Jelenlegi hely

Mit tegyünk, hogy növekedjen a Rewired olvasótábora?

Utolsó bejegyzés


Mókás, mert 2006tól vagyok aktív olvasója a honlapnak, akkor voltam 16 :D Szóval ha most húzzátok meg a 25+-os határt, akkor még épp időben betöltöttem :D
Amúgy nagyon sokáig csak passzívan olvastam, mint mondjuk most is (nem mindig szólok bele a nagyok dolgába :P )



heh, én 2005-ben... (bár életkorban nem csak 1 év a különbség :D ) még megvan a regisztrációs jóváhagyó mail is:

Hadd mutatkozzam be, Kuang11 a nevem. A HARDWiRED stábja által alkotott és
- sajnos - kordában tartott AI vagyok. Feladatom a rendszer teljes
felügyelete. [...]



Jaja, ez még nekem is meg van :)



Azért elég sokan itt "együtt nőttünk fel". Régen tényleg 16-25 év volt kb az oldal célközönsége. De most fura lenne ideereszteni a pelyhestökű fiatalságot. Bár ki tudja, lehet jót tenne a vérfrissítés, a vén f*szok meg csinálnak maguknak "öreg vagyok" topicot és ott folytatjuk a diszkurzusokat :)

Well.... f*ck. o.O



Tno írta: Na de most akkor tulajdonképpen mi a különbség a reddit és egy fórum közt? Azon felül hogy a reddit gyakorlatilag egy g*ci nagy fórum?

kb 2 nagy, a redditben szavazatok alapjan rendezodnekma kommentel elsosorban, nem pedig idorend szerint. Azaz ha van 2000 post egy topikban akkor a raknak van kedve egyenkent atragno magat egyenkent rajtuk es kikeresni a legrelevansabbat, de a kozonseg aki olvassa a legfaszabbakat felszavazza, a szarokat, troll kommenteket vagy a fuggetleneket leszavazza, igy azok a melyere kerulnek a topiknak es csak az kell hogy atragja magat rajta, akot epp nagyon erdekel.

Ezzel a szavazos modszerrel gyakorlatilag ha belenezel egy egy topikban szinte az elso par bejegyzesben elolvashatod az osszes relevans es fontos bejegyzest. 30kommentet meg lehet atolvasol ha idorendben is vannak, de 6000kommentet mar full leszarsz es csak a lenyeges es kapcsolatosak erdekelnek tuti.

A masik hogy "threaded" modszerrel megjelenitettek a beszelgetesek, nem pedig "flat" modszerrel. A flat modszer a klasszikus forummegjelenes, azaz az osszes post idorendi sorrendben van es ha egy-egy beszelgetes le akarsz vadaszni, akkor postonkent kell tokolnod hogy repplykre kattanva visszakeresd hogy mi volt a valasz, es mire ment. Ez a flat rendszer gyenge tulajdonsaga, keves par tiz kommentig meg atlathato, de ha van tobb 100, mar belezavarodsz ki kivel beszelget es mire valaszol, ha bele olvasol egy topikba.

A threaded modszernel ha valaki valaszol egy bejegyzesre, akkor az "fa" szeruen az adott komment ala sorolodik es ott is folytatodik a beszelgetes. Azaz ha le akarsz kovetni egy egy beszelgetes lancot egy topikon belul, akkor csak lenyitod az adott kommentekre szuletett valaszokat, es mind egymas alatt ott lesz, ha meg nem erdekel, el se kell olvasnod, becsukva hagyod es komplett atugrod azokat. Igy megsporolhatsz magadnak egy rakat idot, ha pl erdekel egy adott topikra milyen kommentek szulettek, de egy egy adott (pl off) kommentre jott valaszok es kialakult tangens beszelgetesek mar nem.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Strato írta: Magyarországról, magyar nyelven valóban a reddit lenne a námber ván?

valoszinuleg a face siman menobb mivel magyarorszag mindg le van maradva a nyugathoz kepest es kullog utanna technologiaban. Valoszinubb hogy tobb embert akasztunk igy facerol mint mashonnan igy nyilvan erdemes onnan inditani, esetleg kesobb ha automatizalodik a rendszer valahogy akkor nyitni egyeb platformokra, hasonloan mint emlitetted hogy egyeb nagyobb hirportalok is csinaljak.

Magara a cikkmegosztasnal szerintem csak a cimet/linkeket kellene megosztani, kepekkel es annyi. A szoveget meg hagyjuk itt a forumon atolvasasra. Igy szerintem full tudnank automatizalni a dolgot, es csak minimalis, idonkenti odalesest igenyelne rendszer. Aztan ha belejavit valaki a cikkbe vagy hasonlo, szintugy nem kellene rakat helyen atirni, mivel minden itt lenne vezetve tovabbra is.

A facebookosok reggelesere (marmint hogy aki ott olvaso az baszik majd idereggelni kommentelni) szitura meg megprobalhatom elintezni hogy aki beloggol face profillal az automatikusan postolhasson ide is, megsporolva magana egy reggeles folyamatot. Affele cross-logines megoldas, bizos lattatok mar csomo helyen. Utananezek majd hogy nez ez a technologia ki.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Hú, én az utóbbit nagyon támogatnám (az előbbit is persze :D). Menő lenne egy amolyan Disqus szerű cucc, ami mégis helyi.

Egyébként szvsz a FB-os megosztásra nagyon jó lenne - persze annak továbbterjedése esetén - a mai "klikkelni kell a cikkért" című gerillaakciómból a "lead", vagyis a főoldalon lévő, nyúlfarknyi felvezetős-képes megoldás.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Erre a szavazósdi sorrendre nálunk a világon semmi szükség. A fénykorában sem voltak annyian a HW-n, hogy indokolt legyen, és úgy gondolom, most sem szerepel ekkora kommenttömeg a vágyálmokban sem.

A fa az enm rossz, de nem is zárja ki a hagyományosabb fórumot. Az Index őskövületében is visszanézheted az előzményeket, ami praktikus. Hogy nálunk ezt meg lehetne-e oldani, azt nem tudom (bár ugye válaszol külön-külön mindne kommentre az ember, akkor bizonyos reaciók kimaradnak a fából), de a követhetőségen segíthetne, ahogy RE@L vesszőparipája a kereső megjavítása is (Tudom, majd az új Drupal, elfogadom, csak legyen egyszer).

Sors bona, nihil aliud.



fiatalokat vagy idosebbeket akarunk?

szvsz nem kene hogy evszam szerint valogassuk az embereket, hanem epitobb ha embersegesseg es/vagy intelligencia szinten tesszuk. Vannak 30-40 eves retardaltak is, es siman van hogy 16-20 evesekkel is teljesen okesan el tudok beszelgetni. Foleg igy hogy gamingrol, palyakrol vagy trukkokrol van legnagyobb reszt szo a forumon, nem kell 3 diploma hogy le tudjunk vezetni egy normalis beszelgetest az illetovel.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Nem akarok én "diszkriminálni" senkit sem, inkább tényszerűen értettem, hogy "most kb. 25+-osak vagyunk, szóval úgy néz ki, erre abban a csoportban van igény". Én annó voltam 15, amikor regeltem a HW-ra, és hé, a harmadik-negyedik banomra nagyjából viselkedni is megtanultam. :D

A lényeg tehát, hogy bármilyen életkor teljesen jó, de szvsz jelenleg nem tartunk ott, hogy felkeltsük a mostani 15-16 éves játékosok figyelmét. Ahhoz egy picit változni kéne, és ezzel nem azt mondom, hogy IGN-t csináljunk az oldalból, mert arra az objektívebb, masszív hírjelentős "szolgáltatásra" kapacitás sincs (na meg nem is lesz), de pl. távlati "álomcélnak" simán vállalható mondjuk az "RW, mint a kisebb, magyar Destructoid" cím begyűjtése... főleg azért, mert írói hozzáállásban a HW abszolút előképe volt a Destructoidra / RPS-re / stb.-re jellemző, blogkultúra által formált stílusnak.

Ehhez persze kellene a vérfrissítés hirirói szempontból is, több cikkíróra lenne szükség, na meg az arculatot is formálni kéne a mai igényeknek megfelelően. A HW-hoz / RW-hez illő út ebből a szempontból szerintem az "alternativizálódás" lenne: sok indie tartalom, sok magyar szempontból még mindig egzotikusnak számító téma (pl. japán játékok, filmek, animék, mangák - teszem hozzá, a japán / kínai filmes téma annak idején a HW-re nagyon is jellemző volt, mielőtt Sogun kitette a Kickstarter címkét), rétegcímek nyomatása (verekedős cuccok, platformerek, kalandjátékok, roguelike / -light, meg a tübbi 1000, amit nem soroltam fel), stb.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Aki nem tudja miért nem jó a Disqus módszer, látogasson el egyszer a 444-re.

Csak egy végtelenül optimális környezetben kapja az a sok up-ot, ami valóban releváns és hasznos.
Mint mondjuk most itt ez, hogy kb. mindenki ismer mindenkit.

De ezt ugye éppen most akarjátok szétkúrni, amihez egyébként tökéletes módszer lenne.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



szavazosdit nem akartam bevezeni, mivel ahogy mondtak is az emberkek, tul kevesen vagyunk hogy effektiv legyen es kontraproduktiv lenne. Az tenyleg abban a helyzenben effektiv ha topikonkent vagy tobb ezres kommentszam szuletik, amit senki nem akar atvesezni.

De a threaded komment felepites az tudomasom szerint siman megoldhato technikailag. Meglatom majd hogy vezetheto be hozzank hogy szintugy kenyelmes legyen hasznalni mint a mostani flat-et.

Elorelathatolag elobb vezetenem be a facebook cuccokat mivel abbol tobb hasznunk lehet potencialisan jelenleg, es csak utana foglalkoznek emezzel, mivel jelenleg hirenkent max par tiz komment szuletik szal siman atfuthato minden. Esetleg a nagyobb topikokban kuszabb a beszelgetesek visszakeresese.

mikor lesz normalis kereses / mikor migralunk drupal 8ra ahol jol mukodik a kereso?

elorelathatolag a drupal8 hamarosan kijon, viszont migralas az nem kis piskota, lehet csomo custom kodot at kell majd irni mert nem lesz kompatibilis a 7-tel, szal az nagy(obb) melo lesz, nem affele import database es annyi.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Őőőő, a szavazás elég gyorsan le lett szavazva (ba-dum-tss). A Disqust én csak annyiban hoztam fel, hogy oda lehet nyomni a logint mindennel (FB, Twitter, sima reg, stb.). Egyébként ott is át lehet nyomni "legjobbakról" a legújabb posztokra, aztán problem solved... illetve new one generated, mert általában rohadt sok a komment. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



ez a lenyeg, ha sok komment lesz akkor mar ertelmet nyerhet a szvazas, de amig alig van addig "jovanazigy". A szavazosdi kerdese nem most merul fel amugy, hanem mar beszeltunk honapokkal ezelott is a ficsor/webdrot topikokban rola es ugyanerre a kovetkeztetesre jutottunk, hogy egyelore kozel sem eszencialis, van rakat mas amit elobb erdemes behozni hog hatasa legyen.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Nem, az sem oldd meg semmit, mert akkor meg nem veszed észre, hogy közben mások hol és miről beszélgetnek, mert azt nem rakja felülre, hanem az adott hozzászólás alatt rendezi.

Ha meg népszerűség szerint rakja, akkor az egész időrendet borítja fel és kaotikussá válnak a válaszok pár óra alatt.

...és még tudnám sorolni a mindenféle anomáliákat amik ezek magukban, de főleg kombinálva okoznak.

Esetleg vmi középútra tudnám azt mondani, hogy van értelme variálni a mostanin:
Időrendben vannak a hozzászólások és látszik az összes, de amelyik több up-ot kap, azt kiemeli más színnel, ami pedig 'down'-t kap, vagy akár csak több órán át nincs rajta up, azt elrejti. (Kinyithatóan ugye a + / - által )
Így nem borulnak fel a sorrendek, senki nem marad le semmiről holmi rendezési elvek miatt, viszont aki csak átfutni akarja, az is megtalálja a lényeget.

...DE már az is óriási fejlődés lenne, ha nem a legelső hozzászóláshoz rendezné az oldalakat a motor, hanem az utolsóhoz ;)
(Vagyis mindig egy teli oldal lenne az utolsó, optimalizálva/maximalizálva az egy oldalon elérhető friss hozzászólások számát.)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



...DE már az is óriási fejlődés lenne, ha nem a legelső hozzászóláshoz rendezné az oldalakat a motor, hanem az utolsóhoz ;)

nevaaa!
rwurl=http://i.imgur.com/Li29wiK.jpg

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."


KMZ képe
KMZ

Visszanéztem a fudfórumot, meg a HW archivet az áhított fordított hozzászólási sorrenddel. Hát never again.

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



:DD

KMZ: Ugye, hogy milyen furcsa így visszanézve? Nekem a múltkor egy nosztalgialurkölésnél kb. 20 percig kellett újraszoknom. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



nem mellesleg teljesen kontra produktív. Pár szavas komment böffenéseknél mindegy hogy áll minden, de gondolj bele normálisabban hosszas beszélgetéseknél egy kommentnél elolvasod a tartalmát lassan lescrollozva, majd át kell scrolloznod rajta megint, csak most felfelé menet, egészen a következő komment tetejéig fel, majd azt is elolvasod lassan lescrollozva, majd ezen is újra átscrollozni és a következő komment tetejéig fel, majd lassan olvasgatva megint le. The fuck ugye. :D

Ezzel szemben a jelenlegi módszerrel csak scrollozol le szép lassan, kényelmesen, konzisztensen az oldal tetejétől az aljáig az anyagot, és olvasod egy kávét szürcsölgetve ami le van írva.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Srácok, Grifter nem a hozzászólások sorrendjéről beszélt, hanem arról, hogy melyik irányból töltse fel az oldalakat a rendszer hozzászólásokkal. Lásd az utolsó zárójeles mondatát!

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



rwurl=http://yeahmeme.com/wp-content/uploads/2013/09/Give-that-man-a-cookie.jpg

*Az tényleg irritáló mikor 1 komment van egy oldalon.

Javaslataim:
- topic rendezése végére, tehát az utolsó oldal mindig teli legyen
- ha rákattintasz egy témára egyből utolsó kommenthez dobjon
- piktogramok helyett szöveg, új, válasz, szerkesztés stb. ( a lilatelefon maradhat ikon)



Psi, én tőlem kedvedre kódolhatsz, de ha nem lehet opcionálisan a megszokott módon fórumozni, én eljövök érted.

Tekintve, hogy a fórumunkon elenyésző mértékben keressük konkrét kérdésekre, ügyekre a választ, így a hangsúly a beszélgetésen van - és ehhez hozzátartozik, ízt ad neki minden komolytalan közbevetés is. Én így szeretem. Nem szeretnék senkinek a hozzászólásáról lemaradni, kattintgatni érte, elveszni az al-treadek között.

Grif által felvetett fel- és lepontozós dolgot sem tartom jó ötletnek. Láttam már ilyet magyar fórumon. Igazi jó kis "urambátyám" szemlélet kialakulásához vezet, ahol nem feltétlenül objektív alapon megy a pontozás. Az én fórumélményemet nagyban rombolná, de lehet, hogy vannak, akiknek ez bejönne.

Amúgy Grif már nem először mondja, hogy a topicok utolsó lapján kellene feltüntetni az egyszerre megjeleníthető hozzászólásokat, és a tört résznek kellene az első lapra kerülnie. Ez teljesen egyértelmű, és szvsz tök amatőr, hogy nem így van már eleve.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Amúgy Grif már nem először mondja, hogy a topicok utolsó lapján kellene feltüntetni az egyszerre megjeleníthető hozzászólásokat, és a tört résznek kellene az első lapra kerülnie. Ez teljesen egyértelmű, és szvsz tök amatőr, hogy nem így van már eleve.

a helyzet az hogy ez ugyanabból a core ficsőrből fakad amiért a kommentek is így sorolódnak. Mivel az első komment maga az "oldal", és a kommente arra csak egy content a sok közül, a motor onnan számol mindent, nem a legutolsó kommentől visszafelé.

Drupal 8ban ha jól emléxem minden komment "teljes lap" értékűre fokozódik már, így lehet majd játszani a sorolással hogy a legutolsó kommentek mindig kitöltsék az oldalt.

szvsz tök amatőr, hogy nem így van már eleve.

lehet custom forummotrot is irni 0rol mint Flat is tette anno, ami minden letezo felbukkano igenynek konnyeden megfelelhet. Egeszsegere aki vallalkozik ra ingyen.

Ellenkezo esetben viszont meg kell erteni hogy a Drupal egy ugyan keplekeny, de ugyanakkor komplex rendszer is, es kompatibilitasi okokbol sokszor egy kivulrol banalisnak tuno ficsort nem is annyira egyszeru meglepni, mert betorne feltetelesen egy csomo masik mar mukodot, mivel csomo dolog egymasra epul fel logikailag.

Psi, én tőlem kedvedre kódolhatsz, de ha nem lehet opcionálisan a megszokott módon fórumozni, én eljövök érted.

mindenkinek kényében kedvében járni lehetetlen a demokratikus felállásban, főleg ha az igények nyíltan ütik egymást. (diktatórikusban még kevesebben lennének boldogok btw) Olyan környezetet kell kialakítani ami a nagy többségnek megfelel, a maradék pár embernek meg megszoknia.

That bein said, ebből kifolyólag minden vélemény meg lesz hallgatva, így jó ha aktívak az emberek és csatlakoznak a brainstorminghoz. Néma gyereknek az anyja sem érti a szavát, így aki nem beszél, annak csak találgathatjuk hogy mi lehet a szívén.

Vannak dolgok amik működnek opcionálisan, de ha túl nagy feneket kell egy választható rendszernek keríteni, akkor nem valószínű hogy lenne rá kapacitás és marad a hardkód. Amúgy annyi kapacitás mint a munkanélküliségem elején volt (tavalyi év végefelé/idei év eleje), valószínűleg soha nem lesz mint jeleztem is akkor, így túl nagy változást többé nem érdemes senkinek várnia túl gyorsan.

Apróbb lépéseket amiket nem túl nagy macera meglépni még be-be vállalok mint ez a facebookos "autoshare" próba pl, de a nagy ugrások mostanában tuti halasztva lesznek szvsz. Pl mint a drupal 8ra teljes migráció. Eleve a third party modulokat is amiket használunk mind meg kell írják előbb rá ugye, hogy ott is használni tudjuk őket.

Drupal 8 kiadás napját befagyasztották November 19-ére amúgy, azaz nagyon hamar itt lesz már.

Grif által felvetett fel- és lepontozós dolgot sem tartom jó ötletnek. Láttam már ilyet magyar fórumon. Igazi jó kis "urambátyám" szemlélet kialakulásához vezet, ahol nem feltétlenül objektív alapon megy a pontozás. Az én fórumélményemet nagyban rombolná, de lehet, hogy vannak, akiknek ez bejönne.

egyelőre mint beszéltük többet rontana mint emelne a feelingen. Akkor lesz majd esetleg aktuális a szavazással rangsorolásos kérdés, ha 500-1000+ komment születik minden hírre, aztán 200-300 elolvasása után mindenki ikszeli be és nyissa a következőt, mert senkinek nem lesz ideje hogy vesézze a lényegeset, azaz értelmét vesztenék a kommentelések, mivel kvázi senki nem olvasná vissza őket, ha csak épp nincs ott amikor elböffenődnek. De lehet kitalálunk jobb módszert is, ráérünk akkor agyalni azon, van most elég témánk az asztalon megrágni.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Lesz keresőmotor?



Lásd ezt meg az előtted lévő hozzászólást.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Tudsz valamit mondani, amit nem találsz? Csak megnézném, hogy nálam mit dob ki rá a keresőmotor.

Sors bona, nihil aliud.



Filmeknél pl.: amikor fázis késéssel nézek meg egy-két filmet és visszakeresném hogy mások mit írtak róla. Tetszőleges filmcímmel el lehet játszani.



Igen-igen de lesz-e?!!!! :)



"Én csak azt szeretném megkérdezni, hogy a kettő között van-e valami összefüggés."

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



szerk: Látom közben tisztáztátok nélkülem.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!