Jelenlegi hely

A Warhammer 40,000 világa kókuszdióhéjban #7: A Nekronok

Utolsó bejegyzés


A tiranidáknak a nekronok pont neccesek mert nincs biomassza amit fel tudnának dolgozni, és nincs pszi aktivitás amit érzékelne a kaptártudat - szóval bizonyos mértékig mumusai a bogaraknak.

Az emberek jelen pillanatban az uralkodó faj a Galaxisban, de recseg-ropog az uralmuk. A GW pedig fenntartja ezt az állapotot, minden ellenség folyton végromlással fenyeget de ez sose teljesedik be (csak mindíg egyre ijesztőbb)...

ShowHide spoiler #

Hivatalosan amúgy a nekronok nagy része még nem ébredt fel, egy részük sose fog, aki ébren van, az egymás között is harcol, illetve az eldák azóta harcolnak ellenük amióta léteznek így a próféciáik alapján keresgélik a sírvilágokat és próbálják kinyírni (vagy kinyíratni mással. Tiranidák pl. nagyszerűek lennének a célra, de nekik az se fáj ha emberek véreznek ebben a harcban :-) Mondtam már hogy a többi faj nem nagyon bízik az eldákban...? ) Amúgy okoztak Nekronék komoly gondot, nemrég pl. beindítottak egy bolygó méretű fegyvert ami egész rendszereket tudott kiirtani. Az Impérium egy teljes gárdista rendet elvesztett az utolsó szálig a felszínén vívott csatában mire szétkapták, hogy az egyéb áldozatokról már ne is beszéljünk. (Mindíg csak a gárdisták a hősök, a több millió halott katona/hajózó személyzet senkit sem érdekel...).

A bogarak már forróbb pite, nagyon úgy fest hogy ők a legnagyobb probléma most. A Néma Király pl. eredetileg azért tűnt el mert vezeklésül a faja élőholttá tételéért önként száműzte magát a galaxison kívüli űrbe. Ott viszont meglátta a közeledő kaptárflottákat, és még ő is berosált, pedig nem ijedős típus. Most aki Nekront tud, ellenük mozgósít titokban, és még más fajoknak is segít olykor ellenük (ilyet se sokszor látni Nekrontól, de ekkora veszélyt jelentenek szerinte). Éééés majdnem minden faj újabb kódexében van rá utalás, hogy a bogárkák nagyon készülnek egyben lenyelni a Tejutat. Kivéve az orkokéban, azok köszönik szertnek bunyózni velük is :-)

Amúgy ha már szóba hoztam, az orkok vannak messze a legtöbben. Ha valamilyen csoda folytán együttműködnének, körberöhögnék az Impériumot a nekronokat és az eldákat összeadva is. Ettől mondjuk nem kell félni mert ööö... kevéssé jellemző rájuk a szervezettség vagy a hosszú távú tervezés :-D Ha csak nem akad valami igazán nagyra nőtt hadúr aki összefogja őket. A legnagyobb ilyenről, aki pontosan ilyen a galaxis-méretű ork seregről ábrándozik, majd fogok írni.



Nokedli írta: Amúgy ha már szóba hoztam, az orkok vannak messze a legtöbben.

Úgy érted, hogy "jelenleg" a galaxisban, és nem általánosságban/összesen? Ha majd a kollektív 'nida formáció kozmikus testéből több is benyúlik ide a körömvégek megfelelőiből, akkor már nemigen lesz kérdéses, hogy melyik faj is a népesebb, nem?

Tudom is én, de nagyon meglepődnék, ha tévednék.

ibi amentia latet



Pontosan, így ahogy mondod. Senki nem tudja mennyi tiranida van összesen, de ha feltételezzük (van ilyen elmélete a Birodalom tudósainak) hogy a kaptárflották ujjak, és tartozik hozzájuk kéz is, bizony sokszor többen vannak mint az egész galaxis együtt.
Van olyan játékos aki azt hiszi hogy van egy vagy több másik galaxis tele bogárral, és onnan jövögetnek - a helyzet egyszerűbb: egyes GW adatfoszlányok szerint a nidák a galaxisközi űrben hibernáltak miután megkajálták a saját galaxisukat, és akkor indultak meg a mienk felé amikor az akkora pszi jelet adott, amit már ott is fogtak. Ez elvileg* a Hórusz-lázadás idején történt, amikor az egyik primarch egy valami ősi faj, talán az Ősök által ott felejtett pszionikus eszközt aktivált hogy hazatelefonáljon a papának - csak éppen az eszköz akkorát szólt mint most az Asztronomikan. *régi kódexben benne volt ez a sztori, újban úgy tudom nincs. Az viszont fix hogy az Asztronomikan jele vonzza őket.

Másik érdekes elmélet, amire szintén célozgattak kódexekben, hogy egyszer már jártak Tiranidák a galaxisban. Ezt olyan lények támasztanák alá, amik gyanúsan tiranida-szerűek (mínusz a kapocs a kaptártudathoz) és jóval régebben itt élnek mint hogy befutott volna az első flotta Tyranra. Ilyen pl. a Catachan ördög.
rwurl=http://imgur.com/Bp8yaYm



*megfelelőinél

@'kedli: vili

ibi amentia latet



ezek a szépen festett modellek segítenek eloszlatni azokat az alaptalan feltételezéseket amelyek szerint az új kódex Nekronjai a fantasy Tomb Kings lennének az űrben :-)

Nekron Nihilakh dinasztia, hivatalos színek:
rwurl=http://imgur.com/kTCPSwX

Tomb Kings, szintén:
rwurl=http://imgur.com/JM2XpRi



Még annyit hozzátennék a Nekronokhoz, hogy igencsak tartanak a Tyranida veszélytől, mivel a Nekronok szeretnének egy olyan fajt találni a galaxisban, amibe "visszaköltözhetnek" testileg. És tudjuk, a bogarak előszerettel zabálnak fel mindent, ami csak kicsit is élő...vagy az volt. Ebből kifolyólag a bádogzombik érdeke is, hogy megakadályozzák őket.

Az első hat cikkedet és ezt már elolvastam, és meg kell mondjam tetszik a stílus. Ezt úgy mondom, hogy csak 1-2 PC-s játékkal játszottam és néhány wh40k könyvet olvastam (meg rengeteg wiki-t). Egyszerűen lenyűgöz ez az univerzum annak ellenére, hogy "csak" olvasok róla.



-Köszönöm!
-Szhzarek a tiranidákat nagyon komoly fenyegetésnek tartja. Titokban visszatért önkéntes száműzetéséből, és az általa felébresztett nekron seregekkel folyamatosan a tiranidák elleni harcon dolgozik, teljes titokban - még a többi nekron sem tud róla. Annyira komolyan veszi ezt a problémát, hogy még más, élő fajoknak is segít néha a tiranidák ellen, pedig az már gusztustalan :-)



Ezt nem értem, a cikk alapján az jön le, hogy a Nekronok totál "rosszak" (tudom, tudom, WH-ban nincsenek jók), de youtubeon azt írják róluk, hogy amúgy hagyják a fajokat evakuálni, ha az ő régi bolygóikon találnak rájuk, meg ha valaki fel tudja venni velük a harcot, annak tiszteletből előre jelzik a következő csapás idejét, stb.



Többször átírták az ő történetüket is. Most éppen többféle nekron dinasztia van. Van olyan, aminek szereti a kihívásokat a tábornoka, és olykor hagyja megerősödni az ellenfelet (kicsit belehibbant a hosszú alvásba). A legtöbb továbbra is kiirtja ami él, aztán kész. A legújabb sztoriban elkezdtek élő anyaggal is kísérletezni egyes kriptekek, ezek nem feltétlenül irtják ki az intelligens populációt, hanem fogságba ejtik, majd kísérleteznek rajtuk (amibe aztán ugyanúgy belehalnak...). Meg van egy kriptek vezér aki szokott visszavonulni meg élni hagyni ellenfeleket meg stb., manipulálva az ellenfél hadmozdulatait ezáltal, hogy felderítsenek neki olyan rendszereket, amikben neki kényelmetlenül erős lenne a warp aktivitás...
De olyan hogy jó fej nekron, olyan sose nem volt, most sincs. Ha egy nekron segít, biztos hogy nagyon nagy szívásban végződik a történet annak, akinek segített.



Akkor honnan van ez a 90 bolygofordulos evakualasi engedely stb?



Fogalmam sincs.



Necrons crack me the fuck up. They are always like - Hey, this was our home. If you leave we will not attack. Probably the most honorable of all races.

Not only do they warn them they also give the local inhabitants 90 planet rotations to either evacuate the planet or prepare their defenses for honorable combat. Once combat protocol are engaged the necrons only have 100 planet rotations to take the planet. If they fail to do so, the foe is considered a worthy advisory and are given 30 more plant rotations to prepare for an all out necron unslaught. If they manage to defeat them, the necrons will pass the planet over and continue reconquering else where.

akkor ez a WH40K most egy olyan dolog, amiben konstans változik a lore? vagy csak szimplán helye van annak, hogy egyesek így vagy úgy interpretálják a történetet?



1) százezer író van és mindegyik mást tesz bele
2) sokszor megváltoztatták részeit vagy az egészet visszamenőleg
Például Eldrad Ulthrant felfalta Slaanesh a tizenharmadik Sötét Hadjáratban, aztán mégsem falta fel, aztán nem is volt tizenharmadik, aztán volt de nem úgy...
Bocsánat, és
3) én se mindent tudok jól.



A W40K loreja konstans változik. Ezt hívják retconnak. Pl amikor kiderül, hogy 13-ik Fekete Hadjáratnak valahogy mégis sikerült elpusztítania Cadiát, pedig bő 10 évig az volt kőbe vésve, hogy nem.

A necronok kezdetben gonosz gépzombik voltak. Megjelentek, kiirtottak minden életet majd eltűntek. Aztán később kezdték el őket árnyalni. Az évek során (és rengeteg írói hozzátoldás után) kiderült, hogy valójában nagyon is van tudatuk (a főmuftiknak mindeképpen) sőt később a dinasztiák behozásával ilyen űr Trónok Harcát mesteri szinten nyomó, bajuszpödörgető-kézdörzsölő generic rosszfiúkat sikerült belőlük csinálni.

Aztán ezt is elkezdték tovább árnyalni, hogy lám vannak köztük "jobb" fejek is mint pl a Silent King stb...

A W40K-loreja egy nagy katyvasz ilyen szempontból. Meghalt karakterek hirtelen feltámadnak, vesztett hadáratok győztessé válnak stb...

De persze a GW sosem változtat direktbe semmit. Ezt úgy oldják, meg hogy mivel 10 ezer év hatalmas idő, néha kiderül, hogy egyes múltbéli események valójában nem is úgy történtek. :)

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



Eszem agaban se volt Nokedlit megserteni vagy a tudasat megkerdojelezni, csak ez az egesz WH annyira felfoghatatlan igy zoldfulukent, h megis h lehet ezt a vilagot es tortenetet megismerni az ujonnan jott embernek, ha egyreszt millio forras van, de egy konkret sincs, ami vegigkalauzolna a lenyegen, masreszt pedig az egesz ennyire valtozik folyamatosan...



Nem sértettél meg senkit. Megismerni úgy tudod, hogy vedd meg minél több terméküket, regényt és túrd a netet.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Amúgy a Nekronság lényegét éppen a nemrég megjelent legújabb Hammer and Bolter részben (The Artefact) mondta el egész szépen Trazyn.

A Nekronok rendkívül beteges és rövid életű faj voltak. A 30 év felettiek már gyakorlatilag matuzsálemnek számítottak. Az egyik novellában azt hiszem Trazyn mondta, hogy őt anno a szerencse fiának tartották, mert már majdnem 18 éves volt, mire az első potenciálisan halálos daganata kialakult, ráadásul olyan "jó" helyen hogy megfelelő kezeléssel akár még 3-4 évig is elélhetett volna, ami szintén egyfajta rekord.

Amikor aztán levetetették halandó húst, szembesültek azzal, hogy az eddig pár évtized helyett szó szerint az örökkévalóság áll előttük, és ezt mindenki másképpen próbálja feldolgozni/kitöltetni.

Ezért van, hogy egyes dinasztiák vezetői elfoglalnak bolygókat (csillagrendszereket) és aztán uralják őket, adóval törvényekkel stb. -vel mert ők ebben találták meg az értelmet.

Ezért van az hogy más dinasztiák a Eldákat kergetik mert az ódidők nagy háborúit akarják újraélni.

És maga Trazyn ezért lett a GYŰJTŐ, mert ebben már "életében" is örömét lelte és az lett a célja, hogy minden neki tetsző dolgot összegyűjtsön, hogy ezzel töltse ki a hosszúra nyúlt létezését.

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



Kérdőjelezd bátran, nálam nagyon sokan jobban tudják. Örülök hogy érdekel.
Az a lényeg, hoyg sok író írja, és nem nagyon egyeztetnek :-)



Ezt is kénytelen leszek követni, mert megintcsak elképesztő. Én ezt úgy kezelem, hogy amit itt Nokiék leírnak, nekem az a százas égő, mert egyébként mi van akkor ha azóta már nem úgy van? Letojom, mert ahogy mondod képtelenség mezei halandóként ezzel lépést tartani, ezért is tudom, hogy soha az életben nem fogok komolyabban nekivágni a Warhammernek, egyszerűen csak élvezem azokat a marha jó leírásokat, amiket Nokiék csinálnak itt.

Chief Exorcist



Én elalvás előtt újra elővettem a Gaunt Szellemeit. Második könyvnél járok. Az író nagyjából minden fontos szereplőt bemutat úgy, hogy a jelenből visszaugrik a múltba, majd vissza a jelenbe. Néha nehezen követem, hogy most hol is vagyunk és mit is csinálunk pontosan. Kb. Így érezhetnek Mokenék.:)

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!