Jelenlegi hely

Világvégehangulat és üvöltőszoba

Utolsó bejegyzés


Értem. És ha a két szökött staff szétkapja a csivavádat, vagy megrágja kicsit a gyereket akkor merre fúj a szél ? Mikor nálunk kiszökött a kutya (terelőkutya jó természettel, de ugye fogakkal és állati ösztönökkel ) az ismerősi kör mobilizálható része ment keresni amíg meg nem találtuk. Kérdés még a további körülmények. Az íjász idióta persze, kapjon is büntetést, mert törvényt sértett, de meg kellene kérdezni a gazdikat is, hogy mi a brét keresnek a kutyák az utcán. Nyilván a civilizált megoldás lett volna szólni a kutyabefogóknak, hogy 2 kóbor staff van az utcán. Amúgy arra se vennék mérget, hogy először látta az íjász őket szabadon... Ja, és a kóborkutyákat a határban a vadászok valószínűleg kilövik mint a szart, attól függetlenül, hogy életükben nem támadtak meg senkit.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök


Lou képe
Lou
Donator

Tehát ha vkinek rosszul áll a szeme, akkor lőjük le, az a biztos?
Egy kutya elszökhet. Kettő is. Egy rosszul megnyomott garázskapunyitó, és lehet csak reggel veszed észre, hogy a kutyák sétálni mentek. Aki lenyilazta a kutyákat az nagyjából körülményektől függetlenül egy vadbarom. Sztem.

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



ja hogy ilyen veszelyes kutyak voltak? akkor jo helyre ment a nyil, ugy mar biztos nem tamadnak meg senkit.

mar lattam szep not kutyamarta arccal 10 plasztikai mutet utan, az ilyen kutyakat tenyeszteni se kellene, nemhogy szabadon grasszaltatni...

Parizer forever.



Aki szabadon hagyja mászkálni a kutyáját az is egy vadbarom a körülményektől függetlenül. A kutyát nem az utcán kell tartani. Ha képtelen rá, hogy elkerítse/kerítés mögött tartsa, akkor ne tartson kutyát. Szüleimhez is lógtak be kutyák és leölték a csirkéket pl. Sztem.


Lou képe
Lou
Donator

A gazdi a veszélyes, aki a kutyát is azzá teszi. Ezekből a fajtákból is ugyanúgy lehet öleb, csak nem egy barom kéne hogy nevelje

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



ott a pont.
nem a kutya fajtája tesz veszélyessé egy ebet.
a tanyán a ház mögé láncravert komondor-puli-németjuhász keverék is kurva félelmetes és veszélyes tud lenni, mivel törődés és odafigyelés helyett csak fenyítést és szabadságkorlátozást.
egész nap egész éjjel csak 10m2-es területen tud mozogni egy kibaszott lánccal a nyakában és jó esetben 2 naponta elébasznak egy tányér moslékot

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan


Lou képe
Lou
Donator

Mert az elképzelhetetlen, hogy jól nevelt békés kutyák, csak kilógtak kóborolni egy óvatlan pillanatban. Nyilván amelyik ki merészel menni az utcára az mind arctépős gyerekgyilkos. Nem, nem kell mindhez odamenni simikutyulizni, de nem is az lelövésük a megoldás. Nekünk is lógott már ki a nemkicsi kutyánk anyuéknál, vmi kislány kísérte haza, mert fölismerte.

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Ha erdőben kutyát sétáltatsz és túl messzire csatangol, simán benne van hogy egy vadász kilövi.



Ha egy szülő tolja babakocsiban a gyerekét, vagy kézenfogva sétál a 4-5 éves gyerekkel akkor nyilván azt fogja feltételezni, hogy harapós a blöki.
" Nem, nem kell mindhez odamenni simikutyulizni"
Ez meg te is tudod, hogy úgy baromság ahogy van. A kutya fog odajönni hozzád mert ilyen. Találkoztam már utcán szabadon kóborló kutyával és 10 ből 9 odajött. Nem nem hívtam őket. Próbáltam rájuk sem nézni. Volt amelyik odajött és a karomba harapott minden előjel nélkül. (egy komondor volt). Azért nem lett sérülés mert télikabátban voltam így csak azt lyukasztotta ki. Szóval ezek után pont leszarom, hogy harapós a kutya vagy nem. Azt fogom feltételezni mindről, hogy az. Olyan is volt, hogy befordultam az utcasarkon és ott ült egy roti a járda közepén. Azonnal sarkonfordultam és mentem másik utcán. Franc sem fogja megkockáztatni, hogy nekemessen a dög.
Szóval továbbra is mondom, hogy a kutyát nem az utcán kell tartani.

UI.: Volt egy tacskó amelyik úgy ment el mellettem a járdán mintha észre sem vett volna. Aztán léptem kettőt és hallom hátulrol a morgást. Hátrafordultam és éppen a bokámba akart beleharapni. Szerencsére el tudtam kapni a lábam.



Számtalanszor találkoztam már kóbor kutyával. Német juhásztól kezdve a dalmatán keresztül a pitbullig és egy sem akart nekem jönni. Volt, amelyik kifejezetten barátságos volt velem és még azt is "megtanulta" rövid időn belül, mikor kelek és indulok a boltba. Mindig ott várt a kapuban és farok csóválva köszönt. Némelyik persze inkább elkerült, mert félt tőlem. De támadni eddig egy sem akart. A kutyák megérzik ha félnek tőlük, meg azt is, ha utálják őket - tudják ezt ők viszonozni. Az én Amstaffom mindig kiszúrja, ha valaki utálja őt (keresztanyámék, történetesen) és ezt ki is fejezi, míg azok akik az én oldalamon akár idegenként mutatkoznak, de másképp viszonyulnak hozzá s érzi, hogy én is ismerem a személyt, nem ugatja, barátságos velük. Hiba alábecsülni a kutyákat és az érzékeiket; az ilyen ember ostobább, mint az állat amit lenéz.

Én jobban tartok egy közelemben elsétáló kan-bandától, vagy akár egy gyanúsabb pasastól, mint bármelyik kóbor kutyától amit meglátok. Nem egyszer kerültem nemi erőszakhoz közeli szituációkba, vagy tűnt fel, hogy gyanúsan közelítenek felém, követnek stb. momentán több ember akart nekem számos formában ártani, mint bármilyen állat összesen. Akkor, most mi van?
Ezekbe miért nem ereszthet bárki golyót, vagy nyilat? Csak mert "ember"? Hol a különbség? Én nem látok, s néhány közülük szintén nem az utcán kéne, hogy legyen, hanem pszichiátrián vagy börtönben, mert bűnözők. Nem jobbak egy kutyánál, ami a gazdája felelőtlensége miatt szabadul el (semmilyen más okból) és az alapján, miképp lett nevelve, tanítva, reagál az őt érő ingerekre.

A fajtadiszkrimináció pedig egy primitív, ostoba baromság, amiben csak a leginkompetensebb véglények hisznek el. Aki minimálisan is konyít a kutyákhoz tudja, hogy nem a fajta fogja meghatározni, miképp fog viselkedni veled egy kutya. Minden kutyának van adott jelleme, vérmérséklete (megjegyzem a kisebb termetűek alapjáraton kattantabbak, erre rátesz egy lapáttal hogy a "gazdának" nevezett egyének nem is hajlandók megnevelni őket). Láttam én már olyat, hogy retrievertől mentette meg az amstaff egy gyereket, akit szét akart tépni az idegen golden. Nyilvánvaló, hogy a legtöbb kutyatámadás nem "harci kutyák" (ez is ostobaság - egy kutya sem születik harci kutyának, azzá nevelik és ez nem a kutya választása) számlájára írható, mégis meglovagolja ezt valamennyi semmitmondó, figyelemhajhász szennylap, meg a televízió is, hogy tovább erősítsék a hamis illúziót a fajtáról.

Nevetséges, hogy sok primitív ember a kutyákon veri le a haragját és a félelmét, holott a jelenségek mögött (akár kóbor kutya, akár kutyatámadás etc.) MINDIG egy felelőtlen ember áll. Mégsem őket veszik elő érte, mégsem a felelőtlen gazdáktól félnek, akikben ott a hajlam, hogy ilyen ebeket szökni hagynak vagy rosszul nevelnek, hanem a kutyától.

A puska nem veszélyes,
a ravaszt MINDIG egy ember húzza meg.

What tremendous feats human beings are capable of once they abandon dignity. Yet I believe the most significant thing you could do is die.



Lou írta: Tehát ha vkinek rosszul áll a szeme, akkor lőjük le, az a biztos?
Egy kutya elszökhet.

Nem erről van szó. Nyilván szólni kell a kutyabefogóknak, vagy mittudom én kinek kell olyankor, ha elszökik a kutya, és nem sikerül mondjuk néhány órán belül megtalálni. Elszökhet véletlenül persze azzal már csak akkor lehet mit kezdeni, ha észreveszed ez tény. De azért az ilyen harci kutyáknál vagy úgy általában potenciálisan veszélyesebb fajtáknál már ilyesmire illene odafigyelni.

De szerintem az sem kizárt, hogy az íjász esetleg többször is látta a kutyákat és el akarta őket ijeszteni. Persze barom módon, ezen egy pillanatig nem vitatkozok, de lehet, hogy nem az állatkínzás volt az elsődleges szempont. Azt is lehet, hogy tök kattant a fickó és esténként íjal vadászik kóborkutyákra, és a két blöki csak a szerencsének köszönhetően úszta meg. Ezt már vagy megtudjuk vagy nem..

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök


CJ képe
CJ

A gazdit vagy a kutyát? :D

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Shaypeian írta: Számtalanszor találkoztam már kóbor kutyával. Német juhásztól kezdve a dalmatán keresztül a pitbullig és egy sem akart nekem jönni.

Ezt majd meséld el azoknak akik viszont életre szóló sebeket szereztek ilyen találkozásokkor, esetleg elhunytak hozzátartozóinak, hogy téged bizony eddig még egyszer sem támadott meg kóbor kutya. Biztos értékelnék. 100000000000 esetből egy is sok, mert elkerülhető lenne.

Shaypeian írta: A fajtadiszkrimináció pedig egy primitív, ostoba baromság, amiben csak a leginkompetensebb véglények hisznek el. Aki minimálisan is konyít a kutyákhoz tudja, hogy nem a fajta fogja meghatározni, miképp fog viselkedni veled egy kutya.

Nem az előítéletekről van szó, hogy a harci kutyák arra lettek tenyésztve, hanem pl. egy megkattant csivava nem pont ugyanolyan veszélyes egy felnőtt emberre, mint mondjuk egy rotweiler. Ezen azt hiszem kár vitatkozni.

Azzal viszont egyetértek, hogy a gazdának van nagyobb felelősége ilyen esetekben. Az utcánkban is van harci kutya, ha sétáltatják tök kultúrált. De nem tudom, hogy mi lenne ha a gazdi nélkül futnánk össze. Lehet, hogy nagyobb biztonságban érezném magam egy viperával, mint anélkül, és még akkor is valószínűleg átmennék az utca másik felére, hogy a legkevésbé vezessen konfliktushoz a dolog. Mert lehet, hogy az esetek nagy részében nincs semmi gond, de egy kis esély mindig van rá.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök


Tno képe
Tno

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Mindkettőt. Vagy az egyik vadász lövi ki a másikat. Az is jó hobbi. :D

What tremendous feats human beings are capable of once they abandon dignity. Yet I believe the most significant thing you could do is die.


Tno képe
Tno

Sok lesz már a hóból :)

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Havazzon csak kerüljek már ágyba.
(Bocsi, nem kéne visszaélnem az autocorrekttel. :e)

What tremendous feats human beings are capable of once they abandon dignity. Yet I believe the most significant thing you could do is die.


CJ képe
CJ

Félve kérdezem, de.... Mi történt veled, hogy így kifordultál önmagadból?

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....


Tno képe
Tno

Hát ez nézőpont kérdése. Te pl mióta vagy fehér?

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Touchée :-)



[Ilyen ide nem kell, Shaypeian. Törölve.]

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Köszi!



Örültem, hogy elég felháborító volt a kép ahhoz, hogy töröld. Én is így gondolom, DE... még mindig a kutyákat kéne kilőni az utcán, igaz?

What tremendous feats human beings are capable of once they abandon dignity. Yet I believe the most significant thing you could do is die.



[Erre sincs szükség.]

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám


Tno képe
Tno

Nem tudom mi van, de nem kell túlpörögni a helyzetet azért

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Ó, az nincs.

What tremendous feats human beings are capable of once they abandon dignity. Yet I believe the most significant thing you could do is die.


CJ képe
CJ

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Nem kell agysebésznek lenni ahhoz hogy arra a végkövetkeztetésre jusson bárki, hogy sajnos nagyon is az embereket kéne, mert sokkal nagyobb problémát okoznak bármilyen értelemben, mint a kutyák (és a kutyaproblémák is az ember számlájára írhatók :shrugs:).

What tremendous feats human beings are capable of once they abandon dignity. Yet I believe the most significant thing you could do is die.



láttad a 'Fehér isten' c. filmet?

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Nein.

What tremendous feats human beings are capable of once they abandon dignity. Yet I believe the most significant thing you could do is die.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!