Jelenlegi hely

Mi jut eszedbe?

Utolsó bejegyzés


Ebből jó kosztümös filmet, sorozatot lehetne forgatni

https://index.hu/tudomany/til/2020/11/30/endre_gyilkossag_intrika_bujasa...

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Bármelyik tetszőleges itáliai városállam random időszakából :-)
Amúgy sztem Károly Róbert koráról lehetne a legfaszábbat. Igazi magyar Trónok harca.



"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Netflixen van egy olyan "sorozat", hogy The World's Most Extraordinary Homes. Na ott az egyiknél mondták hogy 30 millió dollárért megvehető.
Szóval ezek az árak semmik amit írtál.
Elképesztő, hogy milyen pénzekért építenek házakat. De látszik is, hogy iszonyatos pénzt beleölnek a műsorban mutatott házakba. Pl az egyiknél full fenyőfa borítás volt mindenhol belülről a falak, a padló, a plafon minden. Csak az a borítás volt sok sok millió... és nem egy 50nm es viskó volt.



full fenyőfa borítás volt mindenhol belülről a falak, a padló, a plafon minden.

Az ilyen miért nem építtet eleve egy (erdélyi..) gerenda/rönk faházat? Amerikában is nagy divatja van.

Persze nem láttam, amit te, csak így leírva eléggé ?!?!?!!


Lou képe
Lou
Donator

nyilván, de én most (múlt héten) Normafa környékéről beszéltem :)

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Furcsán nézett ki elsőre, de nagyon ízlésesen meg volt csinálva belülről legalábbis.
Találtam is képeket hozzá bár nem a legjobb minőségű:

A harmadik ház az.

https://expressdigest.com/the-worlds-most-extraordinary-homes-visits-switzerland/

Ezek egyébként ilyen híres tervezők által (pénz nem számít alapon) felhúzott vityillók.



Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Hát ez még mindig elég indokolatlanul néz ki így :D



Stockholm belvárosi 80-100nm-es polgári lakás 4-5 éve volt milliárd forint körül. Persze az csak 3 misi dollárban.
Szóval van hova felcsökkenni.

Vill du bli ihop med mig?



milyen szar 4k ez már?
amúgy én bírtam ezt a filmet, moziban kifejezetten bűnös élvezet volt (azon kevés 3ds filmek amiknél volt értelme a 3dnek)
a fater fiatal cgi klónját leszámítva a látvány is fasza volt

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Fickó előttem a gyógyszertárban kért valamit a tyukszemére, meg potencianövelőt. És hosszasan ecsetelte a csajnak, hogy működik, DE! És minden áron viagrát akart de nem értette meg, hogy azt csak receptre! Helyette ajánlottak neki gyógynövénykivonatos akármit, és hogy azt egy órával előtte kell beszedni. Na ezt sem értette az volt a kérdése erre, hogy: "És azt meg hogy??".

Múltkor meg egy nyanya sorolta a gyógyszertárosnak, hogy melyik gyógyszeréből, hány szem van még otthon.
Kishíján rászóltam, hogy húzzon már a francba.

Nem tudnék gyógyszertárba dolgozni.

És gyanítom, hogy az ilyenek mindennaposak lehetnek mert idén kb kétszer voltam gyógyszertárban és mindkétszer beléjük futottam.



Azok, igen.
Bár vannak szimpi emberek meg okos emberek is. Csak azért butából több van. Az igazi gond nem ők, hanem a rosszindulatúak, meg hát igen, az időrablók. De, mondom, jut azért rendes emberből is.




Ilyesmire tudtommal már évek óta bőven van példa a modern Kínában, de szépen összeszedte és elgondolkodtató. Tetszik a jövőkép?
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=n2zk7oJTcjQ

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



és leveszi a karácsonyi logót karácsony előtt

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan


Tno képe
Tno

Ideje volt már.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Ennek a srácnak megnéztem par videóját először érdekes volt, aztán szép lassan megfogalmazódott bennem, h ezek a redpilles butthurt emberek csak egy kifinomult pszichopata lények amelyek a világot egy durván kicsavart szögből nézik már már radikális vallási szinten



Szerintem alap női psziché témában elég érdekes és találó meglátásokat tesz, amelyek igazságtartalmát - számomra - nem nehéz belátni. A mostani videó kicsit erős, ezért is gondoltam, hogy megosztom. Szerintem érdekes gondolatkísérlet.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Én azt vettem észre h a hasonló emberek átlag mind lúzer volt fiatalkorában majd mivel nem jutott csajhoz, szép lassan megtanulta hekkelni a rendszert, ergo tudatosan tanulni a női viselkedés mintákat és kalibrálni ennek megfelelően, de ez idő után oda vezet h lent marad a pokol bugyraiban, és mint a mátrixban már csak a kódot látja



Csak 92k követő? Ezért nem cancellálták, mert nem éri meg a fáradtságot.
Most Elon Musk van soron, mert kimondta a véleményét(tök fölöslegesen). Őt megéri.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Valamennyire reagálva az előző témára:

Milyen életutat kövessek vajon a család témájában?

Talán a társadalmi megszokás hatalma, de egyre többször ötlik ez eszembe. Ha mást akarok, mint a többség, az leginkább azért van, mert önző vagyok, vagy mert soha nem mozgattak a társadalmi konvenciók?

Nem látom a win szitut az egész házasság intézményében.

Hozzá lehet állni a dologból a béta szemszögből, hogy megpróbálom lockolni magamnak a nőt. Ez sehova sem vezet. Az ilyen pasik arra ítéltetnek, hogy megcsalják és elhagyják őket.
Mivel nem akarok lockolni abból a poolból, ahonnan nagy eséllyel nőket választanék, ezt megérzik rajtam, így nincs is szükség az elkötelezettség kikényszerítésére, szentesítésére. (persze, vannak a 9-10 wonder womanek, de ilyenek felé nem nyitnék komoly reményekkel, because egy nő sem ér annyit, hogy a hátamra vegyem az egóját és tényleg tartanom kelljen attól egy elkötelezett kapcsolatban, hogy lelép)

Szóval, nem igazán érzem a házasság szükségét.

Ott van a gyerek kérdése:

PRO: Szerintem cool dolog, ha van az embernek egy fia (a lány is lehet jó, csak kockázatosabb). Felnevelhetem, utat mutathatok neki.
Van bennem egy ilyen kép, hogy szomorú ember az, akinek nincs utódja.

KONTRA: Kicsiként jellemzően kibaszott idegesítőek és gyakran gusztustalanok is. Szerintem megőrjítenének. Legalábbis az a műsor, amit kapok belőlük látogatásokkor pár órára, több, mint elég belőlük.
Másrészről, ami talán a legfontosabb: Egyszerűen nem érzem a belső igényt rá, hogy apa legyek. em álmodozom olyan dolgokról, hogy egyszer majd a karomban tarthatom a csöppséget. Igazság szerint valahol messze a sor végén van az egész téma a gondolataim között olyanok mögött, mint az intellektuális siker, cool kocsik, jó életszínvonal.

Nem tudom, el kellene indulnom valamilyen tervvel egy irányban, vagy majd hozza az élet.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



A házasság nem sokat változtat a dolgon, de az együttélés nagyon más, mint a randizgatás. Költözz össze vele, ha van akivel komolyan gondolod. Ha egy fél-egy év együttélés után is fasza a közös élet, vedd el*, ha meg nem, zavard el. Ennyi alatt kiderül ami kiderülhet, mindenre meg úgyse lehet felkészülni.
*vagy ne vedd el csak jelentsd ki hogy ez így neked jó és mostantól ő a terved az előrelátható jövőre, a lényeg ugyanaz.

A gyerek nagyon más amíg nincs, mint amikor van, a hozzáállás is, az életmód is. Nehéz annak elmagyarázni akinek nincs. Az hogy a csecsemő kicsi lila ráncos nyálkás és idegesítően ordít, addig tart, amíg neked nem volt egy. Onnantól maximális kawaii. Addig tök természetes hogy nem érted minek fognál ölbe ilyen izét, onnantól magától elolvadsz tőle. A lényeg viszont más. Az, hogy teljesen átalakul az életed onnantól. Addig a műsor rólad szólt, onnantól amíg a gyerek fel nem nő, legalább felerészben (de inkább több) a gyerekről. Amíg úgy érzed, hogy be vagy sózva, nem bírod ki a hétvégi buli meg a mittoménmi nélkül, ne erőltetsd. Tudatosítsd, hogy a gyereket nem lehet visszacsinálni, és forever felelős leszel érte.

Nyilván előbb fix beépített nő, és aztán gyerek. Egy gyereknek stabil szülők kellenek, nem cseszünk ki vele azzal hogy eleve handicapben indítjuk az életét.



Nem mondanám, hogy volt előttem egy értelmes családmodell, mert nem volt, tehát nincs sok viszonyításom.
De először az együttélésről: Én már rájöttem, hogy nem vagyok az a rettentően monogám típus, azonban mégis úgy látszik, hogy egy fiatalon házasodott ember életét élem (gyerek nélkül), tekintve, hogy az asszonnyal 24 éves korom óta, tehát 13 éve együtt vagyok. Ennyi idő után statisztikailag már válni szoktak a népek. Nem tudom, hogy merjek-e erre ráépíteni egy gyereket, amikor én is változom. Már messze nem ugyanaz az ember vagyok, mint a kapcsolatunk kezdetén.
Elindulhatok a gyerek felé, meg elindulhatnék a másik irányba is. Nehéz kérdés, és pont a nehézsége okán semmit nem változtatunk, ami végső soron senkinek sem jó.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."




Azért ez a 600-1000 eur/nap elég top-notch.... szerintem.

Ismerek embereket a Voda központban, meg nyilván máshol is, azért akár freelancerként is a 10k feletti eur/ hó (azaz ~450eur/nap), már kb. fehér holló kategória. És ugye akkor adóznod is kell, projekteket vadászni, stb.

Átlag pár év (akár magyar) exp-vel, diplomával a 3000-5000/hó a reálisan elérhető a "többségnek" kint szerintem.

Ha folyamatosan képzed magad (akár +1 külföldi msc dipi), bevállalsz dolgokat (utazás, túlóra, stb), perfekt két világnyelv, sok éves külföldi tapasztalat, és mázli akkor esetleg megközelíthető az 500/nap. Plusz ugye külföldiként mindig jobbnak kell lenned a helyinél, legalább 2x.

Svájc, Dánia, Norvégia, NZ egyéb drága helyeken lehet 2x ennyit leakasztani, csak ott drága is az élet.

Szóval azért így is, ha ász vagy és szerencsés is, szerintem évente ha már 50k eurt le tudsz tenni (ugye azért élni is kell) akkor már benne vagy az 0.1 ezrelékben.

Ui: Nem azt mondom, hogy nem lehet 1000 eurt keresni naponta, csak hogy azért az borzasztóan ritka, és nem fog elsőre (de lehet tizedszerre se) menni...



De hát ugyanarról beszélünk, pont ezzel kezdtem én is: szakemberként lehet ennyit keresni az IT-ban.

Ha folyamatosan képzed magad (akár +1 külföldi msc dipi), bevállalsz dolgokat (utazás, túlóra, stb), perfekt két világnyelv, sok éves külföldi tapasztalat, és mázli akkor esetleg megközelíthető az 500/nap. Plusz ugye külföldiként mindig jobbnak kell lenned a helyinél, legalább 2x.

Ezek közül viszont csak a folyamatos önképzés (NEM egyetemi!) és az utazás részével értek egyet, a többi egyáltalán nem általánosítható ebben a műfajban.



kedves csaj, csinos is, elheto is (ha 13 eve vele vagy)
azt mindannyian tudjuk, hogy minden no bolond, szoval nagyon jobban masikkal sem fogsz jarni :)

a gyerek temat vele beszeld meg, ha szereted, es o akar (ami valoszinu), akkor hajra. aztan ha megvan, remelhetoleg fontos lesz neked is.

abszolut nem gond, ha ambvivalensek az erzeseid jelenleg a temaban, termeszetes. meg az is lehet, hogy az apai oszton sem fog feleledni benned, akkor ugy kell nezni, hogy ez egy 20 eves projekt, amit vegig KELL csinalni. (de akkor tobb kolkot ne vallalj.)

en irtam eleget a kalvariamrol, a szivasaimrol, de az biztos, hogy a ket budos purgye miatt megerte.

Parizer forever.



Napi 600+ eurohoz nem jónak kell lenni, hanem a legjobbnak. Kb. a szakterületen belül a top100-on belül kell lenni EU szinten.

Legalábbis amire én rálátok: VMWare, Cloud, TelCo.



Na, ez az, még büdösek is!

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!