Jelenlegi hely

Bitcoin

Utolsó bejegyzés


Nyílván, de szerintem egyikünk sem ebből akar meggazdagodni. Itt ktg. rekuperációról van szó meglévő hardwarrel. Csak ezért videokartyat venni meg 3080/3090-el is minimum 3-5 hónap a megtérülés ha nincs nagy ingadozás a crypto piacon ( s tudjuk hogy kibaszottul volatilis az egész). Iszonyat kockázatos befektetés nyilván, biztos nem vennék 5x3090-et arra fogadva hogy kitart az egész egy éven keresztül de lehet hogy azok nyernek most.



Ami 186 forint/órát jelent a monitorodon. Komolyan, gyerekek.. :D Ti ilyen semmi pénzek miatt üzemeltettek "rigeket"? Haggyá má'!



Hát ebből nem is lehet, az nyilvánvaló még egy óvodásnak is. :P Csak épp lehetne valami hasznosabbra is fordítani az ebbe fektetett energiákat és erőforrásokat. Persze, én nem vagyok senkinek se az anyukája. Mindenki a kedve szerint baszhatja el az idejét meg a pénzét.



Ha valaki letenne 186ft ot az asztalodra minden egyes órában, csak úgy a "semmire" akkor lesöpörnéd, hogy ez neked nem kell avagy "Haggyá má'!" ?



Rossz az analógiád, de ezt te is tudod nagyon jól.



Szóval ha 0/24-ben üzemeltetem a 2070S-t amit két éve vettem 550 CHF-ért s amortizaciom kb 250 körül lehet (5 éves időtávban) amit 1,5 hónap alatt kitermel profitként s közben eladhatom a kártyát amint megjön a 3090 (postára adták ma) 600-800 CHF-ért potenciálisan akkor az szar üzlet és hozam. Yup....



Ezek szerint a vason kerestél, mint bármelyik ügyes ószeres, és nem a kriptobányászaton. És ezt a "sikert" akarod most az orrom alá dörgölni? :DDDD OK! Ügyes vagy. :-) Ha neked ez kell...



Nem lehet mindenki Vágási Feri hogy már 95-ben beszálljon az Internetbe... :)



Touché! :P Elon Musk az üdvözletét küldi! Hahahahaha!



Igazából, ha csak úgy villanyszámla helyett egy 50k-t termel a cucc az mondjuk annyira nem rossz. Ahogy Joda is mondta 2-3 ingyen játék kb. Aki a kicsit nem becsüli..

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Vicc nélkül még a régi motorosok Gabika?, Teri?, Dispoiler? talán sem üzemeltetnek komolyabb rigeket/farmokat méregdrága HW-vel. Iszonyatos nagy spekuláció az egész és jobban lehetne keresni ha vesz az ember 1-2 ETH-t amikor alacsony és eladja amikor magas az árfolyam :) számomra is inkább ez csak szórakozás. Vidkarit már szeptember óta akarok, belemákoltam egy rentábilis áru 3090-be (3080-at akartam.... de amaz mégritkább). Közben nyilván én is felfigyeltem hogy mostanság megéri ETH-t banyaszni és utánanéztem hogy mi merre hány óra a jelenlegi 2070S-t tesztelve aztán ha netán sikerül kitermelni a maradvány ktg-et is az csak öröm. De szomorú hogy csúcs videokártyákkal jelenleg senki sem játszik...



Yup. A nicehash 4 órás kifizetéseket csinál, nálam rendszerint 1 font környéke ami ennyi idő alatt összejön. Aztán ez változik aszerint naponta, hogy hányszor 4 órát hagyom menni. 6.42 volt a csúcs most visszanézve, de akkor tényleg ment 24 órát. Szal ja, 90-100Ft / óra. :DD Nevetséges igazából, de játékpénznek jó.

De szomorú hogy csúcs videokártyákkal jelenleg senki sem játszik...

Ja, hát ha nincs mit.... :DDDDD


Lou képe
Lou
Donator

látom nagyon fáj ez neked :)

ez az asztali gépem, 1 van, nincsenek rig-jeim, elvan magában, semmi interakciót nem kíván, teljesen normális hőmérséklet / terhelés mellett termeli az ingyenpénzt miközben dolgozom / alszok. monitor pl nem tudom hogy jön ide, az miért kéne menjen mellette? :D

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Ügyes vagy. :-)


Lou képe
Lou
Donator

Te meg okos!
Egyesítsük erőinket!

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Nézd. Programozói szemmel nézve, ha valaki keres havonta br.300k -t, akkor egy rx580-nal 10%-os fizuemelest kap a semmiért. Az ilyen otthoni bánya szuttyoges nem nagy dolog, de a hivatalosan ebbe befektető, 40x rtx3090 kartyabol riget építő bányászok miatt nekem is nyilik a bicska a zsebemben.

Ha már amúgy is van egy géped, amit játékra vettél, nem okozol tul nagy kárt a többi embernek ha 0-24-ben megy a gép,viszonylag elenyésző fogyasztással. Basszus, a padlofutesem megeszik óránként 2.4KW-ot, az nem pazarlás? :D

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Jól haladunk hogy egy évszázadon belül kiirtsuk magunkat, pandémiák nyomorítják meg az életet, nyilván megéri felgyorsítani ezt a folyamatot napi 2 sörért cserébe :)

Szarkazmust félretéve én nagyon szeretem a crypto/blockchain technológiát - a Bitcoin egy meglehetősen szar implementációja és nyilván soha sem fog működni mint univerzális fizetőeszköz de legalább a mémen felnőtt emberek megteszik az első lépést míg lesz kiforrott alternatíva.

Regen minden jobb volt.



Ez (és pár fentebbi) amúgy jórészt kognitív disszonancia és az alternatív költség figyelmen kívül hagyása. Ezek természetes dolgok, amiket jól jöhet megtanulni kezelni.

Ha valami pénzt hoz, az nem jelenti, hogy megéri. Ha valaki "ingyen pénzt" rak az asztalra, továbbra sem jelenti azt, hogy megéri (mert nincs ingyen pénz, minden feltétellel vagy befektetéssel jön és igen, az időd és az agykapacitásod is befektetés, a létező legritkább erőforrások). Ha te lopsz/pazarolsz/csalsz/stb. nem lesz attól jobb, ha valaki más 40x nagyságrendben csinálja (bármennyire mást próbál a k-európai beidegződés elhitetni velünk :). Ha valami áll használatlanul, az nem feltétlen rosszabb, mint ha jár és pénzt termel de árt a környezetnek/neked/saját magának (járattatnád a kocsidat 0-24 csak mert van és mondjuk becsatlakozol vele a távhő rendszerbe?). Az hogy valami visszatermeli az árát X idő alatt, nem jelenti azt, hogy nem növeli meg az amortizációt ugyanennyivel kinullázva az egészet. Sőt, ha valami csak visszatermeli az árát, pénzügyi szemponból nem jó befektetés. Az "ingyen játék" értéke pontosan 0 ha nem játszol velük és csak 329. item lesz a steameden. A padlófűtés hasznossága se bináris - ha fagyhalál szélén vagy többet ér, ha a meg lakásodat 23 helyett 28 fokra fűtöd akkor igen is hatalmas pazarlás. Ha meg más módszerrel fel tudod fűteni a lakást 23 fokra olcsóbban/kisebb környezeti ráhatással, szintén pazarlás.

Csak pár érdekes kérdés, amin érdemes elgondolkodni mielőtt morális és fiskális döntéseket hoz az ember ilyenekről.

Következő TED epizódunkban: Bitcoin bányász rájön, hogy adóznia kell! Dől a kártyavár mert 30%-át benyeli a rencer!

Regen minden jobb volt.



Megfontolandó a bányászás... Úgyis napelemesítünk most és új fogyasztókon gondolkodok, hogy jobban ki legyen használva a rendszer :D



Igazából semmit kap a semmiért. Pontosabban egy jól mutató számot a monitoron. :-) Értem én, hogy vannak olyan helyek, ahol be lehet váltani a pénzt valós javakra, de amíg ez a kivétel, addig biztos, hogy nem a szabály. Nem tudom ezt a dolgot komolyan venni, amíg egy olyan valutáról beszélünk, amit nem lehet szabadon átváltani jó magyar forintra vagy euróra vagy mongol tugrikra, mit tudom én. És nem kell az orrom alá dörgölni senkinek se azt a mesét, hogy "Pesten is több ATM van". Van, amiken megtekinthetek egy kedvcsináló kisfilmet. Tök jó. Ha meg MOST vesz az ember egy játékra szánt gépet, akkor azzal jó eséllyel előre kifizeti azt az összeget, amit meg tud vele keresni a megnövekedett árak miatt. Tehát dolgoztathatom azért a gépet meg pazarolhatom az időmet arra, hogy ezzel vacakoljak csak azért, hogy visszahozza nekem azt a pénzt, amit ez az elborult helyzet teremtett. Óriási, de nem vagyok báb. :P Én ebben csak azt látom, hogy nagyon okos emberek, hardver gyártók és forgalmazók remek piacot látnak a járvány miatt a karanténban otthon unatkozó IT-s szcénán. És bocsánat, de én abban nem látok akkora fantáziát, hogy 24/7 koptassam a gépemet óránként 200 forint monitorpénzért, mely összegből természetesen lejön a villanyszámla meg az amortizáció. Tudom, hogy senki se akar engem itt meggyőzni semmiről, de a tények ismeretében nem is menne ez igazán. Én azért vagyok kiakadva, mert a jelenség miatt nem csak a VGA árak mentek fel, de minden más is. Még a refurbished gépek ára is felment. Kész őrület. Most konkrétan azért a pénzért, amit 3 éve költöttem az aktuális gépemre, jóval gyengébb konfigot kapnék ugyanott most 2021 február végén. Vigyázok is rá, mint a hímes tojásra, és eszem ágában sincs kriptobányászattal fárasztani a GPU-t. És ez az egész csak azért van, mert pár millió gamer meg IT-s bedőlt annak, hogy van ingyen pénz.



mert a jelenség miatt nem csak a VGA árak mentek fel, de minden más is

Ahogy azt mar tobbszor elmondtam, kar CSAK a banyaszatot okolni. Nem CSAK amiatt nincs semmi. A kereslet (a banyaszaton kivul is) sokszorosa mindenre a megszokottnak tavaly ev eleje ota. A problemanak resze, de nem egyeduli es kizarolagos okozoja. A nagyobb mining farmok (amiket ugye mindenki okol, hogy elszivjak a GPUkat) tovabbra se GPUval farmolnak barmennyire hihetetlen ez.



Nyilván a home office és a távoktatás igényei is megnövekedett keresletet eredményeznek, de amíg ezek hasznos és érhető dolgok, addig a kripto bányászat egy baromság. :P És igen, javarészt az okolható a brutálisan elszált árak miatt, nem a kolléga új Lenovo notija, amivel Zoomolhat.


Lou képe
Lou
Donator

igazad van, biztos a webkamerákat is a sok gép elé kényszerülő éjjeli pillangó, meg a rig-jükről dicsekvő kriptobányászok markolják föl, azért triplázódott meg az áruk :D

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Bitcoint biztosan ASIC-al, ETH-t valószínű GPU-val mivel az ASIC rezisztens.



Értem és értékelem is a szavaid mögött megbúvó gyilkos szarkazmust, de tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy ha a gyártó, a forgalmazó azt látja, hogy 2x annyit elkérhet egy VGÁ-ért mint eddig, akkor esetleg más komponensen is kereshet többet. Így működik a piac!


Lou képe
Lou
Donator

Nézhetjük olyan kancsal szemmel is, hogy mi tulajdonképpen jót teszünk, szinte már-már hősök vagyunk, mert azzal, hogy tovább higítjuk a piacot, talán az újabb bezuhanást, és bányászásmánia végét is közelebb hozzuk!!4

Bocsánat, de ahogy te meggyőzhetetlennek mondod magad, engem se igazán hat meg jelenleg ez a fájdalmad, hogy emberek nem jutnak alkatrészhez, ha bedöglene a gépük. Akinek barátnak tudok, annak segítek, vadászok jó áron fölkerülő termékeket, a többieknek részvétem. Csöppet sem érzem magam felelősnek a kialakult helyzetben, és kollaborálónak se. Részemről ezzel le is van zárva ez a téma, köszönöm :)

(Persze, ha vmiért megadná magát a gépem a közeljövőben, akkor majd jelentkezek a csoportba.)

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



nem a kolléga új Lenovo notija

De igen, az is. A masik parszazezer kollegaval egyutt aki szinten uj lenovo notit vett zoomolni. A teljes IT piac konstans ki van uritve az eszmeletlen igenyek miatt a gyartokapacitas meg veges.



Ha valami áll használatlanul, az nem feltétlen rosszabb, mint ha jár és pénzt termel de árt a környezetnek/neked/saját magának (járattatnád a kocsidat 0-24 csak mert van és mondjuk becsatlakozol vele a távhő rendszerbe?).

Amúgy ebben kezdetektől fogva kissé bűntudatom van mivel amúgy odafigyelek hogy minimalizáljam az ökológiai lábnyomomat. Hiába fizetek full megújúló energiáért, pontosan tudom hogy nem rentábilis és környezetbarát a megnövelt energiaigényem. Nem hiszem amúgy hogy az egész bányászósdi tovább fog tartani 1-2 hónapnál nálam, mivel ahhoz sokkal durvábban profitabilis kéne legyen.



Pont ezaz, hogy nem 0-ra jon ki, havi 30 profit egy ilyen gyenge kartyaval is, belekalkulalva mindent.

Egyébként lehet valtani EUR-ba, manapság már elég könnyedén ahogy nézem.

Mellesleg csak kostolgatom a dolgot, koruljarom mi hogy megy, de valójában nem banyaszok ám, eddig 3 nap alatt mikozben HO-ban dolgozom ment osszesen kb 8 órát. Miközben dolgozom, ez fut, semmit nem zavar.

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Oscee, Attila1234 +1000

És közben a "bányászgató" embereknél megy a sírás hogy jujjdedrága a gpu. :D Ti is a jelenség okozói vagytok és ti is kiveszitek a részeteket ebből a brutál környezetszennyezést generáló fosból. Gratulálok.

Vill du bli ihop med mig?

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!