Jelenlegi hely

Cicás homártopik

Utolsó bejegyzés

KMZ képe
KMZ

le vagytok ti szarva:D Moken kösziiii!

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



ránézésre inkább 8 hét körülinek mondanám (4 hetesen még nem is szabad elválasztani/elajándékozni, akkor még alapvetően anyatejes bébi)

de nagyon cukkancs amúgy :)

@ProfWilliam:
rip cica :,(

Vill du bli ihop med mig?



Köszi.

Szerintetek amúgy mi határozza meg, hogy a macskák hogyan jönnek ki egymással?

Maci (ivartelenított tankmacska valószínűleg vadmacsek ősökkel mert tényleg hatalmas) három éve került hozzánk, úgy 1 évesen és rettenetesen utálták egymást az öreg macskánkkal (Cirmi). Ha összekerültek szinte folyamatos volt a bunyó. És nem az a kis fenyítős pofozkodás, hanem az az gazi vonyítós fetrengőzős cicaharc. Végül kialakult valami tűzszünet és kerülték egymást + házon belül nem balhéztak, de ha kint véletlenül összefutottak abból mindig balhé lett.
Cirmi már öreg volt (16 éves) és két éve el is ment az örök vadászmezőkre.

És kb 1 éve jött a fekete macsek(Kuró) még mint kis kóbor macska és Macival szinte azonnal egy húron pendültek. Óraszámra elültek egymás mellet és többek között ezért is fogadtuk be őt mert olyan jól kijöttek. Persze néha volt egy baráti pofozkodás de semmi extra. Pedig Kuró az esetek 90%-ban nyávogva nekdörgölőzött Macinak és szó szerint az arcába mászott és még ebből is max hetente egyszer lett egy kis baráti meglegyintés. Cirmivel valószínűleg kinyírták volna egymást egy ilyenért.

Ezért is sajnálom pluszban is hogy elpusztult, mert ez tuti remek "kapcsolat" lett volna.

Szóval vajon mi lehet az oka ennek? Lehet az hogy Cirmi(ivartalanított) fiú volt Kuró meg (ivartalanított) lány? Szóval Maci nem tekintette vetélytársnak? Vagy az hogy kismacskaként került hozzá?

Azért kérdezem mert tavasszal ha jön kiscica szezon lehet beszerzünk megint egy macsekot. Mi mindig is kétmacskás ház voltunk. :) De természetesen nem szeretném, hogy megint öljék egymást. Valami hasonló harmonikus kapcsolat lenne a nyerő.

Szóval vajon mi lehet a titok? Vérmérséklet? Kismacska? Vagy az hogy lány?

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



Mindaz amit felsoroltál.

Volt egy tizenéves domináns, otthon lévő macskátok, aki mellé bekerült az utcáról egy harcos. Nehéz összeszokni, gondolj csak arra, hogy ahogy öregszel, egyre nehezebben tolerálod, ha valaki teljesen másként vélekedik és/vagy hülye. Ideig-óráig lehet ott műmosolyogva másra gondolni, miközben neked beszél, de aztán csak otthagyod, vagy leordítod.

Most a kinti harcos van otthon egyedül és hozzá került be egy fiatal macska. Eleve ő a házigazda, nem ő a betolakodó és a fiatalabban nem lát vetélytársat. Ha most mellé kerülne egy új kiscica, biztos, hogy az elején pár napig fújna rá, meg akár meg is pofozná, de aztán összebarátkoznának. Látja, hogy keveset eszik és nem ő előle, mert legyen két külön tálkájuk. Legyen nagy almuk, vagy akár kettő külön helyen és ne legyen féltékeny, ha sokat játszotok a kicsivel, akkor a naggyal is.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Nekünk is aktuális volt 1.5 hónapja ez a macska összeszoktatás.
Szophoklész a régi macska, 10-11 éves hím, klasszik fekete házimacska, viszont csak 1 éve lett ivartalanítva (nagy hülyeség volt hagyni eddig, de szerencsére nagyon jól sikerült, rossz szokásait levetkőzte, de személyisége megmaradt teljesen, max. egy fokkal nyugodtabb). Na neki gyakorlatilag van egy külön lakása, arra az esetre amikor nem vagyunk otthon, azt teljesen "belakta".
Egyszer kivittük Apámékhoz még fiatalabb korába, ahol a saját féltesóit (eggyel korábbi szaporulat, ugyanattól az anyától), a 2x akkora méretű, de barátságos kandúrokat fel alá kergette azonnal a házban, annyira agresszív volt. Többet nem is próbálkoztunk.
Így félve mutattuk most be neki az 5 hónapos kislány fekete cicát. De ehhez képest most teljesen mimózaként viselkedett, a kicsi volt az aki ráfújt meg ráförmedt, ha közel akart menni hozzá a nagy.
Először a mi lakásunkban eresztettük össze őket, aztán 1-2 nap után Szophoklész lakásába is átengedtük. Ott is ugyanúgy menekült előle :D A kicsi aztán hamar rájött, hogy nem bántja, ezért teljesen elengedte magát, megette a nagy macska kajáját, megitta a vizét az orra előtt, az nem csinált semmit :D Próbálta szagolgatni közelről, de ha az morgott egyet, akkor elmenekült.
Ezután jött egy ilyen pofozgatós időszak, amikor gyakorlatilag a kicsi állandóan rátámadt a nagymacskára ilyen viccesen lóbálva a mancsát, az először menekült, aztán elkezdett ő is légboxolni :D Féltettem a picit az elején, mert a nagy macsek azért az én kezemet is meg szokta karcolni néha egy egy odakapás vagy játékos harapás alkalmával. Egy idő után már nagyon idegesítő volt, hogy állandóan megy a verekedés, ha találkoznak.
Aztán a kicsi egyszer csinált valami rosszat nálunk, ezért felidegesítettem magam és beraktam a nagy macsekhez büntetésből vagy 15 percre felügyelet nélkül. Semmi baja nem lett. Aztán eljátszottuk ezt egyre többször, fokozatosan növelve az időt. Gyakorlatilag 1 hét-10 nap alatt megszokták egymást, úgy, hogy felügyelet nélkül lehetett őket hagyni együtt.

Sztem a legfontosabb faktorok:
- ivartalanítottság
- nemek (lány-fiú jól kijöttek esetünkben)
- kor: a kicsit nem tekintette igazi threatnek, annak ellenére, hogy menekült előle, a kicsi viszont nagy túlélő volt a vadonban, ezért agresszívan lépett fel első pillanattól. Úgy látom, hogy néha agyára megy azért kicsit, de olyankor határozattan tudtára adja és máris békén hagyja. Meg néha pár órára elkülönítjük őket szándékosan, hogy legyen egy kis "me time". Viszont ami érdekes, hogy az idősebb macska sokkal érettebben és nyugodtabban viselkedik mióta megjött a pici, előtte sokkal idiótább, agilisabb volt, most nyugodtabb, megfontoltabb. Lehet lefárasztja a kicsi :D
- állítólag két hasonló macska könnyebben szokja meg egymást: nálunk ugye két fekete cicáról van szó, egyik olyan, mint a másik miniatűr változata :D
- macska személyisége: sztem ez akkor számít, ha nagyon markáns személyiséggel bír a cica, pl. az eredeti cicám Lara, akitől az összes többi van, na ő ha valakit nem akart volna elfogadni, akkor pokollá tette volna az életét :D

De amúgy Apáméknál a két kandúr és egy lány tesójuk, de még Lara is befogadtak maguktól egy fehér, tarka kiscicát, pedig fiú volt. Teljesen úgy kezelték mintha a család tagja lenne, csak sajnos 1-2 év után elkóborolt a picur, ez a baj a szabadon tartott kandúrokkal :(



"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Emlékszem egy régi Star Wars könyvben (Jedi elveszett városa) is volt egy négyfülű háziállata az egyik főhősnek. Akkoriban olyat szerettem volna.

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése




Lehet hogy maine coon. Barátunknak van kettő. Elég nagyok, de azért nem ennyire (vagy ez egy apró hölgy a videóban?)
rwurl=https://i.imgur.com/drjjW9W.jpg



Lehet, hogy ilyen rohangál hazánkban, csak feketében?

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



rwurl=https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/273156457_50565976177...

Az ott hátul a lába, a farka a teste alatt megy jobbra fent látszik a vége.
Hát ha így kényelmes, akkor így kényelmes. BTW, a két első mancsa csuklóból vissza van húzva ofc.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



A kis lánymacska (nem tudom mennyi idős, 7-8 hónapos lehet) mindig iszonyat falánk volt, ha reggel átengedtem első dolga a kaja volt, aztán foglalkozott bármi mással csak. Ha leraktam a kaját azonnal nyomta oda a fejét, távoltartani se lehetett.
Ez vagy 4 napja megváltozott és kb. megnyalakodja a pástétomot (száraz táp van nekik a lakásban mindig elég) vagy csak picit eszik belőle, aztán jön játszani, hízelegni, stb. Este megevett egy adagot, de nem olyan porszívó módon mint előtte.
Ez most kicsit zavar minket (bezzeg előtte szidtuk mindig, hogy milyen kis zabagép és csak a kaja miatt szeret minket...), mert fura ez a hirtelen jött változás.
Ugyanaz a junior kaja, mint eddig, most vettem a boltban pár napja, a nagymacska ugyanúgy megeszi, ha a kicsi meghagyja.
Először megijedtem, hogy nem-e kapta el a covidot, de a kajáláson kívül minden normálisnak tűnik, dorombol folyamatosan ahogy eddig, szaladgál, mászik, odajön hozzánk, játszik a papírgalacsinnal, stb. Ha felemelem se fáj neki semmi.

Van valakinek valami tippje, hogy mi miatt állhatott be hirtelen ez a változás? Széklete úgy láttam normális, vizet iszik, pisil. Teljesen jó a kedélyállapota. Biztos kajál is, mert nem hiszem, hogy a nagymacska evett volna meg mindent, meg este láttam is, hogy evett rendesen, csak eddig ez volt a mindene.
Ha lenyelt volna valami rosszat annak lenni kellene más tünetének is nem? Esetleg valami hormonális változás a tavasz miatt? A hoppáré nincs rajta, meg ránézésre még fiatal is lenne hozzá.



Vidd el állatorvoshoz, ha tartósan azt látod, hogy kevesebbet eszik a szokásosnál.

Mondanám azt, hogy a fejlődő korszakában eszik sokat, utána visszafogottabbá válik, de ez a macskák nagy részére nem igaz.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



A miénk is ezt csinálta. Vettünk másik tapokbol egyet-egyet, aztan szépen vegigprobaltuk melyikre esik ra leginkább. Azóta az újat kapja. Csak vigyázz,hogy ne legyen közte drágább, mert tuti azt választja :D

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Tuti megunta és már csak a gurmé, Norvég füstölt lazac kell neki.:)
Aztán jöhet a tintahal tintával színezett bárányos garnéla.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson




"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



videóból nem sokat látni, de az ablakos kép nagyon jó :D



Látni nem kell, tekerd fel a hangerőt.

Sötét van a szobámban, amikor gépezek és itt alszanak körülöttem. A tetőtérben csak a gépem megy meg én vagyok egész nap és bemelegszik a szoba. illetve lentről is felszáll. Szóval nem kell fűteni.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!