Jelenlegi hely

Ki milyen sorozatot látott a héten?

Utolsó bejegyzés

KMZ képe
KMZ

Amugy szerintem a Daybreakers is egy korrekt, otletes kis vampirfilm volt.

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Persze de nem a filmek színvonalát tettem Coppola mellé hanem a működő koncepciót. A gótikáról meg aztán végképp nem kell lemondani modern környezetben.



X-Files S11 (Bocsi, de csak most értem ide)

Hát ez már tényleg teljesen felesleges volt. És még csak befejezni sem sikerült, de egyáltalán. A filler részek is kakik/gyengék voltak, kb 2 rész volt nézhető. A régi jelenetek felhasználása tetszett, ezek voltak az évad legjobb jelenetei, ami azt hiszem mindent elmond :D
Egyszerűen szinte minden botrányosan gáz. A rendezés, a CGI, a vágás, a párbeszédek. Nagy csalódás az egész, bár a S10 után én aztán tényleg nem vártam sokat.

ShowHide spoiler #!tényleg spoiler! csak saját felelősségre

Na hát szóval szépen egymásra lapátolt szar, nem is kérdés, miért anyáztak a rajongók, és miért néz ki úgy, hogy ezzel lett vége a patinás sorozatnak. Duchovny még folytatná amúgy, meg a kölyök is, kérdés hogy minek és hova.



Nem is a színvonallal volt problémám az említett filmek esetében, mert szórakoztató darabok, de a Copploa féle Drakula szettingje valahogy nekem jobban működik a témával.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Vampire Bloodlines játék illetve maga a szerepjáték is jól mutatja hogy egy durván stilizált modern gótikus metropolis legalább olyan jól áll a témának mint egy viktóriánus kor.
De ahhoz valóban nagyon stilizáltnak kell lennie.



Nicodemus írta: Penge 1-2 is azért volt jó mert kidolgozták a modern vámpír szubkultúrát. Underworld 1ben is ügyes gettósították őket az emberektől.

Ja és ja, de őszintén szólva ezekhez rohadtul le kell butítani magukat a vámpírokat is. A Pengében pl. konkrétan alig akad "igazi" vámpír, mert kitalálták, hogy vannak a tisztavérűek meg a többiek (az emberből lett vámpírok), ami már így alapból is lealacsonyítja őket ilyen vírusfertőzött félállatokká. Ettől az egész eleve egy kicsit "komolytalan" lesz, és ennek megfelelően akciófilmeket kapsz, nem horrort.

Drakula sokkal-sokkal több egy "pengés" vámpírnál, igazából közelebb áll egy intelligens slasher gyilkoshoz, szóval horror. Persze nem azt mondom, hogy eleve működésképtelen egy Drakula film modern környezetben, de úgy, ahogyan itt csinálták (~ adaptáljuk a könyv történetét, de a 21. században) teljes baromság. Én mondjuk két dolgot tudnék elképzelni:

- Hagyományos horrorfilmet úgy, hogy igazából nem számít, mikor játszódik. Ugye ha egy adag embert bezársz valami csúnya, sötét helyre, ahol mondjuk valahogyan felébred egy ősöreg vámpír, akkor végül is már el lehet adni az egészet. Szvsz a sorozatban így kellett volna megcsinálni a végét, ha feltétlenül 21. század.

- Egy baromi realista Drakula-filmet, ami arra fókuszál, hogy ő a "master manipulator", tulajdonképpen a Tehetséges Mr. Ripley vámpír verziója.

Szerintem ezek közül egyik sem annyira tuti, mint a szokásos, maximum viktoriánus érában játszódó gótikus horror.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Ja, meg ugye jó példának ott van a Vampire Hunter D: Bloodlust, ami ráadásul egy alternatív jövőben játszódik, és mégis tele van gótikus elemekkel és overpower vámpírokkal.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.




Altered Carbon

Wow! Ez a sorozat valami eszméletlen jó volt! :O Mikor jön a második évad?



Nem jön. Sajnos bukta volt :S



Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



https://www.rottentomatoes.com/tv/messiah/s01

Judeowood és a liberonaci kritikusok ismét alkottak... 37 vs 90, rövid időn belül sokadjára. Mondjuk itt nem is lehetett mást várni :D



rwurl=https://youtu.be/3eo7UbQKzh0

rwurl=https://youtu.be/5XUPcRxqkHg

STRIKE FIRST!
STRIKE HARD!
NO MERCY!

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése


Lou képe
Lou
Donator

Pro vallás vagy inkább -ellenes a show?

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Ket reszt lattam. Eddig nem lehet ezt eldonteni, mert tobb nezopontbol mutatja a cselekmenyt. Nekem nagyon bejon.



Alex Garland (Ex Machina, Annihilation) sorozata

rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=408u7VCMtZk



Lou képe
Lou
Donator

nocsak. végül pár hónapja csak folytattuk az S2-t és még ha nem is mindegyik rész jött be, viszonylag gyorsan bedaráltuk, és belevágtunk a 3. évadba, ami még jobban tetszett, mint a 2-es.
mondjuk eddigi sorrend részemről: 1,3,2
kíváncsian várom mit tudnak összehozni 4-es évadnak.

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Fargo S4 szintén kíváncsian várom.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Ezt a You-t nezi valaki?
Asszony nezi, en csak hallom, de mar ettol is a falra maszom, annyira bargyunak tunik...
Az en keszulekemben van a problema? :D



Nézzük barátnőmmel, most járunk 2. évad 3. résznél.
Valami van benne, mert minden csaj rajong a sorozatért, de viszont férfiként is sokkal inkább élvezhető, mint egy Sex and the city vagy hasonló. Amúgy mi már inkább nevettünk rajta sokszor, hogy mennyi hülyeség van benne, de szórakoztató faktor megvan.
2. évad meg elvileg sokkal jobb, mint első.



Elso evad bejott. Masodik nagyon nyogvenyelos, feleeig mar elszenvedtem de nem biztos hogy befejezem. Az elsot szvsz erdemes megnezni ha nagyon nincs mas.




"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Elvileg lesz Devs premier közeli időben az HBO GO-n is.



The Expanse S4
Nem volt rossz, várom a következő szezont. A változtatások nagy részét el is néztem, de ...

ShowHide spoiler #

The Rook S1
Amnéziás hősnő, különleges képességek és egy titkos szervezet. Jó sok politikai kutyulás és valahogy nagyon britt, emlékeztet a Counterpart-ra, de annál kissé tempósabb. Az utolsó részig reménykedtem egy korrekt lezárásban.

ShowHide spoiler #

Witcher S1
Erről minden el lett mondva már szerintem. Volt pár szereplő akinek a castingja erősen vitatható, de egészében nem volt rossz. Várom a következő szezont, ahol jobban ki fog bontakozni a sztori, ez most a világépítés volt még csak.

ShowHide spoiler #

Messiah S1
Valahogy nem gondoltam volna, hogy ez érdekelni fog, de hamar beszippantott. A sorozat nagy része inkább foglalkozik az emberekkel, egy brutális kúltúrsokk közepén, mint a címszereplővel. Az eléggé nemzetközi szereplőgárdában rengeteg eddig számomra ismeretlen arc volt, akiket szívesen megnéznék más szinvonalas sorozatban vagy éppen filmben. Cserében 3+1 nyelven megy a csevej, néha mondat közben váltva arabról héberre vagy angolról arabra.  




harrrrr

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Lost in Space S1 olyan erős 7/10, a második évad viszont erős 8. Nem hibátlan, de bőven jobb mint átlagos szerintem. Látványban pillanatnyi hezitálás nélkül a Mandalorian mellé tehető, sőt.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



ilyenkor tenyleg nemtom, hogy poenkocc, trolkocc, vagy mennyire gondolod komolyan.
sztem az elso evad a nezheto es a jopofa kozott ingadozott (mondjuk 5-6 ha mindenkepp szamot is akarunk), a masodik a elviselheto es halal idegesitoen buta kozott ingazott (2-3).
minden esemeny rettenet kiszamithato, a karakterek olyan szinten egydimenzios sablonok, hogy faj nezni (kiveve a gepeszt meg a tyukjat, bar ok is sablon sidekickek).
en egyedul a robotos sztori miatt neztem vegig de gyanitom a kovetkezo evad mar kimarad.

"okey-dokey!"

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!