Jelenlegi hely

Bitcoin

Utolsó bejegyzés


Engem is zavar a kornyezetszennyezes része a dolognak amúgy.

De beletörődtem, a Texasiak meg úgyse érdemelnek áramot:)

Szóval csináljatok amit akartok, én nem bányászok, Gréta majd meghálálja! (Inkább ne)



Mégegyszer. 87W.
Pár éve amikor halogén izzók tolták a fenyt, az tobbet fogyasztott, ha felkapcsoltad a spájzban a villanyt :D

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



0/24 87W is több mint anélkül. Ha az összenergiafogyasztási mérlegeld nem nőtt ezzel akkor az azt jelenti hogy valami más fogyasztókat hasonló volumenben kapcsoltál le/helyette 87W/h értékben. Ha nem akkor az bizony többlet energiaigény ami proporcionálisan nő minél többen csinálják ugyanezt. Hiába van hogy én megújulóból fedezem az energiaigényemet nem vagyok önellátó, szolgáltatótól veszem azt azaz végső soron az igény növekedést nekik kell balancolniuk előbb-utóbb akar fosszilisből is hogyha elfogy az aktuális megújuló mérleg.



Amíg a havi villanyszámlám ~6000HUF, addig szerintem bőven az átlag alatt vagyok ;)

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Persze, de itt a bruttó mérleget kell nézni hogy a +87W/h fogyasztásod növeli az energiaigényed vagy indifferens mert cserébe a két 60W-os izzót amit eddig 24/h üzemeltettél most lekapcsoltad bányászat miatt :)



Én a mérleget most ez alapján kalkulálom:
Most Home Officeban vagyok.
Épp nincs semmi melóm, csak ülök a gépnél. Mit csinálhatok, hogy elbasszam az időt?
Játszom: ~170W GPU
Bányászom, miközben olvasgatok, youtubeozok ...stb: ~90W GPU.

Még kevésbé vagyok környezetszennyező így :D

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Sima, ezért is írtam bővebben hogy jogosan róhatja fel bárki hogy nem környezettudatos a crypto bányászás és BTC-nél főleg igaz, de otthoni koca bányászoknál mint ahogy mi is azok vagyunk nem olyan egyszerű a történet és inkább attól függ hogy vele/nélküle hogy van az energiaigény és végül a havi mérleg/szla. Én tudom hogy nekem nőni fog, de előtte én is simán játszottam 4-10 órákat full kihajtással ami 2x akkora fogyasztás mint az optimalizált visszafogott bányászás szóval kíváncsi vagyok a tényleges mennyivel lesz több YTD pl., de nem hiszem hogy 60%-nál több jönne ki a végén...



Amúgy egy kérdés:

AMD EPYC 7232P van a melós szerverben, viccből megnéztem mit lehet vele kezdeni, de igazából egy nagy lóf*sz a mining teljesítménye. Reális, hogy kb. tizede az RX580-nak, vagy súlyosan benéztem valamit? :D
Ennyire nem hatékony "mezei" CPU -val bányászni?

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"




Ignorance is bliss.
+ közlegelők tragédiája

Vill du bli ihop med mig?



szerintem felesleges becsapni magad. 6000Ft alatt vagyok, meg játék helyett youtube-ozok (mining nélkül is lehet netezni). legalább magaddal legyél őszinte, hogy nem ezen dől el a világ sorsa, de egy kis bazmeg a környezet felé. mások is próbálják megideologizálni, mert az egójuk nem képes elfogadni, hogy igazából a profitért csinálják.


Lou képe
Lou
Donator

Termelés a szemétdombra
A fák titkos élete

mesélj még.

Az egyén hibáztatása, felelőssége, a vezetők felelőssége, az egyén tömegekkel való önfelmentése,
stb, stb, igen, belemehetünk ilyen témákba is, de nem igazán értem miért pont ez az egy pont számodra ilyen fájó, hogy páran a JÁTÉKRA vett videókártyánkkal az aktuális túlárazott cryptocurrency szarhullámot meglovagoljuk egy kicsit. És igen, azért csinálom, mert jön belőle nem is olyan rosszul pénz, pl most 2 és fél napért elvileg 10k. Hol lesz a határ, ahol azt mondom, hogy abbahagyom? Lehet már jövő héten, lehet csak 1 hónap múlva, de nyilván nem csinálok ebből rendszert. Kártya árának a kitermelésén túl szinte biztosan nem viszem.

Írd le egy hetedet légyszi, gyanítom abban is találni simán pazarlást, amit széjjel lehet cincálni, hogy miattad pusztul el az emberiség, ez már komolyan nevetséges...

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



A lenyeg, hogy aki minimalis "penzt" vesz ki a dologbol, mert erre hasznalja a gepet annak az rohadjon meg. Aki meg nem az meg jol teszi, hogy masra hasznalja a processing powert. Nincs ezzel gond.

Reszemrol tobb "energiat" fektettem folding month meg covid folding alatt a szamitasi teljesitmenyem megosztasaba mint most. Pedig abbol en aztan tenyleg semmit nem lattam vissza. Cserebe kozel duplajat ette W-ban a gep mikozben azt csinalta. Ha valaki le akar kopni, mert kifukarkodok 80-100 fontnak megfelelo BTC-t, hogy jatekvasarlasra forditsam egy alapbol jatekra vasarolt 3080on akkor allok elebe.

Tokre megertenem az itteni "dehat szetrombolod a kornyezetet" meg "miattad nincs videokartya!!" mentalitast, hogy barmelyikunkre igaz lenne ez. Mind1, menjen tovabb a szardobalas az arcunkba, mert a mi kurva anyankat mar lassan tenyleg. Mintha mindenki kibaszott 50 GPUs mining farmot epitene otthon fszom... Esz megall neha.



Sőt, autónk sincs :) igazi prosztók vagyunk. Bezzeg ha legalább egy 10 éves dízelt hajtanánk...



Ne feledjetek a leginkabb környezetkímélő lépés az azonnali öngyilkosság, a második az ha nem vállalsz gyereket, akkor most mehet az élő/gyerekes emberek köpködése is :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut


Lou képe
Lou
Donator

Közben finomítottam a beállításon, clock/mem -502/900 -ról változtattam -250/800-ra, és 425-ös hatékonyságig fölment, 86-87 MH/s, ugyanazzal a fogyasztással, hő adatokkal.

Btw, coinbase - portfolio része délelőtt óta "We're having connection issues. We're looking into it right now. Please try again later. Your funds are safe."
Nálatok is, vagy ezt a szivatást személyre szabják?

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Eeees erre zuhanni kezdett a BTC :D

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Van ez így, azért ez durván vadnyugat :D



Kár, hogy nincs annyim még, hogy tegnap vegyek Litecoint, pedig most elég jól fialt volna :(

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Ha bármikor spekulálnál cryptoval, ugyanúgy készülj fel arra hogy az egész összeget akar el is veszítheted. A la gamestonks...



Igen, ezt tudom, benne van a pakliban, viszont amit bányászok, azt simán meg merem (majd) játszani, mert nagyon, nagyon minimális összegekről lenne szó, plusz eszem ágában nincs a valós pénzemből akár egy fillért is befizetni pont a totál kiszámíthatatlan viselkedésminta miatt.

Igazából játékként tekintek majd rá, ha összejön annyi, hogy már tudjak adni-venni.

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Economies of scale itt is játszik, nyugodtan de trx ktg. alacsony volumeneknél simán megölhetik vagy fékezheti a papír vékony profitmargint....



Sík hülye vagyok ilyen fogalmakban, ezt le tudnád magyarra fordítani? :D

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"


Lou képe
Lou
Donator

coinbase továbbra is szivat, hogy nem tölti be a portfolio részt. tegnap 8-kor elindítottam egy BTC--> EUR átváltást, hogy aztán withdraw-olhassam, de ez utóbbiig már nem engedett el, azóta van ez a hülye üzenete...

nálatok nincs ilyen gond?

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Én majd Krakent használok, ahogy olvasom, annál simábban mennek a dolgok, de Redditen is sokan írják, hogy a Coinbase hajlamos hosszú késlekedésekre.

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Kis összegnél 15-25% haszon is kicsi... :) ugyanúgy veszteség is. Ha van kedved lekövetni/gyakorolni nyugodtan, de tranzakciós ktg-ek (trx) váltásoknál elviheti azt a 15-25%-ot is akár hisz azok általában alulról korlátosak és százalék arányosak bizonyos összeg felett. Ugyanúgy mint ahogy banki trx ktgek.



Áh, értem, kösz!

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Azért látom egy jó autocorrect belefért: fékezheti=felezheti. Sry érte.



Passz, én meg nem utaltam ki magamnak nicehash-ről 2miner meg meg el kell érje a minimumot hogy kiutaljon.



milyen kornyezetszennyezes? a tobb co2 az jo, melegebb idojaras, tobb co2 -> dusabb, zoldebb, elhetobb fold.

Parizer forever.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!