Jelenlegi hely

RW ápdét 2020-Okt-09

Utolsó bejegyzés

RW ápdét 2020-Okt-09

Budapesti időszámítás szerint Péntek délután 4-5 óra körül le lesz kapcsolva az RW nagy update-re felkészülve.

Pár óra valószínű elég lesz mindenre, csak nem tudom mikor jutok pontosan oda hogy foglalkozzak a többi kapcsolatossal, így lehet belehúzódik az éjjelbe és a legtöbb lakó csak reggel tud ismét RWzni.

Tervek:
- Rendszer oldalról PHP5.x rol átállni a legfrissebb PHP7.4-re.
- Az eddigi elkészült Rewired 2.0 kódot implementálni.
- Rewired 1.0 rendszert és a kapcsolatos folyamatokat hozzáigazítani hogy működjön a 2.0 kódokkal.

Meglátjuk mennyit segít a mostanában egyre sűrűbben előtörő lassúság problémán a szitu, mert beszelve a rendszergazdával kiderült, hogy vagy 600 másik oldal használja ugyanezt az osztott szervert. Vannak szerszámaik mérni a terhelést és igen, tisztában vannak a kapacitás szűkösség problémával, mivel az osztott adatbázisnál szinte állandóan bejelez, es néha a hostingnal is, de nem tervez a vezetőségük fejleszteni ezzel kapcsolatos hardware irányba.

Szóval ahogy a webdrótba is írtam, majd update után meglátjuk és visszatérünk a kérdésre és átbeszéljük a további irány lehetőségeket, ha érdemlegesen nem javít semmit a nagyon lassúságon.

Szerkesztette: psishock - 2020 okt 08

Lou képe
Lou
Donator

riszpekt

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



<3, remeljuk nem jon el a vilagvege es minden flottul megy, kosz psi!



Cool!

Tango

"Lagging is a lifestyle."



Kösz psi! Reménykedjünk.

az osztott adatbázisnál szinte állandóan bejelez, es néha a hostingnal is, de nem tervez a vezetőségük fejleszteni ezzel kapcsolatos hardware irányba.

Mondjuk érdekes, hogy annak ellenére, hogy 600 másik is belassul, mégsemem terveznek lépni.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Hajrá Psi! :)
Reméljük fasza lesz. :)

Vill du bli ihop med mig?



zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



szupcsi vagy!
szancsal barbi, szancsal! mind itt vagyunk barbi! szeretunk barbi!
:D

"I think i'll name him Nikos, after my friend Jeffrey"



Bedob ide valaki egy discord linket?



Priviben küldtem, jobb a békesség (tudjukki miatt). :D



hajraf!

Parizer forever.



gl, thx


pme képe
pme
Donator

F



BÚÉK



hat kb mukodo formaba sikerult vegre hozni, nem volt egyszeru szules, csomo nem vart problema akadt.

A visszamenoleg beagyazott tartalmakra statuszara mint azt irja hogy "not found" es az normalis, mivel nincsenek benne az adatbazisban jelenleg. Mind a majd 300,000 kommentet nem is tudom egyszerre atveseztetni vele, mert kifutna a maximalis programfutasi idobol mielott a vegere erne, igy irtam scriptet ra hogy tetszoleges idokozoket valasztva automatikusan beagyazgassa mindegyiket. Csak meg nem jutottam oda futtatgatni oket, mert mindjart reggel lesz, es jobb ejjel csinalni az ilyesmit hogy ne terhelje a forumozast feleslegesen. (...es csak ezek miatt mar nem akartam zarva tartani a forumot, ha minden mas amugy megy)

Azon felul par bejegyzesnel mar most latom hogy "bugzik", leall egy ponton "analizalni" vagy egyaltalan nem ismeri fel oket. Ezeket majd kezelem a napokban, remelhetoleg nem lesz nagy macera levadaszni hogy merre lehet a hiba.

Magan a kinezeten ugyan nem latszik, de a hatterben minden mas fel van ujjitva, legfrissebb PHP7.4-en duborgunk mar, Drupal7-et es a kapcsolatos moduljait is felhuztam a legfrissebb verziora. Implementalva vannak az eddig keszen levo RW2.0 kodsorok is.

Frontend/kinezet rancfellvarason is dolgozok mar egy ideje, ha jobban elhaladok vele majd demonstralom/implementalom azt is, de meg nincs abban a fazisban.

Szerintem eddig tesztelve erezhetoen gyorsabbak lettunk mindezekkel, stabilabbak is, viszont meglatjuk majd nap kozben, aktiv hasznalat alatt hogyan viselkedik. Neha eszreveszem hogy nagyon gyors, masodperc alatt betolt, maskor meg szokasos 10+ masodperc is befigyel. A hosszusag valoszinuleg kizarolag attol fugghet hogy hanyszor nez ra az adatbazisra adott esetben, igy sok esetben nehezen bontakozik ki a friss kod elonye.

Szoval az adatbazis eleresi sebessege tovabbra is nagyon gyenge pontja a hosting server-nek, ugye hogy vagy 600 masik oldallal osztjuk a helyet, az nagyon nem segit. Az adatbazis sebesseg probleman is segit a friss kod, mivel probaltam lehetoseg szerint trukkokkel elkerulni hogy allandoan ahhoz nyuljon, ezert is gyorsabb most a rendszer.

Az adatbazis lassusaga miatt sajnos nem tudtam visszakapcsolni a:
- keresesre a kulcsszavak indexeleset
- idozitett funkcionalitasokat
- idozitett tisztogatast
- XML webhelyterkepet (keresomotoroknak terkep az oldalrol, google besorolast javithatja, stb)

Barmikor megprobalom bekapcsolni ezeket az idozitett dolgokat csak "forog az ora" 4-5 percig semmit nem mutatva, majd kijelzi a szero hogy feladta es meghal. Ezek a fentibb felsoroltak 4eve es 7honapja nem voltak bekapcsolva, a kijelzes szerint. :D

Viszont szerintem a (kozel)jovoben mindenkepp elgondolkodhatunk hogy koltoztessuk at az RWt egy masik szerora. Lehet egy masik osztottra, ahol azert kevesebb oldallal kell osztoszkodni adatbazist es az mellett is sokkal sebesebb alapbol, illetve talan meg celszerubb lenne a dedikalt (ha belefer a koltsegvetesbe). Valaki nem jartas ebben hogy opciokat tudjon felsorolni, milyen szolgaltatoknak, milyen arakban szamolhatunk ilyen hosting iranyzatokban?

Feltetelek/igenyek:
- PHP 7.4
- MySQL vagy MariaDB adatbazis tarhely legalabb 1-2giga (most ~400mb-n vagyunk)
- Webtarhely valahol legalabb 3-5 giga. (most kb 1gigan vagyunk)
- PHP memoria legalabb 512mb
- Multicore cpu az eroelosztasra elonyos lehet.
- Lehet managed es unmanaged hosting is. Oszinten a managed jobb, mert konnyebb alligatni es felhuzni, de vegulis unmanaged-re is fel tudunk vagni mit tidom en egy ubuntut, meg egy xampp-ot ahol van mariaDB, Apache, Ftp es ilyesmik. A managed legfokepp talan az email cimek kezelese es email server miatt lenne elonyos.

https://whc.ca/canadian-web-hosting ahogy nezem a "pro" hosting opcio kb evi szinten 100 dolcsi korul lenne.

https://www.a2hosting.ca/web-hosting/compare ahogy nezem a "turbo"-s opciok (gyorsabb adattarolok meg procik), 150-200 dolcsi korul lenne evi szinten.

Ha szetosztjuk 2-3 maroknyi ember kozott az anyagi terhet, 10-20 dolcsi korul lenne eves szinten, ami szerintem siman beleferne. Velemenyek mindezekrol?

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



https://youtu.be/J9Lx7chd5X8

Köszi psi! Gondoltam, hogy nem lesz egyszerű menet, és grat!

Az évi 200 dollár sztem már rizikós összeg, de persze rám lehet számítani, mint korábban.



Az évi 200 dollár sztem már rizikós összeg

az "up to" 200 inkabb, mintsem a megcelzott. Azert mar "nasa"-s osztott szervert kapunk kb., minthogy lathattad is a leirasukban. Valoszinuleg a legertelmesebb utvonal hogy megcelzottan kisebb szolgaltatassal kezdjuk (kb 100dolcsisnal) majd skalazzuk feljebb hogy igenyelnenk, vagy ha nem lennenk az adott sebesseggel sem megelegedve.

Csak mondjuk jo lenne ha 1 szolgaltatonak kotnenk ki a kis es a potencialisan nagyobb csomagoknal, mintsem hogy kesobb is ide oda koltoztessunk. Mivel megkerni oket hogy kapcsoljanak magasabbra kozel nem tart annyi energiaba. Az is mukodo hozzaallas, hogy a gyakorlati legkisebbel probaljuk, aztan ha nem lenne turheto, skalazzuk feljebb. A 100 dolcsis csomagokat csak a "valoszinuleg mar teljesen kielegito" kategoriara mondtam.

De meg kellene talalni azokat a szolgaltatokat amelyek pont azt kinaljak a penzunkker amire szuksegunk van, ahelyett hogy rakat mellekes csilivili funkcionalitast kapnank mindenfele konvolutalt csomagokkal.

Gondoltam, hogy nem lesz egyszerű menet

Foleg ugy hogy egyszerre fut "legacy" es friss kod, es kooperalniuk kell egymassal. Ha nem lett volna annyira rossz a legacy kod egyszerusitett volna az eletunkon, de mondjuk tipikusan az nem realis elvaras egy legacy kodtol, mint tapasztalhattuk mar sok helyen mi infosok. :D

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Köszi a munkát!

Jó tanács a következő migration-höz: a tényleges átállás előtt replikáld az akkori éles rendszert és játszd el ott az egész folyamatot, hogy ne a valódi rendszeren érjenek meglepetések.

Ötlet a hostinghoz: érdemes lehet egy szimpla Docker image-be tenni az egész alkalmazást. Ez nagyban megkönnyítheti a szolgáltató keresését, hiszen onnantól kezdve, ahol Docker van, ott fut az app. (Plusz sokat segítene egy újabb esetleges upgrade-nél.)
Sajnos hosting szolgáltató választással max annyit tudok segíteni, mint a Google kereső... :) Csak a Microsoft Azure-rel vagyok képben, de annak a managed megoldásainál biztos, hogy vannak olcsóbbak. Az unmanagedtől meg úgy általában is óva intenélek, az sok meló tud lenni egy ilyen public facing alkalmazásnál.


Lou képe
Lou
Donator

Hányan látogatjuk az oldalt? 100 főnél gondolom nem több a readonly emberekkel együtt. Mekkora forgalomigénnyel? Továbbra se hinném, hogy vmi iszonyat népszerűségre tenne szert idővel, inkább csak a nosztalgia, és a megszokott társaság megtartása a cél egy megbízhatóan üzemelő honlappal. Lőjünk be vmi $100 körülit, párezer forint beleférne évente erre nekem is.

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



+1



Köszönjük az ápdétet!

Van valami magyarázata, hogy 1db privi üzenetet jelez, miközben nincs új levél a postámban?

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Hátha mégis van olvasatlan.



Köszi psi!
Az oldal érezhetően gyorsabb lett.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Lol, te mikor jöttél vissza? :D Észre sem vettem, mikor ninjáskodtál vissza. :O Pont tegnap emlegettelek Discordon, a kit láttunk rég rw-n témánál :DDDD


LY képe
LY
Donator

+1


pme képe
pme
Donator

Tényleg fasza lett, köszönjük! Pár dolcsit nekem is megér évente simán az oldal, pláne, hogy teljesen reklámmentes hely.



:DDD
Pár hónapja, heti néhány alkalommal belépek. Szerintem ezért nem csuklottam. No meg azért sem, mert egy ninjánál ez komoly probléma lenne.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Az új kommentekre pozícionálással mintha lenne némi bibi.
Meg úgy általában a kommentre pozícionálással.



Azzal korábban is volt, max nem vetted észre... Legalábbis saját tapasztalatom ez.



Köszönjük a munkádat.

Részemről szívesen honorálom egy Cyberpunk 2077 teljes játékkal GOG-on / steamen, vagy bármelyik más idén megjelenő AAA játékkal, igény szerint 80 CAD-ig.

Most indítottam a paypalodra. Have fun :D



Úgy érted, az update előtt?
Akkor nekem semmi gondom nem volt ezzel.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!