Jelenlegi hely

PC-builder HQ

Utolsó bejegyzés


Ne viccelj, azt írja 3-5% különbség. Ha megcélzom a 100-300 forintos topkategóriát , akkor egy ekkora veszteség elég érzékenyen érintene. Ekkor már inkább kicserélném a gépet is, meg vennék bele még egyet SLI-ben, hogy kijöjjön egy kisebb lakás árára.

Akkor aztán elégedetten teleengedhetném a kádat jó kis langyos vízzel, majd balkézzel rárántani, miközben a benchmarkra gondolok. Ejj, az lenne ám az igazi.. :)


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Fenét, ezzel az erővel az N64 is megteszi ;)

Sors bona, nihil aliud.



Húbazdmeg. :D Ha haladnál a korral akkor nem érnéd be holmi gtx970-el, azért nemtom. A helyedben cikinek érezném, hogy nem a gtx980ti-t ajánlod. Merthát az való az igazi masterrace gépbe. Aki meg nem tudja kiadni érte azt a +100k-t az meg igénytelen. Nem? :D

Igen, a 960 nem elég mindenre fullmaxon tökömtudja milyen élsímítással, de ha az ember hajlandó minimális kompromisszumot kötni akkor szerintem a witcher3-on kívül (ami amúgy 970-en se megy maxon stabil60fps-el szóval a 970 is egy szar) mindennel el lehet érni egy stabil 60-at fullhd-n. Ahogy nézegettem annó kb lehet 15-20 fps különbség a két kártya között. Cserébe fizethetsz 25-30k-val többet érte. :D Nem biztos, hogy megéri, de kinek mi. Mindenesetre viccesnek tartom, hogy középkategóriás kártya ajánlást kért erre bedobjátok a 970-et a maga 100+ezres árával. :D Én még ott maradtam le mikor a középkategória volt az 50k körüli ár, a felső meg a 100.



...

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Komolyan ennyire nem jött át a szarkazmus? :DD

Amúgy meg GTX 960 4GB (a 2GB-os nem is tudom hogy jön képbe, én betiltanám) 65 rugó és vegyük 100%-nak a teljesítményét, a GTX 970 4GB (3,5) meg 95 rugó, és 175%-ot teljesít full hdben. Egyértelműen az utóbbi a jobb választás.



http://www.anandtech.com/show/9482/intel-broadwell-pt2-overclocking-ipc/

tl;dr: akinek haswell van, maradjon azon. Sőt, gamer szempontból sandy bridge is ugyanaz: gyakorlatilag 99%-ban nulla javulás vagy nulla érezhető javulás. Egyedül az érdekes, hogy az Iris pro most már érezhetően erősebb, mint egy R7 240 alsókategóriás GPU.



Jah, várható volt valahol, ezért is maradtam a Sandy Bridge-es gépem foltozgatásán. A legübertápabb kapható processzor valami extrém hűtéssel egy vagyonért produkál szintetikus cpu benchmarkokban talán 2x akkora számokat, IRL játékokban viszont lófütty a különbség. Várom a Zent (tudom, nem fogja lenyomni az Intelt, de egy kis konkurencia sosem árt).

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Kíváncsi leszek, mekkora aktatáskák fognak a háttérben átcsusszanni NVIDIA részről, amikor már a DX 12 játékok elterjednek, hogy az eddig driveresen lekezelt felső fél giga miatt ne legyenek ordenáré eredmények, ami miatt fáklyával és vasvillával felszerelkezve tüntetnének a 970 tulajok a zöld székház előtt.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



sterner írta: A legübertápabb kapható processzor valami extrém hűtéssel egy vagyonért produkál szintetikus cpu benchmarkokban talán 2x akkora számokat,

A vicc, hogy még ott se képes.

Sandy Bridge to Ivy Bridge: Average ~5.0% Up
Ivy Bridge to Haswell: Average ~11.2% Up
Haswell to Broadwell: Average ~3.3% Up

Azaz Sandy Bridge -> Broadwell: ~20.6%, de ebben erősen benne van pl a Dolphin benchmark, ami +58%. Anélkül? Talán 10%?



Én egyébként egy GTX560Ti-vel (1GB) tolom FHD-ban a játékokat, szóval minek is ide 980Ti, mi? :D

Más, tegnap elkezdtem levakarni a szart a C: meghajtóról, hogy át tudjam klónozni az új SSD-mre és órákat küzdöttem, hogy megtaláljam hol rejtőzik cirka 40 giga adat. Találtam pl. 13 gigát, mint iPhone backup fájlok, illetve cirka 18 gigát, mint korábbi Windows telepítések. Sikerült a 160 gigát most épp visszavennem 60 gigára, talán így már nem tart majd olyan sokáig a defrag. :D

SSD kapcsán egyébként benéztem BIOS-ba is, hogy átrakjam a vezérlést IDE-ről ACHI-ra, de meghalt tőle a rendszer (pontosabban reboot loopolt, a Windows állandóan próbálta magát javítani). Ezzel még nem tudom mi lesz, mert a Magician szerint ACHI mód a legideálisabb. Na, majd klónozás után kiderül. Egyébként tök véletlenül ránéztem a CPU beállításokra és rájöttem, hogy az elmúlt néhány évben az OC bekapcsolva maradt és az i5-2500k@3.3Ghz valójában 4Ghz-en pörgött. :)

The strong eat, the weak are meat.



ide -> achi mód váltás: mert ide-ben IDE (ATA) módot emulál a rendszer, achi-ban viszont a natív SATA-ban megy. Csak telepítéskor változtass rajta.

Emlékeim szerint leginkább energiagazdálkodási kihatásai vannak. Namost egy SSD full aktív módban sem eszik igazán, plusz desktop gépről beszélünk.



Bocsánat, mit értsek az alatt, hogy csak telepítéskor változtassak rajta? Milyen telepítésre gondolsz? Az SSD beszerelésére vagy új Windows telepítésre (most a 8.1-ről fogok átállni 10-re, ha egy kicsit már stabilabb lesz).

The strong eat, the weak are meat.



Friss Windows telepítésre értek. A 8.1 -> 10 az upgrade lesz, az alatt se állítsd át.



Oké, köszi, akkor nem nyúlok hozzá. Ha már itt tartunk, a S.M.A.R.T. ki van kapcsolva BIOS-ban, érdemes bekapcsolni vagy az is tök fölösleges?

The strong eat, the weak are meat.



Ugyan elvileg a smart azt hivatott jelezi, hogy mennyire van még űmködőképes állapotban a vinyó, gyakorlatban több, mint valószínű, hogy a smart adatok folyamatos figyelésével sem fogod tudni megmondani, hogy "nna, akkor holnap megpusztul a vinyó!". Bizonyos nagyon hosszú távon figyelt adatok adhatnak támpontot arra, hogy mennyit volt használva a vinyó, illetve mennyire öregedett el, de ezek nem esnek egybe a meghibásodási százalékkal sem feltétlenül. Lásd még: van olyan vinyóm, ami többet volt bekapcsolva(!), mint egy átlagos laptop birtokolva összesen. (5 év) PErsze vannak olyanok, mint bathtub curve, azaz minél öregebbe egy dolog, annál inkább nő a meghibásodási rátája, de a gyakorlatban a smart nem képes ennéél a meglehetősen általános kijelentésnél többet mondani.

SSD-nél mondjuk van egy fontos metrika, az, hogy hány tartalék szektor van még, de elég erős használat mellett (napi 20GB/s) egy 120-as SSD is elmegy kb 5-10 évig emlékeim szerint.

Egyébként nemrég pont azon röhögtem, hogy az új 480-as SSD-m napi 20-szal elvileg vagy 20 évig bírja tartalékkal. Namost 20 évvel ezelőtt emlékeim szerint épp meglett a Pentium 100-asunk, 1 GB vinyóval. :D



nemhiaba vallalnak rajuk 5-10 éves garanciakat :)

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Akkor ezzel se fogok szenvedni, köszi. Napról napra egyszerűbb lesz ez az SSD átállás... már csak néhány hét és meg is vagyok vele. :) (Még azt néztem, hogy véletlenül SATA2-es csatlakozón van, onnan át kell raknom 3-asra.)

The strong eat, the weak are meat.



Csak hogy egy kicsit lelombozzalak:
AHCI-ben gyorsabb is, ráadásul IDE-ben kisebb eséllyel támogatja a driver a TRIMet.
Lehet egyébként utólag is állítani AHCI-re (én még nem próbáltam).
És igen, az is számíthat, melyik SATA vezérlőre van dugva.

Én a helyedben meggondolnám az újratelepítést is.

http://logout.hu/bejegyzes/bodor/gyorstalpalo_ssd_sebesseg_problemasokna...



Túl sok a macera az újratelepítéssel, félek, hogy elveszik egy csomó minden (legalábbis eddig a rendszer újrahúzások nálam csak kényszerből történtek, utánuk mindig csak a szívás volt). De az utólagos IDE/ACHI átállás szimpatikusan hangzik, teszek majd vele egy próbát, amikor lehetőségem lesz.

The strong eat, the weak are meat.



Én egyébként egy GTX560Ti-vel (1GB) tolom FHD-ban a játékokat, szóval minek is ide 980Ti, mi? :D

Persze, lehet egy s3 trioval is fhd-ben pasziánszozni, csak kérdés, hogy minek?

Megnézném azt a 560 ti-vel történő FHD játszást, különösen kitérve mondjuk a Thief, moddolt Skyrim, GTA5, COH2, Witcher3 címeknél.... Nekem is 560 Ti van, tudom miről beszélek.



Mennek azok is FHD-ban, csak a beállításoknál a részletesség nem megy Medium fölé. Egyébként a legutóbbi játék, ami tényleg igényelte a hardvert, a BF4 volt és azt ment FHD-ban High beállításokkal. Persze nem 60 FPS-sel, és néha még a 30 se volt stabil, de élvezhetően ment. :) (Azóta nem játszottam más, komolyabb grafikával rendelkező játékkal, úgyhogy végülis a pasziánszos hasonlat stimmel.)

The strong eat, the weak are meat.



Akkor igazából pontosítani kéne kecske esetében, hogy tulajdonképpen...

- milyen felbontásban szeretne játszani
- mekkora minimum FPS felel meg neki
- mennyire igényes a grafikára (ultra/high/medium/low közül melyik felel meg)
- néhány játék konkrétan megnevezve, amik miatt váltana
- bérjegyzék, hogy meg tudjuk mondani, mennyire ekonomikus számára a váltás
- jelenlegi havi áramszámla a várható kiadásváltozáshoz
- a gép pillanatnyi hangereje és az elvárt maximális hangerőszint, hogy hűtőt tudjunk optimalizálni
- egyéb

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Full lowon is akad mint állat a Thief. Meg van több más játék is, aminél konkrétan játszhatatlan 1GB vrammal (codok pld. de asszem a sniper elite 3-nál is).

Elrajtoltak végre a Skylake procik is, eléggé felemás. Itt van két teszt:
http://www.anandtech.com/show/9483/intel-skylake-review-6700k-6600k-ddr4...
http://www.guru3d.com/articles_pages/core_i7_6700k_processor_review_desk...

Elég "vicces", ahogy megkínálják 1.45 volttal szegény procit...



A trim kapcsán megjegyezném, hogy az SSD-k már rendelkeznek belső garbage collection-nel, így maga a trim nem feltétlenül létszükség. Persze jobb, ha van, tény.

...és egyébként win10 kapcsán is legjobb, ha tisztán nulláról építi fel az ember a rendszert, nem csak simán upgrade-el. (Ha már felment az upgrade, utánna bármikor meg lehet ezt lépni, BTW.)



DeMorte írta: Túl sok a macera az újratelepítéssel, félek, hogy elveszik egy csomó minden (legalábbis eddig a rendszer újrahúzások nálam csak kényszerből történtek, utánuk mindig csak a szívás volt). De az utólagos IDE/ACHI átállás szimpatikusan hangzik, teszek majd vele egy próbát, amikor lehetőségem lesz.

Nem akarlak elkeseríteni de én próbáltam már a telepítés utáni AHCI mód átállítást és nem bootolt be a win7 utána. Rögtön a legelején leállt hibaüzenettel.
Mindenképpen a telepítés előtt kell AHCI módot bekapcsolnod és úgy kell elkezdened a telepítést.



Jogos, de nem akartam ennyire belemenni én se, úgy jöttem, hogy elhiszem nektek amit írtok, nem követtem a témát évek óta. Azt is elhiszem, hogy a 970 jobb ár/érték arányú. Árban a 960 most pont annyi volt PNY-ban, amennyit kb. rá terveztem (persze ha aszondtátok volna, hogy ebben a kategóriában semmi érdemleges nincs, akkor felülbírálom, de erről szó sincs ugye). Egyszóval nem akkora FPS-t és high end game csodákat akarok meghajtani amit írtatok.

Épp beszereltem, kipróbáltam, teljesítményről még nem tudok nyilatkozni, duplája az r4890-nek elvileg, szal majd kiderül. Viszont a hangja.. KIBASZOTT CSÖNDES! :DD ÉS egyelőre fel se pörög - persze biztos fog majd ha meghajtom rendesen. Egyelőre szubjektíven így hallásra egy szinten van a 19 dB-es CPU hűtővel, most baúdog vagyok. :)

És köszi mindenkinek a segítséget, tényleg. :)



Azt hiszem a Win10 upgrade => friss telepítés kérdést átviszem a Windows topikba. :)

The strong eat, the weak are meat.



Elhanyagolható az ár/teljesítmény különbség. http://www.videocardbenchmark.net/gpu_value.html



kecske írta: KIBASZOTT CSÖNDES! :DD ÉS egyelőre fel se pörög - persze biztos fog majd ha meghajtom rendesen. Egyelőre szubjektíven így hallásra egy szinten van a 19 dB-es CPU hűtővel, most baúdog vagyok. :)

Gyártótól függően van amelyiknek be sem kapcsol a ventilátora addig amíg el nem ér egy előre meghatározott hőfokot. Ez a meghatározott hőfok is a gyártótól függ.
Az enyémen alapból 30% on mennek a ventik 3 ventis gigabyte. De gyakorlatilag néma. Órák óta tartó játék után is olyan 60-65% on mentek a ventik ha jól emlékszem és még akkor is csendes volt. Szóval a hűtésüket nagyon jól megcsinálták.



Tényleg csak érdekességképpen jegyzem meg, hogy ez a ventileállítósdi az egyik legnagyobb baromság, mégis elég sokan odavannak érte...

1. VRM-ek hőtermelése/hőváltozása eléggé másképp működik, és nem jó ha nem tud korrektül lehűlni (ugye a GPU-hoz mérik a ventiszabályzást).
2. A leállás-felpörgés egész biztos nincs jó hatással a venti mechanikai működésére sem.

Ezek persze egy alsó/közép kategóriás VGA-nál nem számítanak, egy alig 100-150 Wattot fogyasztó VGA-nem egy kazán, ezért nem is írtam eddig, nem hiszem, hogy Kecskének ebből bármilyen baja származ(hat)na később...

Azt meg hogy 10-15%-on "pörög" a venti, nem fogod hallani, hacsaknem teljesen silent gépet építesz, de abba meg minek a ventis VGA, ugye. :D

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!