Jelenlegi hely

Ki milyen videojátékkal játszott a héten?

Utolsó bejegyzés


Annyira nem bíznék a skynetben.



kismalacka hey hay írta: köszönöm, örülök hogy támogatsz és bátorítasz. nagyon jó, hogy van egy ilyen kis közösség, ahol elfogadnak és szeretnek. nekem csak ti vagytok. de ez nem teljesen igaz, mert van egy barátom is.
:)

Jó figura vagy Endi! Boldog karácsonyt!

Chief Exorcist



:)
eh, ebben a vadász szimulátorban se lehet átugorni az éjszakát, ezért egy csomó ideig éjszaka kell játszani. persze ennek is megvan a hangulata. na persze át lehet mégis ugrani: lehet aludni a vadászházban... pénzért :D sok pénzért :D egy távcsöves puska 6000 pénz, egy alvás meg 500 :D persze lehet hogy az usa-ban ilyen arányok vannak?



Azt hiszem talán be lehet állítani, hogy ne teljen az idő.

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



hát így pár óra játék után ez a cyberpunk eléggé steril grafika. a far cry-okra is ezt szoktam mondani, de most már nem mondom, mert ez az igazi sterilitás. persze, részletes, igényes grafika, de valahogy nem igazán áll össze élővé. részletesen berendezett utcák, részletes objektek, de valahogy nem az igazi. a városon kívül még jobb a helyzet, valszeg ott fogok inkább mászkálni. remélem az se kis terület.
na és a szabadság. hát ebben nem érzek akkora szabadságot mint egy far cry-ban, vagy egy bethesda játékban. persze sok helyre be lehet menni, fel lehet mászni sokmindenre, de mégis mindig az az érzésem, hogy ez egy korlátozott, nem túl nagy világ...



újabb pár óra játék után: a környezeti grafika kifejezetten igénytelen nagyon sok helyen. a karakterek, fegyverek, járművek szépek. de a környezet... utcai objektek, épületek... hát, sok esetben mintha textúra se lenne rajtuk (általános textúrák vannak ráhúzva, ami alapvetően nem baj, fc6-ban ez csúcsra van járatva és jobban is néz ki). minden sok polyból áll, emiatt tűnik jónak, de ha jobban megnézi az ember, hát sok dolog elég béna. ami totál gáz hogy a városban járkálva nem tudom hol vagyok, mert totál összefolyik az egész, mindenhol ugyanolyan hatása van.
persze mivel maga a render engine jó, ezért az összhatás is. de mégis jellegtelen az egész. ami furcsa, hogy én kapcsolgattam a raytrace dolgokat, sok különbséget nem látok :D persze szakmai szemmel nézve látom, de nem úgy nézem...



persze mivel maga a render engine jó, ezért az összhatás is. de mégis jellegtelen az egész.

Ennek szerintem az az oka, hogy a CP77-ben egyszerűen szar a cyberpunk. Van benne egy adag Blade Runner, egy kis Johnny Mnemonic, egy kis Mátrix, Deus Ex, Altered Carbon, minden cyberpunk összegzése a játék egy semmilyen masszába. Ráadásul 2077-et valahogy elképzelni sem sikerült jól, az alapul szolgáló RPG "modernizálásának" kevés értelme van, ötlet meg nincs sok benne.

Pl. a mobiltelefonok így néznek ki a játékban:
https://www.reddit.com/r/cyberpunkgame/comments/10zqqr4/lol_why_does_she_have_a_phone_in_2077/
Tehát az okostelefon úgy néz ki, mint egy okostelefon napjainkból, ami azért eléggé a szégyen-gyalázat kategória. Sokkal jobb lett volna, ha maradnak mondjuk egy retrós analóg világnál vagy ha tényleg kitalálnak egy olyan helyet / jövőképet, ami mondjuk valamit mondani is szeretne az emberiségről, mint a cyberpunk általában. Kivéve lengyel barátaink AAAAAA réjtrészelt csodáját persze, a mindenki cyberpunkját, ami így senkié.

A múltkor a Resi Village kapcsán ötlött fel bennem, hogy baszki ez már kb. a 15. RE-játék, amivel játszottam, aztán valahogy mégsem untam egyáltalán. A megfejtésem erre az volt, hogy a Village olyan, mint egy Universal / Hammer horrorfilm, tulajdonképpen ezeknek az egybegyúrása kb. úgy, mint ahogy a Castlevania csinálta annak idején.

Pl. a magas-csöcsös nő tök egyértelműen vámpír akar lenni, mert vért szív, Romániában él, sőt, ugyanúgy van 3 lánya, ahogyan Drakulának volt 3 szajhája. Heisenbergnek sem véletlenül van német neve, meg az elektromosságot sem csak úgy random imádja (yep, Frankenstein), de van farkasember, zombi, víziszörny, minden lófasz a szokásos bioterrorba csomagolva, ilyen mix pedig még nem volt. Szóval a nagy AAA-fejlesztés közben a Capcom nem felejtette el azt, hogy ennek a cuccnak karakteresnek kell lennie, hogy mélyen ki kell dolgoznia ezt a Hammer / Universal settinget, nem lehet csak úgy "a horror általában" a tematika, mert az semmilyen.

A CDPR meg csak kifejlesztette a generic cyberpunkot.



igen, ez jó észrevétel, hogy "nem igazi 2077", meg nem igazán jó cyberpunk. mert persze, nem tudjuk milyen lesz 2077, meg a cyberpunk is csak elképzelt scifi világ, de a deus ex vagy a bladerunner mégis "autentikus". ha nézem a filmet vagy deus ex-el játszok akkor "ott érzem magam benne", míg itt ezt totálisan nem érzem, és hát egy sétaszimulátorban ez fontos lenne. meg egy akció-kaland játékban is.
ráadásul az igazán jó film vagy játék akkor is eléri az "ott érzem magam" érzést, ha NEM AKAROK ott lenni. mert ki akar amúgy egy rideg, mocskos cyberpunk jövőben élni? vagy egy horror világban? de mégis akar, mert autentikus és érdekes, meg akarom ismerni, mert valahogy valóságos, vagy valóságos lehet. pl. én utálom a kaszinók világát, las vegas stb, de az egyik legnagyobb játék élményem volt az rainbow six vegas sorozat, tök jó volt mászkálni a kaszinókban. teljesen idegen minden valóságos dologtól egy kaszinó, de valahogy vizuálisan vagy nem tudom miért tök érdekes meg hangulatos :)



Odaszart a szoba közepére, majd fogpiszkálókat szúrt bele, és közölte otthon, hogy Sünike mától az ő új barátja és velük fog lakni.



Találtam egy fura nyúlüreget őőőőő
rwurl=https://i.imgur.com/BA6oCae.jpg
rwurl=https://i.imgur.com/mwh11XN.jpg



Valaki mert furát álmodni.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Leszedtem PS5-re az ingyenes Fortnite Lego-t. Hát baszki, ez beszippantott!

Tudjuk multiban nyomni 4-en is, pedig nem vettem hozzá gamepasst. A grafikája szebb, mint a minecraftnak és van benne csata, felderítés, craft. A fiammal ezt fogjuk nyomni coopban a Doom1 kivégzése után. Merthogy azt is nyomjuk ultra violence+-on (még nehezebb, mint az ultra violence, de nem spawnolnak újra, a cacodemon kb. 2mp-enként lő egy cirka 40-60-at sebző labdát)

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



na, ezt fogom megvenni legközelebb, hogwarts legacy. van hozzá fps mod, ez lesz ám az igazi sétaszimulátor!
https://youtu.be/sKj_nBWW5LU



A karakterem kinézetén tudok változtatni?
Nem találok ilyen opciót sehol sem ráadásul mindig változik magától.....



Az nekem sem világos. Ahogy teljesítek challengeket, változik a külseje. Tegnap a fiammal felderítettünk egy barlangot, ne vettük észre, hogy több kijárata van.

Kiba messze a fagyban jöttünk fel és ott a lények egy hitelnek 4 élet+1 páncélról

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Hasonlóan jártam én is. Áttévedtem a sivatagos részre. 3 an nekem estek és egy lövéssel lelőttek :=



Na utánanéztem. A lego fortnite karakterek azok a sima fortnite karakterekből jönnek. Ha a simával nem játszunk, akkor elvileg nincs választható.

Most összegyűjtöttem egy rakás cuccot, amivel készítettem életerő és páncél növelő charmokat. Mind a ketten valami 8-10 életerejű és 8-9-es páncélzatú mukik lettünk, de elfogyott a mai játékideje a fiamnak. Szóval majd jövő hét hétvégén játszhat újra velem =D

Ha gondolod összecsatlakozhatunk, kellene sok mindent gyűjtögetni és építésben én bosszantóan béna vagyok. Az előre generált asseteket építem meg, az meg ilyen szellemváros romos cuccok. Nem vagyok kreatív legós. De farmolni, meg felderíteni azt szeretek.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Az előre generáltak között is vannak jók ha a falu szintjét felhúztad már úgy 7-8 asra legalább!
Ja, összecsatlakozhatunk. Ki tudsz osztani asszem 7 keyt amivel lehet csatlakozni az általad generált világhoz.



Megnéztem az első videót a témában. Final boss, hát kérem a sivatagi biom a 2. a jeges a 3 sorrendben. Szóval a legnehezebb ott.

A fickónak 35-ös páncéllal, vagy 20-as élettel ment neki a bossnak egyedül. Egy ütéssel leszedett tőle 8-akat így is. Ivott hideg ellen cuccot, fáklya a kezében és így is éjszaka már sérült a hidegtől. =D

Én meg casual ott szedegettem pár cuccot, meg sikeresen visszahoztam a hátizsákjainkat a 4. próbálkozásra. Tábortűz mellett állva, fáklya a kézben és így is sérültem a hidegtől, csak lassabban.

5. szintű lesz a falum, csak kell egy rakás fa mert elköltöttem. A fiam szeretne egy saját bungaló magasles házat és ahhoz kell vagy 100 fa.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Megjegyzem a hideg pályán megütötte egy skorpió és így is belesebzett 3-at a mukiba, 35-ös páncél mellett. 9-et sebzett rá az epic kardjával és alig mozdult a hp-ja a skorpiónak. Szóval a fagyos részt kerülni kell XD

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Magasles m szerű cucc már rég felépítettem. Meg egy emeletes házat is. Már7 es szinten vagyok asszem. Skorpió elég erőset sebez. Én is pont 4ik próbálkozásra szereztem vissza a cuccom a sivatagból. A 3 enemy ott volt és rájuk támadt egy farkas :D Egymást gyilkolták én meg hátulról mindig azt amelyiknek legtöbb élete volt. Amúgy elég a játékbeli név azzal megtudsz hívni? Pedro79 néven tolom.



Vajk írta: Valaki mert furát álmodni.

Egyébként merjenek is, mert én a klasszikus C&C 1 - Red Alert - Dune 2000 "trilógiából" a Dune 2000-et bírom a legjobban, de ennek főleg hangulati okai vannak és egyébként simán a leggyengébb játék a 3 közül. :D A David Lynch féle Dűne setting üt, a sprite-ok nagyon hangulatosak (főleg az épületek néznek ki baromi jól), a zene atomjó, az Atreides mentátot meg Gimli játssza.

Ezzel szemben ami magát a játékmenetet illeti, kapsz 3 majdnem tökugyanolyan frakciót, RTS-ekben egyedülállóan csak sivatagi pályán lehet osztani az áldást, a kampányok meg kb. minden változatosságot nélkülöznek azon kívül, hogy a vége mindegyiknek brutálisan nehéz. Csinál fasza dolgokat is a játék, pl. egyedi, hogy nem lehet mindenhova építkezni a pályákon és az épületek "betonozása" vagy annak elhagyása érdekes risk-reward szempontból. A pályán kószáló és az egységeidet néha felzabáló homokférgek feldobják a játékot, a harvestereidet automatikusan szállító carryallokat simán be kellett volna rakni a C&C-be is. A Starport meg egy tök érdekes épület, ami miatt érdemes felhalmozni a fűszert, vagyis azt csinálni, ami minden más RTS-ben annak a jele, hogy szarul játszol. :D

Ha Dune II remake helyett igazi folytatást csináltak volna mondjuk a Tiberian Sun szintjén, akkor a Dune 2K klasszikus lenne, de hát nem az, viszont pont ezért tök sok jóságot lehet belemoddolni. Ráadásul az EA Dűne licence lejárt ezer éve, Herberték meg leszarják ezeket a régi játékokat, szóval akkora abandonware, mint a ház, lehet büntetlenül agyonmódosítva terjesztgetni stb. Pl. ez a WarCraft 2-es pálya gyárilag benne van a most beszerezhető egyik változatban, ami innen húzható.

Ja meg támogatja már az OpenRA is, csak asszem, hogy ott hiányos a kampány + megkapta a szokásos C&C 3-ra hajazó rebalanszot is, szóval egy kicsit meh.



Btw van egy program a Steamen, ami nagyon jól jön régi 2D-s stratégiai játékokhoz, amikben magas felbontáson általában picike lesz minden, kisebb nem natív felbontáson meg csúnyán néznek ki a monitoron. Lossless Scalingnek hívják és annyit csinál, hogy FSR 1-gyel felskálázza az ablakban futó appokat a monitorod felbontására.

Pl. a Dune 2000 a fanmade peccsel (ami egyébként is kell hozzá, mert amúgy el sem indul :D) tud ablakban futni és a 720p-ről 1440p-re való upscale így néz ki (illetve kicsit jobban, mert az imgur konvertálás egy picit elszarja):
rwurl=https://i.imgur.com/ZhtybSb.jpg
Szerintem tök szép, kb. olyan így egy mai monitoron, mint ahogyan annó az eredeti felbontáson nézett ki egy jobbféle CRT-n.



Meghívtalak. A kulcs megosztása csak arra kell, ha szeretnél az én világomban játszani bármikor, nélkülem is.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Baszki merre vagy? :D 0 cuccom van és fingom sincs, hogy merre induljak.



nem látlak a térképen =D
érdekes,hogy nem hozzám spawnolt

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



lol 3000m-re vagy tőlem. Mi a rák =D

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Lépj be a voice channelbe

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



sima chet nem megy valamiért. térképen látlak már jobb felső sarok hozzám képest.



Közöttünk frostland van, nem tudok átmenni éjszaka a hideg miatt. Kiléptem. Majd egyszer összebeszéljük és nyomjuk.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!