Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


részemről hasonló a JB-ra

ibi amentia latet



Ted 2

Pont olyan lapos semmiség, mint az első - de talán még annál is több zseniális poén van benne.
Mivel a geek utalások nagy része tömkelege is átjött, kurva jól szórakoztam.

Hitman Agent 47

Ez mekkora egy szar, pedig akár... de szar.

Idiocracy

Pár perc után jöttem rá, hogy én ezt már láttam - de végig tudtam nézni újra :)

Mint a Villám

Tudtam, de még így is ütött, hogy ez mekkora egy buta szar :DDD Bár ennek tuti nem tett jót az idő sem.

Tale of Princess Kaguya (anime/hundub)

Maga a történet max. erős közepes, bár a befejezés nagyon menő, viszont közben azok a természet ábrázolások, főleg az átvezető vízfestmények szemet gyönyörködtetőek - már ha van az embernek erre affinitása.
A hercegnő 'szökése' pedig egy nagyon durva extra flash.

Attack the Block

lol.

True Lies

Ez még innen nézve is egy kibaszott durva mérföldkő, kiugróan jó akció film több szempontból is. Már az eredeti francia se rossz, hozzá remek humor és 007 zsáner + Cameron effekt orgiája: a helyén kezelve még most is nagyon nyami.

The Final Girls

Nem rossz, de nem is igazán jó. Mondjuk Adam Devine-t nagyon megkedveltem :D

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Hángör Gémsz

...avagy hogyan csináljunk egy 4 és fél órás filmet, aminek össze van csapva a vége. Plusz annyira unalmas és önismétlő, hogy az ember úgy érzi, valamiféle túlélőjátékban vesz részt (ha-ha, szar, tudom, de a film is az), mert tényleg egy kaland végigülni megint 2 és fél órányi sírás-rívást. Ebben a filmben a karakterek nem csinálnak mást, minthogy látványosan (érzelmileg) végigszenvedik ami velük történik. Ez tényleg unalmas és fárasztó. A sztori persze ehhez tökéletesen asszisztál, szó se róla, hiszen a végletekig kiszámítható.

Szóval ez ugyanolyan, mint az előző rész, csak ebben van egy kevés akció is. Ami egyébként jó, hiszen a production ott van a szeren. Látvány, zene, effektek, vágás, stb. Csak minden más hibádzik, amitől egy film igazán jó :D



Az durva. Én az első két részt láttam csak eddig. Olyan szódával elmegy valaminek tűntek, de így már nem igazán lesz bátorságom a folytatáshoz.

Ha már fentebb szóba kerültek Tarantino filmjei; számomra az utolsó igazán értékelhető alkotása Kill Bill első része volt. A második is oké volt, de már függött az előző filmtől. A Halálbiztost azóta is úgy értékelem, mint valami merényletet a személyem ellen, a Basterds marha erős első 10 perce és a Náci arcot játszó színészen kívül borzasztó lapos és unalmas volt, A Djangot pedig Leo vigyori feje és Samuel eszelős jól megírt "árnyékkirály" karaktere vitte el nekem, különben elég középszerű lett az is.
Az új filmtől sem várok sokat, az is egy átkozott kamaradarab lesz.

De ha márt lehet bálványokat döntögetni:
rwurl=http://ecx.images-amazon.com/images/I/516W5ZB7Q2L._SY300_.jpg

Ez eddig kimaradt. Aztán rájöttem, hogy miért csak azt a jelenetet idézik belőle mindig, mikor a Duke által is átvett szöveget mondja.
Egy jó alapötleten alapuló, de végtelenül dinamikátlan "nyócvanas évek" érzésű film, ahol a cselekményesség éppen úgy ritka vendég, mint a színészi játék. Az egészben annyi volt a poén, hogy a vége felé a lövöldözés részek kamerabeállításai sikerrel idézték meg bennem az arcade shooterek hangulatát, mikor megy a fix animáció, és előtte bejönnek a képbe a sprite ellenfelek.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Komoly kérdés: létezik egyáltalán jó ifjúságikönyves filmadaptáció? Illetve lehet-e várni ilyet, amennyiben már az apalanyagok is többé-kevésbé felvállaltan B-sztoris niche-fanservice-ek, hogy a szakismerők ékes magyarságát idézzem.

ibi amentia latet



Ez valahol hülye kérdés, hiszen a célközönségen kéne mérni, hogy jó-e, nem magadon.

De sztem nem jutott eszedbe, hogy a Harry Potter (:D), de még akár a Gyűrűk Ura is az ;)

Ha meg akarom érteni a kérdést (ami nem nekem szólt, de magaménak érzem, mert az összes ilyen szart lelkesen fogyasztom :D ): valójában nincs, a célközönségre szabás szvsz kizárja, hogy kellően sok kerüljön bele bármi másból.
Az eredeti művek is valszeg kizárják, a filmeseknek pedig eszük ágában sincs bármi mást csinálni belőlük, mint amik eredetileg, hiszen nem is ez a cél.

Egy erős közepes jöhet ki belőlük, max. (A 'mi' szemünknek.)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Ja-ja.

A HP tiszta sor. Viszont azt mind olvastam is, és akkoriban tetszettek a könyvek, szóval nem meglepő, hogy velük szemben - mert naná, hogy szemben :D - a filmeket nem tartom annyira sokra. Mondjuk inkább a későbbi filmekkel van komolyabb bajom, ami egybecseng a későbbi regényekről alkotott kevéssé pozitív véleményemmel is, de a könyv azért még így is más szint.

Arról nem is szólva, hogy a HP eredeti célközönsége szvsz nem egészen az a korosztály volt, aminek a manapság olyannyira divatos young adult szenvelgéseket izzadják ki tucatszám a női nevű szerzők. A HP és a hamiltoni szexvámpírszex-sorozat zeitgeistjának kéretlen nászából születhetett ez a puhapöcsű posztapokaliptikák és politikailag még mindig korrekt Orwell-nyúlások fémjelezte, komoly zsánerirodalomként komolyan vehetetlen YA-ponyvák sáskaraja.
Oh well, más korosztály.

Tolkien? Az ő munkája alapból szárazabb és szisztematikusabb annál, semhogy összemosódhasson a YA-vonulat "irodalmi McDonald's"-termésével. Ő komolyan vette a mítoszteremtést, nem akart tömegeket kiszolgálni vagy gyerekekhez lebeszélni. Népszerűsége és elismertsége nem divathullám-tünet volt - gyújtószikrának bizonyult.

a célközönségen kéne mérni, hogy jó-e, nem magadon.

A célközönségen (vagyis annak köszönhetően) mérhető, hogy sikeres-e.
Hogy -e? Az aligha.

ibi amentia latet



Nekem tetszett az Ender's Game, de tény, hogy a könyveket nem olvastam.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



A célközönségen (vagyis annak köszönhetően) mérhető, hogy sikeres-e.
Hogy jó-e? Az aligha.

Ez nagyon jó téma lenne. Mindkét dolog mellett tudnék érvelni, érdemes lenne kibontani, talán lehetne végső igazságra lelni :D

Tolkien is gyerekmesét írt, csak végül durván komolyan vette, mondhatni elszalad vele a ló.
Ha idősorrendben nézed, akkor egy mesekönyvíró jut el odáig, hogy egy egész kidolgozott világot rak össze, több ezer éves történelemmel, népekkel és beszélt nyelvekkel.

...és annyit tennék még hozzá, hogy kicsit sem kreatív nők kicsit sem fantáziadús alkotásait SOKKAL egyszerűbb megfilmesíteni, mint egy valódi fantasyt, netán scifit.
Főleg, mert átlag halandó a buta és egyszerű fantasyt és scifit szereti, amiben valójában minden tök ugyan olyan, mint a valóságban, csak hülyének öltöznek és hülyeségeket csinálnak, sok heroizmussal/pátosszal.

Szóval mondjuk 10×, de lehet, hogy 20× olyan könnyű kivitelezni és pénzt keresni ilyen szuper könnyű és lapos szarokkal, mint akár egy Enders Game-el. (Ami egyébként remek scifi, nem mondanám tiniregénynek, főleg a 'folytatások' ismeretében.)

sterner: Érdemes elolvasni, nagyon más képet fest úgy - nem tűnne lányregénynek.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Kevés ifjúsági könyvet olvastam, amiből aztán a filmhez is volt szerencsém, és effélét természetátől fogva nehéz találni, de egy-két véleményes példafélét bedobnék.

A Jurassic Park eredetijét nem olvastam, de a film számomra egy ifjúsági sci-fi volt, kielégítve a tizenéves fiúk dinoszauruszlázát, méghozzá igen jól. (Csak a Kongót olvastam Crichtontól, az is inkább fiatal felnőtteket célzó sci-fi ponyva volt, vélhetően nem a legjobb műve.)

Az utolsó mohikán is adná magát, hiszen mai fejjel nehéz rá felnőtt regényként tekinteni, de annak is voltak jobb feldolgozásai, legalábbis kölyökfejjel. (A könyvet olvastam, meg a többit is a A nagy indiánkönyvből, a filmekből azt sem tudom, hogy mely évjáratokat láttam teljes egészében. Mindenesetre a Mann-filmnek még a HW-n is volt kultusza az akciójelenetek miatt. Ami persze nem jelent semmit, csak mondom.)

Sors bona, nihil aliud.



A JP könyvben kifejezetten hard-esque sci-fi akar lenni, Crichton jellegzetes tudományos hozzáállását nyögi a rengeteg táblázatnak, diagramnak, számadatnak és viszonylag ingerszegény előadásmódjának köszönhetően (utóbbi paradoxonnak hathat az alapkoncepció és a film ismeretében, de ezért van ott a "viszonylag"). Persze pont ettől egyedi és crichtoni, nem is annyira negatívumként értem, de a young adult közönség számára bizonyára nagyságrendekkel kevésbé szexi a matematikát és realizmust a vadromantika és hepiend kedvéért mellőző e nyári slágereknél.
Nem mintha mindent összevetve Crichton nem a ponyva felé tendálna a végletek skáláján, csak... nem minden ponyva gyerekkönyves jellegű.

ibi amentia latet



Nekem akkor egyből a Battle Royal jutott az eszembe, csak a japán mű sokkal nyersebb és borúlátóbb volt (a film variánsa harmatgyenge a könyvhöz képest).

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



A csajszi akkor lenne igazán okos, ha a könyvet ajánlaná apunak :)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



The Hunger Games - Mockingjay part 2
Fudeszutyok b+ :D Egyszeruen hihetetlenul buta es olyan szinten a sablon megy hogy faj. Egyedul egy dolog okozott meglepetes, azert kudos nekik, de osszessegeben nagyon fos az egesz. Viszont legalabb vege van. Az is valami. :D



Meglepetés? Mi volt az?



nyilván major spoiler szóval ha bárkit érdekel akkor én szóltam

ShowHide spoiler #


Ted 2

Ezt eléggé untam: újrahasznosított Family Guy poénok, egy a szerepében küszködő Marky Mark (aki sztem qrvára öreg már ehhez 44 évesen) és egy gyakorlatilag nemlétező sztori... Volt pár jó utalás, szó se róla, de ez ebben a formában totálisan felesleges volt.



Minyokok
Szar volt.

Agymanók
Jó volt.

Ender's game film szerintem is jó volt a lehetőségekhez mérten. De rajta kívül is van sok jó filmadaptáció.



Ez nem spoilernek hanem hatásvadászatnak tűnik.



Liza, a rókatündér
Wes Anderson magyar koppintása, de meglepően jó sikerült. Néhol billegett a léc, de ez az esős novemberi nap megmentette, és sikerült jó érzéseket hagynia.



Nekem nagyon tetszett!



Hát nem tudom, szerintem ez is tök egyértelmű volt. Korábban még beszéltek is hasonlóról.



Ant-Man
Well, voltak benne jó poénok. De nem nézném meg megint.


KMZ képe
KMZ

Event Horizon

Akárkivel nézettem meg régebben, vagy akár manapság ezt a filmet, kb. mindenki lebénázta.
Azt még tán megérteném hogy zavarja őket a fantasy-horror vonal és inkább "megmagyarázhatóbb" plotra számítottak, de azért elhintettem egy-két infót hogy mégis mire számítsanak, ennek ellenére baromságnak tartották; a zseniális designt/maszkokat és szvsz Michael Kamen egyik legjobb zenéjét (ami teljesen elüt pl.a happy swashbuckler/akciófilmes imázsától) se tudják értékelni, Sam Neillt meg kb. azt se tudják ki, pedig itt igazán kitett magáért a csávó, ahogy szépen lassan megborul (a többiek is teljesen korrektül teljesítenek szvsz)

Amúgy találtam egy jó kis gyűjteményt stillekről: http://imgur.com/a/xUUcw Elképesztően királyak, de sajnos nagyon sokat dobtak kukába és a legtöbbször a bevillanásos módszer inkább elvesz a szörnyűségből; ezek olyan fasza munkák hogy simán sokáig kéne rajtuk nyugodni a kamerának:)

+a redditen olvasgatva mégjobban tetszik a cucc, idézem:

When people say that Event Horizon is a pre-quel to the warhammer 40k universe it makes a lot more sense if you see the stills; basically humanity's first experience with the Warp. Event Horizon is pretty much what happens when you travel through the Warp without a Gellar Field

Ezzel a kommenttel kiegészítve szinte felállt a szőr a hátamon hogy milyen kurvajó W40k filmet lehetne csinálni ha összeállna egy ehhez hasonló banda...one can hope

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Nekem annyira nem. Bar nem olvastam mrg nem is erdekelt annyira a tema hogy kovessem akar minimalisan is a dolgot ezert meglepett.



Lehet, hogy azért van, mert én anno moziban is láttam (nosztalgia), de én szeretem azt a filmet. Szarul ijesztgetős, de megvan a maga varázsa.

ShowHide spoiler #

Korához képest a 'scifi látvány' is teljesen korrekt benne.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw


ShowHide spoiler #

ibi amentia latet



Én nagyon csipázom, hirtelen felindulásból a jövő héten meg is nézem újra.

Non serviam



Ezt a filmet máig nem mertem megnézni. (Nem mintha a többi horrort meg merném, de ezt különösen nem :D)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!