Jelenlegi hely

Vásárolni voltam

Utolsó bejegyzés


@Zoo: Igen a 4K+DLSS kérdésem kutyafuttában történt és nem gondoltam bele, de kiigazítottad és választ is kaptam utána arra, amire kíváncsi voltam. A TV amit használok 2020-as LG Nanocell model, ami 1080p/120Hz és 4K/60Hz-et tud, meg HDR10-et és csak 2.0 HDMI csatlakozók vannak rajta. Tud még valami késleltetés csökkentést is, kifejezetten játékok miatt és igazából nekem megfelelt amit láttam rajta, meg kipróbáltam játékokat.

Csak a GTX 1070 1080p-s tudása, nem igazán volt a natív 4K tévén szép. A Serious Sam 3 volt a kipróbált játékok közül ami kifogástalanul ment 4K-ban és tényleg remekül is festett, de a kontrollerrel SS3, főleg amikor sokan jönnek pl. ÁÁÁÁÁÁ bombások... hogy is mondjam, nem feltétlenül éltem túl. De mindegy mert magát a játékok már végigvittem többször és egérrel az igazi. Azt hiszem a Diablo II: Ressurected viszont 4K-ban egész korrektúl elzakatolt közepes beállítások mellett. De monitoron közelről nézve és egérrel irányítva az is jobban feküdt így ott vittem végig.

Az új kártyával akkor így a DLSS felskálázással ahogy írtad (majd meglátom honnan fogom, valószínű 1080p-ről, de gyakorlatban kiderül) remek 4K-s élményben lesz részem és még az is lehet a God of War és az Elden Ring játékokat akkor TV-n játszanám le. Mivel ezeket amúgy is xbox series x kontrollerrel terveztem irányítani. Direkt emiatt vettem még annak idején egy vezeték nélkülit és jószerivel alig használtam azóta. (Nem volt olyan játék, ami igényelte volna, meg mostanság főleg stratégia, logikai és kompetitív fps játékokkal játszom, így talán érthető is.)

Majd ha lesz kérdésem mindenképpen jelezni fogom. Hiszen nekem nincsen gyakorlati tapasztalatom az RTX kártyák adta lehetőségekkel, csak videókon, cikkeken keresztül tudok ezt azt róluk.

Egyébként a monitorom Freeesync-es és támogatja az nvidia drivere, így ha TV-n nincs is VRR (valami hasonló V-s dolog van, amit írtam is valami késleltetés csökkentő, de fejből nem tudom már mi a neve) monitoron megkapom a fluid játékélményt képtörés nélkül, akár 144hz-el is. Szóval igazából nem vészes a TV ezen hiányossága. Igazából a TV elsődleges feladata nálam a Netflix és a Youtube, no meg néha a sima TV adások nagy ritkán, de arra tökéletes. Meg majd időnként némi játék. Szóval TV-n elvagyok én a 60Hz-el is a 4K-ban. Illetve el leszek, akarom írni, mondani. :)

180


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Időközben kipróbáltam. 720p-ről 4K-ra DLSS-ezve 45-65 fps ultrán a GoW, high-on 60-80, maradtam az utóbbinál. Brutálisabban néz ki a vártnál, ezért nem panaszkodom. És nem érzem a natív 4K hiányát, bát úgy ultrán 30 fps körül ment, ami meglepően jó, csak számomra vállalhatatlan.

Sors bona, nihil aliud.



Megmondom őszintén már én sem érzem a natív 4K hiányát. Vagy natív akármilyen felbontás hiányát. Ha valami jó ebben az új RTX kártyában az a DLSS (illetve a múlthét pénteki driver-től kezdve a DLDSR is elérhető).

A kép tiszta marad és gyönyörű mellette az élsimítás. Nem beszélve a megnövekedett fps értékekről. A GoW nálam is száguld egyébként, szintén ultrán és minőségi DLSS mellett, de inkább a monitoromon játszom vele, mert az ultraszéles látvány számomra jobb élmény, mint a TV -> 4K + HDR-je és a nagyobb kijelző - így együtt.

Még annyit jegyeznék meg az RTX-el kapcsolatban, tehát a sugárkövetéssel, hogy nesze semmi fogd meg jól számomra. És ha már GoW, pont jó példa elővenni. Nincs benne sugárkövetés, aztán így is sokkal jobban néz ki, mint akármelyik játék amiben meg van.

Mondjuk sokat elmond az, hogy két generációnyi RTX kártya után is alig van olyan cím, ami támogatja. Kicsit elkanyarodtam a témától, de a gyakorlatban többet vártam ettől látványban és ha már a kártyák neve is ez, akkor talán jogos a csalódás.

180



árnymedve írta:
Még annyit jegyeznék meg az RTX-el kapcsolatban, tehát a sugárkövetéssel, hogy nesze semmi fogd meg jól számomra. .

Pontosan. Kb mint a mozikban a három DDD. Parasztvakítás.



Igazából akkor lenne valami értelme, ha beraknák egy sétaszimulátor játékba, vagy egy olyan lassú menetű játékba, ahol alaposan meg kell vizsgálni a környezet és a tárgyakat. De ha a Resident Evil legújabb epizódját veszem, akkor az pont beleesik ebbe a kategóriába és ott se nagyon jött elő ez a látványban. (Kipróbáltam természetesen.)

Egyszerűen a kamu tükröződés is teljesen jó és nincs is idő a játékokban azzal foglalkozni, na most akkor pont úgy tükröződik az autó üvegén a mögöttem lévő fa, ahogy az a valóságban is lenne.

180



rendeltem egy kicsi xiaomi 4cmx4cm hő+páratartalom mérőt, erre küldtek egy ugyanilyen gembirdet. és még elem sincs benne, a képernyő meg sima lcd amiből alig látszik valami.
+a raytrace egy kamu
:)



Beszereztem egy Rift S-et.
Sokáig gondolkodtam, mert csak egy Sapphire Nitro+ RX580 8GB-om van, és nagyon vegyes reviewk vannak- van aki azt mondja, nem jó hozzá, van aki meg, hogy nincs gond vele.

Na. Boneworks és Alyx kipróbálva, utóbbi előtt rendesen ott ragadtam vagy 2 órán at :D

Szoval tökéletesen viszi a VR címeket! OK, Alyx medium, ultra textúrával, de nemigen van különbség grafikában ha feljebb viszem a beállításokat, szóval király.

A képminőség VIVE után ég és föld. A kényelem is.

Azért nem quest 2 lett, mert az fos stream módon adja a képet, ez meg natív DisplayPort. Én meg csak PC VR-hoz használom, ha végig megyek a sok elmaradt VR gamen, akkor is lesz haszna, mert minden héten toljuk az Assetto Corsat, ahhoz meg nagyon, nagyon jó cucc.

Szóval nagyon fasza.

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Melyik Assettot toljátok?

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Sima Assetto Corsa (a kiegekkel együtt). Az ACC-nek jóval nagyobb a gépigénye, és hát nem is nez ki ilyen jól :D
rwurl=https://imgur.com/a/NNNjYQj

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Na, fasza. Reméltem, hogy ez lesz. Valami összefoglalója szükségem lenne, hogy be tudjak szállni. Mit vegyek meg, milyen modok, stb.

Én ps-en játszogatok szingliben az Ultiméjttel. Remélem, te is nulla stabiliti controll és esp nélkül játszotok ;)

(mármint gondolom, meg kell vennem pc-re)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



árnymedve írta:
Csak a GTX 1070 1080p-s tudása, nem igazán volt a natív 4K tévén szép.

Egyrészt grat az upgrade-hez, jó látni, hogy bevált. A 1070-ről jutott eszembe, hogy pár hónappal annak megjelenése után (valamikor 2015 elején) építettem gépet egy barátomnak.... ha jól emlékszem 230 ezer forintban ált meg az akkori csúcs Core i7 + 16GB RAM + alaplap + 1070 (a házat, tápot, SSD-t, stb újrahasznosítottuk a korábbi gépből).

Elképesztő, hogy amiből egy közel komplett gépet lehetett venni pár éve csúcs vagy közel csúcskategóriás alkatrészekből, abból most már egy középkategóriás VGA se jön ki =D

Chief Exorcist



Sőt, a hardveraprón 160 körül mennek a 8 gigás 1070-ek :D
(én olyan 3.5 éve talán 100 körül vettem)



Ha még csak a PC alkatrészek árai mentek volna fel mindenféle bullshit okból kifolyólag, de sajnos nem.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Én most vettem három citromot, aszondja 1245 forint... Mondom neki, "hogy baszná meg a kovid!". Aztán kijavította. 245 forint.



Dante írta: Sőt, a hardveraprón 160 körül mennek a 8 gigás 1070-ek :D
(én olyan 3.5 éve talán 100 körül vettem)

Gondolta volna valaha valaki, hogy egy közel 8 éves hardver drágább most használtan, mint új korában? :D

Chief Exorcist



Kösz a tippet! Megyek is az Aqua-ba és kipróbálom ezt egy VGA-val.:DD

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Egyébként... nem feltételezem, hogy annyira okos vagyok, hogy erre még senki nem gondolt előttem, de... nem lehet meghackelni a jelenlegi hardverpiacot a prebuilt gépekkel? =D

Mondok egy random példát, itt van például ez a gép:

https://www.emag.hu/hp-gt12-1002nq-omen-szamitogep-amd-ryzen-7-5700g-pro...

Na, most ez kerül ugye 500 ezer forintba. Árnymedve mondta, hogy 360k-ért vette a 3060Ti-t. Ha ebből a gépből eladja az ember a 3060Ti-t, akkor tulajdonképpen 140 ezer forintért vett egy PC-t... ebben a gépben csak a Ryzen 7 5700G processzor kerül 120 ezerbe, és akkor van még mellé 1TB-os NVMe SSD, 16GB RAM, stbstb...

És a gép használható marad az integrált VGA-val, és majd ha normalizálódnak kicsit az árak, akkor az ember a 3060Ti eladásából félrerakott pénzéből vesz majd valamit a gépbe. Vagy addig is vesz egy konzolt 180k-ért, és marad még 180k amit majd a jövőbeli VGA vásárlásába bele tud tolni.

Ez így túl egyszerűnek tűnik... hol a buktató?

Chief Exorcist



Sőt, én még az áfát is visszaigényelem utána, így a gép csak 40ezer a te számításoddal, a céges számlamásolatot meg nyugodtan megtarthatja az új vidkari tulaj gariztatni, az eredeti megy a könyvelőhöz. :)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Sőt, gondolom elszámolod költségként, hogy csökkentsd az eredményed és kevesebb adót fizess. Még a végén kiderül, hogy ingyen van, vagy esetleg még anyagilag jól is jársz azzal, ha prebuilt gépet veszel =D

Chief Exorcist



a garancia a buktató...
plusz nem tudsz egy ilyen "kiszedett" videókártyát ennyiért eladni



Rablás az egész, annyi bizonyos. Nekem a mostani gépem 720 ezerbe fájt, ha hozzárakom még az újonnan vett egeret és a nemsokára megvásárolandó MX500-as Crucial 1 TB-os SSD-t, akkor már 785 körül járunk. És ez csak a gép. (Ami jobb esetben is erős középkategória, egész tűrhető márkákkal és alkatrészekkel. Igazából ez a durva ebben.)

Még az a szerencse, hogy a régi cuccok eladásával + egyéb pénzekkel amik év végén bejöttek, mindössze 240 ezerből lett meg, amiért mondanom sem kell, megvalósíthatatlan egy belépő szintű gamer PC. Hiszen már a vga elviszi ezt a pénzt. :)

180



Persze, lehet ilyet csinálni, csak nem ennyire szépek a számok. Amikor aquában megkapod 330k-ért, nem nagyon fog elmenni 360-ért secondhand, bontottan, (gondolom, doboz nélkül), még ha garanciális is. Azt sem tudom, hogy ha komplett gépet veszel, mennyire rugalmas az alkatrészek külön gariztatása.
De amúgy lehet emagon jókat kifogni: Pl. a minap vett valaki 315k-ért RX6800XT-t. Igaz, végül sima 6800-at kapott, de azért is igen jó ár.



Én is kicsit rákerestem. Szerintem 300-ért menne el a 3060ti, ha a gari nem lenne "érdekes" ilyen esetben, de szvsz kis szerencsével volna, aki így is megvenné közel ezen az áron.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Amikor hvaprón kapsz ennyiért bontatlan, garisat, nem egy instant deal.



Ezeket ilyenkor hibásan árazzák, azért lehet ilyen olcsó?

Chief Exorcist



Az a pletyka, hogy emagon időnként feltűnnek msrp környékén VGA-k, amiket meg is lehet vásárolni. Sokat kell F5-ölni vagy botozni.
Most pl. ez egy gyakori refreshre ajánlott darab:
https://www.emag.hu/msi-geforce-rtx-videokartya-3060-ventus-2x-oc-12-gb-...

De hogy mi az oka, azt nem tudom.



Biztos nem voltam elég figyelmes, úgy láttam, azok valamivel feljebb mennek.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Ezek az infók honnan vannak? :) Köszi a tippet!

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



+1 ha van még ilyen tipp, jöhet :)))

Chief Exorcist



Discordról :-D

Igazából az a taktika, hogy a keresőben nézegeted a vágyott kártyákat, listáz-e jó áron. Elképzelhető, hogy az ilyen "nincs raktáron" állapotú már veszett fejsze, és csak akkor vagy szerencsés, ha elkapod, amikor felkerül.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!