Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


"mondjuk ki is kergettek a mongolokat, kinaiakat, a franciakat, az amcsikat."
Utolsó kettő után még szét rúgták a seggét a "segíteni szándékozó" kínai népi felszabadító hadseregnek, majd átmentek Kambodzsába is egy kis rendet tenni.



Dune 2
Brutál látvány, szuper hangok, jó zene, kiváló hangulat és még Csalamádétól sem okádtam. De: azért túl van ez hájpolva kicsit, nem látom a következő, generációs klasszikust benne... "Csak" egy jó scifi. Illetve Zendaya csak morcos-búvalbaszott üzemmódban képes létezni?



nem látom a következő, generációs klasszikust benne...

Én igen, csak szerintem ahhoz kéne még egy harmadik film, ami ennyire vagy közel ennyire jó. A Messiah lesz majd Paul bukása, a Keresztapa 3 but good és ajjaj ha a Keresztapa 3 hozta volna a 2 szintjét...



Argylle
jopofa, szorakoztato, de nem hiszem, hogy sokaig megragadna a fejemben. sam rockwell szokas szerint jo, meg ami meg tetszett, hogy a foszereplo csaj nem egy 45 kilos cerna liba.

Poor Things
ez nagyon jo volt, szuper beteg - ahogy szamitottam is ra. mindenki fantasztikusat jatszott benne.

"okey-dokey!"



Wonka
A kölyök meg akarta nézni, most került fel HBO Max-re és... Teljesen rendben volt! Aranyos, szórakoztató és Csalamádé megint jó volt. Mi van itt...



Poor Thingsre úgy ültem be moziba, hogy fogalmam sincs mi ez. Első 15 perc után azt hittem életemben először kimegyek a vetítésről, de aztán annyira elkapott az egész feeling, hogy qrvajól szórakoztam a sok beteg dolgon a végére :D



gondolom nem lattad a Lobstert a rendezotol, nekem nagy kedvencem azert is sejtettem mire szamithatok. erdemes potolni, de csak pihent allapotban! ;)

"okey-dokey!"



Damsel

Már a bemutatonal pontosan lehetett tudni hogy mi lesz a vége. És úgy is volt. Közepes film, egyszer nézhető de csak ha nincs jobb dolgod



Egyébként ja. Mondjuk a sárkánytűz poénos volt, hogy ilyen folyékony része is volt, nem csak láng.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Mint a méltatlanul alulértékelt 2020 A tűz birodalmában?



Az nekem is tetszett hogy volt ilyen láva szerű része is. De kb ez volt a film legjobb része/eleme.



en azt nagyon birom, kb evente ujra nezem.:)

"okey-dokey!"



Baszottjó kis film :)



Nem, az olyan volt mint a lángszóró, ez meg mintha lávát hányna

rwurl=https://youtu.be/_ijiHHOwrKo?t=131

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Dűne: Második rész

Nem szerettem az első részt kimondottan, de 2. nézésre már megkedveltem. Vártam a második részt.

Ez viszont elsőre szerelem. Baaa. Imax-ban nagyon jó volt. És most nem is csak a képre gondolok, de a hangokra is atyaég. Technikailag a megvalósítás is remek, egy pillanatra sem lóg ki a CGI lóláb. Zseniális.

Egy kicsit Gyűrűk ura érzés fogott el a befejezéskor, hogy lógva hagynak, és néztem volna tovább.



Én is gondolkodom egy IMAX-en a harmadik megnézésre, csak ugye van egy gondom: ott kizárólag szinkronnal megy a film, ami nekem alapból nope, de azért a látványért mennék. Milyen lett a szinkron?



Nekem jellemzően a magyar szinkron megfelel, szóval ez is ok volt.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Szerintem teljesen rendben volt a szinkron, a fremen nyelvre váltás sem lóg ki. De ismerek olyat aki minden szinkronon fanyalog, szóval ízlések és pofonok.

rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=U3tW1UFfqOA



Indiana Jones a legutóbbi.

Talalkozott valami nővel aki aztán elmenekült egy könyvtár szerusegből (ennél a pontnál aludtam be) aztán a vége főcímre ébredtem. Ennyi alapján közepesen unalmasnak tűnt szóval kb 5/10.
Ilyen jót viszont még nem aludtam filmen szóval alvás szempontjából 10/10.



Dune 2, nem volt rossz, de valahogy többre számítottam az elmondásaitok alapján.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Most vagy soha

Nah, tegnap este megvolt. Max respect Philipnek, hogy beült és végignézte velünk a filmet, előtte mondott egy csomó érdekességet, utána meg maradt dumcsizni, és tudtunk beszélni a filmről. Elképesztő az a fanatikus lelkesedés, ahogy ezt végigvitte és viszi még most is.

És ez látszik az egész filmen. Merthogy egyébként kábé a 70%-áig ez egy nagyon fasza film, az utolsó 30%-a meg simán csak jó. Összességében van pár nagyobb és több kisebb hibája, és bármennyire is adom, hogy végre amerikai közönségfilmet csináltak Petőfiből a történelemkönyv kimásolása helyett, egy-két fájdalmas amerikai klisét el lehetett volna kerülni.

De ha innentől kezdve minimum ilyen filmeket fogunk csinálni, akkor részemről megvagyunk.

Színészekből a csajozós Vasvárit alakító srácot széjjel adom, nagyon érzi. A főellenséget alakító csávónak meg olyan megjelenése van a vásznon, hogy befosol tőle, aztán néztem meg hogy korábban ő volt a Sanyi az Üvegtigrisben, lol :D

A díszletek, berendezés, operatőri munka, a vágás és a ZENE mind 10/10 világszínvonalú munka. A zene mocskos módon epic.

Kinek NEM ajánlom? A helyi "durva mozibajáró" közönségnek semmiképp.

Kinek ajánlom? Akinek nem az teszi ki a szánalmas életét, hogy egész nap azon nyünnyög hogy "NER Kálmánka csinálta", hanem szeretne egy jót szórakozni a családjával egy jó, egyébként a hazafias érzelmeket nyilván 200%-ra felpumpáló magyar filmen. Szerintem főleg amúgy legjobban a gyerekek és a fiatalok fogják élvezni, de ha történetesen fizetnem kellett volna a jegyért, rohadtul nem bántam volna meg a végén én sem.

Chief Exorcist



"NER Kálmánka csinálta"

Nekem az vicces ebben, hogy Fülöp ugye producer volt, tehát elvileg nem NERszakállka csinálta és ennek a filmnek van egy rendezője is, de én még életemben nem láttam őt. :D



Korábban én is abban a hitben voltam, hogy a Philip csak producer, de tegnap beszélgettünk erről is, és az van, hogy ő és a Szente Vajk kreatív producerek voltak ezen. Ami jelen esetben azt jelenti, hogy volt egy rohadt erős és határozott kreatív víziójuk, amit viszont akartak látni filmen, és ehhez kerestek kvázi egy olyan "végrehajtó" rendezőt, aki egyrészt azonosulni tud ezzel a vízióval, másrészt el tudja fogadni, hogy adott esetben nem az övé az utolsó szó.

Ez inkább amerikai típusú filmkészítési procedúra volt, itthon inkább a rendezői filmeknek volt hagyománya eddig.

Chief Exorcist



Amerikában sincs ennek igazi alkotói hagyománya, csak az olyan cégek csinálják őszintén ezt a "committee filmmakingnek" csúfolt borzalmat, mint a Disney. A "rendezői filmet" normális esetben úgy hívjuk, hogy film, hiszen a film ura a rendező, ő azért létezik, hogy ezt megcsinálja.

Egyébként tök érdekes, hogy a Disneynél a woke propaganda miatt lett divat a felülről vezérelt filmkészítés, nálunk viszont végre csináltak ugyanígy egy politikától mentes, fikciós történelmi akciófilmet, ami felveszi a versenyt Hollywooddal, de főleg MAGYAR. Mondjuk Petőfi Sándort igazán átnevezhették volna Petőfi Alexre, az mennyivel divatosabb.



Egyébként ha már így hatalmas kasszasiker a Most vagy soha és olyan jó is, hogy már a bemutató napján iskolai tananyag lett belőle, akkor gondolom, jön majd a folytatás. Kíváncsi vagyok, hogy ki fogja alakítani azt az orosz katonát, aki leszúrta Petőfit Segesvárnál.



Aztán bebasszák Petyát a meszesgödörbe, de... Kimászik!
És mindenkin bosszút áll, a saját fosába fojtja bele Hajnaut.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Te vagy a Blade Runner!

Szóval az történt, hogy végre láthattam moziban a Blade Runnert (azon belül is a feliratos Final Cutot) hála a Corvin mozi nagytermének. Tökre aggódtam a képminőség miatt, mert régi filmeknél sokszor fura tud lenni, de szerencsére itt nagyon szép és éles volt, majdnem mint egy friss bemutatós dolognál.

Amúgy meg biztos vagyok abban, hogy ha ezt a változatot mutatják be annak idején és nem a híresen furcsa eredeti mozis változatot, akkor sokkal jobb lett volna a 80-as évekbeli visszhangja is. Egyszerűen zseniálisan beszippant a hangulata, lenyeli a mozitermet a film és elrepül az a két óra, pedig sokszor láttam már és egy kicsit lassúnak érzem alapból. Plusz tök jó volt észrevenni olyan részleteket, amik kisebb képernyőn nem voltak feltűnőek.

Rájöttem arra is, hogy én tulajdonképpen a replikánsok miatt szeretem nagyon ezt a filmet: remek az egészben az, hogy együtt lehet velük érezni. Mindig szomorú vagyok, amikor Deckard lelövi Zhorát, Roy Battyvel szintén szimpatizálok, mert kétségbeesésből lettek gonosz karakterek. Meg egyébként is nagyon jó táptalaj az egész sztori az élet rövidségéről való morfondírozásnak.



Sőt, 60 évvel később valójában ő robbantotta ki az orosz forradalmat 80 évesen.



Ja, hogy közben kopasz lett

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Itt ugye alapvetően az történt, hogy a Philip és a Vajk megszállottjai bizonyos magyar történelmi korszakoknak, eseményeknek, az egyik ilyen a 48-as forradalom. Ezt rommá kutatták, például mondott egy érdekességet, hogy szerepel a filmben a dadogós Sükei Károly, akit nem szoktunk márciusi ifjak között emlegetni, és sok minden nem is maradt fenn róla, de egy utolsó utáni levéltári cuccban megtalálták, hogy a csávókám annyira lelkes volt, hogy nem tudta bevárni reggel a Pilvaxnál a többieket (mert ugye késtek), és a maga kis dadogós szerencsétlenségével kiállt egy hordóra és elkezdte "szónokolni" a maga 12 pontját, az emberek meg bolondnak nézték. Na ez így például konkrétan jelenetként bekerült a filmbe.

A másik érdekesség, hogy mondta Philip, hogy pont az a történész kezdte el basztatni (nem jut eszembe a neve) azzal, hogy nem történelemhű a film, akivel egyébként még a kezdeti időszakban órákat beszélgetett, és akinek volt egy félmondata arról, hogy az osztrákok ebben az időben már kezdték szervezni a titkosrendőrséget nálunk. Ebből pl. a Philipék tök logikusan jutottak arra a következtetésre, hogy működhetett már egy ilyen típusú dolog a márc15 környékén is (sztem az lenne a meglepő, ha az osztrákok nem csináltak volna ilyet), és ebből alakult ki a titkosrendőr főellenség karaktere meg az ő sztoriszála.

Stb... de a lényeg, amire ki akartam lyukadni, hogy nem látom nagy problémának, ha valakinek van egy erős víziója amit meg szeretne valósítani és tényleg megszállottja a témának, de képes belátni, hogy se nem rendező, se nem forgatókönyvíró, így ezekre a posztokra keres maga mellé szakembereket, akikkel megvalósítható ez a vízió.

Chief Exorcist

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!