Jelenlegi hely

Plíz help! (Csak úgy ömlesztve...)

Utolsó bejegyzés


Valami klónozó progival lemásolnám másik vinyóra a rendszert, aztán beraknám a másik gépbe, és meglátnám, hogy lábra áll-e. A régebbi win-ek simán megteszik (bármelyik régebbi Win7-em bootolható az azóta már teljesen kicserélt gépemben - értsd; ezek régebben rendszervinyónak használt háttértárakon vannak.)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Próbáltam már így klónozni oprendszert de nekem még soha nem jött össze. Ha már más az alaplap akkor buktad az egészet. Más driverek kellenek el sem indul a win ilyenkor klónozás után.




Ha más a procigyártó, akkor 100%, hogy nem fog menni (más kernel kell AMD és Intel procikhoz).

Emlékeim szerint vannak külön migráló progik, MS-nek is van ilyenje beépítve win7-ben, (transfer files / migration-t elkezded beírni és feldobja start menüben) pontosan arra, hogy átvidd a cuccaidat, de ez csak 2 telepített win közt hordoz adatokat, usereket, stb, de telepített programokat nem viszi át.



30k felett már tűrhetőek vannak szinte minden márkánál.
Javasolt olyat, ami garantálja a 100métert, támogatja a cserélhető/tölthető elemeket, és jó a jel-zaj viszonya :)

Részemről sennheisert ajánlok, de állítólag a sonyk se rosszak ilyen téren.


Lou képe
Lou
Donator

Sennheiser fülesekről nagy csalódásokat olvastam

PX 210 BT-m van, ez még az elviselhető kategória, de mostanában már csak munkahelyen használom, ha unom a kollégák dumáját / koncentrálnék inkább.
amúgy nagyon szépen szól, kicsit kicsi, de legalább nem fűti a fület, 20-30m-re falon keresztül is szépen szólt. tömegközlekedésen használatra alkalmatlan, beszűrödik a környezet zaja, ilyen szempontból az agybadugós szarok a nyerők.
Sennheiser gari viszont a legalja kategória itthon. még garanciaidőn belül is át akarják baszni az embert. KH-s kengyelcseréért majdnem el akarták kérni a füles teljes árát :D

vmi kicsit komolyabb MX típusról írtak itt régebben pár keresetlen szót, talán előkerül aki levéste

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Én voltam.

PXC 310BT és MM550X-ről volt. Előbbinél a zajszűrő egy év alatt egyik fülön megpusztult, másik egyszerűen szar kialakítású, és több helyen nem épp minőségi benyomást kelt. Mindkettőnek van egy alapzaja, ami csendes környezetben könnyen kiszúrható, 550 hangja egyszerűen rossz, szvsz szar a belső erősítője, legalábbis vezetékesként, lekapcsolva sokkal jobban szól. 310bt-vel ilyen probléma nem volt. Első 60k, második 100k+ és a legdrágább/legjobbja elvileg az aktív zajvédős sennheiser füleseknek, az ipari/ reptéri használatra készültet leszámítva.

Meg a magyar kutyaütő szervízről is volt épp elég keresetlen szavam.



Jó akkor konkrét típust írok, mert nagyon nem 1 szériára gondolunk.... az ilyen bluetooth gagyiságokat meg sürgősen elfelejteni.

Sennheiser RS 120, vagy jobb (konkrétan 10+ éve megvan)
Sony MDR-RF985RK vagy Sony Mdr-Ds6500

És ha zajszűrős füles (már ha aktívról van szó), akkor csakis bose quietcomfort.



Win7 és feljebb megeszi simán. Max. egy fél órát drivert frissítesz.

Nekem egy komplett laptopcsere után az ssd-t áttettem egy full más laptopba és a Win10 simán elindult. Kicsit forgott az elején a jel, de megoldotta. Volt vagy 6 ismeretlen eszköz.

Win8.1 is beindult már nálam. Haver hozta a winyóját, hogy másoljak rá valamit. Nem figyeltem hogy van jumperelve és átvette a hatalmat. Beröffent simán.

Win7-el is emlékszem régen ilyenre, de az régen volt. Xp- gyakran kékhalálozott akár csak alaplap csere után is, arra viszint tutira emlékszem.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése


Lou képe
Lou
Donator

RS 120 van otthon kb szintén 10+ éve, konkrétan rühellem :DDD
pocsék alapzajt képtelenség kiszűrni társasházban, vagy halk és jó minőségű, vagy hangos, de ott van a zörej a háttérben.
10+ méteren már nagyon recseg, falakat nem szereti a jel.
fejről nagyon könnyen leesik, hiba volt ilyen fajtát vennem, ezt is útálom benne. mondjuk legalább nem izzad le az ember füle...

az elmúlt pár évben már inkább átálltam a hangfal használatra, szomszédok még nem panaszkodtak.

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



50-nel többet nem szívesen költenék a dologra, úgyhogy ezért is célzok a megbízható középszerre. Mindjárt összeszedem hogy eddig mi jött szembe, csak most nem vagyok meg gép előtt.

MOSZAD inszájd



Noigen, társasházban nem próbáltam, de családi házban nekem bevált.



Corsair H2100 vagy Logitech G930.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Ismeritek a g2play oldalt? Kulcsokat lehet venni gámákhoz, olcsóbban mint steamen, cheapshark stb. Van vele tapasztalatatok?


Tno képe
Tno

Én a G2A-ról vásároltam kb. másfél hete, azzal nem vót probléma.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Hmm, ezek legálisak? Most nézem 40-45 euró az SW Battlefront, ami originen 60 euró.



Nem mindegyik. Mármint szokott lenni néhány, amit pl lopott kártyával vásároltak. :D

De általában csak annyi, hogy más régióban más árakon vásároltakat adnak tovább. Sokszor dobozos cuccokat vesznek olcsón, és bescannelik a kódokat, vagy nagyobb csomagok részeit dobják fel.



Meg (bár lehet összemosom egy másik ilyen oldallal) a Riot (LoL) pl. bannolta őket szépen, mert hogy felhúzott accokat is árulnak játékokhoz és hasonlók :)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Alul látod az eladók ratingjét, azért a 99.xx százalékos elégedettség szerintem mindent elmond. Egyébként kötelező értékelni minden vásárlást.

Ha ez nem lenne elég, ott is lehet venni "garanciát" (buyer protection-nek hívják, máshol shield, vagy hasonló neveken fut), azzal ha bármi gond van, visszakérheted az árát.

Plusz ahogy fent is írták még ott van a "paypal-védelem" is, de ha még az is kevés, akkor még a bankodnál is visszavonhatod az utalást (ez utóbbit viszont nem javaslom, a paypal eléggé be tud pöcceni rá - akár felfüggesztheti a ppal accountodat is). De ha már eddig el kell menni, az már nagyon kirívó eset, és gyakorlatilag kizárt.

Egyébként deja vum van, mintha pár napja már lett volna egy ilyen kérdés :D



Nem akár felfüggesztheti, hanem borítékolható. És soha többé nem enged reggelni azzal a kártyaszámmal.

és jah, deja vu, talán pont egy hete?


Tno képe
Tno

Már kimerítették a kérdéskört, de jah, 99.xx-es ratingű embertől nyugodtan vásárolhatsz.

Szerk.: és a g2a shieldet is nyugodtan kinyomhatod a fenébe. (Mondjuk ha látod, hogy már x darabot eladott az adott játékból probléma nélkül)

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Volt már aki "túlélte", de igen, 70-80%-os eséllyel bukó. De jó eséllyel soha nem is lesz rá szükség.



Valakinek van arra tippje, hogy raspberryről át lehet-e valahogy játszani streamelt anyagot TV-re? Gondolok itt arra, hogy:

(Internet) -> Twitch stream -> raspi - dlna server -> (localnetwork) -> TV

Well.... f*ck. o.O



jaja, igazabol pont ilyet epitek en is most, es nagyszeru projektnek kez ki.

Vannak hosszadalmas leirasok a neten mindenfele, az alapfelallas legyenyegeben hogy mindenkepp Pi 2 modellel kezd, es egy XBMC (kodi) oprendszerrel dolgozz.

A Pi 2 modell elegendo hogy HD streamet csinalj, az XBMC meg alapbol "elorecsomagolt" streaming/media center rendszer amit csak be kell hogy konfiguralj, pluginozz (kell netflix tamogatas vagy nem, twitch esetleg ahogy emlitetted, stb), es megy is.

pl egy valamivel hosszabb leiras: http://mymediaexperience.com/raspberry-pi-xbmc-with-raspbmc/

a nyilt forraskodu XBMC (kodi) rendszer oldala: http://kodi.tv/

itt hozzateszem hogy minden szar megvan, popularis sorozatokat, filmeket ingyen streamelhetsz, magyar csatornakat kulfoldrol el tudsz erni, es csomo masik funkcio is, mint mondtam pluginozhato konnyen, nagyszeru kis rendszer.

Ahogyan en terveztem a felallast
- Pi 2 modell (40-45$)
- IR taviranyito usbs vevovel, amit ugy is tudsz hasznalni mint eger (10$)
- rovid usb kabel, ezen keresztul kapja a Pi az aramot, es a TV-be tudom tenni, meg trafo se kell (1$)
- Gyors es megbizhato memoria kari, elotelepitett OS-sel es rendszerrel (14$)
- Doboz a Pi-nak, ami mondjuk opcionalis ha nagyon szorit az ar mivel a TV mogott lenne eleve igy nem feltetlen zavar ha csupaszon van (10-15$ max)
- Wifi adapter, usbs, normalisan fasza anternaval es hatotavolsaggal hogy mindig tokeletes vetel legyen (17$)
- HDMI kabel ami kijon a Pi bol es belemegy a TV HDMI csatlakozasaba (5$)

ennyi. Cirka 85-100 (kanadai) dolcsibol kint van az egesz, es profin mukodo, vegletekig konfiguralhato rendszer. Tehetsz ra minden extrat kesobb ha akarsz, bluetooth-ot ha akarsz billentyuzetet vagy egeret, vagy hogy pl tabletrol kezeld, de szvsz az IR-es taviranyitoval tokeletesen elleszel, mivel eleve az OS es a rendszer ugy van felepitve hogy media center legyen.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Nekem már egy ideje megvan a raspi2, megy is rajta minden okosság, freeciv szerverektől kezdve miniDLNA szerverig, SSH tunnelen bárhonnan mobilról irányítható 0-24 t*rrent klienssel egybekötve. Csak ajánlani tudom, atomjó cucc. És baromi stabil is. Aug közepi áramszünet óta megy, illetve előtte is kb 3 hónapig rohangált semmi gond nélkül.

Én raspbiant tettem fel rá, kellett egy rendesen belakható linux disztró. TVre simán hálózaton keresztül (TV-be is megy egy LAN kábel) streamelem a fullHD filmeket róla.

Beledobtam egy 64GB-s kis pöcköt, az a buffer a mindenféle letöltésnek, ha kell akkor kimásolom vinyóra róla ami megtartandó, ami meg nem, az nézés után racsa.

Csak éppen azt szeretném elérni, hogy valahogy a youtube/twitch is nézhető legyen LAN-on keresztül streamelve, anélkül hogy be kéne avatkoznom a Pi-be. Az lenne menő, ha a TV a browseolható média tartalmak között ezeket is fel tudná csípni. If you know what i mean.

Szerk: Még egy VPN szervert kell rátennem, hogy az összes mobil forgalmamat is át tudjam itthon játszani.

Szerk2: És bill nem volt rákötve első install óta, azóta csak ssh. Remekül megy minden azon keresztül.

Well.... f*ck. o.O



a, ok, nekem sem az elso raspi setupom, elotte a bitcoin banyaszgepeimet figyelte szerbiaban es tudtam resetalni vagy hasonlo oket innen kanadabol ha pl lefagytak/leblokkoltak volna vagy ha egyeb modon nem lett volna a fo PC rendszer elerheto teamviewerbol. Affele watchdog backup.

Ez a friss setup itt most direkt hulyebiztos es sik egyszeru kell legyen, azert ez a felallas, mivel csaladi okostevere lesz szanva, ahol nagyitol kezdve a kisunokaig mindenki nezni es hasznalni fogja (azaz no is kezelni fogja egy ponton, onnantol meg a limitaciok az egekbe kell hogy ugorjanak :D), amugy en is komolyabb OS-t pakolnek ra es egyeb dolgokkal egybekotve iranyitanam. :)

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Help! (És wall of text...)

Kb. 3 hete fordul elő, hol ritkábban, hol sűrűbben, hogy az Armored Warfare alatt a VGA driver leáll, majd helyreáll. Emiatt kifagy a játék, kidobál stb. Utánaolvastam, CryEngine gyermekbetegség, a megoldás az nVidia vezérlőpultban az energiagazdálkodási mód maximális teljesítményre állítása. Így is tettem, egy darabig nem fagyott ki a játék, aztán 1-2 ízben megint, de jóval ritkábban. Nem para.

A következő, hogy a Fallout 3 minden patch és fix ellenére is fagy, de szinte 10 percenként, általában harc közben. Gondoltam, bugos szar, rohaggyonmeg, leszarom.

Viszont most az előbb a web böngészése közben kékhalálozott(!) a Win 7... Szóval ez most már kezd aggasztani. Ja, és kb. 1 hete néhanapján totál elsötétül a képernyő 1-2 mp-re, majd visszajön a kép (nem, nem a monitorral van gond).

A hardverek 2-3-4-5 éve (mi hány éves, ugyebár) változatlanok. Az op. rendszert kb. 4 éve húztam fel, kínosan ügyelek viszont a "tisztán tartására". Három héttel ezelőtt alapból frissítettem a legújabb VGA driverre (NV 650 Ti OC kártya, durván 2 éves), de akkor még sűrűbb volt a kifagyás az AW-ben. Így 1 hete némi kísérletezgetés után visszaváltottam végül egy 1 évvel ezelőtti, akkor tutira stabil driverre.

Előfordulhat, hogy a VGA döglődik? Nem zajos, mindkét venti pörög, HWMonitor szerint teljes terhelés alatt is legfeljebb 55 fokos a kártya. Ma vagy holnap azért kiveszem, átfújkálom sűrített levegővel, de kétlem, hogy ez lenne a gond. A ház belül nem poros, nem dzsuvás, jól szellőzik.

Kékhalál után készített a rendszer egy WER-t, ezzel tud esetleg valaki kezdeni valamit?

Non serviam



Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Köszi, megnézem. Egy időben használtam is már. Ha jól emlékszem akkor, amikor a Skyrim fagyott állandóan. A másik bugos szar. :D

Szóval az elemzés szerint a driverrel van gond:

ShowHide spoiler #

Ezzel csak az a kurva nagy baj, hogy már négyféle driverrel próbálkoztam az utóbbi időben... Persze fullos kipucolás és clean install után. Igaz, a PhysX-et nem telepítettem újra sosem.

Fentiek fényében valami tipp?

Non serviam



Oké, közben olvasgatok én is, elvileg a hibás .sys fájlt kell kézzel felülírni, mert az újabb driver önmagától ezt nem teszi meg... ffs.

Non serviam

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!