Jelenlegi hely

Star Wars

Utolsó bejegyzés


Obi-1 6. epizód
Lehet, hogy csak az eddigi részek miatt volt alacsonyan a léc, de nekem ez a rész tetszett legjobban. Nem volt folyamatos facepalm, ami már magában jó. :)

Tango

"Lagging is a lifestyle."



Na, az első két részt megnéztem én is.
Egyelőre sokat nem tudok mondani, elmegy. Igazából a sztori egyszerűnek tűnik, de egy jó rendezéssel simán lehetne ez sokkal több is. Csomó ilyen hülye, 2bites megoldás volt benne (pl az első részben, ahogy üldözik a lányt az erdőben és a drámai hatás kedvéért megállítja az egyik rosszarcot egy fadarab). Szóval az ilyen hülyeségeket simán ki lehetett volna kerülni valami rutinosabb, okosabb rendezővel.
De ezeken át tudok siklani, úgyhogy csak megmosolygom magamban az ilyen idiótaságokat.
Reva viszont kibaszott idegesítő. A karakterben lehetne valami izgi, de ultra szarul van megírva és a színésznő is egy túlvezérelten pökhendi, rátarti stílusban alakítja, a kettő együtt pedig számomra nagyon rossz kombó.
Mindent összevetve nézhető ez, de inkább olyan fast food jelleggű szórakoztatás ez.



Az üldözésnél nyilván a Volume korlátai voltak az akadály. Persze ettől még a fa bazibéna megoldás :D



Igen, az utolsó rész sikeredett a legjobbra. De ettől még csak egy közepes rész volt.
Összességében rosszabb volt mint a Mando. Azt alúl múlni pedig művészet a javából.



Behoztam a lamaradást, végeztem az egésszel.
Összességében kb áll az, amit az előbb mondtam: néhol olyan szemforgatósan amatőr volt, csak pislogtam (pl a tüzes rész OB1-nal).
A rendezőt tartom a leginkább felelősnek, mert egyszerűen nem volt elég jó ahhoz, hogy kiküszöbölje az ilyen mélységesen suta-buta megoldásokat.
McGregor szerintem nagyon jó a szerepben, a lelki gyógyulási folyamat is oké nála és nekem a kiscsaj is tetszett, szerintem megvolt benne a proto-Carrie Fisherség. (Az más kérdés, hogy a New hope-os holo-üzenet Obi-Wannak eléggé kiherélődött, de üsse kő.)
Reva viszont végig szar volt. Nem, nem érdekel a bőrszíne, vagy az, hogy van -e petefészke. Szar volt és pont, mert összesen két fokozatban tudott működni: vagy ordított, vagy morcin nézett.
Az utsó rész azért jobban sikerült, pláne az öregfiúk klubdélutánja, de a sorozat ettől még maradt teljesen középszerű, amit nem hiszem, hogy újrázok valaha is.



Nem lett volna rossz rész ez az utolsó, de:

- megint nagyon túltolták az erőhasználatot, már a múltkor is megjegyeztem, hogy nem kéne belőle Marvel-filmet csinálni

- Reva sztorijának semmilyen kifutása nem volt. Miért akarja megölni a gyereket? Honnan tudja, hogy kinek a gyereke, mikor Organa szenátor üzenetében erről nem volt szó?

- Kezdem úgy érezni, hogy a rendezési problémák abból adódnak, hogy túl kicsik a helyszínek, spórolós az egész, és a rendezőnek ezekből kellene kihoznia jóval nagyobbnak tűnő jeleneteket. Így próbálkoznak trükközni a vágással is. Deborah Chow ennél azért bőven jobb rendező.

Chief Exorcist



Az fura volt még, hogy a fénykardtól nem lehet meghalni. Keresztül lett bökve a kuglifejű is meg Reva is és mindkettő él és virul...




Kuglifejű fajának 2 gyomra van, elvben úgy élte túl. Plusz

ShowHide spoiler #titok


A force healing nem tudom mennyire valid megfejtés, mert eleve ritkának tűnő képesség, és Reva azért nem tűnt egy kiemelkedő jedinek, hogy ilyen képességek birtokában legyen.

Viszont tény, hogy leszúrt állapotból valahogy gyorsan összeszedte magát, talált ott a bolygón egy hajót, amivel előbb ért a Tatuinra, mint Obi-Wan, és már közepesen egészséges állapotba is került közben, szóval lehet mégis ez lesz a titok nyitja, vagy...

...amit a sorozat során végig láttunk: lusta, következetlen forgatókönyvírás.

Chief Exorcist



Vagy a hajón volt egy bakta tartály és abban ázott pár órát, míg odaért a Tattooinera. Az SW-ben a bakta elméletileg a legdurvább sérüléseket is begyógyítja...

... Anakin valamiért mégis hiába vett rendszeres baktafürdőket majd 20 évig...

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



Lehet nem az volt. Palpatine elég szépen megszopatta, sok nehezítő tényezőt rakott a páncéljába (pl a mellvéd, ami a deltaizmok szintjéig lement, így Vader nem tudta a feje fölé emelni a karját), hogy nehogy Vader le tudja nyomni, ha úgy hozná az élet



A lélek sebeire nem jelent gyógyírt a bakta SPA... :-(



ezek ilyen Legends dolgok és nem kánon, nem?

Mármint érted, alapvetően elég nehéz lenne bevenni hogy a gyerekkora óta műszaki zseni Anakint át lehet baszni azzal, hogy egész életében nem veszi észre hogy egy fundamentálisan fos páncél van rajta :D

Sztem a bacta is csak a Legendsben ilyen mindent instant gyógyító csoda. Persze szuper healing cucc, de a Birodalom visszavagban is láttuk, hogy Luke-nak még a viszonylag enyhébb sérüléseit se gyógyította azonnal, csak segített neki életben maradni.

Chief Exorcist



Az a mellvért sztem most is olyan. Ilyen mélyen és következetesen kidolgozott karaktereket ne keress a Star Warsban :D



Ez jobb mint az összes SW mozi az utóbbi években:

rwurl=https://youtu.be/dQKs6U8eWoQ

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Az egész Clone Wars utsó évad is



rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=XtArKawnWNI
Kb. minden szava arany.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson




Van már egy teljes, két és fél órás újravágás. Csak belekukkantottam itt-ott, de egész jónak tűnik. Az utolsó nagy Obi-Wan vs. Vader duelt például nem szakítja meg vágásokkal a tök érdektelen Revás vonalra, és a legtöbb korábban cringe jelenetet is sikerült fixálni. Meg persze az egész feszesebb, fölösleg kihagyva, ennek okán bizonyos dolgok újraértelmezve.

https://app.frame.io/presentations/e4dcdaa6-33d9-4c22-a0e6-3590c03c12a3

Chief Exorcist



megnéztem az andor trailert: https://www.youtube.com/watch?v=cKOegEuCcfw

ez nagyon rossz. az SW lényege, hogy van egy világ, ami kalandozásra van. lehet hogy súlyos és tragikus dolgok is történnek, de mégis érzed hogy jó lesz a vége, és közben NAGY KALAND. JÓ LENNE OTT LENNI EBBEN A VILÁGBAN.

itt meg folyamatosan féltem, mindentől. a világtól, a történésektől, a karakterektől, mindentől. nemhogy ebben a világban nem akarok ott lenni, de még a filmet se akarom megnézni.



Revenge of the Sith meg Birodalom visszavag? Azokban is jo lenne ott lenni?






Az Andort nézte már valaki? Én majd a hétvégén lesem meg.

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



Az első rész lement. 0 Star Wars hangulat, semmi medzsik, semmi mese, olyan se íze se bűze. Emberek színes ruhákban mászkálnak gyártelepeken. Andor karaktere antipatikus. Még meglátom, hogy mi sül ki belőle.

Jó lesz az.



Parizer forever.



Talán az is lehet, hogy "a legjobb SW a Birodalom Visszavág óta"

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Vajk írta: Talán az is lehet, hogy "a legjobb SW a Birodalom Visszavág óta"

De hisz az a Utolsó Jedik volt nem? :-)

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!