Jelenlegi hely

Bitcoin

Utolsó bejegyzés


Szvsz NiceHash OS ugyanaz mintha NiceHash QM-el tolnád bizalmi szinten :).

Ethermine kifizeti az ETH-t pl. 2hetente 0.001 fölött, én most 2minerst tolom 0.05 ETH-ig de lehet átmegyek etherminera (just for fun) utánna.
https://support.bitfly.at/support/solutions/articles/8000060967-ethermin...

Az tény viszont hogy apránkénti és alkalmasint bányászásnál NiceHash 0.0001 BTC-s thresholdja nyílván sokkal kecsegtetőbb továbbra is.



RE@L írta: Szvsz NiceHash OS ugyanaz mintha NiceHash QM-el tolnád bizalmi szinten :).

Hogyhogy? Azért az elég más, hogy egy szeparált rendszeren hagyod garázdálkodni, vagy a játszós gépeden. Esetleg félreértek valamit az OS-sel vagy a QM-mel kapcsolatban.



NiceHash-el mint magával főleg a PhoenixMiner elleni FUD (fear, uncertainty and doubt) kampánnyal amit leműveltek az elmúlt héten van az aggály.

https://en.wikipedia.org/wiki/NiceHash

NiceHash's founder Matjaž Škorjanc is a creator of malware Mariposa botnet, which infected over 1 million computers with Butterfly (mariposa in Spanish) Bot. The goal of Butterfly Bot was to install itself on an uninfected PC, monitoring activity for passwords, bank credentials and credit cards. Slovenian police arrested Matjaž on charges of distributing the malware in 2010. Matjaž was found guilty and had served four years and ten months in a Slovenian prison. On June 5, 2019, US law enforcement opened a case in the operations of the Mariposa (Butterfly Bot, BFBOT) malware gang.[13] FBI has moved forward with new charges and arrest warrants against four suspects including Matjaž Škorjanc.[14]

A Phoenix-es szálat fentebb belinkeltem/copypaste-eltem bitcointalkról. Nyílván mindenkinek saját szíve ügye hogy NiceHash-t használja (továbbra is iszonyat jó a termék elérhetősége és egyszerűsége miatt többek között) de nem a legjobb pool kifizetésarányosan se mivel drágább a fee és itt nem a bányászott coin a reward hanem a hashpower amit "kölcsönzöl/bedolgozol" másoknak.

Comparison: https://www.poolwatch.io/coin/ethereum or https://freewallet.org/blog/eth-mining-pool#time-to-mine-one-eth
NiceHash
https://www.cryptocompare.com/mining/pools/nicehash/



Az világos, hogy a nicehash nem megbízható, csak az "OS = QM biztonsági szemponból"-t vitatom.
Nem mindegy, hogy a lomizót az udvarra engeded be, vagy a nappaliba.



Tény, dedikált rigeken nyugodtan bármi. De én személy szerint nem lennék tiszta lelkiismerettel NiceHash OS-el.... de nem is az én reszortom :)




Két kérdés is megfogalmazódott bennem ezzel a jelenséggel kapcsolatban. Az egyik az, hogy tulajdonképpen mit is számolnak ezek a feltelepített algoritmusok, és az, hogy ki is használja ezt a brutális számítási teljesítményt, amit folyamatosan bővítenek a lelkes bányászok? A másik meg az, hogy ha azt mondanám a bányásznak, hogy ugyan már, egy hétre adja nekem bérbe 40 ezer forintért az 1 millás bányász gépét, hogy 24/7 After Effects projekteket rendereljek rajta, vajon nem küldene el a fenébe? :DDD Csak azért, mert egy 400 ezres ágaprítónak a bérlése 3000 forint. Óránként. :-) Szóval vannak itt problémák meg dilemmák.



https://www.reuters.com/article/us-crypto-currencies-derivatives-idUSKBN...

TL:DR rengeteg mátrixszorzást ellenőriznek. Az használja aki megfizeti Hashpower exchange.en hogy övé legyen a következő block a blockchainben (insert fav coin here) arra spekulálva hogy jövőben többet fog érni ezáltal profitot realizál mivel hashrate kb. coin-árfolyam +1-5% körüli felárral mozog ha bérbeveszi az ember. Vagy kell a hashpower 51% támadáshoz stb. Bővebben:

1. The person hopes that the future ratio of how much money they can earn with a given hash power will be more favourable, so they enter a long-term contract.
2. The person wants to increase the hashrate of a mining pool they own, whether for test purposes or to attract more people with a high hashrate.
3. The person holds some other cryptocoins and wishes for their price to increase due to higher difficulty the extra hashing power would bring.
4. The person wants to mine coins, be they Bitcoins or otherwise instead of buying them at an exchange (one may not exist, or the person does not want to use it for some reason).
5. The person wants to do other activity that can use hashpower for. The person would need to make special arrangements with the owner of the rig, but it could be possible to use the hashpower for generating vanity addresses for example.
6. The person wants to launch a 51% attack on a smaller cryptocoin network.
7. To commit money laundering. Renting hashpower is not regulated under anti-money-laundering laws like the exchanges. On the other hand, the mined coins can't be traced back, so they can be sold at any exchange with ease.

https://bitcoin.stackexchange.com/questions/2269/why-would-someone-rent-...

A másik meg az, hogy ha azt mondanám a bányásznak, hogy ugyan már, egy hétre adja nekem bérbe 40 ezer forintért az 1 millás bányász gépét, hogy 24/7 After Effects projekteket rendereljek rajta, vajon nem küldene el a fenébe? :DDD Csak azért, mert egy 400 ezres ágaprítónak a bérlése 3000 forint. Óránként. :-) Szóval vannak itt problémák meg dilemmák.

Ez nem így működik, nem tudod erre bérelni. Max VM-et tudsz bérelni szerverfarmokon hogy arra használd amire akarod (A la Stadia és tsai.)



Az használja aki megfizeti Hashpower exchange.en hogy övé legyen a következő block a blockchainben (insert fav coin here) arra spekulálva hogy jövőben többet fog érni ezáltal profitot realizál mivel hashrate kb. coin-árfolyam +1-5% körüli felárral mozog ha bérbeveszi az ember.

Tehát ha kivonjuk a menő szakzsargont, akkor a rendszer önmagáért működik, nem egy szolgáltatást adok a "kibányászott" pénzért, hanem részt veszek egy globális tőzsdézésben, amit akár monopolys játékpénzzel is lehetne csinálni. (Az 5-ös pontot leszámítva.) Ha jól értem.

De, egyébként úgy működik. Valódi, kézzel fogható számítógépet is lehet bérelni, nem csak virtual machine-t, és még egy vacak használt, 80 ezer forintos gép bérlése is több, mint amennyit egy gamer PC-vel ki lehet termelni.



Ha hashrate-et adsz/veszel bérbe akkor igen, (ha teljesen PC-ként akarod bérbe venni akkor ahogy 5. pont is írta egyéni út és totál nem praktikus, szerver bérlés vagy VM sokkal egyszerűbb)
Hashrate exchange nem hiszem hogy itt bármelyikünknek is megérné, ellenben teszem azt ha bérelsz megfelelő hashrate-et amikor a BTC 38,000$-t ér és sikerül legalább 1 blokkot szerezned (6.25 BTC jelenleg) és arra spekulálsz hogy 2-3 héten belül visszamegy 55,000$ - 58,000$-re akkor szépen lehet simán hashpower spekulációval is keresni. (Hogyha van elég tőkéd hozzá)

Ha egyénileg bányászol poolba akkor "részvényeket" kapsz minden egyes sikeresen s elsőként megoldott részfeladatért aminek arányában a végén fizetséget x-db "coint" kapsz előbb-utóbb.



Ok-ok! Nem kell belemenni a részletekbe, értem már. Tehát a spekulációról szól ez az egész, és tulajdonképpen már rég nem arról szól a dolog, hogy a blockchain technológia milyen hasznos és jó. Ezt akartam csak tudni. Biztos, hogy sem most, sem a jövőben nem fogok ezzel foglalkozni a gyakorlatban, csak kíváncsi vagyok. Egy Kíváncsi Fáncsi.



Annyit azért hozzátennék, hogy úgy képzeld el, hogy ez most a Ford T modell. Még nem túl hasznos, büdös is, környezetszennyező is, és tulajdonképpen igazi haszna nincs.

De később ez változhat még igencsak, pozitív irányba is. Lehet még x év, és már fel sem merül hogy lóval szántsunk, vagy cséplőgéppel arassunk.

A lényeg az lenne (elviekben), hogy egy visszakereshető, hipergyors, hiperolcsó (számítási kapacitásban és hardverben egyaránt), és abszolút megbízható, egymásba kapcsolt tranzakcióláncot hozzanak létre, ami alkalomadtán a kártyás, telefonos, készpénzes, és minden egyéb fizetési rendszert egy kalap alá hozhasson.

ShowHide spoiler #



Aki 11 millió forintot ad egy algoritmus által generált képért az vagy kötözni való bolond vagy a pénzét szeretné tisztára mosni a "digitális festőművész" segítségével. Ennek a qubites cikknek a jelentés része egy az egyben egy angol írásból lett átvéve. Kicsit fura, hogy a szerző ezt elfelejtette megemlíteni.



Ez jó trükk az adokeruleshez egyébként. Eladnak egy NFT-t 11 millióért ezáltal a többi NFT-je is felértékelődik amit aztán eladkmanyoz és leírja az adóból. Win win.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



A legjobb a blockchainben és mindennemű derivatívájában hogy bárki álltal ellenőrizhető a tranzakció történet és magának az eszköznek a hitelessége kvázi cáfolhatatlan módon. Ergo ha blockhainhez tudod kötni egy-egy értékes műtárgyat akkor azok garantáltan eredetiek lesznek. Vagy pl. Beszállítói audit ellátási lancokban különböző iparoknál, autó előélet stb.
https://www2.deloitte.com/us/en/pages/operations/articles/blockchain-sup...
rwurl=https://www2.deloitte.com/content/dam/Deloitte/us/Images/Misc/infographi...



de jo valamiert leallt a lolminer feleslegesen ment ejszaka a gep. aze' jo az az nh sajna. mar csak azt varom, hogy meglegyen a 0.05 eth, kiutalja a pool, aztan megyek vissza nh-ra

Parizer forever.



Nvidia vagy AMD kártyád van?
Csak mert AMD-nél azért a PhoenixMiner kb. a legjobb, konkrétan 3 MH/s-sel jobban viszi, mint bármelyik más miner (-rxboost 1 -es kapcsolóval, igazából konkrétan sehol nem találtam érdemi infót róla, hogy ténylegesen mi is történik vele, de na.)

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



amd 580. de az nh alatt is ezt a 26-28MH/s-t nyomta es nem ph minerrel.

Parizer forever.



Ez azért fura, mert nekem is RX580 van, de 33.6MH\s -sel megy, nem moddolt BIOS-szal (mondjuk dual bios, nitro+, és gyári compute biosra kapcsolva megy igy)

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



errol megy minden IS, nem csak banyaszik

Parizer forever.



Nekem is, ez az egy gépem van, de ha tudom, hogy nem fogok játszani munka közben ( :D ), akkor compute-ra kapcsolom.

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



compute-n van.

Parizer forever.



Mármint konkrétan a Sapphire Nitro+-nál a kártyán van egy pöcök, amivel a 2 bios közül lehet kapcsolni a gaming vagy compute biost. Mindkettőnek más-más a memória strap, GPU frekvencia ...stb. Compute-ra kapcsolom a gép indítása előtt.
Ez nem összekeverendő az AMD vezérlőpultban átkapcsolható "Compute" móddal, ez utóbbi ha jól értem a shader chache módján állít (és egyébként ez is hoz pár MH/s-t).

GPU: 1250 MHz, 970mV
MEM: 2250, auto timing, 870mV

MSI Afterburnerben -50mV-ra véve a Core voltage, kézzel 37%-ra állítva a ventillátor, power limit pedig -48-on (így még éppen tartja a 1250Mhz-et).

Mondjuk többször gondoltam már rá, hogy lehet ennél a kártyánál kb. megnyertem a szilikon lottót.

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



fogyi igy mennyi? most kicsit feljebb toltam a memet, megnezzuk birja e. lehet igy eleri a 30-at :)

Parizer forever.



A Phoenix console 89-90W-ot mutat, de 120W-ot az AwesomeMiner kezelője. Sajnos nincs külső fogyasztásmérőm, nem tudom mi az igaz.

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



annyira foshulladek lett az uj amd beallitosdi, hogy agyfaszt kapok. meg jo, hogy a regi profilokat betolti.

Parizer forever.



Awesome az CPU+GPU fogyasztást mutat kb. Phoenix csak GPU és megeggyezik HWiNFO-val.



950mV, 918mV a voltage, az xml-ben kellett megneznem basszus :)

Parizer forever.



phminer tobbet hoz picivel, atvaltottam.

Parizer forever.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!