helyünkké vált Troia félszigetre (zátonyra?). Örültünk, hogy egy olyan turista nagyüzemre méretezett helyen összesen 2-en voltunk, tök nyugiban. Január ugye... de simán rövidujjús idő volt, a helyiek meg nagykabátban :D

Tavaly októberben még visszamentünk 1 hétre hárman a gyerekkel, akkor már autót béreltünk és bejrátuk a környéket. Nameg Troia sem maradhatott ki, hoztunk vagy 5 kiló kagylóhéjat haza :D

Idén úgy tervezzük, hogy október vége-november eleje 1 hétre megyünk barátainkkal, ők is 3-an. Bérelünk 2 autót, én szeretném látni Gibraltárt és az afrikai kontinenst, Sevilla-Marbella-Málága között fgounk mozogni, de a Grazalema nemzeti parkban is túrázunk majd. Ez a terv. Aztán majd alakul.

Portugáliában is megnéztem feleségemmel az ingatlan árakat, itt is meg fogjuk...



Jól hangzik! Főleg, hogy én is inkább mászkálós / dolgokat megnézős vagyok, mintsem a parton hereverélős.

Chief Exorcist



en soha nem talalok ilyeneket. inkabb az itthoni arak felett, igaz HR-t neztem foleg.
mi most orsegben voltunk, fasza volt, a tavalyi balatoni szallasnal joval olcsobban. mondjuk az oleg draga volt (450k egy db haz)

illetve a foglalasaink arai dinamikusan emelkedtek 2021-2023 kozott (270, 375, 450) az idei 600k korulit mar nem akartam beprobalni :)
annyiert mar nem csak szallast szeretnek

Parizer forever.



mar nem csak szallast szeretnek

Egy meleg szájat? Kettőt?

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



most meg kb 35%.

hat ez amugy nem hangzik jol.
tobbi het remelem mar jobb lesz.
kivancsi lennek nyar vegen a kb. statra, hogy alakult ez az ev.

Parizer forever.



Kérdezz majd rá

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



hat ha eszembe jut mindenkepp. drukkolok :)

Parizer forever.



Új légkondit felszerelni festés előtt vagy után kell?



Véleményem szerint előszőr fúrsz, faragsz és teszed fel a gépet, aztán a gépet körbemaszkolva, beburkolva fested a falat. Mert ha a friss festésből lepattogzik minden azt javíthatod újra...



Ha nem kóklerek csinálják, akkor mindkét sorrend működik, ellenkező esetben mindenhogy szar.
Én amúgy inkább rakatnám fel a klímát utólag.



Csináltam előtte is, utána is. Tökmindegy igazából.



Klíma az első ha aktív helyre lesz, ha ráér akkor pedig a festés.



Nálunk felújítás után született meg az 5let, hogy legyen légkondi.
Ahol kifúrták a lyukat a falon, a kültéri meg a beltéri között a csöveknek, és a végén nyomtak bele purhabot, hogy ne legyen semmi hézag a csövek mellett. Legalábbis gondolom, hogy az lehetett. Na azzal egy kicsit összebaszták a falat belülről a lyuk környékén. De nem vészes, meg a függöny takarja. Amúgy a kábelcsatornát szépen feltették.
Viszont ha fordítva csinálják, tehát először klíma aztán festés akkor meg a kábelcsatorna meg a klíma beltéri lesz "útban" a festőnek. Tehát én először a festésre szavazok és utána a klíma szerelésre.



Nálunk a klíma mögött van közvetlen a kivezetés, tehát a klíma takarja azt a pici szépséghibát a falon. Nálatok ezek szerint akkor máshol megy ki, mint ahol a beltéri egység van, gondolom?

Chief Exorcist



Én rakatni akarok egy konnektort oda, ahol a beltéri lesz és ahhoz vésetni akarom a falat, hogy abban legyen a kábel + a kivezetést mi is mögé akarjuk. Szal glom előbb a szerelések, aztán festés, aztán klíma felrakás.



Igen máshol van mert a szoba külső falrésze, szinte faltól falig ablak, oda nem férne el a klíma. De ha el is férne akkor meg a függöny lenne előtte, ami meg nem annyira praktikus :).



Szal glom előbb a szerelések, aztán festés, aztán klíma felrakás.

Nem tudom, hogy mit értesz szerelés alatt.
Kell egyszer fúrniuk egy kb 4-5 cm átmérőjű lyukat amin kimennek a hűtőközeg csövei, a 230 as kábel a kültérihez meg a kondenzvíz elvezető cső. Aztán ha ezen lyuk fülé megy a klíma akkor szerencsés vagy, nem kell csatornázni, de még kell 4db lyuk a klíma tartó fali panel rögzítéséhez.
Ezeket mind a klímások csinálják. De ezt egy füst alatt szokták megcsinálni.
Szerk. Vagy szerelés alatt a konnektor felrakást/vésést értetted? Ha így van akkor igen az kell legyen az első lépés.



Jaja, érthető. Nálunk nagy szerencse volt, hogy beltéri mögött a kültéri szinte pont mögötte van ráadásul, talán egy fél métert kellett kültéren vezetni. És az egésztől meg kb 2 méterre a falban a villlanyóra, szóval a 230-as kábel meg odavezetve és közvetlenül oda bekötve.

Chief Exorcist



Mivel nem tudok normálisan fogalmazni, például helyes sorrendbe tenni a szavakat, ezért nagyon hálás vagyok a Samsung szöveg AI javításainak. Nagyon hasznos dolog, és kiválóan működik.

Kérdés, hogy nincs-e valami böngésző-bővítmény vagy PC-alkalmazás, ami képes erre, mert a céges levelezés a rémálomból a könnyű sétába váltana át.



Pár év, és a Gmail helyetted is levelezni fog. Nyugodtan elfelejthetsz majd írni vagy akár olvasni ;)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!