Amúgy fűszeres darált hússal töltött csirkemellet csináltam. Meglepő módon úgy készül, ahogy a nevéből gondolni :-) A családnak tetszett, nekem picit száraz.
Asszonynak nem volt ideje vasárnap főzni, ezért "csak" rántott húst és brassóit dobott össze :D Állítólag, ha lett volna ideje, akkor a rántott hús helyett valami összetettebb kaját akart.
Olcsó volt a csontos karaj, 0,8kg -ból 4 nagy kajálás kijött. 15 perc előkészítés, ~60 perc sütés.
Csontig vágtam szeletekre, bedörzsöltem Texas BBQ rub-al, betöltöttem karikákra szeletelt hagymával, fokhagymával, füstölt szalonnával. Hústűvel összefogtam, aztán minden lefedés/vízöntögetés és egyéb flancolás nélkül 180 fokra betettem. 40 perc körül azért lelocsolgattam a zsírjával. Nem száradt ki és átsült teljesen.
Elektromos asztali sütő kicsit megkapta a hagyma tetejét.
Évek óta próbálok egy rendes kínai(büfés) édes-savanyú csirkét kikísérletezni (EU-ban is kapható, egyszerű összetevőkből), pár új tippel közelebb kerültem a megoldáshoz, de ha tud valaki valami okosat hozzáfűzni azt szívesen fogadom:
Csirkemellet teljesen beforgatom keményítővel, majd tojással összekeverem, így sül rá a bunda és lesz egyedi, kínai büfében megszokott állaga.
A szósz még mindig nem tökéletes, de eddig ez jött be a legjobban: szójaszósz, almaecet, ketchup, méz (vagy cukor :P), fokhagyma. Arányok leginkább kóstolgatva belőve. (Korábban ecet nélkül, ketchup helyett mustárral használtam inkább húsok kenegetésére.)
Zöldséget még mindig inkább külön szoktam sütni, abból eddig a minimál lángon sütés (majdnem inkább párolódik) hozta a legjobb eredményt.
Sztoritájm: a németek egyik kedvenc körete a serpenyőben sült hagymás krumpli. Apám az NDK-ból hozott haza több ilyen receptet és fejlesztette/magyarította tovább, így lett ebből egy extra kiadós, rusztikus krumplis-rántotta. Gyerekkoromban hetente többször is megfordult ez az olcsó étel az asztalon és idejét éreztem, hogy én is elkészítsem itthon, mert örök kedvenc volt-van-lesz. Persze magyarországon se teljesen ismeretlen ez az egyszerű étel, de meglepődök mindig, hogy milyen kevesen ismerik.
Recept: Olajozzunk/zsírozzunk ki egy serpenyőt, majd rakjuk ki kb. fél centi vastagra karikázott krumplival, mielőtt alágyújtanánk. Ilyenkor még elég sózni-borsozni. Tegyünk rá tetőt és a legalacsonyabb lángon hagyjuk fent kb. 7-10 percig, időnként alánézve, hogy megsült e a krumpli alja. Ha kész, akkor fordítsuk át, szórjuk tele karikára vágott hagymával, ízlés szerint tovább fűszerezve (rozmaring, kakukkfű stb.). Nem baj ha közben összetörik a krumpli. Illetve szórjuk meg felkockázott szalonnával, karikázott kolbásszal. Újabb 7-10 perc után ha a krumpli másik fele is megsült, akkor mozgassuk meg és öntsünk rá a tojást (kis serpenyőhöz kb. 2 tojás elkeverve sóval, nagy serpenyőhöz kb. 4 tojással). Szórjuk meg a tetejét csípős pirospaprikával, majd a tetőt rakjuk vissza és nagyjából 1 perc után el is lehet zárni a gázt alatta. Várjunk még pár percet míg a tojás is megsül/fő a fedő alatt.
Vegetáriánus brassóit készítettem tegnap délután, szinte semmi nem maradt már belőle, hiába fele arányban húsevő a család; energia itallal (nagy szünet után muszájnak érzem mára).
Épp a konyhában készültem a vegetáriánus és a fiúknak szánt húsos napi koszt főzésére, sütésére amikor már negyedjére "botlottam bele" a hozzávalók között a nagy zacskó darált kekszbe. Elgondolkodtam azon, lesz-e időm még a későbbi munka és az egyéb ételek mellett "feldolgozni" azt is, aztán végül arra döntöttem hogy úgyis hétfő van (a fa***, kedd. Mi a franc?) (szóval nem túl kedvelt nap a hétből se a sulis öcsémnek sem a dolgozó felnőtteknek), meglepem őket egy kis finomsággal mire hazaérnek.
Egyébként elég "hidegrázós" volt a dolog, mert több hozzávalóra is úgy emlékeztem, hogy van itthon. Végül se porcukor, sem Holland kakaópor nem volt, na meg tej sem annyi, amennyi kellett volna. Vajat és kókuszreszeléket végül találtam, ezt a két hozzávalót meg rögtönözve oldottam meg (cukrozott kakaópor ill. vanília cukor). Talán... talán nincs annyira intenzív kakaós íze, de szerintem nem vészes.
Tanulság: Soha ne kezdj hozzá ételhez úgy, hogy a hozzávalók csak "úgy emlékszem, hogy..." alapon léteznek a konyhádban. :D
What tremendous feats human beings are capable of once they abandon dignity. Yet I believe the most significant thing you could do is die.
Megcsináltam életem első ramenjét, autentikus alapokon KMZ fordulattal. Nagyon izgi az íze meg az ingredientek is elég különlegesek, szóval most valószinüleg egy évre van alapanyagom hozzá, és nem kell étteremben költeni tányéronként 2-3k forintot a cuccra, mert valahogy sikerült reprodukálnom a feelinget.
A tomoshiraga somen tészta és a sashimi szójaszósz kitűnően vizsgázott, csakúgy mint az algás nanami togarashi hétfűszer és a miyara mirin (bor), valószinüleg nem ez lesz az első randink.
Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától
hát megnéztem hogy nagyjából univerzálisan mik kerülnek bele és abból impróztam.
Két nagy pulykanyakat lepirítottam és beleraktam a lábasba. Abba egy közepes gyömbérgumó megszurkálva, érzésre csillagánizs, mirin, rizsecet, szójaszósz, zöldhagyma, hétfűszer és egy db húsleveskocka + az angolszalonna bőre; ezt főztem 4 óráig kb.
Angolszalonnát vékonyra szelve megpirítottam, annak a zsírján a csirkemellet, és aztán meg két fej apróra vágott vöröshagymát. Ezt összeöntöm a kész alaplével és rakok hozzá borsót, répát és karfiolt, meg ha sótlan akkor sót, bár én inkább még toltam bele szójaszószt. Még egy órát fő és akkor mehet a menet amint kész a tészta.
Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától
A finom kolbászt vétek megsütni.
Uborkás sonkás fokhagymás savanykás pulykatokány kurkumás hagymás petrezselymes nokedlivel készült most el
rwurl=https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/56514044_5660579805524...
Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától
most hallottam ezt a szóösszetételt:
vegán HÚSgolyó
rwurl=https://1.bp.blogspot.com/-BpU9UjzrFgY/ViW8i-LqwSI/AAAAAAAAAGA/mDbIWN1zH...
Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=GXhJPey3i_A
Amúgy fűszeres darált hússal töltött csirkemellet csináltam. Meglepő módon úgy készül, ahogy a nevéből gondolni :-) A családnak tetszett, nekem picit száraz.
Én ma este gurmé menüt dobtam össze: kifli tejföllel, kis sóval.
Asszonynak nem volt ideje vasárnap főzni, ezért "csak" rántott húst és brassóit dobott össze :D Állítólag, ha lett volna ideje, akkor a rántott hús helyett valami összetettebb kaját akart.
Akkor az olyan mint a tejberizs. :)
Van sós kifli is. Csak mondom.
Monas apó legyintett. Két kézzel is.
Szar kép, finom kaja.
rwurl=https://i.imgur.com/ibD9mAu.jpg
rwurl=https://i.imgur.com/QGmwGuu.jpg
Olcsó volt a csontos karaj, 0,8kg -ból 4 nagy kajálás kijött. 15 perc előkészítés, ~60 perc sütés.
Csontig vágtam szeletekre, bedörzsöltem Texas BBQ rub-al, betöltöttem karikákra szeletelt hagymával, fokhagymával, füstölt szalonnával. Hústűvel összefogtam, aztán minden lefedés/vízöntögetés és egyéb flancolás nélkül 180 fokra betettem. 40 perc körül azért lelocsolgattam a zsírjával. Nem száradt ki és átsült teljesen.
Elektromos asztali sütő kicsit megkapta a hagyma tetejét.
Évek óta próbálok egy rendes kínai(büfés) édes-savanyú csirkét kikísérletezni (EU-ban is kapható, egyszerű összetevőkből), pár új tippel közelebb kerültem a megoldáshoz, de ha tud valaki valami okosat hozzáfűzni azt szívesen fogadom:
rwurl=https://i.imgur.com/HV5kr3P.jpg
Csirkemellet teljesen beforgatom keményítővel, majd tojással összekeverem, így sül rá a bunda és lesz egyedi, kínai büfében megszokott állaga.
A szósz még mindig nem tökéletes, de eddig ez jött be a legjobban: szójaszósz, almaecet, ketchup, méz (vagy cukor :P), fokhagyma. Arányok leginkább kóstolgatva belőve. (Korábban ecet nélkül, ketchup helyett mustárral használtam inkább húsok kenegetésére.)
Zöldséget még mindig inkább külön szoktam sütni, abból eddig a minimál lángon sütés (majdnem inkább párolódik) hozta a legjobb eredményt.
rwurl=https://i.imgur.com/UiJwEaY.jpg
Sztoritájm: a németek egyik kedvenc körete a serpenyőben sült hagymás krumpli. Apám az NDK-ból hozott haza több ilyen receptet és fejlesztette/magyarította tovább, így lett ebből egy extra kiadós, rusztikus krumplis-rántotta. Gyerekkoromban hetente többször is megfordult ez az olcsó étel az asztalon és idejét éreztem, hogy én is elkészítsem itthon, mert örök kedvenc volt-van-lesz. Persze magyarországon se teljesen ismeretlen ez az egyszerű étel, de meglepődök mindig, hogy milyen kevesen ismerik.
Recept: Olajozzunk/zsírozzunk ki egy serpenyőt, majd rakjuk ki kb. fél centi vastagra karikázott krumplival, mielőtt alágyújtanánk. Ilyenkor még elég sózni-borsozni. Tegyünk rá tetőt és a legalacsonyabb lángon hagyjuk fent kb. 7-10 percig, időnként alánézve, hogy megsült e a krumpli alja. Ha kész, akkor fordítsuk át, szórjuk tele karikára vágott hagymával, ízlés szerint tovább fűszerezve (rozmaring, kakukkfű stb.). Nem baj ha közben összetörik a krumpli. Illetve szórjuk meg felkockázott szalonnával, karikázott kolbásszal. Újabb 7-10 perc után ha a krumpli másik fele is megsült, akkor mozgassuk meg és öntsünk rá a tojást (kis serpenyőhöz kb. 2 tojás elkeverve sóval, nagy serpenyőhöz kb. 4 tojással). Szórjuk meg a tetejét csípős pirospaprikával, majd a tetőt rakjuk vissza és nagyjából 1 perc után el is lehet zárni a gázt alatta. Várjunk még pár percet míg a tojás is megsül/fő a fedő alatt.
Vegetáriánus brassóit készítettem tegnap délután, szinte semmi nem maradt már belőle, hiába fele arányban húsevő a család; energia itallal (nagy szünet után muszájnak érzem mára).
What tremendous feats human beings are capable of once they abandon dignity. Yet I believe the most significant thing you could do is die.
Well well well... :D
"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"
maglyara veled boszorkany, igy meggyalazni osi eledelunket
Parizer forever.
Mr. Well Well.
@Shay
SO LONG as you bring some chain katanas
Es nyilvàn kulon elzart helyiségben lehet ilyen istentelen ségeket művelni
Monas apó legyintett. Két kézzel is.
Na, de mik azok a ségek?
Na végre egy jó kérdés :D
Monas apó legyintett. Két kézzel is.
Épp a konyhában készültem a vegetáriánus és a fiúknak szánt húsos napi koszt főzésére, sütésére amikor már negyedjére "botlottam bele" a hozzávalók között a nagy zacskó darált kekszbe. Elgondolkodtam azon, lesz-e időm még a későbbi munka és az egyéb ételek mellett "feldolgozni" azt is, aztán végül arra döntöttem hogy úgyis
hétfő van (a fa***, kedd. Mi a franc?) (szóval nem túl kedvelt nap a hétből se a sulis öcsémnek sem a dolgozó felnőtteknek), meglepem őket egy kis finomsággal mire hazaérnek.Ez lett belőle:
rwurl=https://i.ibb.co/JBxfZDB/DSC-0393.png
Egyébként elég "hidegrázós" volt a dolog, mert több hozzávalóra is úgy emlékeztem, hogy van itthon. Végül se porcukor, sem Holland kakaópor nem volt, na meg tej sem annyi, amennyi kellett volna. Vajat és kókuszreszeléket végül találtam, ezt a két hozzávalót meg rögtönözve oldottam meg (cukrozott kakaópor ill. vanília cukor). Talán... talán nincs annyira intenzív kakaós íze, de szerintem nem vészes.
Tanulság: Soha ne kezdj hozzá ételhez úgy, hogy a hozzávalók csak "úgy emlékszem, hogy..." alapon léteznek a konyhádban. :D
What tremendous feats human beings are capable of once they abandon dignity. Yet I believe the most significant thing you could do is die.
Mmmm kókuszos fasírt, a kedvencem :)
Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut
zsiros kenyer, kacsamaj, zodpaprika
Parizer forever.
helyes, helyes! ez a nutellás sajttorta is finom leöntve csokikrémmel.
Monas apó legyintett. Két kézzel is.
Kurva jól néz ki! Zöldségeket miket raksz bele?
Chief Exorcist
rwurl=https://i.imgur.com/GyD2bwA.jpg
Megcsináltam életem első ramenjét, autentikus alapokon KMZ fordulattal. Nagyon izgi az íze meg az ingredientek is elég különlegesek, szóval most valószinüleg egy évre van alapanyagom hozzá, és nem kell étteremben költeni tányéronként 2-3k forintot a cuccra, mert valahogy sikerült reprodukálnom a feelinget.
A tomoshiraga somen tészta és a sashimi szójaszósz kitűnően vizsgázott, csakúgy mint az algás nanami togarashi hétfűszer és a miyara mirin (bor), valószinüleg nem ez lesz az első randink.
Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától
A hozzávalókat hol szerezted be?
Nagyon jól néz ki, még szerencse, hogy pont nemrég kajáltam :D
Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.
Fővám téren az Ázsia Bt elég jól fel van szerelve, húson kívül szinte csak oda járok
Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától
köszi a tippet!
és melyik receptet alkalmaztad?
Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.
hát megnéztem hogy nagyjából univerzálisan mik kerülnek bele és abból impróztam.
Két nagy pulykanyakat lepirítottam és beleraktam a lábasba. Abba egy közepes gyömbérgumó megszurkálva, érzésre csillagánizs, mirin, rizsecet, szójaszósz, zöldhagyma, hétfűszer és egy db húsleveskocka + az angolszalonna bőre; ezt főztem 4 óráig kb.
Angolszalonnát vékonyra szelve megpirítottam, annak a zsírján a csirkemellet, és aztán meg két fej apróra vágott vöröshagymát. Ezt összeöntöm a kész alaplével és rakok hozzá borsót, répát és karfiolt, meg ha sótlan akkor sót, bár én inkább még toltam bele szójaszószt. Még egy órát fő és akkor mehet a menet amint kész a tészta.
Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától