Jelenlegi hely

Technikai hírek

Utolsó bejegyzés


Igaz, hogy sok az anomália, tényleg kábé béta driverek még ezek.

Ez a CoD eredmény nagyon furcsa.... :o

Mindenesetre a valós árakra kíváncsi leszek, ott derül ki, hogy tényleg jó vétel lehet-e.

Chief Exorcist



HA, és ismételten, csupa nagybetűvel HA ténylegesen 1000$ lesz a kezdőár, akkor elég durva :D
rwurl=https://imgur.com/iS4gmrF

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



az a probléma vele, hogy nem 2 év múlva szeretnék játszani hanem ma. láttam már több tesztet, ahol az AMD szebben öregszik mint az nV, de mire optimális driverek lesznek addigra már lehet épp megérett a váltásra.



Lehet, hogy 1k dolcsi lesz a kezdőára USA-ban. Itthon ezt úgy árazzák be, hogy egy az egyben átváltják euróra tehát máris 1k euró plusz haszon, áfa, vám, öreganyám térdekalácsa... aztán 1300-1400 eurónyi összeg lesz itthon.



Az érdekes, hogy a 4080 az XTX-hez képest:

- kábé 12 millárddal kevesebb tranzisztor
- 256 bites memóriabusz vs. 384 bites
- 16GB memória vs. 24GB memória

Tehát a 4080 egy jóval olcsóbban gyártható kártya, mégis drágább. És gondolom az AMD is keres bőven az XTX-en. Egyszerűen a 4080 nincs jól pozícionálva árilag, már ha túllépünk azon, hogy egyik új GPU sem, mert mindegyik indokolatlanul rohadt drága :D

Chief Exorcist



Pont ezért csökkentették a hivatalos árát (kapaszkodjatok meg...... 5% al....!!!!!!!!!!!)



Leírtad, a piac-ár manipulációt :D

Amúgy nagyon nem ártana ha fene tudja milyen hatóságok rászállnának mindkét cégre, hogy kivizsgálják a kartellezés gyanúját.

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Nézem a teszteket, meg mellette az emberek véleményét (szokásos: AMD szahar, mert az RT teljesítménye gagyi! Egyiket sem veszem mert drága! Nekem RTX van, de kikapcsolom az RT-t, mert kell az FPS. Stb.), de úgy látom én vagyok az egyetlen ember akinek olyasmi szúrja a szemét, hogy rengeteg nem Raytracinges játékban egy RX7900XTX vagy RTX4090 1080p-ben NEM tudja a mai "játék monitorok" által elbírt 144FPS*-t, sokszor még 100-at sem. Valami nagyon rossz felé ment el sok fejlesztőnél.
(*És igen ennek folyománya, hogy a butított verziókon nem lesz ott még 60 SE. Erre kiváló példa az előző generációk alja.)



Én ilyen 1080p-s rossz teljesítményt ezeknél a kártyáknál inkább CPU limitnek gyanítom.

Egyébként ha nem kompetitiv multi, akkor valóban kell a 144Hz/144FPS? Ami meg kompetitiv ott meg simán megvan a kívánt érték. A freesync SZVSZ fontosabb, bár se magas kepfrissitesu se freesynces monitort nem láttam még :D

RT nekem továbbra is egy gimmick marad mindaddig amíg egy alsó -közep kategóriás kártya nem bírja jelentősebb teljesítményvesztés nélkül.

BTW kedvencem a 8K-s tesztek a GamersNexusnal :DD

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Sanszosan CPU limites a dolog, elég megnézni mondjuk ezt a két grafot. Azért is jó, mert tettek bele 5800X-es procival is számokat, míg alapban a 13900K-val futott a teszt.

Borderlands 3:

rwurl=https://tpucdn.com/review/amd-radeon-rx-7900-xtx/images/borderlands-3-19...

Civ 6

rwurl=https://tpucdn.com/review/amd-radeon-rx-7900-xtx/images/civilization-vi-...

Chief Exorcist



HAH, mondtam én, hogy az AMD lesz a nyerő ebben a szériában :DDD
rwurl=https://imgur.com/a/om91qPW

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Komplikato írta: Az eredeti XTX 3Ghz-es design kártyán még 3db tápcsati volt állítólag. Most találgatják, hogy a jobb fogyasztási mutató miatt dobták a 3GHz-et vagy az új felépítés miatt nem skálázodott érdemben vagy ütemezés hibát okozott és azért. De a lényeg, hogy az AIB gyártók egy része a jelenlegi hivatalos órajelekkel, de 3 tápcsatis nyákra épít kártyát, mint az Asus TUF. Kérdés lesz valós lehetőség 3 GHz tuningra bármilyen hűtő + BIOS kombóval vagy sem?

Úgy tűnik neked lesz igazad, bugos a Navi 31 GPU, azért kellett visszavenni az órajeleket. Állítólag a Navi 32-re már megoldották.

Chief Exorcist



Bandido írta: Lehet, hogy 1k dolcsi lesz a kezdőára USA-ban. Itthon ezt úgy árazzák be, hogy egy az egyben átváltják euróra tehát máris 1k euró plusz haszon, áfa, vám, öreganyám térdekalácsa... aztán 1300-1400 eurónyi összeg lesz itthon.

Az XT ami 899dolcsiról indul már van is röpke 1300 eurónyi pénzért...
XT



Nem HW téma, de technikai. Szóval pár napja keringett a pletyka, itt a hivatalos bejelentés. Persze azért érdekel mikorra lesz ebből általánosan használható cucc.
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=Eke5PawU7rE



Segítsetek mán' lécci ilyen "több szem többet lát" alapon. :))

Kéne 4-5 kérdés amit feltehetnék egy interjún a Honor vezérigazgatójának, de a sztenderd dolgokon kívül nem jut eszembe semmi értelmes, pedig jó lenne pár velősebb dolgot kérdezni, ha már van rá lehetőség.

Nyilván ha tényleg keményet kérdezünk, úgyis mismásolni fog vagy leinti a PR-os, de akkor is :)

Chief Exorcist



miért van az hogy ugyanolyan hw-n az ios 5x gyorsabb, mint az android?



van-e esély rá, hogy készítenek egy olyan telefont amiért a boomerek évek óta vinnyognak?
átlagos teló normál/versenyképes áron plusz:
-legyen egy kis káva felül, arra mehet az előlapi kamera
-jack dugó
-akár cserélhető akku is aztamindenit az lenne ám az innováció. de ez tényleg csak hab a tortán.

ha nem is mainstream egy bizonyos réteget jól meglehetne célozni.



Ezek tetszenek köszi! Cserélhető akku + esetleg általánosan jobb javíthatóság / komponensek egyszerűbb cseréje.

Chief Exorcist



(ha már úgyis az epőlt másolja minden majom) nem lehetne a szoftvertámogatás hosszát is lemásolni? vagy legalább a samsunghoz felzárkózni?

Pl: Honor 70 will get two years of Android updates and three years of security updates.
ez egy negyedmillás telóért kicsit szomorú.
szerk: most látom jól lement az ára már 160k környékén dobálják. de a samsung A szériára is hosszú a support így még valid a kérdés



kapcsolódik az előzőhöz: OS updatért fizetnék 10USD-t 5. évtől évente. pl az S7-emet még használom 1-2 dologra. ha frissen tarthatnám annyit megérne többet nem. van ennek valami tech akadálya pl SoC support? vagy csak nem érné meg?



ezek is nagyon jó ötletek thx :) az egyik legfelbaszóbb dolog androidban még mindig a software support, úgyhogy ja!

Chief Exorcist



Szerintem az alsó három gomb fizikai szanálása a design oltárán egy kifejezett főbűn, amelyet minden mobilgyártó elkövetett, csak azért, hogy a konzumerizmusnak megfeleljenek.

Nekem a legfájóbb az akksi idő volt mindig is. Egy keményebb napot éppen, hogy kibírnak a mai telefonok, de csak ha túlmerítem 4-5%-ig. Az meg nem túl jó az élettartamnak, pláne, hogy nem cserélhető az akksi. Már persze szét lehet szedni, de onnantól meg oda az IP65 védelem, hiszen ezek véletlen sem gumi szigeteléssel, hanem ragasztással vannak megoldva...

Meg az is vicc, hogy alapból strapa tokot kell venni a telefonhoz. Ha az ember érdemben használni akarja, úgy is le fog esni. Nem igaz már, hogy mindennek ilyen szétfaszomdesignolt üvegjátéknak kell lennie... Ha meg akarok egy jó strapatelefont, a CAT azonos árban versenyképtelen hardvert nyújt.

Azt mondjuk megnézhetnéd, hogy mostanság mennyit sugároznak a kínai telók. Ez egy fontos szempont lehetne, de mivel senki nem nézi, nincs az emberek előtt, szarnak bele. Igaz, ebben a márkásak is bűnösek, de nem kellene hagyni

https://index.hu/techtud/2022/01/21/telefon-okostelefon-sugarzas-sugarza...

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Miért egy egy éves linket nézegetsz?

Itt lehet szűrni márkára is.

https://www.bfs.de/SiteGlobals/Forms/Suche/BfS/EN/SARsuche_Formular.html?nn=6008110



Ez hasznos köszi!

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



"Szerintem az alsó három gomb fizikai szanálása a design oltárán egy kifejezett főbűn, amelyet minden mobilgyártó elkövetett, csak azért, hogy a konzumerizmusnak megfeleljenek."

Hááát az alapján amit anno a Black Berry szervizben tapasztaltam, nem. Bármi hihetetlen a meghibásodások legnagyobb részét a fizikai gombok okozták. Nem azzal, hogy anyagfáradás volt, vagy a kapcsolók szétmentek. Nem. A fizikai gomboknál állandóan korrodált a forrasztás attól a nedvességtől (víztől) ami nem a levegőből vagy budiba ejtéstől, hanem az emberi kézből használat során került oda. Már úgy értem ezt az ottani mérnökök mondták el, és nem kételkedem benne. Nem én találtam ki. Ezért se értettem miért váltott olyan későn érintő képernyőre a BB. Túl későn, bele is buktak.



Na, azért a Berryn kicsit több a gomb, több a hibalehetőség. Ellenben a vége felé az alsó gombok már nem mechanikusak voltak, hanem érintésérzékenyek. Lényegében a kijelző egy fixen lehatárolt részeként működött az utolsó időkben. Én inkább preferálnám a köztes dolgot, amikor egy fémlapot lehet beljebb nyomni, vagy érzékeli a kezed hőjét. Ezeknél nincs a fenti probléma.

Másik, hogyha angolszász lennék, én siratnám a Berryt. Ha sokat gépelsz, legjobb egy fizikai bill. Uccsó telefonjaiknál már ezt egész jól megoldották kicsúsztatható klaviatúrával. A probléma, hogy soha nem gondoltak az ékezetes karakterekre, így nem volt olyan opció, hogy a képernyőn még megjelenik fölötte egy ékezetes sor, csak a nyomjad hosszan a betűt szintű buzulás, ami már rosszabb sebesség terén, mintha van egy virtuális bill, de legalább ékezetekkel.

A Berry szerintem nem ezek miatt, hanem a konzumerizmus miatt bukott. Az emberek csak a divat után mennek, nem kell nekik a valódi üzlet teljesítmény - ami baromi nagy kár, mert ezért kell mindig kompromisszumokat kötnöm.
Az viszont, ami a leginkább megölte őket, hogy nem volt 3rd party szoftvertámogatás ingyé, csak drága, fizetős programok. Egy vicc volt az egész a konkurenciához képest. Egyszer próbáltam pár hétig Berryvel élni, de egyszerűen lehetetlen volt a szoftveres rész okán.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



hol meg mikor lehet olvasni az internyút?
ha még nem késő eszembejutott valami: bloatware mentes telón gondolkoztak már? onedrive, office, candy crush nothx plíz és szánalom hogy tiltani kell nem lehet eltávolítani a telóról. nemtudom honor esetén ez mennyire releváns.



Nah az van, hogy lelőtték az ÖSSZES kis közös kérdésünket. A magyar PR-os lány szerint ezek túl technikaiak amiket inkább egy kozepvezeto mérnöknek kellene feltenni, nem a nagyságos vezerigazgatonak. Ezen kívül leszek szíves nem túl kemenyeket kérdezni, mert fél, hogy ő fog fejmosast kapni....

És akkor próbálj meg újságíró lenni... az a baj hogy kedvelem, és valójában neki teszek szívességet azzal, hogy be tudja pipalni, hogy tudott ő is delegálni egy médiumot a CEO interjúra a saját országából, úgyhogy nem mondom vissza....

Viszont maradnak a sztenderd boring kérdések. Hogy értékeli a 2022es évet Európában, mi a tervük 2023ra, kiket lát itt a legnagyobb konkurensnek... pont azok amiket mindenki más is fog kérdezni nyilvan... ZzzZzzzz

Úgyhogy elenezest, nagyon köszönöm a segítséget és a lelkesedést, de ez van :////

Chief Exorcist



én nem is értem mire számítottál... azt hittem ennél azért rutinosabb vagy...



Azt azért megkérdezhetnéd, hogy oké-e nadrágzsebben, a zacsi mellett tartani, és hogy ő amúgy hol tartja ;)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!