Jelenlegi hely

PC-builder HQ

Utolsó bejegyzés


Nope nope. Ps4 - >Internet - > router - > shield. Valsz rá volt töltve a Sony exclusive Playstation streaming apk a shieldre.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Ha már SHIELD: visszahivtak az osszeset mert a 2 fajta nala hasznalt aksibol az egyik igencsak szeret felgyulladni

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Harvy666 írta: Ha már SHIELD: visszahivtak az osszeset mert a 2 fajta nala hasznalt aksibol az egyik igencsak szeret felgyulladni

a shield tabletet hívták vissza. A régebbi minikonzol-szerű cuccot nem.



jah el is felejtettem hogy az is letezik, most a razer is megvette az ouyat vagy mi

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut


Lou képe
Lou
Donator

igen, többségét már meg lehet oldani windows-on belül is, de mégis néhány dologról több infót ad, meg minden egy helyen, szimpatikusabb így átnézni, hogy mégis mit kell kigyomlálnom, hogy működjön a gép, ne legyenek rajta fölösleges faszságok.
háttérben futását alapból lelövöm, mint mondtam csak akkor indítom el párhavonta / félévente, amikor takarításra kerül sor.
abszolút nem tartom kötelezőnek a használatát, de kényelmes tud lenni sztem.

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Az otthoni gépet asszem update-elni kéne lassan, mert 2009-ben vettem, és még ugyanaz a Win7 fut rajta, kicsit lassú már (2-3 perc :D) a boot a kiscsilliárd stuff miatt ami rá lett pakolva. Alapvető problémám nincs vele, meglepő módon teljesítményre egész jól hasít (leszarom a high end grafikát, med-high-on jól megy full HD-ben), raknék bele SSD-t azért, meg filóztam, hogy kicserélem a VGA-t vmi középkategóriás félpasszív silent nVidia-ra. Van értelme ezt upgrade-elni vajon? Még én raktam össze válogatott cuccokból, mint minden gépem eddig, de már nem követtem a hardvereket, és 6 év azért 6 év. Azért vagyok bizonytalan, mert amúgy meg semmi baj sincs vele, reinstall után sztem megint egész jó lenne már simán ahogy van is. Konfig (úgy szedtem össze papírokból, mert ötletem se volt már :D):

Asus P7P55D PRO
Intel Core i5-750 2.66 GHz
GEIL DDR3 1600MHz 8GB CL8
MSI PCIe Radeon r4890 OC
Samsung 1TB SATAII (HD103SJ)
ATX 620W Corsair HX (gyak. Seasonic belülről)
Antec Sonata Elite zajcsillapított ház

#Szal milyen silent középkateg nVidia-át lenne érdemes, meg milyen SSD márkát manapság, ha érdemes egyáltalán?



SSD kérdésre továbbra is kb a "bármit, csak ne OCZ / Sandforce legyen benne". Meg úgy számolj, hogy jobb lecsípni egy 10%-ot az SSD végéről wear leveling miatt. Perpill már a 240/480 GB körüli SSD-k amik legjobban megérik $/GB árban egyébként.

Márkára leginkább Samsung, Sandisk, Crucial, stb...



GTX 970 és crucial/corsair SSD.



970 kissé az ár limit felett van amit még jó szívvel ráköltenék. Amúgy az alaplapomon nincs sajna 3.0-ás PCIe csak 2.0-ás még:
https://www.asus.com/hu/Motherboards/P7P55D_PRO/specifications/

Ezt a kettőt néztem:
GTX 960 - csak ez is 3.0-ás PCIe
http://pixel.hu/katalogus.php?termek=2137-pny-gtx-960-2048mb-gddr5-pcie-30-graphics-card

GTX 750 Ti - nem tudom mennyivel csendesebb esetleg, de teljesítményre jóval szarabb ahogy nézem és kvázi egy ár.. :/
http://pixel.hu/katalogus.php?termek=2138-pny-gtx-750-ti-2048mb-oc-pcie-graphics-card



kecske írta: Amúgy az alaplapomon nincs sajna 3.0-ás PCIe csak 2.0-ás még

A PCIe visszafele kompatibilis, nyugodtan bele lehet rakni nagyobb PCIe verziójú kártyát. Csak néhány csúcskártya (brutál procival) tudja kihúzni a PCIe 2.0 x16-ot, jelen esetben te nem fogsz látni különbséget.

Maxwell 2 alatt (ha NV) ne vegyél semmit, DX 12-re azok már kvázi alkalmatlanok. Szóval a GTX 750 felejtős hosszabb távon.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Ez a legnagyobb bajom egyébként NV cuccokkal. Jó az ár, jó a teljesítmény, de csak a full max csúcskártyák tudják DX12-t maradéktalanul. Ergo, ha ez elejétől ki akarom használni a DX12 adta előnyöket (nem mintha volna DX12-re megírt játék, legalábbis egyről se tudok, ami megjelent volna), akkor AMD kártyát kell venni. És még ott is érdemes megnézni, hogy a sok újraszámozás után mégis melyiken hanyadik generációs GCN van, mert ott is vannak különbségek. És persze a legnagyobb számozás nem mindig a legfrissebb GCN designt takarja.

i'm lovin' it

The strong eat, the weak are meat.



Legalább nem laptopot nézel. Na ott van csak igazán újraszámozás, sok-sok-sok-sok-sok generáción keresztül. :D



DeMorte írta: ...de csak a full max csúcskártyák tudják DX12-t maradéktalanul.

Még azok se. De az AMD-nél se... Majd jövő év végére talán lesznek 100% DX 12 Tier_3 kártyák mindkét oldalon. Legalábbis a csúcskategóriában. :)

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



És mérget vehetsz rá, hogy ha lesz olyan DX12 extra, amit AMD nem támogat 100%-osan, esetleg érezhetően lassítja, az nvidia gameworks azt fogja használni. :D



Thx mindenkinek, akkor 960 gtx lesz (DX12_1), meg 250-es samsung ssd, az jó ár/érték.
(Olyan deja vu érzésem van, mintha ezt már beírtam volna. Lehet véletlen egy másik topikba? :D Vagy csak bezártam Submit előtt, well done.)



kecske írta: Thx mindenkinek, akkor 960 gtx lesz (DX12_1), meg 250-es samsung ssd, az jó ár/érték.
(Olyan deja vu érzésem van, mintha ezt már beírtam volna. Lehet véletlen egy másik topikba? :D Vagy csak bezártam Submit előtt, well done.)

Milyen felbontáson akarod használni a gtx 960 at és hány Gb os verziót akarsz venni belőle?
Ja fentebb láttam, hogy a 2Gb os verziót nézted. Akkor még mindig marad a kérdés, hogy mekkora felbontáson szeretnéd használni.

Egyébként konkrétan ugyan az a kártya ITT 55 ezerbe kerül 58 helyett és még adnak hozzá Metal Gear Solid V játék kupont. Amivel ha nem játszol pár ezer ft ért el tudsz adni. Szóval érdemesebb lenne itt megvenned.



1920*1080-as "sima" Full HD-ban.

(Amúgy a Pixeles az haver, és ha nem lenne az akkor is kibaszott korrekt. Csak high end gamer cuccokat hajlandó beszerezni, nem tűnik el a boltja évek múlva sem, és ha garanciális probléma van mondjuk egy év múlva, nem kérdez, bemész, nyújtod a kártyát és adja az újat.)



Full HD ra elég lesz szerintem, abban az esetben ha nem akarsz minden grafikai beállítást maximumra állítani.



Ha a GTX960 1080p-ben kevés a max beállításokhoz, akkor mi kell hozzá?

The strong eat, the weak are meat.



Igazából soha nem próbáltam GTX 960 at.
Csak abból indulok ki, hogy a GTX 970 nél Full HD ban ha felhúzok mindent maxra némelyik játéknál 2 Gb nál több vga memóriát használ. Szóval ha a GPU bírná is a 2Gb memória akkor is kevés lesz.



DeMorte írta: Ha a GTX960 1080p-ben kevés a max beállításokhoz, akkor mi kell hozzá?

Attól függ, milyen játékban és mennyi FPS a cél. :) Ha kecske GTA V-özni akar mindent csumára rakva egy Gsync monitoron 144 FPS-t várva, akkor GTX 980 Ti kell, de abból is legalább 2 db.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



PS4:DDDD

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Csak aztán nehogy pofáraesés legyen a vége... GTX 960 bizony kevés lehet egy sima (oké, antialiasingos) full hd-hez is, akár tavalyelőtti játékokhoz is... Legalábbis én átlag 30-35 fpst nem igazán mondanék elégnek.
http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_960_Gaming/17.html



Attól függ, milyen játékban és mennyi FPS a cél. :) Ha kecske GTA V-özni akar mindent csumára rakva egy Gsync monitoron 144 FPS-t várva, akkor GTX 980 Ti kell, de abból is legalább 2 db.

'csába, pedig pont ez volt a tervem.. ;DDDD



Akkor igazabol ha az ember nem 100kt kolt a vgara akkor nem is eri meg venni semmit? Most komolyan? :D



Már ha akkora elitista vagy, hogy már csak a döntésed nyomán is meghívást remélsz a következő hardver kiállításra, akkor semmiképp ;)

Persze lehet nézegetni a chartokat és rákölthetném a dupláját, hogy szerezzek +5 FPS-t és egy DX minor verziót, de.. most inkább kihagyom, megalkuvó kis igénytelen g*ci vagyok, ez van. ;(



Btw en gtx860m-el szerelt laptoppal jol elvagyok. :D nem egy bika vas, de tokeletesen kiszolgal 1080pben. Persze nem varok tole 60fpst mindent maxra tolva minden jatektol, de eddig nem volt komoly bajom semmivel. Ennel meg par szammal jobb egy Gtx960as pc is. :D



Hát lehet igénytelennek lenni, vagy haladni a korral, így megy :D

4k meg 144 fps, meg véer, meg hádé, meg ultra detail, tudod, masterrace :DD



Igazából PCIe 2.0 mellé elég durva lenne egy 100+ rugós 3.0-ás VGA-t venni.. :)
Most épp nem vagyok ilyen elitista hangulatban sajnos.. ;(



Nem, igazán az lett volna az durva, ha számítana ;)

De ahogy fentebb is írták, nem teszi :D
http://www.guru3d.com/articles_pages/pci_express_scaling_game_performanc...
http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GTX_980_PCI-Express_Scaling/

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!