Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Tom Hankses új filmjük kivételesen jóra sikeredett, nem?



Még nem láttam.



Elindítottuk asszonnyal és kb 5-7 percet bírtunk belőle és kilőttük. Talán egy 5-6 éves gyerek jól elszórakozik rajta.



Monster Hunter

Azon kevesek közé tartozom, akik tudják értékelni a Paul W.S. Anderson-féle Resident Evil filmeket is, így kétségem se volt afelől, hogy látnom kell a remélhetőleg szintén sorozattá terebélyesedő Monster Hunter opus első felvonását. Pontosan azt kaptam, amire számítottam. Egy faék egyszerűségű történetet, meglepően sok és látványos akciójelenettel. (Azon nem tudok nyekeregni, hogy mennyire követi vagy nem követi a videjójátékos alapokat, mert azokat nem ismerem.) Mila Jovovich eddig se számított színészfenoménnak, de a botox miatt még merevebb lett az arca, ami tulajdonképpen még jól is állt a harcedzett veterán karakternek, melyet megformálni hivatott. A többiek színészi játékát inkább hagyjuk.

Ami viszont feldobta a filmet az a meglepően színvonalas CGI! :o Meg kell hagyni, hogy otthon, a TV-n bazi jól néztek ki a szörnyek. Nem gagyizták el egyáltalán. Az egész filmen persze látszott, hogy egy nagyobb ívű frencsájz első részének szánták, de ha elmaradna a folytatás, akkor se veszítene semmit az emberiség. Persze Anderson szorgalmát ismerve, folytatódni fognak hőseink kalandjai.

Az IMDB pontszám reális.



"Az IMDB pontszám reális."

Az én mértékegységem szerint az 5.3 az a silány kategória. 6 nál kezdődik az aminek egyátalán érdemes nekiülni.



Az én mértékegységem szerint az 5.3 az a silány kategória. 6 nál kezdődik az aminek egyátalán érdemes nekiülni.

Jah, ez nálam is így van, viszont akad néha 1-2 kivétel, pl. régebbi filmeket amcsik lepontoztak, aztán itthon vagy később ott is meg legendásak lettek.



Persze kivételek mindig vannak, akár negatív akár pozitív értelemben.
Pl pár napja megvezetett a space sweepers 6.6 pontos értékelése. De azt a kb 5 percet majd csak túlélem valahogy amit rá vesztegettem.


KMZ képe
KMZ

News of the World? Langyos, felejthető húgy. Szokásos Hanks :) A csávó jó ha 10évente van valami értékelhetőben.

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



A kis csaj jól játszott.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Annyira nem lehetett nagy durranás ha már hároman is láttátok de egyikőtök sem írt róla semmit.



Azért ez így szerintem nem állja meg a helyét.
2000-es években pl.
1999 Halálsoron
2000 Számkivetett
2002 A kárhozat útja
2002 Kapj el, ha tudsz
2004 Terminál
2004 Polár Expressz
2006 Da Vinci kód
2007 Charlie Wilson háborúja
2009 Angyalok és Démonok
Ez majdnem évente 1 jó film.

2010 óta is volt neki Felhőatlasz, Phillips kapitány, Banks úr megmentése, Kémek hídja, Sully, Egy kivételes barát.



A Greyhound is jó volt.



A Greyhoundot kihagytad!


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nem hiszem, hogy ezt így van értelme számszerűsíteni. A pontozás maga is határeset, de ez már más kérdés. Emlékszem, hogy régen én az Event Horizonra adtam a HW-n 5,5-öt Andersontól, és azt később újra is néztem. Nem jó film, de sci-fi horrornak bőven nézhető, pláne WH40k-s olvasmányok mellé. Talán a Resident Evilre mondtam 2-t, a Mortal Kombatra úgy 5 felé, ezek trashként vagy a téma miatt elnézhetők. Már csak azért is, mert az MK ócska filmként is máig a jó példa a videojátékos hangulat eltalálására, igazi szerethető guilty pleasure.

De hát ki hogy pontoz - és ez is az egyik baja a számmisztikának. Alapesetben, ha nem időmilliomos az ember, átlagos vagy annál rosszabb filmeknél hasznosabban is el lehet tölteni az időt, de az élet és a szórakozás nem valamiféle falanszterrre emlékeztető szabályok keretei között zajlanak.

Az IMDb-átlag már megint egy más kérdés, és sok mindnetől függ, de ha itt reális, akkor az Andersontól nem egy rossz filmet mutat nekem. Bár én valószínűleg szigorúbb lennék a Monster Hunterrel. Illetve vagyok is, mert eddig nem néztem meg, és arra is kevés esélyt adok, hogy valaha meg fogom nézni.

Sors bona, nihil aliud.



Azt meg én nem láttam még :) akkor az jó?


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Ebből tetszett a Halálsoron és a Philips kapitány, nem tetszett a Felhőatlasz és a Da Vinci-kód (az Angyalok és démonok esélyei sem jók nálam). A többit meg - hihetetlen, tudom - nem láttam. Tehát én tényleg legfeljebb évtizedenként egy jó filmet látok tőle, csak nem is vagyok mérvadó.

Sors bona, nihil aliud.



Zoo írta: Nem hiszem, hogy ezt így van értelme számszerűsíteni. A pontozás maga is határeset, de ez már más kérdés.

Valami alapján el kell döntenem, hogy hogyan szűröm ki a sok jó közül a szemetet.
A világon nincs annyi idő/lehetőség, hogy minden elkészült filmet megnézzek.
Nekem ez a módszerem.



Négyszer futottam neki, mire sikerült a végére érni.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



2004 Polár Expressz
2006 Da Vinci kód
2007 Charlie Wilson háborúja
2009 Angyalok és Démonok
Ez majdnem évente 1 jó film.

2010 óta is volt neki Felhőatlasz

Mondjuk ezek pont nem túl jó filmjei. A többi okés.

A Greyhound jó lenne egy egyszer nézős war dramanak, de számomra elcseszte a false adwertájzing, mert ilyen "hurrá torpedó" szintű faszságra készültem, és még a végén is azt vártam, hogy az este elmúltával megjelenik az a valagnyi u-boot a radaron (a filmben a saját hajóik voltak), ráadásul a felszínen közelítenek, Hitler meg teli pofából ordít az első hajó orrában.

Az értékelések szempontjából teljesen legit, hogy 6 ponttól felfelé érdemes belenézni a filmekbe. Kivételek mindig vannak, de több időt cseszel el, ha erre alapozol, mintsem érdemes.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."


KMZ képe
KMZ

Akkor kicsit átfogalmazom; mérhetetlenül unalmas a "jóravaló, gáncstalan amerikai" karaktere. Számkivetett, Halálsoron tényleg jó, Felhőatlaszban is tudott villantani. De többnyire semmi különös.
A felsoroltak közül bőven van langyos húgy, de a Polár Expresszért kapsz egy bónusz puszit a fejedre meg egy LOL-t.

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Csak ugye ha érzetre ponzozol totál szubjektívan, iszonyú lesz a szórás, ha "objektíven", akkor meg csökken a magas pontszám összefüggése az érdemes volt megnézni listával.

Vannak, melyek a történelmi jelentőségük, a témájuk vagy az alkotójuk miatt érdekesek, esetleg kellemesebb guiilty pleasure, mint egy "jó", de nem neked való film. Abban egyetértek, hogy szelektálni kell, az IMDb ad is kiindulási alapot, de rányomja a bélyegét a popkultúra, az aktuális trend és az amerikai dominancia. Szerencsére már több világklasszis ázsiai film bekúszott a legjobbak közé (még mindig gyalázatosan kevés szavazattal), de sokáig csak a "mindenki által ismerteknek" sikerült, míg egy kompetens amerikai képregényfilmnek könnyebb dolga volt. (Az átlaguk persze gyakran jó, csak eldugottabbak az ázsiai és európai filmek (is) a listán. Fellinit és Bergmant is meg lehet nézni, hogy állnak.)

Másokat meg lepontoznak, ahogy Moken is mondja, de itt gyakran kijönnek a kulturális, nyelvi és generációs különbségek. Mekkorát ütött gyerekként a Tango és Cash magyar szinkronnal a '90-es években! Majdnem akkorát, mint a jelen felhozatal mellett manapság :)

Nem mondom, hogy sznobnak kell lenni, és a nemzetközi tömegízlésre hagyatkozás csökkentheti a kockázatokat, de nem vagyok benne biztos, hogy az vezet a boldogsághoz. De abban igazad van, hogy ami 6 pont alatt van az IMDB-n, az ritkán kihagyhatatlan, mert ott a legtöbb középszart is felpontozzák. Máshol, az RW-n már kevésbé törvényszerű, hogy hulladék, amit így minősítenek (lásd fentebb Event Horizon), de én is alig szánok mostanában filmekre időt. Ez viszont be van tárazva :D

Sors bona, nihil aliud.



Ne mondjátok már, hogy A kárhozat útja, a Kapj el, ha tudsz vagy a Terminál nem tetszett nektek vagy nem láttátok ezeket :D Kárhozat útjában aztán nem az a tipikus amcsi jófiú :D
De a Charlie Wilson háborúja is jó film emlékeim szerint, abban sem egy makulátlan karaktert játszott.
De tényleg, a kárhozat útját javaslom lessétek meg.



Attila1234 írta: Monster Hunter
Azon nem tudok nyekeregni, hogy mennyire követi vagy nem követi a videjójátékos alapokat, mert azokat nem ismerem.)

A játék pontosan arról szól, amiről a címe. Szépen Vadászni Kell benne a szörnyeket. Kb ennyi is az egész történet. Azt követni azért nem nagy ördöngösség. De ha ezt sem sikerül, akkor már komoly baj van. :)

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



KMZ írta: News of the World? Langyos, felejthető húgy. Szokásos Hanks :) A csávó jó ha 10évente van valami értékelhetőben.

rwurl=https://imgur.com/gallery/aCBPI37


KMZ képe
KMZ

Nyilván ez gold :D

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

6,4 az IMDb-n, szóval nem gold, de már nézhető.

Sors bona, nihil aliud.



Amikor azzal kezdődik hogy homokdűnéken vitorláznak akkor vettem az adást hogy minden realitás jelzőt ki kell kapcsolni. De ennek ellenére nem tudtam azon túl lépni hogy kvázi 10 perces egymást gyilkolás után semmi bajuk sincs pedig jovovics egy szál trikóban gurul le a sziklákon toni yaa-t meg leszúrják de fél óra múlva elfelejti. John McLane legalább sántított.
A cgi tényleg jó, de soha többé nem kell megnézni ezt a filmet. Mint ahogy semelyik rezi filmet sem (az elsőt kivéve)

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Talan ide.

2Meg 1 napig ingyen nezheto a The Trial of the Chicago 7
Sorkin film, nem rossz, szokasos dramatizalt "valosagon alapulo" cucc
https://youtu.be/2k9CIfJsONw



Sose értettem, hogy ekkora pénz mellette, hogy nem képesek értelmesebb forgatókönyvet, pláne karakter interakciókat megszülni.

ShowHide spoiler #

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



I'll just leave this here:
rwurl=https://youtu.be/WAkGP6X3aO4

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!