Jelenlegi hely

PC-builder HQ

Utolsó bejegyzés


Tőlem te azt hagysz amit akarsz, a TE gépedet nem nekem kell hallgatnom ;)

Ami azt illeti, bármennyiben fogadom, hogy az én gépem halkabb, mint bármelyik tesztelt gép, full passzívokat leszámítva. Elég durván custom, a VGA hűtésem nagyobb, mint az emberek többségének a VGA-ja... és jelentősen halkabb, mint bármi amit kapsz a boltban VGA-ra szerelve. Innentől kezdve örülnél, ha azt kéne hallgatnod. Esetleg keress rá, mi az az Arctic Accelero Xtreme IV, és a moddolási lehetőségeire.

Mivel 8-10 éve foglalkozok azzal, hogy lehet egy high-end gépet halkítani, ebben nekem van több tapasztalatom. Kthxbye.



Hát persze kisfiam.

Csókol anyád, Lajos

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Grifter írta: Hát persze kisfiam.

Csókol anyád, Lajos

Tudod ezeket nem képregényből tanulja az ember.

bár egy hangos belvárosi helyen biztos nem számít, ha 20 vagy 40 dB van az ember mellet...



Az ugye megvan, hogy azt csinálod, amit tőlem 'vártál', én meg ezt rezignáltan figyelem?

Ha szeretnél beszélgetni róla, akkor arra nyitott vagyok. Ha überkedni akarsz, akkor meg csak hajrá: előbb volt Scythe Ninja hűtő a core2duo-mon, mint hogy itthon forgalomba került volna és már a 4850-emen is Accelero hűtő volt.
Remélem ebből azért sejted, mennyire hatottak meg magasröptű gondolataid.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



4850? :D X1900... mondjuk az akkori accelero-k se voltak hiba nélküliek.



Az akkori egy slotos sikitókat bőven überelték minden gagyiságuk ellenére.
A gép meg csak akkor volt hangos, ha játszott az ember, olyankor meg nem zavart, úgyis füles volt rajtam. 10+ éve, amikor pl. a 7600-hoz kaptam a HL2-t (emlékeim szerint) - nah akkor még nem nagyon merült fel, hogy gond lenne a hangja. Örültem, hogy végre van saját gépem ;)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



OFF/ Halkításról nekem azok a sztorik jutnak eszembe amikor valaki több évet és százezreket áldozott vízhűtés fejlesztésere mire rájött, hogy levegővel halkabb ... a másik meg egyszeri ember aki megveszi a 40.000+ áron a passzív tápot és nem tud aludni amikor az nekiáll ciripelni.



Mondjuk ő se százas.
rwurl=http://prohardver.hu/dl/cnt/2011-09/76789/pic/34_gpu_final2_s.jpg

De egy jó passzív táp nem kezd el ciripelni. Persze, vannak hibás tápok, meg rossz szériák (a Seasonicnak volt egy ilyen, javították egy éven belül) de viccel aki azt hiszi, hogy egy passzív tápnak valójában van bármilyen hangja. Mellettem üzemel egy ~5 éve és még egyszer sem adott ki hangot ;)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



// Olvasgatok visszafelé unalmamban:

Tök normális:
Egy sima 660 pont azon a szinten van, mint egy 7870. Csak fele annyit fogyaszt, fele olyan hangos, vagyis jobb meg újabb is. Nah most ha egy 660 még élő garival mondjuk 35k, akkor értelemszerűen 30k egy 7870 és 25k egy 7850. (Itt ugye még befigyel, hogy ki gyártotta, milyen kivitel, stb.)
A piac szépen helyre rakja a dolgokat. (7850-ért a 20k azért meseszép lenne, az majd 2016 tavaszán lesz.)

A 280/X-eket áruló emberek (ezek fél-másfél éves kártyák) viszont még szeretnének arányaiban többet kapni érte, mert a kisember sose érti meg, hogy abban a pillanatban, amikor megvette, bukta az áfát és még használt is lett a termék. Él bennük egy kép, amit ők láttak fél évvel korábban, csak közben eltelt fél év. (Amíg még az a legújabb dolog és forgalomban van, vagyis egy keresett termék, addig ez nyomja fel egy picit az árát a használt piacon, mivel átlag halandót nem érdekli az áfa, csak hogy mennyit fizet érte. De ez max. egy évig tart, inkább csak fél. Utána jön a 'normális' folyamat, amire elsőként kérdeztél rá.)
Egyrészt balek mindig akad, másrészt idővel úgyis leesik neki, hogy nem veszi meg senki és ahogy tud kiszáll belőle. (Legnagyobb vicc mindig az, amikor előző generációt cserélnének ugye következőre - ők a legaranyosabbak.)

Ezeknek a dolgoknak semmi közük nincs semmilyen DX levelhez, meg M$-hez.
Kizárólag arról szól, hogy az a teljesítmény akkor mennyit ér reálisan. (Persze bizonyos egyéb tényezőkkel árnyalva, mint a gyártó, a gari, nah meg az addigra már kiismert megbízhatóság, ami ugye az újaknál még ismeretlen tényező, lásd még használtautó biznisz.)

Ezt egyetlen egy dolog tudja látványosan felborítani: a vis maior.
Amikor pl. elviszi az árvíz a gyárakat a távol-keleten, vagy a forint/dollár árfolyam változik meg durván és az 560Ti-d hirtelen többet ér hazsnáltan, mint amennyiért vetted újonnan. (Akkoriban volt utóljára ilyen forint zuhanás pl.)
Előbbi idővel helyreáll, utóbbi meg az egyén szempontjából leginkább szerencse kérdése és mindig hullámzik - csak a forint ritkán erősödik olyan látványosan, mint ahogy zuhanni tud :3

Megjegyzendő még, hogy a használt piacok (főleg egy ilyen kicsi és elszigetelt, mint pl. a magyar, amire semmenyire sem tud hatni az ebay/amazon, miközben 27% áfa van és a piac 90% meg áfát csal, pont ezért) fura folyamatokat tudnak kitermelni.
Pl. nagy divat lett már a megejelnése után a 650Ti/750Ti, így ezek túlértékeltek, mert anno olcsóbban kaptál többet. Ez oda vezetett, hogy most már aránytalanul drágák, mert az embereknek berögzült, hogy az jó vétel, így az árazásuk elcsúszik a kereslet-kínálat miatt.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Komplikato írta: OFF/ Halkításról nekem azok a sztorik jutnak eszembe amikor valaki több évet és százezreket áldozott vízhűtés fejlesztésere mire rájött, hogy levegővel halkabb ... a másik meg egyszeri ember aki megveszi a 40.000+ áron a passzív tápot és nem tud aludni amikor az nekiáll ciripelni.

Jah, van sok szar passzív táp. Hálistennek a Seasonic tápja abszolút hangmentes. (Egy 400-as megy itt mellettem. Valszleg ugyanaz a Seasonix X széria, mint Grifter mellett. Jah, és konkrétan hideg.) Régebbi silentmaxx-okat és ránézésre hasonló cuccokat viszont ajánlatos messze elkerülni. Az a 40k-s ár sajnos azonban teljesen megállja a helyét. Viszont tippre jóval tovább is fogja bírni, mint egy 5-10 ezres táp.

Egyébként vízhűtés általában akkor halkabb a levegőnél, amikor túl kis helyre akar az ember túl nagy teljesítményt betuszkolni. Pl 4-es SLI csúcskártyákból. Persze aki annyi pénzt szór el rá, annak az jobb megoldás lehet, hogy konkrétan másik szobában (padlás/pince/raktár/akármi) van a gép, és csak egy USB meg HDMI kábel jön át a falon.

Grifter írta: Az akkori egy slotos sikitókat bőven überelték minden gagyiságuk ellenére.
A gép meg csak akkor volt hangos, ha játszott az ember, olyankor meg nem zavart, úgyis füles volt rajtam. 10+ éve, amikor pl. a 7600-hoz kaptam a HL2-t (emlékeim szerint) - nah akkor még nem nagyon merült fel, hogy gond lenne a hangja. Örültem, hogy végre van saját gépem ;)

Jah, akkoriban egyáltalán nem volt nehéz überelni. Nekem annyi nehezítés volt, hogy hacsak tehettem, a hangfalakat használtam, de úgy is brutálisan érezhető volt a különbség. Mondjuk kissé vicces, hogy most is ott vagyunk, hogy simán lepipálják a standard hűtéseket, de ha moddolsz a hűtésükön egy keveset, még jobb eredményt érsz el.

@első saját gép: igen, első hónapokban szvsz mindenki így van vele. Esetleg első években is. Mondjuk elsőm egy laptop volt, így nem sokkal később már kerestem, mi a halállal is tudnám csendesíteni. Zavart, hogy idle-ben nagyon sokat kellett várni a venti leállására, mert nem vette le az órajelet az XP. Notebook (leánykori nevén Centrino) Hardware Control-t azóta is áldom. kb mint az AMD-vel használatos K10Stat az intel p4 architektúra utáni procijaira, ha ez valakinek mond valamit. (kb teljes körű power state beállítás szorzótól feszültségig, külön táp és akksis üzemmódra, up/downclock beállítások, stb...)A meglehetősen konzervatív frekvencia beállítások miatt minden procinál jól jött, hiszen mindegyiket lehetett downvolt-olni elég szépen. Még desktopon is. Kár, hogy Intel-hez nincs K10Stat-szerű cucc. :-/

Meg azt a laptopot is áldom, mert persze azóta nem láttam olyat, amelynek annyira túltervezték volna a hűtését, legalábbis amíg meg nem jelentek a full fém házasok.



nagi írta: (Egy 400-as megy itt mellettem. Valszleg ugyanaz a Seasonix X széria, mint Grifter mellett. Jah, és konkrétan hideg.) Régebbi silentmaxx-okat és ránézésre hasonló cuccokat viszont ajánlatos messze elkerülni. Az a 40k-s ár sajnos azonban teljesen megállja a helyét. Viszont tippre jóval tovább is fogja bírni, mint egy 5-10 ezres táp.

Nem, ez egy FSP Zen.
Egy márkás, moduláris, 80+ Platinum besorolású táp pedig ventivel is 20k-nál indul.
...és egy ilyen tápot kb. az örökkévalóságnak veszel. (A gyári 7 év gari sem vicc rajta.)

>>> Ma már biosból/szoftveresen is simán vissza tudsz venni mindent. Ez régen elképzelhetetlen volt. (Az, hogy ha zavarja a csajomat éjjel, akkor csak egy mozdulattal lehúzom a VGA-t mondjuk 80%-ra és így sokkal halkabb lesz biztonságosan, azért elég laza.)

Szóval azt mondanám, hogy:
- bő 10 éve és előtte ez nem lehetett igazán téma, nem volt kellő háttér se hard- se szoftveresen. (Az akkori VGA-kon lévő 5×5 centis hűtésekről nincs is mit beszélni)
- ~5 éve már erősen opcionális volt és aki akarta, meg tudta oldani elég jól, de csak utólagos kiegészítőkkel
- Ma meg már elmondható, hogy csak a hülyéknek nagyon hangos a gépe (a gyári megoldások is elég frankók lettek a VGA-kon, ezer féle CPU hűtőből választhatsz és ajándékba adják a házhoz a 12/14-es hangtalan ventiket), viszont a halk és a teljesen hangtalan között még mindig el kell költeni egy 6 számjegyű összeget.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



http://www.silentpcreview.com/Kingston_HyperX_Predator_480GB

Érdekes látni, hogy annak ellenére, hogy gyakorlatilag duplája a legtöbb mértékben a SATA társainak, a direktben PCI-express csatira aggatott felsőkategóriás SSD egyáltalán nem hoz ekkora javulást IRL dolgokban. Sőt, legtöbb felhasználási területen érezhetőt nem hoz.



Ez így van már évek óta, gyakorlatilag semmi értelme PCI, mSATA, meg hasonló variációkat venni: elhanyagolható a különbség, viszont sokkal drágábbak.
(A PCI-nak volt értelme a kezdetekkor, sokkal gyorsabb volt, mint a SATA2)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



MinFPS-eket megint elfelejtettek mérni :(
Na meg COD5 mint releváns tesztprogram, bleh...

Amúgy ja, leginkább vállalati/munka felhasználásra való drága játékszerek ezek.



Bő 8 év után teljes platform váltás, elsődleges cél volt a teljesen hangtalan üzem (játékok alatt persze nem), a VGA kivételével minden legalább 5 évre lett vásárolva. (Az csoda lesz, ha 3-at kihúz.)

Érdekesség képpen, amiről váltottam:
Q9400 @ 3,2 Ghz & Gigabyte EP45-UD3R (LGA 775 ^^) / Geil Ultra DDR2 800 CL4 2×2 + 2×1 GB / MSI GTX 660 2 GB / Corsair F120 SSD / Samsung Spinpoint F4 1,5 TB
Ezt első sorban azért írtam ide, hogy közölhessem: valójában még most sem volt indokolt a váltás, de már meg akartam lépni.

NANOXIA Deep Silence 4 Black (mATX, német hangtalanság)
MSI Z97M GAMING
INTEL Core i5-4690K
BE QUIET! Dark Rock 3 (nem a leghalkabb és nem a legjobb, viszont mindkettőben nagyon erős és kiegyensúlyozott)
G.SKILL Trident 2×8 GB 2133 CL9 (Egyesek azt hazudják, hogy ez majd nekem plusz fps-eket ad, nem mintha számítana.)
GIGABYTE GTX960 2GB (mert ezen van egyedül 3 ventis extra nagy borda - le fogom tekerni alapra)
SAMSUNG 500GB 850 EVO (Mert 'féltem', hogy 1-2 éven belül kinőném a 250-et)
WD Red 3 TB WD30EFRX (NAS-ba való, minimális vibráció és hang)
SEASONIC Platinum Series 520 (Venti nélküli)

Ma-holnap összerakom, ha pedig bármi hangot kiad, felgyújtom a gecibe.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Na de beleválogattál tényleg annyi német cuccot, hogy Merkel adja majd át személyesen?



Még karlendit is.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw


LtB képe
LtB

Nanoxiáról majd véleményt, én is azzal szemezek.



Hogy fog beférni ebbe a lapba a második vga? ;-)



ssd-t megtartottad?

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Egyébként úgy hiszem simán beférne. (2×2 slotosnak van hely)

brianaspirin: Ha a régire gondolsz, az egész gépet viszem be a boltomba, ahol a még régebbi gépem volt máig :3 (Egyébként HDS szerint 100/100 máig ^^ )

LtB: Lanon bele is mászhatsz ;)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Valószínűleg pont beférne a második vga, viszont az első már nem tudná magát rendesen hűteni.



Biztos, hogy beférne és sztem tudná is magát hűteni, de garantáltan nem lenne halk :)
Duohoz valóban szerencsés, ha több hely van közte (vagyis a normál ATX-es megközelítés, ahol az első és harmadik PCI-ba rakod), ugyan akkor bepakolnak 4-et is, akkor meg már kb. egyik sem kap levegőt (a negyedik jó eséllyel a tápról szívja) - mégis műxik ;)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw


KMZ képe
KMZ

Tud valaki jó használtpc kereskedést Pesten? Csak tippelni tudok mennyit érhet a masinám (3 éves) de nem szeretném ha nagyon alákínálnának.

Ezen adnék túl majd (vinyót megtartanám, tápról fogalmam sincs, valami noname):

Alaplap: ASUS P8H61-M LE
Proci: Intel Core i5-2400 3.10GHz
Vidkari: Geforce GTX 550 Ti
Memória: KINGMAX 4GB DDR3 1600MHz8 x 2
Ház: Cooler Master Elite 430

Mennyiért lehetne köbö elpasszolni szerintetek?

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



70? :)

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



nem tudom, de sírni fog a lelked az rohadtélet.
kereskedés még le is nyúl pluszban, szal vmi közvetlen hírdetéssel próbáld, miután kisírtad magad az ajánlatukon.


KMZ képe
KMZ

Heh, gondoltam:)

Amúgy nem tudom a házat el kéne-e passzolni, full hülye vagyok hozzá:) Ezt a két konfigot néztem ki, nem tudom hogy beleférne-e minden alkatrész. Ja meg a procim se olyan szar még elvileg.

Kevésbé borsos (ház nélkül) köbö 140k

AMD Athlon X4 860K 3.7GHz
Gigabyte GA-F2A88XM-D3H Micro ATX FM2+
Corsair Vengeance 8GB (2 x 4GB) DDR3-1600
Gigabyte Radeon R9 280 3GB WINDFORCE
XFX 550W 80+ Bronze

Kicsit borsosabb (ház nélkül) köbö 220k - bár ahogy pl. Grifter szavaiból kivettem felesleges ennyit költeni vidkarira:)

Intel Core i5-4460 3.2GHz Quad-Core Processor
ASRock B85 Anniversary ATX LGA1150
Kingston HyperX Fury Blue 8GB (1 x 8GB) DDR3-1866 Memory
Sapphire Radeon R9 290 4GB Vapor-X
XFX 650W 80+ Bronze

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Szóval 8 GB DDR3 ramot lecserélnél másik 8 gigára? Nem látom benne a big dealt. A CPU csere sem hozna sokat a "konyhára".
Az AMD X4-es konfig pedig konkrétan visszalépés lenne.

Én lecserélném a VGA-t egy 280/380-ra, aztán slussz. Aztán később veszel majd rendes procit+lapot+memóriát (mondjuk 6600k vagy 4690k + Z-s lapot).



Ismerősnek kéne egy Intel gépet összeírnom az új Heroes kapcsán, többek között.:) Tulajdonképpen ezen kívül semmi extrára nem kell nekik a gép, mert max. neteznek, fotókat másolgatnak, filmet-sorozatot néznek, néha egy kis word-excel. Az Intelt én javasoltam, de alternatívának egy AMD konfignak is van értelme?

Egy Brainaspirin féle konfig ehhez túlzás? Utána kéne néznem a chipseteknek, hogy milyet érdemes nézni basszus.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Már megint egy még meg sem jelent játékra kell konfig? :D

INTEL B85/Z97 lap + i5-44xx CPU vagy AMD 990X chipsetes lap + FX 83xx
1x8GB DDR3 vagy 2x8GB DDR3 memória
GTX 960 vagy R9 280/380 VGA
400-500W körüli minőségi táp

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!