Jelenlegi hely

Világvégehangulat és üvöltőszoba

Utolsó bejegyzés


igen, az is jo, vagy a foci kozbeni halal.

És közben Orbán néz a lelátóról, az élmény pedig annyira megrendíti, hogy a következő percben már foglalja is az időpontot Grazba. :D

Én mondjuk utálom a focit, szóval nem, ez sem lenne benne a top 5-ben.



Én sem értem, miért csípődött be ez a játék itthon minden második embernek. Azaz értem, de mindegy :)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



pedig 1xű -- nincsen nagyszerűbb sport a fodbalnál

Chief Exorcist



Út a vadonban-ban nem akart meghalni a srác, csak a végén megszívta, amikor ment volna végre haza...

Gabika: nem azt mondtam, hogy lássanak leépülni, de az ilyen hirtelen halál nagyon rossz, amikor nem tudsz elbúcsúzni senkitől. Ha pl. bejelentenék, hogy van 3 hónapod, akkor még jól vagy. Akkor elbúcsúzol gyorsan mindenkitől még viszonylag egészségesen, aztán befekszel a halálklinikára, ahol beadják a szert és szépen elalszol örökre.



Eddig nem vettem észre, hogy bárkire mentálisan vagy fizikálisan jó hatással lett volna, de lehet, nem is cél :)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



1. focista srácok kúrják a legjobb nőket, ők a legmenőbb sportolók mind közül.

2. az egész ország mentális állapotára iszonyatosan pozitív hatással van a foci, az emberek szarnak inflációra, válságra, kb. mindenre, ha a válogatottnak meg a fradinak jól megy.



Neked nem tetszik, tehát szar, és akinek tetszik, az hülye.



Moken írta: az egész ország mentális állapotára iszonyatosan pozitív hatással van a foci, az emberek szarnak inflációra, válságra, kb. mindenre, ha a válogatottnak meg a fradinak jól megy.

fúbakter, ezzel a jó mentális állapottal egyre rosszabb lesz az ország helyzete... lényegében az átverést magyarázod ki, hogy az jó :D



pszichológusok is ezt csinálják. Elhitetik veled, hogy nem olyan szar az életed, ahogy valóban érzed. Ergo átbasznak, ahogy a kurmány.



semmi átbaxás nincs ebben, az embernek szüksége van büszkeség+hazaszeretet+törzsi hovatartozás élmény megélésére, és ebben a fodball a legjobb

Chief Exorcist



És ez fordítva is működik, hogy olvasod a 444-et, hogy minden milyen szar, és amúgy egy szalmaszálat nem teszel keresztbe, hogy ezen változtass, de 0-24-ben szorongsz azon, hogy jajdefos minden.



az embernek szüksége van büszkeség+hazaszeretet+törzsi hovatartozás élmény megélésére

ezt adom, de pénzre, jövőképre és egészségre is szükség lenne :D



fociztam a grundon, aztan ceges foci 30 eve kezdve, a gyerek meg 10 eve kezdett focizni
talan egy meccset hagytam ki eddig, nagy rajongoja vagyok :)
nem erdekel sem munka sem mas kotelezettseg, ha meccs van, ott vagyok.

Parizer forever.



ojbanrol es a sajtojarol tudjuk, hogy hazudik
a nagy baj, hogy azt hiszitek, hogy a telex, a 444, a regi index, a hvg meg az igazmondo, fuggetlen, ojjektiv media.

csijjamponyik :P

Parizer forever.



Az út vadonba egy fasz film, egy srácról aki fogja az emberek több évezredes tudását kidobja a kukába majd kimegy a vadonba nulla tudással, kb meghalni.

Ez csak sima natural selection volt. És a sok majom ember meg pedesztrára emeli, meg hű de romantikus.



igen, ez pontosan így van! De maga a film amúgy szórakoztató, szép a képivilága, jók a zenék, érdekes a hangulata. De attól még egy idiótáról szól.



A foci borzasztóan át van politizálva és strómanok meg kiskirályok házijátszótere, a stadionépítés a korrupció egyik alappillére, összességében szerintem nemzeti szégyenfolt. Én ferencvárosi vagyok, tehát ha mondjuk szurkolni szeretnék, akkor pl. a Fradi a Kubatové és Győzike a fradista...

Plusz az ország fele tényleg odáig van a fociért és nem győz életstílusként vagy az élet alapvető velejárójaként meccsnézésre gondolni és mindenféle hülyeségeket kitalálni azokról, akik nem nézik. Sőt, legutóbb a magyar szövetségi kapitány (aki egyébként digó asszem) kikérte magának, hogy milyen ország ez, ahol sokan nem szurkolnak a válogatottnak. Meg amit Moken is ír, hogy nálunk már középszerű sportteljesítményért is viszonylag sok lóvé meg elismerés jár.

Ehhez nem szorosan kapcsolódó dolog, de pl. hasonló okokból van elegem a politikai karrierbe kezdő olimpiai bajnokokból is, mert úgy tűnik, tök mindegy hány aknára futunk rá (Schmitt Pál, Borkai Zsolt és társai), valahogy a társadalom még mindig szeret azokra szavazni, akik 20 éves korukban egy-két évig nagyon jók voltak egy-egy sportágban. Hogyan következik mondjuk abból, hogy egykor kurva jól ment a lólengés az, hogy jó polgármester lesz az illető? Hát, sehogy.



Taktikai Konzerv írta: semmi átbaxás nincs ebben, az embernek szüksége van büszkeség+hazaszeretet+törzsi hovatartozás élmény megélésére, és ebben a fodball a legjobb

Könnyebb focival fanatizálni és ezt elérni, mint egy jól működő országot csinálni ugyanilyen végcéllal, true :)



Szerintem ez rossz megközelítés, mert relatíve érdemes nézni, nem úgy, hogy xy mindig igazat mond. Nagyon sok a "reakciós" cikk a Telexen meg a 444-en, pl. a 444-nél már kifejezetten nevetséges, amikor Mészáros Julinak elgurul a gyógyszere és ír egy cikket a gonosz fehér férfiakról, a kommentekben meg röhögnek rajta (itt persze a 444hsz.hu kommentjeire gondolok, mert a nagy szabadság jegyében a 444-re már a fizető vendégek sem kommentelhetnek). Ugyanígy pl. Bede Márton is híresen hülye, rajta már évtizedek óta röhögnek hasonlóan, de a 444-en elő szokott kerülni a híresen mindenhez, de semmihez sem értő Winkler Róbert is.

Szóval nem hiszem, hogy sokan gondolnák úgy a "ballibsi" média fogyasztói közül, hogy ott az igazság van, viszont az a helyzet, hogy az ellentétes oldalon meg általában eltorzított igazságmagvak vannak sok hazugsággal és propagandista éllel. Konkrétan nincs igazi választásod két oldal között a magyar médiaiparban, csak az egyiket lehet többségében komolyan venni, a jobber oldalakra meg katasztrófaturistáskodni (pl. Origo) vagy röhögni (pl. Vadhajtások) jár az ember.

Én az "új" Indexszel is úgy voltam egyébként, hogy végül is az Indexszel kezdett elszaladni a szekér és egy csomó olyan dolgot képviseltek, amivel az ember nem értett egyet (pl. a kereskedelmi tévék trash műsorainak folyamatos ajnározása), szóval hát izé, hajrá. De aztán elég gyorsan lehetett érezni az áthangolást meg eláraszották gané bulvárral az egészet, miközben a Telex meg - legalábbis egy ideig - látványosan mérsékelte az indexes hülyeségeket.



Dante írta:

Taktikai Konzerv írta: semmi átbaxás nincs ebben, az embernek szüksége van büszkeség+hazaszeretet+törzsi hovatartozás élmény megélésére, és ebben a fodball a legjobb

Könnyebb focival fanatizálni és ezt elérni, mint egy jól működő országot csinálni ugyanilyen végcéllal, true :)

Ezt a kettőt marhaság összemosni, ezt azért sztem te is érzed :) amikor pörgött a gazdaság és tele voltak az emberek lóvéval akkor sem láttam, hogy ezért az emberek százezrével vonultak utcára az emberek örömükben még a "lámpavasról is lógni" (by Moken :D), mint az EB győzelmek után (de nem csak nálunk, máshol se láttam még ilyet, javíts ki, ha ilyenek egyébként rendszeresen történnek a mintaországokban). Ha jól működik az ország, az természetes az embereknek, akkor az a baj, hogy miért nem működik még jobban :D

Chief Exorcist



Meg amit Moken is ír, hogy nálunk már középszerű sportteljesítményért is viszonylag sok lóvé meg elismerés jár.

nem az ugyvedekrol volt szo, hanem egy focistarol. semmilyen sportban nincs ilyen eros szelekcio es nem igazan kell ennyi munkat belerakni.

Parizer forever.



az uj index jobb, ojjektivebb mint a regi volt

es

https://mandiner.hu/makronom/2023/11/igy-omlott-ossze-egy-ev-alatt-a-bru...

igy hazudnak mindig ojbanek :)

errol hol olvashatsz a 444-en?

Parizer forever.



Nem marhaság.
Egy élhető, erős és büszke ország (több mással egyetemben) számomra milliószor több hazaszeretetet termel, mint 11 bőségesen túlfizetett, tőmondatokban kommunikáló gyökér, akik egy golyót kergetnek :)



Egy élhető, erős és büszke ország

fideszes lettel? :)

Parizer forever.



bármi megtörténhet még. 2-3 évtized múlva nyugdíj, jól jön majd a krumpli meg a lecsókolbász :D
de az idézett mondatrésszel nem a jelenlegi állapotra utaltam :)

Pl. itt volt a Karikó meg a Krausz idén. Nobel-díjas magyarok. De egyikük sem itthon ért révbe, nem itthon végezték a kutatásukat. Na, ha például az ilyen embereket itthon nevelnénk ki, itthon támogatnánk és itthon érnének el áttöréseket, majd aztán ezt elismerné a tudományos világ, úgy dagadna a mellkasom, mint bélámnak egy nem elvesztett EB-selejtező után. (Vagy Szoboszlainak, mikor valaki ki tudja mondani a nevét az angoloknál.)



ahogy szoboszlai sem az nb1-ben jatszik.
kis orszag, kis lehetosegek, ez van.

Parizer forever.



Nem tudom, hogy neked mi akadhatott be az ügyvédekről, de az egy borzasztó nehéz kenyér. Először is végezd el az ország egyik legnehezebb egyetemét (vidéken mondjuk kicsit könnyebb, mint Pesten, de sehol sem csokoládé), ami 5 év masszív seggelést jelent a végén egy "igazi" államvizsgával. Az igazi azt jelenti, hogy 5 tárgyból kell államvizsgáznod és mindegyikből meg lehet bukni viszonylag könnyen, nem úgy, mint más egyetemeken, hogy egy darab ZV van, ami általában formaság és nem buktatnak. Ja és jó ötlet nem rite diplomával kijönni az egyetemről, hanem legalább egy cum laudét összeseggelni, mert a legtöbb munkahely rite diplomával nem fog veled szóba állni még akkor sem, ha nincs odaírva elvárásként a cum laude. Két nyelvvizsgád meg nyilván van, mert anélkül fel se vettek volna.

Ha ez megvolt, akkor valahogyan három év tapasztalatot kell szerezned, ami az esetek többségében ügyvédi irodát jelent, ahol bojtárként robotolsz nagyon rossz fizetéssel, sok esetben túlórázva. Ha az iroda mondjuk spórol a jogi asszisztensen, az azt jelenti, hogy ő is te vagy, a kávét is te főzöd.

A 3 év leteltével el kell menned szakvizsgázni, ami szintén több tárgyból történik és nagyon hasonló az államvizsgákhoz. A nehézsége mondjuk elég bizottságfüggő, szóval előfordulhat, hogy megúszod a szívást, de a felkészülés az mindenképpen úgy fog kinézni, hogy kb. 3 hétig 12-16 órákat tanulsz, mert az anyagmennyiség akkora, hogy csak crunch-csal lehet észben tartani = rövid távon sok időt belefektetve, mert egyébként elfelejted.

Ha a szakvizsgák is megvannak, akkor gratula, lehetsz ügyvéd. Elmehetsz alkalmazott ügyvédnek más irodájába vagy nyithatsz sajátot, ezek közül az utóbbi fogja jobban megérni, azonban ügyfélkörre mindenképpen szükséged lesz, azt nem igazán lehet úgy építeni, hogy most nyitottad az irodát. Az irodát ugyanis fenn kell tartani, egy igazi költségmágnes és a nyitása is költséges, mert ugye kell hozzá irodahelyiség, kell egy ügyvédi pecsét, egyszeri kamarai hozzájárulás stb., szóval bevételt kell termelned.

Az előnye, hogy nyilván a magad ura vagy, nem kell senkitől sem szabadságot kivenni és ha olyan kedved van, hogy húbazmeg ma semmi kedvem nincs csinálni, akkor nem kell. Viszont dolgoznod kell, sokat, a telefont sosem kapcsolhatod ki, a jogszabályi változásokkal toppon kell lenned és ha több lesz meló, több lesz a költség is, mert alkalmazottakra lesz szükséged. Kiégve nem lehet csinálni, nem lehet bemenni a munkahelyre és eldolgozgatni meg a szenioritásodat kihasználva másra hárítani a feleősséget, mert minden a te válladat nyomja.

Szóval ja, legyünk inkább focisták, azok konditerembe is papucsban járnak.



nem az a nehez szak, ahol seggelni kell. es vicces, hogy nekem magyarazod milyen nehez egy vallalkozast vinni es milyen koltseges :)

Parizer forever.



nem az a nehez szak, ahol seggelni kell

Nézd, az egyetem ajtaja előtted is nyitva áll. :D Ki merem jelenteni, hogy aki nem jogra vagy orvosira járt, az nincs tisztában azzal, hogy mi egy igazi egyetem meg hogy mi az az igazi felsőoktatás, szóval én tényleg csak bátorítani tudok minden érdeklődőt a kipróbálására.



Van egy barátom. Az egyetemi teljesítményét tekintve az a gyerek a Cool Túrából, aki már mindenkit ismer 10 évfolyamból, és még mindig ott van. Közben megbánta, az mondta, jobb lett volna autószerelőnek menni. Lusta volt tanulni. De azért elvégezte az Eltét.

...Szóval csak nem lehet olyan súlyos :D

(később ezen kapcsolati tőkéi segítségével simán elhelyezkedett)

Van egy másik barátom, ő retek minősítést kapott, de szerencsére az apósa ügyvéd, az anyósa meg a belügyes Mónika. Lényeg, hogy tök sztár munkája van. A libsiket védi a NER-től :)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!