Jelenlegi hely

Világvégehangulat és üvöltőszoba

Utolsó bejegyzés


A magán árlistákkal az a bajom, hogy asszed hogy ha a kolonoszkópia X, akkor az ár X. Ámde előtte a kötelező megbeszélés Y, a kötelező előkészítő recece 1 is Y, a 2 is, a kötelező diagnosztikai izé 1 is, meg 2 is, aztán ott van a szövegben elrejtve hogy ha talál benned valamit akkor az még Y, ésatöbbi ésatöbbi, és az az X kijön jó esetben 3, rosszabb esetben 5 X-re...
De amúgy ja, magán lesz belőle sztem, aztán ha bejutok március végén az SZTKba akkor forrón megköszönöm az ottani dokiknak ezt a sok szépet.

Ja meg hogy a magán doki már nem intézhet neked semmit TB-re, be se utalhat oda, tehát ha belém néz és kiderül hogy valamit műteni kell, akkor az is csak magánban mehet, ha jól értem.



na ezt megnyugtató hallani, de most már remélem sikerül a végére járni, az okoknak. :) az egészségügy meg... ez is a kurmány egyik főbűne. ezért se fogom az állandó lakcímemet Szegedről elhozni.

Vill du bli ihop med mig?



Belcsavar (ileus) nem vicc... Sajnos barátnőm öccse pár éve abba halt bele...

@Nokedli;
Kitartást, és ha odajutsz, adj a nevemben is egy szivlapatos tarkonbaszast a leginkabb rászolgált eüsnek.

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



...Nekem mondod? Ráadásul bónuszként járt mellé egy hashártya gyulladás is. Mintha úgy magában nem lett vonla elég...



Huh hát én gyomortükrözésnél majdnem elájultam, mert rászorult torkom a csőre olyan durva reflux volt és nem kaptam levegőt. kb olyan hangok jöttek elő belőlem mint nyakonszúrt malacból. Az 50kg-os dokinő és a nővér kb csak kétségbeesetten mondták, hogy ne adjak ki ilyen hangokat. Az összes gyomornedvemet ami csak volt felhánytam a cső mellett sugárban.

Igazán kellemes volt, ma már tudom hogy tréningezni kellett volna előtte magam, de szűzen, maradandó pszichológiai károsodás és halálközeli élményben volt részem :D



Ha jól értem, az egyik a másikból jön. Ha megáll a drekk, és nincs hova továbbmennie, szépen berohad. Összefertőzi a bélfalat, aminek aztán megy a levesbe a barrier funkciója a gyulladástól, vagy akár átszakad, ha túl naggyá válik a nyomás rajta...
Jól be is szartam* amikor felmerült hogy ilyenem van, de szerencsére nem.

*illetve csak szerettem volna :-)



ahogy meselitek ezeket a vizsgalatokat nem is ertem, hogy hogy birtam ezek nelkul eddig elni.
brrr

jobbulast, nem gondoltam, hogy ennyi cuccal kuzdesz :(

Parizer forever.



Fu odonke sztorijatol a hideg is kirazott :S remelem soha nem kell nekem ilyen.
A vakbellel amugy surgossegi nem? Vagy az csak perforacio eseten olyan veszes?
Azert ez a pesti eü tenyleg hihetetlen, nagyon kell az a szuperkorhaz.



"Fasza", pedig hát az én alsó fertályom se túl jó... Jobbulást és sok szerencsét mindenkinek.



Na igen, én nem is panaszkodok inkább az aranyeremről, meg az időnkénti véres wc papírról.

Jobbulást mindenkinek!

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



uristen, itt mindenkinek hikomatos a csorendszere?
jobbulast sracok

nokedli jobban vagy, vagy sikerult valamit intezni?

Parizer forever.


Lou képe
Lou
Donator

a sok ülőmunka / gamerkedés megteszi jótékony hatását

nekem vmikor 23 évesen jött a pánik egy székelés után, és hívtuk a mentőket, akik aztán visszahívtak, és mondták, hogy izé, inkább mégse jönnének, mert a tünetek alapján ez szimpla aranyérnek hangzik, jelentkezzek be a dokimhoz, és hagyjam abba az aggódást, join the club :D

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



az nekem is volt neha, de elmult. foleg amig tomegkozlekedtem, telen a hideg uleseken ucsorogve mindig elojott. vagy 10 eve nincs mar vele gondom szerencsere.

Parizer forever.



Amíg piros a vér addig nincs nagyon gáz elméletileg mivel az csak alsó GI traktusbol származik, a szopás az ha fekete mert az már megemésztett és fentebbről jön

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



ilyen nekem is volt párszor, de sztem nekem a kondizás hozhatta elő meg a sok erőlködés, amikor intenzívebben sportoltam. Pár nap alatt elmúlt, talán 1 alkalommal valóban be is duzzadt kicsit és viszketett, de sose volt közel sem olyan, mint amit írnak, hogy nem tud leülni az ember vagy hasonló. Már sok-sok éve amúgy nekem se volt szerencsére, de először emlékszem én is csak néztem, hogy WTF menstruálok? :D



Köszi, kicsit jobb. A háziorvosom meg egy ismerős orvos is aszonták, meg lehetne próbálni egy másik, szélesebb spektrumú antibiotikumot, ami a húgyutakban meg a bélben is behatol a szövetekbe meg a zugokba. Na úgy néz ki attól talán már kevésbé csíp a pöss, illetve javult az emésztés. Mondjuk még nem rég szedem, szóval majd áfás számlával dícsérem a napot.
Aztán ha már tudom meddig kell szedni, utánára megbeszélek időpont egy magán gasztróra, meg elmegyek majd az SZTK-s urológushoz (ha már a magán ennyi pénzért nem gyógyított meg). De előtte még csináltatok egy ultrahangot, mert azt tudok jót olcsón, és legalább arra ne kelljen várni meg felárral fizetni amikor majd kérik...
Az egy szerencsém hogy nagyon jó a háziorvosom. Amit javultam eddig bármiből, azt mind neki köszönhettem.
A márciusi időpontot meg nem mondom le, már csak azért sem, hogy legyen alkalmam érdembenmegköszönni a gasztroenterológiának az áldozatos munkát és a rendelkezésre állást 3:-)

Aranyerem nekem is van, néha kicsit vérzik de eláll magától, meg van nálam Hemorid hogy ha jobban vérzik is az elállítja. Aztán ennyi.



jo hirek. erdekes, hogy kvazi ismeretlenekert mennyire tud az embor aggodni :)

Parizer forever.



Ki nem szereti a nokedlit?:)

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson


Lou képe
Lou
Donator

Ilyen magánkórházas éves egészségbiztosítás nem opció? Csak mert ahogy olvasom a konzultációk és vizsgálatok simán kitesznek majd egy százast, lehet még többet, érdemes lehet megnézni hogy viszonyul ez a költség egy éves egészségbiztosítási díjhoz, ami lehet tartalmazná ezeket ingyenesen, meg még lehetne több egyéb vizsgálatra is akkor már menni óvatosságból.

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Folyamatban van. Az asszony egészségpénztára tud ilyet ami sok mindent kifizet, még két és fél hónapig kell fizetnünk és utána él.

A nagyobbik gáz, és ez nekem új volt, hogy a TB támogatás már nem átjárható a magán doki irányából. Tehát a magán doki semmire sehova nem tud beutalni, elküldeni, ami TB. Ha magánban diagnosztizálnak nálad valamit, amit műteni kell, a műtét is magánban lesz, durván sok pénzért, vagy végigvárod a TB várólistát a szakorvoshoz és az elküld TB-s műtétre.
Ja és az sem megy már hogy elmész ismerős dokihoz, vagy oda, ahol van kapacitás, mert már csak a körzeteden belül mozoghatsz a TBvel. Szóval ha ott kevés vagy szar az ami neked kéne, így jártál.



ez mondjuk nem tom hogy van, mert apa szobatársa a klinikán is Miskolcról jött Debreceni Klinikára urológiai műtétre. Ilyenkor hogy oldják meg?



Én sajna nem tudom valójában hogyan működik, de most mondta ezen a héten két doki is, hogy nem rég óta ez így megy. Az egyiküket jól ismerem és nem hazudna ebben (ha csak nem téved).
Ha a körzetedben nincs valami, akkor küldhetnek máshova, de asszem az is megvan hogy hova. Nekem legalábbis így mondták.


Lou képe
Lou
Donator

aranyér témában ez ugrott be:

rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=CUj5PJrEJZI&t=113s

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Nekem ilyen divertikulomos bélgyulladásra normix-ot írtak fel, abból volt azthiszem egy nagyobb kúra



Én kb. 4 éve fizettem be a groupamánál egy ilyen egészségbiztosítást, miután a Medicoverhez jártam anyám cégén keresztül(Valami csoportos viheted az egész családot lófasz összegért kedvezmény keretein belül).Na akkor rá is kaptam a jóra, hogy odacsörgök, aztán pár nap, vagy 1 héten belül van is valami szakorvosi rendelés. Csúszás hébe-hóba 10 perc, kényelmes székek, mint egy 4 csillagos hotel váróban...Aztán sajna felmondták...Kutattam mik vannak és akkor találtam a Groupamát. Előre lekötöttem 15 évre, de amíg fizetem, mehetek. Havi kb. 10k, valami évi 120 körül jön ki és nem emelhetik az árat. Évi 2x szűrő vizsgálat, fekvőbeteg ellátás, 500km mentőautózás, meg a tököm tudja mi nem. Tök fasza és áldom az eszem, hogy megkötöttem anno, mert minden évben megyek és ha bármi van, hamar kiderül. Pl. pont holnap megyek az éves szűrés második felére. (Eddig volt vérvétel, mellkas rtg, fül-orr-gége rutin, meg kérésre bőrgyógyászat.) Holnap szemészet, urológia, általános belgyógyi, mindezt a Duna Medical Centerben. Ha van még hasonló lehetőség, és van rá keret, szerintem érdemes beruházni. A Groupama gyógytárs már megszűnt, de a Generali-nál még van valami, tutira. A Duna Medicalnál is láttam valami brossúrát, hogy szűrés, meg ilyenek.
Szerintem érdemes, mert látszik, hogy amúgy hónapos várólista van, a hugyfoltos állami rendelőkben...
szerk.:
Itt egy nem olyan régi cikk a témában kb. árakkal.

Csak a szelíd madarak vágyakoznak. A többiek repülnek.



ezert mondtam, hogy nyugodtan bejelentkezhecc hozzam, a szogedi klinika jo, szerintme jobb mint a postiek tobbsege.

es olyan orvoshoz kell menni, aki a korhaz mellett maganrendel is, o majd megvizsgal maganban gyorsan, TBn meg beutal muteni.

Parizer forever.



Ezt írja nokedli, hogy ezt már nem lehet csinálni. Ha magánban kezdted meg a kezelést aka ott kivizsgál, nem terelhet már at az állami ellátásba, hanem maradni kell a privátnál.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



nekem ez baromsagnak tunik. akkor en most mar soha nem mehetek a gerincemmel allami eube, mert ranezett egy magan szakember, meg mri-t csinaltattam maganban? ugyan.

Parizer forever.


Lou képe
Lou
Donator

sztem félreérted. annyi, hogy nulláról kell kezdeni a vizsgálatot, nem tudod egyik anyagai alapján a másikban egy arra épülő következő lépésre (mondjuk kapásból műtétre) menni, hanem ott is újra a start mezőre kell állnod.

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



mehetsz államiba meg magánba is ahogy tetszik, csak nem kell meglepődni ha nem fogadják egy államiban a magán leleteit. nekem is mondták már államiban, hogy ha nem lesz benne a rendszerükben az eredmény akkor nem jó. fordítva még lehet működik, magánklinikán műtét előtt az OEPes nagylabort elfogadták. meg lehet orvosa válogatja, hátha ránéz bármilyen MRIre csak nem lesz garantált.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!