Jelenlegi hely

Egészséges életmód topic

Utolsó bejegyzés


Asszony minden ilyesmi dolgomtól falra mászik. Meglátjuk, mit találok ki. Köszönöm a tanácsokat!

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



:)
Nincs mit, remélem segítettem.

Jó lesz az.



de hogy lehet így dolgozni? nekem kimarad a reggeli, már kuka az egész napom munkában...



Nem működik mindenkinél. Amúgy Rohadt sok kávéval :D

Jó lesz az.



A reggeli hiánya az nálam is összeesés három órával a kelés után - az nem maradhat ki (bár most is már csak olyanokat eszem, hogy nulla kenyér, 5 szelet felvágott, sajt meg zöldség), viszont a további étkezéseket el lehet bliccelni azzal, ha az ember eszik pár tojást ebédidőben, be lehet így csapni a szervezetet. Valami ilyesmit tervezek, vagy ha normál kaja van, ott visszafogom az adagot.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



mondjuk én is már egy ideje tervezem, hogy valahogy csökkentem az adagokat, mert egyrészt rohadt sok pénzt elkajálok feleslegesen (sokkal többet eszek, mint indokolt lenne), másrészt a hasamat is szeretném szépen összeszűkíteni. Már voltak rész sikerek, le tudtam mérni, hogy annyi kaja már nem is fért belém, mint korábban, viszont jön egy-egy rosszabb időszak melóban, magánéletben és újra elkezdem tömni magam egész nap.
Azt sem értem, hogy mostanában azt mondják ismerősök, hogy hogy lefogytam, holott kiloban talán csak 1-2 mehetett le.

vagy lehet jobban járnék ha én is tápkieget (fehérjepor) használnék, nem rendes kajából akarnám bevinni, csak annyira ódzkodok a mesterséges folyamatoktól :\



de jo hogy irtatok, pont futas kozben gondoltam, hogy nyigok itt egy picit :)

szoval faj a terdem, es ez kurvara akadalyoz a futasban. ilyen 7:30-8-as km-eket futok, 140-es pulzussal, holott ugy szeretem, ha a pulzus a vo2 maxon megy 165-175 kozott. de egyszeruen ha gyorsabban megyek, egybol faj az a fos.

probaltam hogy egy heten csak 4x megyek el futni, de nem megy, egyszeruen fogom magam, es elmegyek, hiaba szunnap.

tavot is novelnem, de mivel faj a terdem, igy mindig csak 5km-t futok, pedig jo lenne tobbet (es hat menne is siman, 10km-ig hitelesitve vagyok, de jobb lenne neha ilyen 12-15-t is menni)

a masik bajom a fogyas, bealltam 99kg ket honapja fixen

igaz, eszek minden fost, pedig nyaron eleg jol szoktam birni a dietat, de most ideges vagyok a melo miatt. es stresszevo vagyok.

(es tuti, hogy a futas nyirja a terdet, asszony ugye normal testsuly volt egesz eleteben, o kb. ket eve fut, eddig guggolasnal ropogott a terde, most mar siman hajlitasnal is, faj is. neki tobb esze van, keveset fut, kimeli.)

szoval nem tudom mi a faszt csinaljak

lehet visszamegyek alkalmazottnak, ha benn ulok a cegnel ta'n kevesebb lesz a stressz, fix fizu, fizetett szabadsag, betegszabi, gondtalanabb elet.

de amugy nagyon utolert az eletkozepi valsag, kurvara nincs kedvem programozni, csinalnek valami mast. de hat junior fizuval ehenhalok, a kolkoknek mindig piz kell.

Parizer forever.



ja es a terddel az a szopas, hogy setalni se birok sokat, bicajozni se, meg uszni se. gyakorlatilag a konditerem az egyetlen mozgasforma, ahol tudom pihentetni.

focin szerencsere nem faj, nem is ertem miert :)

Parizer forever.



Szar térdre nekem az elliptikus tréner jött be, aztán kipróbáltam az evezést és szerintem az még sokkal faszább.

Jó lesz az.



nem igaz, hogy nem bírod megállni, hogy ne fuss annyit. Én, de még a barátnőm se fut heti 4-nél többet kb. soha, max valami speciális héten.
Muszáj pihenni az izmoknak, inaknak, ha meg valami ízületi problémád van akkor pláne nem jó, ha minden nap kapja a terhelést. Én a helyedben ott kezdeném, hogy 2 hétig semmi futás, max 3-5 km gyaloglás naponta. Aztán szépen heti 3 futás max, szépen elosztva.
Egyébként a lassú futás, amit írsz, ez a 7:30-8-as tempó, az alap állóképesség szempontjából nagyon jó edzés. Igazából sok egészséges embernek is ilyen tempóban kéne futni hónapokig.



Gabika írta: de amugy nagyon utolert az eletkozepi valsag

engem is 2019 körül. azthittem akkor még lehet rendesen élni amikor 30hoz közelebb van valaki mint 40hez. de az a vicc hogy amióta nem dohányzok és próbálnék valamit mozogni azóta vannak problémáim :D (ok értem hamis korreláció)
séta, bicikli: térdem ropog
súlyzó: vállam fáj tőle
úszás: covid miatt off
aztán még becsúszott egy műtét, az több hónapra hazavágott. meg éveleje óta van más apró nyavalya is ami alkalmanként akadályoz abban hogy kimozduljak.
és hát őszintén szólva nem vagyok boldog ezektől.



nagyon kocka életet éltél korábban?



ezzel a tempoval kb. a vegtelensegig el tudnek futni, tul lassunak erzem
tenyleg ugy szeretek futni, hogy amikor az 5 (6-8-10)km vegen megallok csak lihegek es kivagyok

hetfon olyan jo volt, csak kicsit fajt, az uccso 1km-t intervallban futottam, 6:30, de ott is ereztem, hogy akar vegig mehettem volna a gyorsabb tempon es meg birnam

aztan kedden futasbol hazafele defektet kaptam a bicajjal. betolom a bicajboltba, tokoreszunk, hiv a tescos, hogy ott all a haz elott, merre vagyok? na akkor betonon futottam hazaig (csak 1km, de rohadtul nem birja a betont), aztan delutan alltam beszelgetve a gyerek edzesen (tilos, nem birja a terdem, setalni kell vagy ulni), lehet itt basztam el. mindegy, holnap pihizek, nem futok.*

hat, nem tudom, ti hogy csinaljatok (csajodat nyilvan ertem o profi, annyit edz amennyit kell), en nem birom ki. ha lenne onuralmam, nem is zabalnek :)

plusz azert megyek minden nap, mert igy tudom szimulalni az 6*5km-el (mert azert egy napot pihizek) a 4x8km-es edzest, amit szvem szerint tolnek :)

* szerk: ja kozben eszembe jutott, hogy mult heten meg balaton volt, es ugy terveztem, hogy nem futok, de erre volt egy kiszuperalt focipalya rwurl=https://www.google.com/maps/uv?pb=!1s0x4769ebb8c91f6291%3A0x6e3e98415026... es oda azert elmentem futni. jo gorongyos, na az se volt tul jo.

Parizer forever.



kosz a tippet, holnap kondiban kiprobalom az ellipticalt. konkretan milyen evezes? kajakban? azt szeretem, csak nincs kivel menni. (1-es kajakkal nem megyek, azzal mar beleborultam, nem nekem valo.)

vagy evezopad? az sajna nincs a berciben :(

Parizer forever.



Moken: igazad lehet amugy*, olvasom egy ideje a ph-s futos topikot, az az erzesem, hogy mindenki serult, es ket serules kozott futnak par szaz km-t :)

*regebben irtad hogy a futok allandoan kuzdenek valamivel.

Parizer forever.



igen. valószínűleg az (is) köszön vissza a mostani állapotban. bár legalább azt nemlehet mondani, hogy széthatjottam magam az első 30 évben. de legalább 100 alatt megálltam kilóban. egyik célom az lenne hogy leadjak legalább egy 15-20-at. de ahhoz jólenne aktív lenni. ha csak nem eszek akkor minden bajom van. nemcsak mentálisan stresszes mert éhezek hanem úgyvettem észre fejfájás meg egyebek is akkor gyakran jönnek.



Súlyzózás közben fáj a váll -> edző és/vagy gyógytornász.

Lehet olyan vállad, hogy pl a váll fölé nyomás nem fog menni, de ez is gyakran - alatta pedig minden más, mint a fekvenyomás, tolódzkodás - a helytelen technika és a helytelen tartás, féloldalasság következménye.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



vajkra halgass alapvetoen, de nekem kondiban a gepek hasznalata mellett nem faj izulet, a kotott mozgaspalya miatt nem birod helytelenul terhelni oket. es fokozatosan.

Parizer forever.



Ez bizonyos gépekre igaz; hülyebiztos, viszont a fejlődés sem ugyanaz velük, mert nem tanulsz meg stabilizálni. Ám pl nekem első körben a sínen mozgó rúddal fekvenyomástól fájdult meg a vállam, pont azért, mert kötött volt a mozgáspálya, tehát itt sem minden életbiztosítás, utána kell járni előtte.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



ami futós/sportolós tanácsokat olvasok évek óta, egy dologban mindenki egyetért:
az elején szép fokozatosan kell csinálni.

A futásnál tipikus hiba, hogy aki előtte szinte sose futott, az lemegy h na fut 3-5 km-t, aztán olyan tempóban kezd bele, amiről azt hiszi, hogy amúgy nem gyors, de valójában nagyon is az. Persze fél-1 km körül már levegőért kapkod aztán pár km vergődés után inkább hazamegy és elfelejti az ötletet.
De ugyanígy van ez bármelyik sportban. Nem 80 meg 100 kiloval kell fekve nyomni kapásból. Én is belefutottam a kondiparkban a húzódzkodásnál, hogy erőltettem, hogy rövid időn belül menjen minél több, pedig nem szabad. A fejlődés egyik legfontosabb összetevője a türelem. Nyilván a tehetségtől, alkattól, egyéb dolgoktól sok függ, hogy ki milyen ütemben tud fejlődni, illetve a későbbiekben van aki gyorsabban tud fejlődni, mert nem sérül meg, de más nem feltétlenül bírja azt a tempót.

Talán KMZ-nél látni, hogy profi edzővel milyen szép fokozatosan jutott egyről a kettőre.

És ami nagyon fontos még: a semminél bármi jobb! Ha csak lementek sétálni pár km-t, vagy bicikliztek ide-oda, esetleg nyomtok minden nap pár fekvőt otthon a lakásban, már ez nagyon sokat jelent hosszútávon és ez már adhat alapot ahhoz, amikor célzottabban elkezd edzeni az ember.

Az a baj, hogy az amerikai filmekben azt látja mindenki, hogy a főhős fél év alatt csúcsra edzi magát a semmiből, ezért mindenki gyorsan akar fejlődni a valóságban is, holott ez nagyon kevés ember kiváltsága.

Én is pl. idei év első felében magamtól elkezdtem több km-t gyűjteni futásban, de nem jó arányban csináltam, meg néztem mások mit csinálnak és őket akartam lehagyni. De ez hülyeség volt. Most pár hete elkezdtem szimplán az alapján csinálni a futásaimat, hogy a Garmin okosórám mit ír az adott napra, és már ennyi idő alatt érzem a fejlődést, vagyis hogy kibillentett abból az állapotból, ahova beragadtam magam hülyesége miatt. Egy futóedzővel akkor milyen jó lehetne, de én nem akarom még költségessé tenni ezt a hobbit :D

Sztem a kajával is jobb lehet először csak az adagokat csökkenteni, egy-egy károsabb dolgot elhagyni az étkezésből és szép fokozatosan átállni ebben is. Az ilyen diétázzunk mindenféle átmenet nélkül sztem sokkal nehezebb és nem biztos, hogy megéri.



na azt pont nem szoktam csinalni, csak a sima fekvenyomast.

Parizer forever.



biztos igy van. 2.5 eve futok, az elso evben voltam a leggyorsabb :)

a ph futos topikban irnak eleg jo szemelyre szabott edzesterveket, ha valaki igenyli. az atlagos futasi vaz ilyen 3-as sorozatokbol all, hogy egy lassabb km gyujtogetos 140-es pulzus korul, egy 10x400-400 interval, meg egy gyorsabb, rovidebb 160-165-os pulzussal.

ja es ott azt irjak az elso par ev (1-5) az csak az alapozas, utana jon a valodi futas :)

nem szeretem a garmin izejet, nekem minden reggel azt mondja futas elott, hogy ma pihenonap :)

ezt valami lusta programozok irtak.

ha veletlen futast javasol, akkor aszondja, hogy 9p/km, 53 perc futas. meg eletemben nem futottam olyan lassan, meg 120kg korul sem.

o nem tudja, hogy kurva jo allapotban vagyok, csak a terdem faj, azert futok lassan es keveset.

Parizer forever.



Gabika írta: konkretan milyen evezes? kajakban? azt szeretem, csak nincs kivel menni. (1-es kajakkal nem megyek, azzal mar beleborultam, nem nekem valo.)

kielboat Vámos Miklóssal



itt ne legyunk mar kocsogok pls :)

Parizer forever.



nekem talán 1x írt pihenőnapot eddig :D ne csodálkozz, ha minden nap mész, akkor persze, hogy mindig pihentetni akar. Nem is olyan lusták azok a programozók :)

Nekem egy célom van a futásban: férfi létemre utolérni barátnőmet :) most 30 km hegyi futáson olyan 30-40 perc van közöttünk a javára, 50 km hegyi futáson meg olyan 1.5-2 óra :D
De most lemérem majd hétvégén mert ugyanazon a versenyen futunk 32 km-t, remélem közeledtem, az a baj, hogy ő brutál sokat tud fejlődni még mindig, persze neki van futóedzője.

Viszont amin nagyon jól láttam most magamon a fejlődést, hogy régen Tokaji hegyre fel (kb. 5 km, 400+ méter szint) betonon majd meg döglöttem mindig, ilyen 50 perc körül értem fel, mert már csak sétálni bírtam a 3. km-től meg meg-meg álltam közben kilihegni magam, na most 41 perc alatt úgy értem fel, hogy nem éreztem egyáltalán azt, hogy megpukkantam. Iszonyat jó érzés volt, és végre láttam, hogy igenis egy nap akár végig tudom ezt futni teljesen felfele.



Ez tényleg akkora "köcsögség" volt?
Bocsánat!



hat hajra, szerintem nem fogod, brutalis a csaj.

nekem is ez a celom (marmint a sajat csajom befogni), csak az a baj, hogy o 60 perc korul futja a 10km en meg 7x. :)

Parizer forever.



dehogy :)
csak ez ilyen szeressuk es tamogassuk egymast topik, nem beszologatos. asszem :)

Parizer forever.



Amúgy nekem pont az jutott eszembe, hogy szívesen eveznék rendszeresen (heti 2-3x). Vajon van-e vén faszoknak lehetősége/értelme belépni egyesületbe? Vagy marad a teknő bérlés/vásárlás?



a SUP a menő már :)

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!