Jelenlegi hely

Szoftverhegesztés

Utolsó bejegyzés

goq képe
goq

kecske írta: nekem meg te és goq, direkt nem szóltam be rá, vártam, hogy mikor anyáztok be rá így natúr. hát..
te voltál végül a befutó ;Đ a többi meg már történelem.

amúgy is kár anyázni egy ilyen környezetet, szart bármiben lehet írni.

ShowHide spoiler #

Oh shit lemaradtam.
Ha a Windows Phone UI-ját kell fikázni akkor rám mindig lehet számítani.
Akasztás előtt jól megkínoznám a designer csapatot.
Blöeh.

egy állat



tudom és értékeljük is a kiegyensúlyozott teljesítményedet a témakörben :)



Regen minden jobb volt.




nekem a kumaros tetszett :)

Parizer forever.



CJ képe
CJ

az igen! :D

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....


CJ képe
CJ

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



CJ írta: http://www.monodevelop.com/

Ezt most miért? Mármint... történt vele valami, amit nem látok?


CJ képe
CJ

Örülök, hogy Linuxon is tudok majd C#-t fejleszteni.

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



CJ írta: Örülök, hogy Linuxon is tudok majd C#-t fejleszteni.

Ja, értem... bár némileg levon az újdonság varázsából, hogy én valamikor 2008-ban tettem ezt vele, de örülök, hogy örülsz :-D



Aha :D Régen azért ez a linuxon c# elég fosinger volt :D

Well.... f*ck. o.O



SleepyOne írta: Aha :D Régen azért ez a linuxon c# elég fosinger volt :D

Azért elég sokat fejlődött, amióta a MS openszorszolt pár dolgot, plusz a Xamarin kezében a Mono. Főleg idén, amikor megjelent az új, .net 4.5 és C# 6 támogatással.


CJ képe
CJ

Eddig nem fejlesztettem C#-ban, érted? :D

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Igen? Őszintén 2-3 éve nem nyúltam hozzá, de akkor még eléggé nem fordult pöccre a win-en menő kód.

Well.... f*ck. o.O



SleepyOne írta: Igen? Őszintén 2-3 éve nem nyúltam hozzá, de akkor még eléggé nem fordult pöccre a win-en menő kód.

2014 végén a Microsoft Open Source-olta a .NET core könyvtárait (meg a runtime forrását): https://github.com/Microsoft/dotnet - és az idei Mono release volt az első, ami már erre épül. A kompatibilitásról nem tudok nyilatkozni, nem próbáltam én sem, de a beszámolók szerint ég és föld.



Hmm... Lehet utána kéne olvasni, esetleg kipróbálni gyorsba. Kár hogy nincs időm, scala + spark kompetencia felszedés van in progress. :)

Well.... f*ck. o.O



miert akarsz te linuxra fejleszteni?

Parizer forever.



Gabika írta: miert akarsz te linuxra fejleszteni?

Hagyd má', van, aki piál, más kokózik, ő meg linuxra akar fejleszteni, most miért baj ez? :-D



És akkor most beposztolsz ide minden weboldalt, amit menetközben találsz? :)

Regen minden jobb volt.



2004 óta van mono, 2006-ban majdnem küldtem be kódot én is, de gondoltam inkább hagyom megdögleni. erre a xamarin miatt ezen fut ios-en meg droidon a .net. :/

A monoval amúgy MÁR semmi baj nincs, tényleg teljesen vállalható (magyar jogtárat pl. arra írt webszerverre adtuk ki pár éve emlékeim szerint, ami egy DVD-ről autostartolt :D, összes magyar jogász telepítette kb., már akkor stabil volt.), a xamarin viszont b+.. sírok ha rágondolok. épp abba viszek most projektet. most mondanám, hogy remélem kihal két éven belül, de gecire nem fog sajnos ez sem.

tizenvalahány cross platform mobil dev platform létezik jelenleg (beleszámítva az apache cordobás foshalmokat is, plusz appcelerator meg hasonlókat is, amik itt is említve lettek már), és a Unity3D után van, üzleti alkalmazásfejlesztésre meg egyértelműen az első helyen. ezt nem akartam elhinni b+, asszem eltörném a saját nyakam ha ez a legjobb és vmi ennél rosszabb xplatformossal kéne tolni. de nem is ez a durva, hanem hogy van kettő, ami xamarinra épül. hát én nem tudom mit szívtak azok az emberek, de ez már nem bátorság, nem vakmerőség, hanem halálugrás. :D

#xamarinról annyit mondok, hogy stable release hetente frissül, fél nap szopás a package halom frissítése utána, mert nugetet is kinyírja, utána random corrupt lesz a fél projekt, vagy csak kiesnek alapficsörök (pl. meghal androidon a térkép, nem fordul többet a WP8 app, nem látja a GPS-t többet, ilyen apróságok), és akkor rollback vagy vársz a köv heti adagra és imádkozol :D és ez a stable release, ami gyak. alpha. de ha IGAZÁN bátor vagy, lehet szedni béta, sőt alpha release-t is :DDDDDDDD

ISIS helyében én erre kényszerítenék embereket, a saját fejüket vágnák le.

##és amúgy még mocskos drága is. a support pedig egy.. álom. érdemes ránézni a fórumra. :DDD



Amúgy megosztanám egy elvem, amit még sosem sikerült betartanom, és másnak sem fog sikerülni sajnos, de ez viszi előre random irányokba a világot: nevezzük mondjuk kecske féle sejtésnek. ;Đ

Új technológia kipróbálása előtt nézz rá a fejlesztői fórumára, és StackOverflow-ra. Az ott zajló stílus alapján dönts, hogy belevágj e.



Nekem jobb axiomam van: uj technologiaval ne kezdj bele eles projektbe... Mondjuk a xamarin mar annyira nem is uj.

Parizer forever.



uj technologiaval ne kezdj bele eles projektbe

ketelu kard persze. Szemben a tieddel meg ha startup nagysagu vagy, akkor tipikusan mindenfele bandwagon technologiakat probalsz meglovagolni hogy a segitsegukkel ki tudj tunni a "klasszikusan bevallt" felallasu cegekbol, akik mar tokeletesre csiszoltak az ipar azon reszet. Nagyceg klasszikus technologiaban igy is ugy is le fog pipalni, eselyed nincs ellene ugyanazokkal a "fegyverekkel" harcolva.

A nagy cegek stabilitasra torekednek ugye, hogy minden koser legyen, a kezdok igy meg probaljak az uj technologiakkal meglovagolni a lehetoseget, mivel ha sikerul nekik akkor talan ki tudnak tunni. Aztan az utobbiaknak alapbol nem sok veszteni valojuk van ugye.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Az érem másik oldala pedig a JIRA és hasonló dolgok, amik a kimentett amerikai bankokhoz hasonlóan "too big to fail" elven mennek már évek óta: van újabb, frissebb, jobb, de minden manager csak ezt ismeri, még ha a rosszalkodó kutyához hasonlóan bele is nyomod az orrát a szarba, akkor se érti meg. Vicces látni a support fórumokon a több éves, máshol alap feature-t kérő thread-eket, amire kb annyi a válasz, hogy ezt megszoptad.

pl eddig kétszer kellett napokat arra költenem, hogy lebeszéljem felsővezetést a Confluence-ről, mint developerek számára dokumentációs platformról. (Nem automatizálható, ugyan importálható bele wiki-szerű "kód", de az azután nem módosítható kód szinten, pdf importra azt mondják, importáld Word-be, aztán a létező, de szar word import feature-t használja az ember... sorolhatnám.)



Találkoztál már a mingle-el? :D Ha aszitted a JIRA szar...

Well.... f*ck. o.O



Szemben a tieddel meg ha startup nagysagu vagy, akkor tipikusan mindenfele bandwagon technologiakat probalsz meglovagolni hogy a segitsegukkel ki tudj tunni a "klasszikusan bevallt" felallasu cegekbol, akik mar tokeletesre csiszoltak az ipar azon reszet.

mit erdekli a befektetoket, megrendeloket, hogy milyen technologia van a termek mogott? a termek legyen ujszeru, modern, az hogy mi van mogotte a kutyat sem erdekli. (ahogy sajnos a robosztussag, stabilitas, gyorsasag, fejleszthetoseg sem :P)

es nem art, ha egy fejlesztoben van nemi vaskalapossag, nem ugrik be minden divatos buzzwordnek

szerk: szerintem a clippernel jobb fejlesztoeszkozt/kornyezetet meg nem gyartottak, meg ma is kizarolag azt hasznalom.

szerk2: bocs a hazugsagert, de olyan ciki lett volna bevallani, hogy meg os/390-re fejlesztek cics alá :) az utóbbi 50 évben többször felmerült, hogy a sokkal moderneb cobolra állunk át, de végül elvetettük, ilyen béta technológiákkal nem szabad foglalkozni

Parizer forever.



igen. és mi számít újnak, hogy definiálnád? ;)

azure vagy powerBI technológiák, ahol hetente jön új ficsör és havonta úgy megváltozik felület, hogy rá se ismersz, viszont fél évtizede stabil már, az újnak számít pl.?



igen. és mi számít újnak, hogy definiálnád? ;)

nehéz

azure ok
powerbi-t nem ismerem :)
a xamarin meg jo ellenpelda, az mar eleg regota van es meg mindig fos ezexerint, pedig mar hasznalhatonak kellene lennie

szerk2: uj/beta: barmi, ami az os/390 ota megjelent a piacon :)

Parizer forever.



Sztem számít a technológia egy termék mögött. Ha befektető lennék tuti érdekelne. Pl ha olyan technológiát használ, aminél tudom hogy van jobb az adott cél elérésére, akkro minek dobjam olyan helyre a pénzem, ahol még ezt se tudják? :)

Well.... f*ck. o.O

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!