Jelenlegi hely

PC-builder HQ

Utolsó bejegyzés


Mint akinek elég nagy tapasztalata van silent / gyakorlatilag silent gépek kialakításában, teljességgel igazad van. Ez leginkább akkor számíthat, ha szarok a felhasznált ventik. Mostani erősen moddolt 290X-emet pl 30%-on sem hallod meg, max ha odatartod a füledet és bedarálja. Eredeti sapphire tri-X hűtésével nem ez volt a helyzet.



Agree, teljesen silent gép az bukó koncepció (árban és/vagy teljesítményben is).
Arra mentem, hogy zajcsillapított rezgésmentes ház + az összes venti max 20 dB legyen benne. Ez most így végre sikerült is, a leghangosabb benne jelenleg a vinyó mechanika.. :D

A technológiát nem követem egy ideje, de amúgy vízhűtésből van már megfelelően csendes a tudomány mai állása szerint? Csak mert pár éve mikor néztem a vízpumpa, meg a hűtésére szolgáló két venti 29 dB-es volt a márkásabb gyártóknál is (most ne beszéljünk a Zalman passzív radiátorról, meg a félmilliós passzív házáról).



kecske írta: Agree, teljesen silent gép az bukó koncepció (árban és/vagy teljesítményben is).
Arra mentem, hogy zajcsillapított rezgésmentes ház + az összes venti max 20 dB legyen benne. Ez most így végre sikerült is, a leghangosabb benne jelenleg a vinyó mechanika.. :D

Rugalmas felfüggesztés! Befogod gumikötelek közé a 5.25"-ös fakkokba és gyakorlatilag annyi a vinyók vibrációjának. Mondjuk eléjük nem árt egy nagyon lekorlátozott venti.

Tessék pl így:
rwurl=http://1.bp.blogspot.com/-JhxeqE0wykQ/UN4lpJrBFLI/AAAAAAAA0jY/KWWzLBu1rX...

kecske írta: A technológiát nem követem egy ideje, de amúgy vízhűtésből van már megfelelően csendes a tudomány mai állása szerint? Csak mert pár éve mikor néztem a vízpumpa, meg a hűtésére szolgáló két venti 29 dB-es volt a márkásabb gyártóknál is (most ne beszéljünk a Zalman passzív radiátorról, meg a félmilliós passzív házáról).

Nope. A szivattyúk továbbra is karattyolnak. Ventiből meg sajnos kell az erős, mert az összes blokk sűrű, tehát kell a magas nyomás...

BTW, Zalmanról nemrég olvastam, hogy majdnem tönkrement, tulaj cég elég brutális sikkasztási ügybe keveredett. :D



Szilikon tappancsokon van jelenleg (Antec Sonata, bár biztos van jobb nála, ez a gumiköteles jobb megoldás?), a fej mozgásából eredőre gondoltam. Amúgy nem zavaró. Főleg most nem lesz az majd az SSD mint primary mellett.. :)

#Ezt a vizeset szomorúan hallom. Na nem mintha érdekelne a tuning, csak amúgy gecijól nézett ki az amit láttam, ahogy a foszforeszkáló folyadék megy körbe, hatalmas nagy sci-fi hangulata van.



Micsoda igénytelen megoldás lol :DDD
Eleve innen látszik, hogy nem vízszintben vannak a HDD-k :DDD



A folyadékhűtés számára fenntartott lukon elegánsan kilógó fehér bigyó az mi lenne?

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Tampon?

The strong eat, the weak are meat.



kecske írta: Szilikon tappancsokon van jelenleg (Antec Sonata, bár biztos van jobb nála, ez a gumiköteles jobb megoldás?), a fej mozgásából eredőre gondoltam. Amúgy nem zavaró. Főleg most nem lesz az majd az SSD mint primary mellett.. :)

A gumikötél (vagy bármi elasztikus anyaggal való felfüggesztés/fogatás) a legjobb. Srsly. Ugyanakkor az antec tappancsai is jók, de többet adnak át a rezgésből a háznak. Antec P180-nál tapasztaltam, hogy nem mindig elegek, bár vinyója válogatja, hogy mennyire rázza a házat.

kecske írta: #Ezt a vizeset szomorúan hallom. Na nem mintha érdekelne a tuning, csak amúgy gecijól nézett ki az amit láttam, ahogy a foszforeszkáló folyadék megy körbe, hatalmas nagy sci-fi hangulata van.

Persze, jól néz ki, és ennyiben ki is múlt, ha nem akarsz extrém tuningot, vagy mondjuk 4 felsőkategóriás kártyát egymás melletti slotokban. Mondjuk most már legalább az AIO (all-in-one) megoldások hermetikusan zárt cuccok, nem kell bajlódni velük annyit, mint a custom cuccokkal. Igaz, ezek szinte kizárólag csak CPU-t hűtik. De legalább sokkal kisebb az esély arra, hogy összevizelje a rendszeredet.

sterner írta: A folyadékhűtés számára fenntartott lukon elegánsan kilógó fehér bigyó az mi lenne?

Venti beépített fordulatszámszabályzója. Egy régi antec tricool volt, ami ilyen extrával jött. Kilógattam tesztelés alatt, hogy zárt állapotban is állítgathassam. (hőmérsékletet néztem, hogy elég-e neki a legalacsonyabbon.) Levágni nem lehetett...

Chiller írta: Micsoda igénytelen megoldás lol :DDD
Eleve innen látszik, hogy nem vízszintben vannak a HDD-k :DDD

Mert az a pár fok olyan kurvasokat számít... :D Egyébként az eredmény (szar házban nulla hullámkioltás/erősítés + vibrálás, plusz hőfok se volt rossz) magáért beszélt. Pofázás helyett próbáld elérni ugyanezt mással. Nem fog menni, nálad nagyobb koponyák is próbálták már. :D

Egyébként szerver. Magasról teszek rá, hogy néz ki a belseje, amíg van légáramlat, minden csati helyén, nem zárlatos és érintésvédelmileg is OK.



DP -> HDMI 2.0

https://twitter.com/GBlonet/status/631090223355723777

Kipipálhatjuk ezt is nemsoká.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Talán ide....
Haver nemrég vett egy ilyen occsótabletet szülőknek:
http://www.tinydeal.com/pipo-w6s-89-dual-os-z3735f-2gb-64gb-tablet-pc-w-...
44k HUF-os Win8/Android 4.4 8.9" tablet:
fullHD PLS kijelző
Intel Atom Z3735F
2GB
64GB
Bluetooth 4.0, GPS, 3G data, Miracast, mini HDMI, microSD

...és otthon hagyta véletlenül melóba menet MBP-jét, úgyhogy ezzel volt kénytelen dolgozni. Rohadtul meglepő módon teljesen használhatónak bizonyult, és a nap végére 30%-os akksin fejezte be a tortúrát (PHP Storm, vmware, tesztelésre némi HL2, amit szintén jól futtatott...). Megj: win10-re lett upgradelve. Hátránya, hogy ez is olyan, mint az új occsó MacBook: az egyedüli USB porton keresztül kéne tölteni. a 2GB RAM persze megszorít, de érdekes módon a proci állítása szerint nem volt érezhetően lassú. Persze ehhez hozzá kell tenni, hogy az új PHP Storm valamiért OS X-en szarul fut újabban.



Persze értem én, le van szarva.
Csak én mégis úgy lennék vele, ha már így csinálom, akkor azért adnék ilyesmire is :)



Azért tableten programozni élmény lehet. :)

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



usb hub aztán billentyűzet ment rá. Egyébként jah :D



dícsértessék

időszerűvé vált nálam az otthoni gép felpofozása, és ebben szeretnék tanácsokat tapasztalatokat kérni tőletek.

szóval, ami komplett cserére gondolok az az alaplap, proci, memória, videókártya.
esetleg ház csere is mert a mostani midi coolermaster alsó középkategóriás koppanásig van tömve vinyókkal

ami marad:

-az a hdd-k (köztük van egy kingston hyper-x 3k 128 gb-os ssd az oprendszernek) néhány ősi ide-s winyó is van ezért szempont az is, hogy az alaplapon egynél lehetőleg több ide csati legyen szóba jöhet bővítőkártyás megoldás is,
-a táp, chieftec 550 wattos (pontos típus most nem jut eszembe)
-optikai meghajtó (nem releváns max telepítésre, hébe-hóba egy két lemez írásra, nem is tudom mikor használtam utoljára)

a cél nem egy over-the-top vas összerakása, csak egy mostaninál minden szempontból jobb és frissebb konfig összeállítása

ami most van:
-asus p5ql pro mobo
-intel duo core E7600as proci
-nvidia geforce 550ti
-6gb vegyes (nem kites) ddr2-es memó kingston

amit elképzeltem:
-asus alaplap, sok usb, sata, (és lehetőleg, de nem kizáró ok ha nincs) ide csatlakozóval
-intel proci i5 - i7 szegmensből (ami árértékben és hosszú távon kifizetődőbb és nem gyújtja lángra a villanyórát/számlát -torrent-)
-nvidia geforce vidkari
-kingston memória 8(?)gb
-opcionális: a mostaninál egy nagyobb, könnyebben szerelhető, jól szellőző ház, stabil ház (coolermaster, thermal take, whatever)

mint az látszik, márkahű vagyok, világéletemben ezeket a neveket vásároltam és megvagyok velük elégedve így nem szívesen váltanék, de ha azt mondjátok, hogy teszemazt kingston memória helyett sokkal jobban járok valami mással, meggyőzhető vagyok. viszont az asus, intel, nvidia szentháromságtól nem nagyon szeretnék eltérni

amire kellene:
gépet ugye az ember elsősorban játék miatt fejleszt, munkára eddig is megfelelt
nem áll szándékomban witcher 3, crisis 3, és egyéb techdemók 4k-ban futtatására és benchmarkolására élvezni.
beálltam néhány játékra, amikkel elvagyok, főként blizzard címek:
-diablo 3
-heroes of the storm
-starcraft 2
-world of warcraft
-később overwatch
-néhány nem túl új fps (pl. borderlands2)
-az új unreal tournament-el is játszanék élvezhető minőségben

mint az látható ezek tényleg nem túl erőforrásigényes játékok (talán a legutolsót leszámítva), de ezeket szeretném a lehető legjobb minőségben, a lehető legsimább játékélmény mellett tolni (fullhd, fsaa, ultra high settings)

nagyon új hardvereket sem szeretnék venni, inkább olyasmiket amik már egy ideje (fél, egy év) a piacon vannak és megbízható értékeléseket kaptak
pénzmagra első nekifutásra olyan 150k-ra gondoltam, ez valamelyest eltérhet pozitív és negatív (kevésbé valószínű) irányba is

nem várom el, hogy konkrét listát állítsatok össze (bár az lenne a legjobb ;) ) hanem iránymutatásnak egy-két eligazitó szónak is örülnék, hogy mely típusok felé nézelődjek.

előre is köszönöm a segítséget!

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



hat ha gaming akkor mindenkepp i5 nvidiabol annyira nem vagyok kepben talan 9xx? Sajnos az alaplap+CPU+GPU altalaban magaban elvisz 150et :)

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Nem tudok érdemben hozzászólni a konfighoz, nekem is lenne majd egy ilyen tervem a sajátommal.

Viszont a felsorolt játékokhoz annyit tudok mondani, hogy E9800 + 7GB DDR2 + HD6950-essel mindegyik menne 30-40 fps-el alsó hangon.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Harvy666 írta: Sajnos az alaplap+CPU+GPU altalaban magaban elvisz 150et :)

Az csúnya volna azért. Ha újat akar ezekből 100 ból kijön egy i5+alaplap+8Gb memória.

Nem feltétlenül kell megvenni mindenből a legdrágábbat... pl 8 Gb memóriát lehet venni "predator" meg tudja a faszom milyen fantázia nevű szarokat 35 ezerért is meg lehet venni normális memóriát 15-20 ezerért is. És amint írta nem hiper szuper gamer gépet akar.



brianaspirin írta: néhány ősi ide-s winyó is van ezért szempont az is, hogy az alaplapon egynél lehetőleg több ide csati legyen szóba jöhet bővítőkártyás megoldás is,

Maximum csak olyan alaplapot fogsz találni, amire ráintegrálták a bővítőkártyát. Tehát ha valami kompatibilitási probléma adódna vele, (esélyes, mert sokszor a legolcsóbb filléres szart rakják bele) baszhatod az egészet. Jah, és az ilyen lapok általában spéci gyártóknak készülnek arra, hogy kicseréljék a 15 éve járatott, majd bedöglött beépített kisgépeket, pl a CNC gépek mellől, tehát párhuzamos és soros port is drágítja, másfelől nulla gamer / power user kényelmi fícsörök, lásd pl kispórolt vezérelhető venticsatlakozók. Plusz sokszor integrált atom/celeron CPU-val érkeznek, nagyon limitált bővítési lehetőséggel, pl mint ez. Szóval good luck with that.

Egyébként itt van egy, az asus almárkájától, az asrocktól. Probléma? 2 generációval ezelőtti procifoglalat, 2 DDR3-as memóriahely... stb. Meg van még kiscsillió aliexpress/ebay-ről, kínai nevenincs gyártótól, holnap megszűnő cégektől.

rl;dr: nem, nem akarsz olyan alaplapot.

brianaspirin írta: -a táp, chieftec 550 wattos (pontos típus most nem jut eszembe)
-optikai meghajtó (nem releváns max telepítésre, hébe-hóba egy két lemez írásra, nem is tudom mikor használtam utoljára)

Ezek viszont teljesen OK, hogy maradnak.

brianaspirin írta: amit elképzeltem:
-asus alaplap, sok usb, sata, (és lehetőleg, de nem kizáró ok ha nincs) ide csatlakozóval
-intel proci i5 - i7 szegmensből (ami árértékben és hosszú távon kifizetődőbb és nem gyújtja lángra a villanyórát/számlát -torrent-)
-nvidia geforce vidkari
-kingston memória 8(?)gb
-opcionális: a mostaninál egy nagyobb, könnyebben szerelhető, jól szellőző ház, stabil ház (coolermaster, thermal take, whatever)

Ház: esetleg nézz rá a Fractal Design Define R5-re. Mondjuk nem olcsó, de szellőzik, jó ventikkel adják, és jól szerelhető.

Memória: szvsz teljesen tökmindegy, kingmax is lehet, amit legolcsóbban találsz a "márkásak" közül, ha tényleg nem fontos számodra az órajel. Egyébként simán duplázódhat az ára, ha nem 1600-as, hanem mondjuk 2400-as memóriát akarnál. Van, amiben számít, legtöbb embernek nem.

brianaspirin írta: nem áll szándékomban witcher 3, crisis 3, és egyéb techdemók 4k-ban futtatására és benchmarkolására élvezni.

Örömmel jelentem, hogy mára már a crysis 3-at se lehetetlen 60 fps-sel nyomni fullHD-ban. Sőt, 3 fullHD monitoron is elmegy 30-60 fps-sel, és csak egy darab 150k-s videokártya kell hozzá...

brianaspirin írta: mint az látható ezek tényleg nem túl erőforrásigényes játékok (talán a legutolsót leszámítva), de ezeket szeretném a lehető legjobb minőségben, a lehető legsimább játékélmény mellett tolni (fullhd, fsaa, ultra high settings)

Osztán 30 vagy 60fps-sel? :D Mert WoW-ot ha tényleg csutkára húzod, és bemész egy forgalmasabb fővárosba amit raidelnek, ott soha nem lesz 60-ad 150k-ból. Van, hogy 30 is necces. (Legalábbis a legutóbbi kieg kiadásánál ez volt a helyzet.)



ha mar Nvidia erre is ra lehet pillantani

http://www.ipon.hu/elemzesek/geforce_gtx950_nepkartya_is_lehet_belole/2612/5

bar annyira nem hiszem hogy a 2GB VRAM lenne a jovo :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Tessék:
rwurl=http://i.imgur.com/EYZ3ChP.jpg
Lap helyett válassz esetleg olyat, ami szimpatikusabb esetleg (H81/B85/H97 vonalon), ebben az árkategóriába csak két ram slot jár, ezt ne felejtsd el. Lehet feljebb lépni, csak gyorsan eléred a 25-30 ezret, és akkor már egy Z97 lapot ajánlanék.

IDE portot meg sürgősen felejtsd el, már öt éve is ciki volt, és már vagy három éve egy alaplapon sincs.

Én 960-at ingyen se vennék, de ezt már sokszor hangoztattam. Inkább egy 280 3GB rammal, de még inkább 970, ha már gétéiksz.

Viszont amire kérted, arra ez is elég lesz.



hmm, oké
szóval az ide kilőve (sejtettem, hogy nem járható út, de reméltem hogy egy párezer forintos kártyával megmenthetőek az amúgy adattárolásra még teljesen jó vinyók) de akkor elfogadom a valóságot és könnyes búcsút veszek tőlük :)

@nagi: igen az a ház tetszetős, valami ilyesmire gondoltam. meg talán mintha néztem is volna már azt a típust korábban. ez a semmi flanc, letisztult funkcionális dizájn nekem bejön. nem kellenek rá leszállópályák, meg repülő ufók. és ja, az ára sem ócó, de talán ez a gép azon része ami a legjobban bírja az időt

@harvy: tetszetős kártyának tűnik, csak nem tudom egy év múlva (ahogy te is írtad, a ram miatt) nem bánnám e meg a döntést. bár ugye pont videókártyákból nem nagyon lehet évekre előre tervezni, hacsak nem ilyen negyedmilliós megoldásokat használ az ember. nálam az meg nem pálya.

@chiller: miért olyan ellenszenves a 960 számodra? és miben jobb egy 280-as 3gb-al?
a másik dilemmám, az alaplap: sosem tudtam eldönteni, hogy egy alacsonyabb kategóriás ultradeluxepro változatot válasszak, vagy egy eggyel magasabb szintről a legalapabbat? ott szinte már árbéli különbség sincs, csak melyik a jobb választás?
pl a példádból kiindulva: asus h81 gamer vs. asus z97-p

mellesleg, melyik oldalról szedted az árakat? ha szabad kérdeznem

szerk: apropó, memória. amúgy van ember aki megmondja működés közben, hogy most milyen tuning ram van a gépbe, vagy sima mezei változat? úgyértem ha a frekvencia megegyezik

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



lejárt a szerk: most nézem tüzetesebben a két általam említett alaplapot, és mindkettőn csak 4 sata csati van, ami elég karcsú. pedig a memória slot elegendő lenne (4-4), szóval feljebb kell nézelődjek

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



960-assal az a bajom, hogy csak 2GB ram van benne. Mondjuk mostanában már a 3GB-al sem vagyunk kisegítve, pld az új Batman helyből megeszik 3.9GB-ot FHD-ben. Persze lehet venni 4GB-osat, ahogy nézem mostanában már nem kérnek érte túl nagy felárat.

Az alaplapos kérdésedre nem egyszerű válaszolni. Kiépítéstől/funkciólistától függ. Általában szerintem inkább érdemes a magasabb szériából a fapadosabbat, mint a "fullos" szamarat venni.

Esetünkben a Z97 jobban fogja tartani az árát, és később, ha kevés lenne a CPU erő, mehet egy tuningos K proci, amit meg lehet rántani 4.5GHz környékére. Z97-ben van msata, több (gyári intel) USB, extra (általában nem lényeges) ilyen-olyan funkciók (intel RST, SRT, stb.).

6 SATA port? Jeez. Akkor jöhet pld a ASUS B85M-K, vagy a ASUS Z97-K.

Iponról vannak az árak.

Ramnál a sebesség és a késleltetés számít csak (oké, esetleg még a feszültség), az is max tömörítésnél. Az hogy minek hívják, meg mekkora csicsa van rajta az mindegy. 1600-1833 CL10 DDR3-nál bőségesen elég.



Memory scaling with Haswell
Fusd át a táblázatokat. Bizonyos dolgokban igen, meg lehet mondani, ha az ember tisztában van azzal, hogy a tuninggal mennyivel lenne jobb. Másokban viszont senki az ég világon nem mondja meg, mert nem memória sávszélesség/latency limitáltak. Gamerkedni nem érdemes igazán. Egy diszkrét GPU esetén 5-10%-on belül vannak a legextrémebb játékban is, azaz nyugodtan rámondhatjuk, hogy hibahatáron belül. Már ahol nem centire ugyanaz az eredmény.

Integráltnál (és az AMD integrált + diszkrét hibrid crossfire megoldásánál) sokkal nagyobb a hatás, mivel az ugye a rendszermemóriát használja. Előbbinél van 90%-os javulás is.



Feleslegesen túráztatod ;)
Amit ajánlottam, az tökéletes. Olcsó és jó.



Épp azt mondtam, amit te, csak még hozzányomtam egy elég részletes tesztet bizonyítéknak. Meg megválaszolni azt a kérdését, hogy +néhány CL mennyire számít.



Világos hogy egyetértünk, csak nekem nem úgy tűnt, hogy brianaspirint érdekelné ennyire a téma :) Neki csak az kell, hogy menjen. :)



Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.


KMZ képe
KMZ

1000 hála és köszönet

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!