Jelenlegi hely

Az Arkham Knight már biztosan nem fogja támogatni a több videokártyát

Utolsó bejegyzés

Az Arkham Knight már biztosan nem fogja támogatni a több videokártyát
Jelentős Nvidia-promót kapott, AAA kategóriás címhez képest kirívó a Batman: Arkham Knightban a multi-GPU támogatás teljes hiánya. A WB Games korábban többször hangoztatta, hogy a jövőben ez változni fog... egészen tegnapig, amikor is egy odavetett fórumposztban beismerték: nem úgy van az.
 

Minderről a "wb.elder.pliny" nicknévre hallgató WB-szócső beszélt a játék PC-s csevejfarmján: "Az utóbbi hónapokban fejlesztőinkkel és videokártya partnereinkkel sokat vizsgálódtunk a multi-GPU támogatás használatát illetően. Végül arra kellett rájönnünk, hogy hozzávetlőegesen minimális lenne az elérhető teljesítménytöbblet, cserébe viszont nagy eséllyel idéznénk elő új problémákat vele." Ezt a fícsört is lehúzhatjuk a listáról tehát.

Az SLI és Crossfire felhasználók így igazán érdekes helyzetben vannak: adott egy drága, sokat reklámozott technológia, aminek a teljes lefedettsége valahogy nem akar összejönni. Minden GTA V-re jut egy rakás Arkham Knight vagy Fallout 4, ez pedig elég nagy érvágás a maximális teljesítmény felé áhítozóknak.
 
Szerkesztette: Doom - 2015 nov 21

Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Mondjuk aki két GPU-s rendszerrel nyomul, annak illett tisztában lenni a kockázatokkal, hiszen hosszú évek óta problémás a támogatottsága, bizonyos játékoknál még hátrány is. Nem jó hír, de ha ez lenne a legkisebb baj az Arkham Knight portjával, én most azonnal aláírnám.

Sors bona, nihil aliud.



Leginkább annak gáz ez, aki olcsóbb SLI-vel nyomul például (sokan vannak úgy vele, hogy inkább vesznek két olcsóbb videokártyát, mint egy erőset, mert árban jobban megérheti azonos teljesítmény mellett - néha még igazuk is van, bár általában a nagyobb energiafelvétel miatti magasabb villanyszámla meg az eleve szükséges combosabb tápegység + alaplap már kimarad a matekból :D).

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Nem igazán értem, hogy egyáltalán miért kell foglalkozni ezzel a rakás szerencsétlenséggel.
Oké, ez lett a tökéletes példa arra, mi is történik sokszor a PC-s átíratokkal, de ez a hír sem más, mint ez a bizonyos angol közmondás:

rwurl=http://i1.kym-cdn.com/photos/images/original/000/540/662/748.gif

A legszomorúbb az egészben, hogy ez egy nagyon jó játék, de pl. én sem fogom talán soha végigjátszani, ellentétben az előző (szigorúan csak a Rocksteady-s) részekkel
Na és persze ez a "csodás" portolás meg fog történni újra és újra megannyi játákkal a jövőben, ebben biztos vagyok.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

mi is történik sokszor a PC-s átíratokkal,

Sajnos nem csak azokkal.

Sors bona, nihil aliud.



Igazából pont azért ütöm a halott lovat, mert halott: az embereket elsőre felcseszik az ilyen dolgok, aztán elfelejtik és továbblépnek, ezért pedig újra és újra kapjuk a rossz portokat. Ez nagyjából olyan, mint amikor egy kormány letudja a népszerűtlen döntéseket a ciklusának első 6 hónapjában... mert 3 és fél év alatt úgyis mindenki elfelejti és lehet megint kampányolni. Tök ugyanez megy egy játékkiadó esetében is, csak ott még rövidebb az attention span.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



akkor én jól kitolok velük, ha egyik verziót sem veszem meg?

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Most mi a legutolsó állás? Van/lesz PC-re normális port, vagy megint levették a "polcokról"?



Igazából már leszarják az egészet WB-nél, mossák a kezüket, vagy legalábbis próbálják. Levették, aztán visszadobták, most az az állás, hogy ha akarod, visszaválthatod év végéig, (ha jó helyen vetted) ha nem, nem. Meg lehet venni, de nem hiszem, hogy valaha is normalizálni fogják. Ezen már csak az fog segíteni, ha mindenkinek lesz minimum 12 giga ramja és 4 gigás videokártyája :D



DX12 will fix it, no?

Marmint a deneveremberen ez mar nem segit, de a nativ cuccok DX12 API szinten tamogatjak a multiGPU renderinget. So I heard.



Emlékeim szerint a multiGPU cuccokhoz továbbra is programszintű támogatás kell majd dx12-ben is. Az egyedüli újítás, hogy akár különböző gyártók GPU-it is össze lehet majd fogni. Ha ehhez beépítik a támogatást a játékba.



Bizony. Annyi változik csak, hogy semmi sem változik :)
Továbbra is a fejlesztőn múlik minden.



Pontosabban most már a fejlesztőn múlik minden, nem lehet ráfogni a driverre. Ahol eddig is tudtak programozni, ott még jobb lesz, ahol nem, ott még rosszabb. :)

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



De legalább nehezebb lesz draw call-okkal túlterhelni.

..amit egyesek kihívásként fognak értelmezni.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!