Jelenlegi hely

Plíz help! (Csak úgy ömlesztve...)

Utolsó bejegyzés


Pl a DHCP-s IP címet is újraigényli.

Esetleg próbáld meg a routerben statikus/reserved-re állítani a gép IP címét, de ne a régire, hanem valami "valszleg nem lesz használva" új címre. Pl ha 192.168.0.2-255 közt ooszt, akkor 200-ra. (Láttam már olyan problémát, hogy egy Apple fosszar önállósította magát a hálózaton és ráült más IP címére)



Én akár állítanék teljesen fix ip-t is. Minek használni a dhcp-t. Persze ehhez a dhcp ranget limitalnam picit de úgy a tuti.
Valami driver parának tűnik egyébként.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Amúgy kb tényleg egybeesik az anomália feltűnése azzal, mikor az új Ryzen miatt betettem a Gigabyte B550 Aorus Elite alaplapot...



Van egy 800x600-as jpeg, rajta egy relatíve bonyolult grafikával. Képméretet megnövelve nem lesz valami szép. Szeretnék belőle pólóra nyomatot készíteni. Ehhez viszont vektorizálnom kellene, hogy orrba-szájba nagyíthassam. Egyet próbáltam (Vector magic desktop edition) és nem lett valami jó a végeredmény és még a Photoshop sem nyitja meg, hogy lepucoljam... Ismer valaki valami progit erre a célra? Vagy valami Illustrator féle, de ingyenes szoftvert, hogy ha más nem, kézzel csináljak belőle vektoros ábrát?

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Én tulok vagyok ehhez, de machine leraning felskálázóval már próbáltad?

http://waifu2x.udp.jp/

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Corel egész jó, de kézzel rá kell javítani azért.(trace bitmap funkció, ott is a detailed logo) Van belőle ingyenes az n betűs tékában. Folyamatosan használom, hogy a lézeres cuccokat meg tudjam csinálni. Szerintem ha van egy kis érzéked hozzá, menni fog.

Csak a szelíd madarak vágyakoznak. A többiek repülnek.



Köszi, de végül Vajk javaslata jónak bizonyult. Így nem kellett telepíteni semmit pluszban. Photoshopban így is volt vele kis meló az éleknél a háttér törlése után, de a wacom tablet életet mentett. Monitoron marha jól néz ki. Szerdán kiderül, hogy élőben milyen. Mindjárt két technikai pólót rendeltem...

@Vajk: Köszi!

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



waifu2x ftw :D


KMZ képe
KMZ

Adott 2 kiló vaddisznó meg 2 kiló szarvas 10 emberre; hülyeség mindet pörköltnek megcsinálni? Vagy előbb főzzem kicsit tovább a szarvast?

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Nem, teljesen rentábilis :) viszont ha puhára akarod főzni egy főzőkukta segíthet hogy ne tartson évekig a főzés/kevergetés.

Hirschpfeffer recept:
https://cookidoo.ch/recipes/recipe/de-CH/r343639



Tudnál belőle jobb cuccot csinálni? Tényleg jobbat? Tényleg jobban? Amit élveznének is? Szoktak hazavinni extrát?

(mondjuk 10 emberre 2x2 kiló nem tűnik túl soknak)



"(mondjuk 10 emberre 2x2 kiló nem tűnik túl soknak)"

30deka/fő/felnőtt. így szoktak számolni.



Noigen, én is szeretem a szarvast. Vaddisznóból 30dkg is sok, az annyira nem bejövős. De végülis csak szaft és krumpli kérdése :D

Amúgy a kukta jó ötlet ja.



most volt az ízőrzőkben vadpörkölt :D ott előfőzték majd megmosták a húst



Pár éve, haver kolléga kerti partiján volt bográcsos vaddisznópöri nokedlival. Végtelen zabálásba torkollott a végtelen ivászat.:) Máig eszembe jut néha csak úgy, annyira jó volt.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson


KMZ képe
KMZ

Bőven elég lesz a 4 kiló, 1 kiló tarhonyát is csinálok hozzá meg úgyis lesz még minden szirszar virsli meg kenyér pluszban. Köszi RE@L, bográcsban lesz amúgy az biztos, csak nem vágom mennyire lesz zavaróan változatos a húsállag meg íz ha egyberotyogtatom őket. De úgy 3 óra alatt szerintem megszeretik egymást :)

nagi: nem tudnÁk :D

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Szvsz talán a szarvasnak több idő kell hogy puhuljon mint a vaddisznónak de ez klasszikusan olyan lesz hogy kurvára éhesek lesztek mielőtt tényleg készen lesz és puding próbája az evés :) Pöri alapnak is kell majd vagy 1 óra, és min 2 inkább 3 órát puhítanám az egészet de talán úgy tudjátok turbózni hogyha a vizet amit hozzáadtok azt előre felforraljátok és úgy öntitek hozzá. Jó lesz az :D


KMZ képe
KMZ

valahogy így lesz igen :)

kurvára éhesek lesztek

meg ittasak :D de már 6 körül elkezdem szóval éjfélre már tuti mindenki degesz lesz.

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Mármint 6.-ra minden felaprítva és készen hogy láng alatt a bográcsban beinduljanak a Maillard reakciók. ;)



Ahhoz az kéne hogy nem a hagymával kezdje a magyar ember de itthon mindig az lesz lepiritva először. Utána a hússal már szokott belemenni a víz is szóval nem fog összejönni.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Sacrilege! Ha fehér a hús az nem pörkölt!!! :)


KMZ képe
KMZ

ahogy Szoky konyhája mondaná, a nemes pörzsanyag! Imádom a csávót :)
Amúgy meg Csöpi, én még cifrázok is rajta. Itthon úgy szoktam hogy külön pirítom a hagymát meg a húst, aztán öntöm össze és rakom rá a paprikát. Bográcsban nyilván előbb megy a hagyma, vagy a franc se tudja, lehet előbb a hús :)

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Nemrég főztek a srácok vaddisznó pörit. Elképesztően jó lett. Ott az volt a trükk, hogy egyik srác folyamatosan lefőzte róla a levet, majd újra felöntötte, ami elfőtt és kb. végig kavarta is, nehogy leégjen. Borzalmasan sokat állt a kaja mellett, de olyan jó lett, hogy kb. életem pörije. Én már jó sok pörit főztem bográcsban, de ezt a technikát nem ismertem, tény, hogy kurva jó lett a végeredmény.
Akárhogy is csinálod, sok sikert hozzá! Esetleg, ha van fedő az sokat segít!

Csak a szelíd madarak vágyakoznak. A többiek repülnek.



Kukta nélkül amúgy lehet máshogy csinálni? :D



Bocsánat, valszeg félre érthetően írtam. Nem fél-1 liter vízzel verte fel, hanem 1-2 decivel és folyamatosan kavarta.

Csak a szelíd madarak vágyakoznak. A többiek repülnek.



Az elforraljuk-hozzáöntünk eléggé alap dolog sűrűbb szaftosabb cuccokhoz, mi családi specialitásunkban is alkalmazzuk. :)
(Agyagedényben kolbásszal töltött karaj, elég szépen fűszerezett boros mártásban főtt-sült krumplival. Ha a karaj melegen vágható normál késsel szétesés nélkül, akkor nem volt bent eleget.)



Mi lehet a képernyővel?
Egy ideje nem volt bekapcsolva a laptop, most újratelepíteném, de ilyen fura folt van a képernyőn, mintha beázott volna. (De végig a táskában volt, víz közelében nem járt)
(A függőleges csíkok a képfrissítés miatt vannak, de a folt látszik.)
rwurl=https://imgur.com/a/mcCJpYr



Pára? Bár abból nem lenne ennyi...



Annak tűnik pediglen, @Dante kint volt a táska kocsiban legalább vagy végig 24 C szobában? :)
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=NTTqEz8C3hM



Pedig pont így néz ki amikor beázik.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!