Jelenlegi hely

Ki milyen sorozatot látott a héten?

Utolsó bejegyzés

Lou képe
Lou
Donator

Ti olvastátok a könyvet előtte? Mert én igen, és így épphogy tudtam minden szálon követni a sorozatot, utalásokat, de anélkül sztem én is elveszett lettem volna sokszor közben.

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



azert fura mert en a harmadik evad kornyeken kezdtem bele a konyvekben es szamomra is teljesen kovetheto/ertheto volt a sorozat elso evada.
az elejen nyilvan nem lehet tudni h ki kicsoda, hiszen akkor indul, de nekem hamar lejottek a jellemek es a fontos karakterek. raadasul a sorozatban az elso evadban van egy csomo extra a konyvhoz kepest ami jobban "szajbarag" (egyebkent remekul) bizonyos dolgokat. pl

ShowHide spoiler #

"okey-dokey!"



Nem olvastam a könyveket valóban, s semmiféle előképzettségem nem volt a világról a loret illetően. Főleg az elején van vagy kiscsillió karakter aki 2-3 részig “él” vagy releváns s nem egyértelmű hogy kik a protagonisták vagy a harmadik részig. Miller rengetegszer alig érthetően beszél hála a hangkeverésnek, stb.... Most hogy kíváncsiságból újranéztem az első pár részt sokkal egyértelműbb hogy mi-miért történik de mondhatnám úgy is hogy a witcherhez hasonlóan ember legyen a talpán aki megérti mi történik és miért anélkül hogy olvasta a könyveket az elején.



En se olvastam konyveket elotte. Lehet be kene kapcsolnod egy feliratot vagy valami.

Amugy ki volt az az okos aki ezt cimet adta a topicnak? Most van 3 topic aminek ugyanaz a neve majdnem, rohadt zavaro. Bagoly nem birja elviselni lockdownt ne ezen elje mar ki magat.



sztem annyira nem gaz. csak figyelj a reszletekre idovel minden a helyere kerul. viszont a konyveket mindenkepp erdemes elolvasni, nekem utobbi idok egyik legjobb konyv elmenye volt -tukon ulve varom az utolso reszt ami elvileg vmikor iden jon.

SZERK
jah, ahogy Moken mondja, az angol felirat nem hatrany hozza, bar nyilvan a belter szovegekbol igy sem ertheto semmi. (ha csak nem vagy nyelvesz es veletlenul beszeled azt a 10-15 nyelvet amibol kikevertek) fun fact, hogy a konyvben egy par magyar kifejezes is elhangzik mint belter szo.:)

"okey-dokey!"



Ez retrospektív, hisz már végignéztem. :) Felirattal angolszász filmet régóta nem nézek mert fölösleges, folyékonyan beszélek/dolgozok napi szinten angolul. Érdekes a belter akcentussal nem volt bajom egyáltalán, sőt kifejezett tetszett hogy figyeltek rá.



Ez nem az angoltudasrol szol, hanem sokkal egyszerubb odafigyelni/megjegyezni aprosagokat, karakterek neveit, stb, foleg egy olyan sztoriban, ami nem hetkoznapi tortenesekrol szol. Nagyon konnyu manapsag belefutni abba, h nem koncentral az ember elegge arra, amit nez (alt tab vagy kozben chatel, instazik, stb), ezert kicsit zavarossa valhatnak a dolgok, foleg egy bevezeto evadban



The Crown nem kicsit tarolt a Golden Globe-on, teljesen megerdemelten. Nem is tudom mikor volt sorozat, ami ennyire tudta tartani az osszes szezonjaban a nagyon magasra tett szinvonalat.



Tribes of Europe S01E01-04

Tömören és röviden: Posztapokaliptikus világban játszódó történet, három főhős szemszögéből elmesélve, melynek a központi eleme egy high-tech MacGuffin. Egyfelől baromi hangulatos és fordulatos sorozat, másrészről viszont 1000 sebből vérzik, és szinte mindenbe bele lehet kötni. Valamiért számomra mégis vonzó az a gyerekes világkép, ami áthatja az egészet. Valójában ez is csak egy Young addult story, de nálam működik. Talán a remek fényképezés, a hangulat, és a jól összeválogatott zenék miatt. Szidhatnám is, mert tele van klisékkel meg érthetetlen, megmagyarázhatatlan dolgokkal, de jól szórakozom. Ráadásul német cucc, ami azt jelenti, hogy még a legvidámabb pillanatokban is csak egy félmosolyra futja. Imádom, hogy ilyen merevek. A Dark rajongó is örülhetnek, mert az egyik főszereplő Oliver Masucci, aki már abban a sorozatban is azon kevesek közé tartozott, aki képes a színészi játékra. És itt sincs másképp. Egy próbát megér, én pedig még a folytatást is várom.



kk, ahogy erzed. mondjuk en is joideje csak az inglist hasznalom mindenhol muszajbol (kiveve itthon a zasszonnyal) , de vannak amikhez szukseget erzem a feliratnak.
ezt pl kivancsi lennek mennyire erted mint gyakorlott angolos (felirat nelkul):D :
shetland
amugy ez egyben ajanlas is, ha valaki birja a klasszik british modern krimiket ez sztem az egyik legjobb a mufajban.

SZERK
@Attila! thx erre sztem racsekkolok!

"okey-dokey!"



Az tény hogy vannak olyan ír/skót vagy cockney akcentus ok amikhez kb. esélyed sincs ha nem dolgoztál/beszéltél velük vagy voltál kint illetve nem kerested/hallottad tudatosan hogy edződj ezt aláírom. Volt szerencsém beszélni 3 skóttal félig részegen amikor ők elkezdték teljesen fullba tolni :) alig bírtam követni őket, de skótokkal mindig vicces dolgozni. De ugyanitt ajanlom Monty Pythont eredeti nyelven, sokkal viccesebb mint az amúgy is kellemesen nosztalgiázott magyar szinkronnal.



Most eszembejutott a Hot Fuzz idevágó jelenete, mikor három emberen keresztűl fordítják le angolról angolra, mit mond az öreg nekik. :D



Már forgatják a következő Dexter évadot. Állítólag hamarosan lesz valami teaser. (Gondolom, csak a buta vigyor.)

rwurl=https://1.bp.blogspot.com/-AweyYfb2H34/YDdyuy-qNGI/AAAAAAAA_HY/Ydaxru2dD...



Már majdnem el is felejtettem, hogy Y: The Last Man-ből idén sorozat jön! FUCK YEA!
rwurl=https://youtu.be/9oWrUydlgCQ



Kedvenc sorozatok átnevezést pls vissza a régit



engem az se érdekel már, ha csak simán "Sorozatok" lesz a topic neve, de ez a mostani egy vicc. Ugye a sorozatos topicba készülő sorikról is beszélgettünk, tehát ez a Ki milyen sorit látott a héten még kevésbé állja meg a helyét, mint a Kedvenc sorozatok, pedig elvileg ez volt az indok. Nem értem mit kellett ezzel vergődni egyébként 20 év után.



Philip K. Dick Electric Dreams

Én személy szerint nagyon szeretem Dicket és rengeteg B kat sztoriait. Nyilván 10 részes Antológia a rövid sztoriaiból, nem volt mindegyik rész kimagaslóan jó és nyilván mindenki Black Mirror párhuzamot akar vonni, de inkább Dickes valóság, képzelet és identitásválságos klasszik sztoriai egy-egy sötétebb csavarral.

Rangsor:
Kill all Others Talán ez az utolsó rész ami a legjobban bejött, a hidegvérű közöny és Mel Rodriguez kiváló alakítása mind hozzájárult. Az egész felütés és a nyilván kitalálható csavar a végén 5/5.
Autofac Abszolút jó sztori és vizualitás egy post apokaliptikus világban ahol az Amazon folyamatosan házhozszállít és átvette az uralmat az emberiség felett ahol a maradék maroknyi túlélő a túlélésért küzd és hogy valahogyan leállitsák az amazon házhozszállítást.
The Hood Maker Discount Colin Farrel (Richard Madden) beleszeret a telepata Holliday Graingerbe miközben keresik hogy kik állítanak elő telepata blokkoló maszkokat. Sztori és a csavar is jó.
Crazy Diamond Steve Buscemi egy sima “gyári biológus” aki QCkat gyárt hogy szintetikus állati eredetű emberi chimerákat intelligenciával lássak el. Part menti város ahol mindennek nagyon gyorsan lejár a szavatossága. Nyilván a cím Pink Floydot echo-z (pun intended) és teljesen jó rövid sztori.
Safe and Sound Megint totalitáriánus környezet de full digitalizált világ révén, nem egetrengető de Ethan karaktere (Connor Paolo) nagyon jól el lett találva, és klasszik Dick-i csavar.
The Commuter Meh
Impossible Planet vizuálisan impresszív relatív unalmas sztori, de Charlie Chaplin lánya játszik benn
Real Life Terrence Howard jól játszik de ez is inkább langyos víz.
Human is Bryan Cranston megpróbál meggyőzni hogy nem egy idegen űrlény emberbőrben.
The Father Thing Greg Kinnear nagyon jól játszik, de ez nagyon meh. Inkább az Impostor c. Film.



Wandavision finálé

Azért itt már elfogyott a pénz az effektekre

ShowHide spoiler #

. Érdekesen zárult és szinte kötelező minden Marvelesnek, mert a lezárás során sok új kérdés merül fel, amire valószínűleg a filmek során fogunk csak választ kapni.



WV

Az első három rész nélkül 8/10 lenne, de így csak 6/10.
Utolsó epizód jó volt. És a stáblista utáni jelenetben derül ki, hogy kit hoznak be a köv évadra!


LY képe
LY
Donator

Nekem az egész iszonyat bejött, ma már alig mernek ilyen kellemesen elborult dolgokat csinálni, pedig több kéne.

Viszont nem tudom kire gondol Bandido



Szerintem:

szerk:

ShowHide spoiler #titok

ShowHide spoiler #Spider-Man Far From Home Post Credit Scene


Egyetértek. Bevállalós volt, újító és a legkevésbé sem sablon.
Plusz ez a rengeteg, rengeteg képregényes utalás és egyebek... Hát simply wow!

A 2 credits jelenet pedig izgalmas dolgokat vetít előre!


ShowHide spoiler #titok


Modern Family

Most néztem végig Netflixnek köszönhetően az egészet. Tényleg ott van a szeren. Simán a HIMYM, Scrubs, Office, Friends, That 70's Show mellé felkerülhet a legjobb sitcom sorozatok közé nálam.



mi is most nézzük, mert már kb minden mást kivégeztünk, kurvajó



Nekem kedvencem Modern Family de nem neztem meg elejetol vegig, lehet bepotoljuk
Netflixen van szinkron es ha igen melyik Phil szinkron hang van? :D



Magyar feliratos. Nincs szinkron.



Psh, en egy ido utan konkretan nem tudtam elviselni a debil humorat es a karaktereket akik csak azert vannak benne hogy idegesitoek legyenek. Az elso par evad baromi jo volt, de ahogy telt az ido ugy esett a szinvonal is.



Ez sajnos mindegyikkel így van. :( Utolsó évadok katasztrófák.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!