Jelenlegi hely

PC-builder HQ

Utolsó bejegyzés


Jah, közel hasonló, mint említettem, cca 10k-val (van, ahol csak 8k, de ott nem vennék) magasabb áron. argep.hu-n megnéztem a kínálatot.



Megjött a melóhelyi gépbe az új cpu ventillátor, be is szerelték. Hehe, hát ennek abszolút nincs hangja loadtól függetlenül. Raktam is rá egy kis tuningot, most már megvan itt is a 4 GHz. :) Az AMD stock cooler meg monnyon le!

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Na, elszántam magam és vettem egy 120GB-os Samsung EVO 850 SSD-t, ha minden jól alakul, valamikor lesz időm telepíteni is. Remélem nem fogom utólag megbánni. :) Van valakinek valami jó, up-to-date guideja, hogy mit kell telepítés előtt csinálni? Én csak annyit tudok, hogy archiválás/kukázás, CCleaner és defrag után HDD-t klónozni kell SSD-re és minden megy, mint az ágyba szarás. De van egy olyan sanda gyanúm, hogy valamit még csinálni kéne, csak lövésem nincs, mit. :)

Más: rohadt hangos a gépem, de hiába hallgatózom, nem tudok rájönni, hogy minek van ilyen eszement hangja. Ez a zaj egyébként nem újdonság, kezdetektől fogva hangos volt a gép, csak eddig nem zavart annyira, hogy tegyek is valamit. Lényeg, hogy nem tudom, hogyan lehetne belőni, hogy minek van ilyen zaja. A házban (Xigmatek Midgard) lévő ventiknek, a procihűtőnek (ARCTIC COOLING Freezer Xtreme Rev 2), a TÁP-nak (CHIEFTEC CTG-550-80P 550W) vagy netalántán esetleg a VGA-nak (GIGABYTE GV-N560OC-1GI GTX560Ti 1GB GDDR5 PCIE). Valami ötlet valakinek?

U.I. Igen, régi a hardver, 2011-ben raktam össze, ráférne kis frissítés, de csak budget kategóriában, ezért vettem SSD-t. :)

The strong eat, the weak are meat.



Gz. Hát igen, stock cooler arra jó, hogy nem forr fel az agyvize a gépnek. Bár P4 korszakban még erre se volt mindig képes. :D

@DeMorte: Ha nincs bad sector a jelen rendszervpartíción és csak ~100 gigát használsz, a Samsunghoz jön egy migration progi. Ráadugod az SSD-t a gépre, elindítod a progit, néhányszor OK-t nyomsz, megvárod, hogy befejezze, aztán megcseréled a kettő sata zsinegét a gépben vagy BIOS-ban a boot priority-t. Kész!

Ha nagyobb a helyhasználat a rendszervpartíción, akkor előtte rakj át elegendő cuccost egy másik partícióra / vinyóra.
Ha bad sectoros, akkor megszoptad.

hangzavar: hááááát, megmondom, mi a ziher: kinyitod a gépházat, és ujjal lefogod a ventiket egymás után kb 1 secre. A tápét persze nem fogod tudni, de a többit igen, és ennyi még nem árt, hacsak nem akart jövő héten megpusztulni. Egyébként táp maga nem a legcsendesebb (sőt, csendes környezetben chieftec hangos), és VGA gyári hűtések sem szoktak halkak lenni, bár ez utóbbit nem tudom, épp mi van rajta.

Egyébiránt gz, még egy régebbi cuccon is nagyot tud dobni az SSD tapasztalatom szerint.



Köszi a választ, ujjaim kockáztatásával megpróbálom akkor megnézni, hogy mitől ilyen hangos az a fránya gép. Ha minden hangos, akkor azzal úgyse tudok mit tenni, de ha a házban lévő ventikkel van a gebasz, akkor azt legalább nem olyan nehéz cserélni. VGA és táp csere jelenleg nem igazán van napirenden, na nem mintha a procihűtőhöz is szeretnék hozzányúlni, max végső esetben.

The strong eat, the weak are meat.



Nem biztos, hogy az ujj lefogós módszer javallott.

Az a venti, ami addig jó volt, utána már nem biztos, hogy az marad. Végül is csak pörög vagy 5000-et és te egy pillanatra lefékezed.

Akkor inkább kapcsold ki a gépet, húzz le minden ventit/kártyát a tápon és a cpu ventin kívül és kapcsold be. Aztán ha ott sem hallod a zúgást, akkor egyesével köss vissza mindent.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Most tervezek en is samu 850 evot ujitani a laposba. Kerdesem nem teljesen evidens ezert teszem fel. Van ra esely hogy konnyen es egyszeruen atmentsem az egesz hobelebancot a mostani vinyorol? Gyari win8 rejtett particion mindenfele hulyeseggel stb. Nem vagyok annyira biztos benne, hogy hogy tudnam megcsinalni hogy rendesen mukodjon majd a dolog... Szoval ha valaki csinalt mar hasonlot egy ket protip jol jonne.



A gyári rejtett win8-at nem tudom, de a rendszerpartíciót a mellékelt migráló progi simán átmenti, igen, ha kisebb a foglalás rajta, mint az új SSD-n.

Win8-at még nem próbáltam migrálni, ezért nem tudom. Valószínű, hogy frissítették a progit mióta win8 kijött, de nem tudom, nem próbáltam.



"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



500asat tervezek arra bőségesen átfér majd minden, de akkor max marad a kényelmetlenség, hogy ha baj van akkor régi vinyó vissza, restore, clone again. Plusz pikantériája ennek az egésznek, hogy egyelőre fogalmam sincs hogy fog működni ez a win10-re áttérés. A gyári partíción marad a win8 aztán restore esetén megint manulisan megy majd az upgrade vagy?? Semmi infót nem találtam erről eddig. :(



Feltételezem ugyanúgy fog menni, mint a win7-win8 upgrade.

Lesz egy windows.old mappád és mellételepül.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése




fuckyeah
http://444.hu/2015/07/24/18-ev-utan-ujra-vamokat-torolt-el-a-wto-raadasu...

A tagállamok döntése alapján kétszáz számmítástechnikához kötődő termékcsoportban törlik el globálisan a vámokat, így a jövőben vámmentesen lehet majd kereskedni

például a játékkonzolokkal, gps navigációs eszközökkel, ssd-kkel

kimaradtak például a vámmentes körből a telefonokban használt líthiumos akkumulátorok és LED-kijelzők.


Lou képe
Lou
Donator

érdekes döntés. kíváncsi lennék mi áll a hátterében.

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Hogyhogy mi? Természetesen a globalizáció! Az illuminati! A New World Order! A gyíkemberek! :DDD



Kéne egy kis segítség. Kissé fura lehet, hogy itt kérek segítséget és nem egy HW orientált helyen, de itt sok világlátott emberke van. :)
Szóval kéne upgrade egy gépbe ami elég régi. És azt látom, hogy s1366 procik pofátlan olcsóak. Ráadásul a Xeon verziók még annál is olcsóbbak. Ahhoz meg az ECC ram használtan SOKKAL olcsóbb is mint sima DDR3. A dolognak egy apró szépséghibája van, nem kapható használtban emberi áron s1366 lap itthon vagy ha igen, akkor valami borzasztóan butított szerver lap.
Nem tud valaki olyan külföldi aukciós oldalakt ahol ilyesmi könnyeben beszerezhető és nem lehúzós nagyon? Skandináv országok használt cucc árairól elég érdekes meredek sztorik keringenek. Persze marad a B verzió, hogy ugyan annyiért egy csóri C2D Xeon kerül a gépbe, de hát az nem ugyan az a craft.



Nem, ez nem HW, hanem immáron RW orientált hely. :D

Viccet félretéve, ebay nem játszik? Vagy ott már felment az ára? Mert akkor valószínű, hogy az élelmesebbje, megvette az olcsót és továbbadta drágán.



Az eBay-hez én hülye vagyok. Konkrétan az van, hogy régen össze vissza lehetett állítgatni milyen régiókban keressen, de most örülök ha sikerül az EU-t beállítani. Régen pl. kellett valami olcsó memória kártya szépen csak szingapúri találatokra kerestél. Mióta van pl. magyar oldala is, azóta mintha totál le lenne butítva a keresés és beállítások szintjén. Én bármit variálok mindig USA találatok vannak pl. benne. Onnan meg a posta több mint a termék ára. :D
Amúgy kb. 18 hónapja eBay-en meg hazai oldalakon is volt sok olcsó lap (15K körül), most meg egyiken sincs, így lehet igazad van a felvásárlásokkal kapcsolatban. Ezért kérdeztem rá sknadináv oldalakra, mert pl. valaki a múltkor arrafelé vett 18 koronáért 3 komplett gépet ...



Szerintem nem érdemes ilyen régi cuccot (főleg szerver) venni.
1. Annyira túlhaladta a technika, hogy egy négymagos haswell simán lenyomja a hatmagos gulftownt - főleg ha olyan célre veszed, ahol az IPC és az órajel jobban számít, mint core.
2. Ha holnap esetleg rádrohad az egész, mehetsz a sóhivatalba

Én vennék egy legalapabb B85/H97 lapot, hozzá egy legolcsóbb i5-4xxx-et, meg valamennyi ramot és kész.



És eladni is nehezebb.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



A megadott megoldás jó, csak nincs rá keret és legalább 3x ha nem 4x annyiba kerül. Mondjuk már s1150 körül is vannak érdekes dolgok, konkrétan i7 szintű Xeon i5 árában ... Most arról van szó, hogy egy nyomi E6300 procit cserélhetnék 4x2.5Ghz C2D Xeonra (vagy jobbra), de ennek árában (8-10K!) már i7-920 szintű Xeont kapni, ugye. Ha lenne rá csak remény, hogy következő akár egy évben egy komplett gép árát össze szedhessem, a fenekemet földhöz verném örömömben. Amit írsz a gulftown-ról meg lehet igaz, de használtan egy i3 ára alatt van csórikám.



Gondolom ehhez a Samsung ssd-hez is jár a Magician. Az beállít mindent, attól függően, hogy mit szeretnél. Amúgy nem érdemes túllihegni ezt a dolgot. Laptopon főleg nem, de asztali gépen sem.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Hiába 25k egy gulftown, ha hozzá a lap 25... Egyben kell nézni a témát, mert egyik nélkül nincs másik. Vegyük a ramárat fixnek, szóval kell neked proci+lap minél olcsóbban, lehetőleg gyors.
Tudsz venni 50-ért egy Intel Xeon X5650 (6x2.66GHz) + lapot hozzá nulla garanciával.
Tudsz venni 65-70 körül egy vadonatúj B85+i5-4440 (turbóval 4x3.3GHz)-et.

Én spórolnék :D De az biztos, hogy nem 3x-4x annyiba kerül....



Hat ja. Ma megjott az ssd es ezzel a migration bizbasszal atpakoltam ra a rendszert. Vicces, hogy nem jelezte, hogy felismerne a rejtett particiot, de ugy nez ki atrakta azt is. Yay. Amugy jo nagy rakas szar ez a program. 2szer fagyott bele a klonozasba, ketszer 1%nal parkolt es 15 perc utan inkabb leallitottam, harmadjara siman ment. Fura. Meg igy kb semmi opcio nincs. Nade vegulis megcsinalta amit kellett es mukodik is a rendszer.

Amugy tulsagosan sokat nem hiszem hogy foglalkozni kene ssd allitgatassal. 4-5 eve meg volt ertelme, de mostmar szvsz teljesen felesleges az uj ssdknel. Mondjuk a toredezettsegmentesitest azert erdemes likvidalni. :)

(Mas: hihetetlen feludules hogy kb 10mp alatt felall az egesz win8 az eddigi 3-4 percek helyett. Nem fogom siratni azt a szar 5400as wd vinyot ami benne volt gyarilag. )



Chiller írta: Én spórolnék :D De az biztos, hogy nem 3x-4x annyiba kerül....

Én is. Ha lenne miből. Átlag magyar csóró bér mínusz amit a végrehajtó levesz témában örülök ha a napi kaja + kávé megvan még belőle. Akkor hagyom a fenébe, veszek 8K-ért egy C2D négymagos Xeont, csak jobban bírja a több proceszt mint csóró kétmagos elődje ...



Joda írta: (Mas: hihetetlen feludules hogy kb 10mp alatt felall az egesz win8 az eddigi 3-4 percek helyett. Nem fogom siratni azt a szar 5400as wd vinyot ami benne volt gyarilag. )

Hát ezért mondogatom én is, hogy a többmagos proci óta az SSD a legnagyobb találmány, ami kijött PC-hez.



Igen, gondolhatod milyen fasza volt visszaállni hdd-re miután otthon a régi pc-mben ssdhez szoktam pár évig... Csakhát laptopban 1 vinyó hely van többnyire úgyhogy sok választásom nem volt. Viszont a mostani laposba már nehéz volt elviselni nagyon és végre az 500GB-os ssdk ára is lement annyira hogy megérje. Ez az EVO 850-es meg papíron kurva jó vételnek tűnt és hát az is egyelőre, pedig elátkozott Samsung (!!44!4!!!4!!). :(

Bár továbbra se értem, hogy egy "gamer" laptopba mégis miért fájt volna beépíteni egy köcsög m2 portot, hogy az embernek meglegyen a normális opciója a bővítésre.


Lou képe
Lou
Donator

én meg azt nem értem, hogy hogy lehet elviselni hdd-t. inkább szenvedek helyhiánnyal / cipelek egy kulső usb3-as kisvinyót mellé, de ssd-n legyen nekem a rendszer.
még a céges gépen is elgondolkodtam, hogy veszek bele saját pénzből ssd-t, hogy ne 3-4 perc legyen mire indítástól használhatóvá válik a gép, illetve ne 5mp, mikor nyomok neki egy pdf nyomtatást, de aztán észhez tértem, legtöbb időt úgyis a céges hálózat sebessége határozza meg, és faszom fog erre áldozni, esetek 99%-ában úgyis csak alvásba küldöm, és úgy dobom be a zárt fiókba, nem javítana annyit, és mégis csak az én rohadt pénzem lenne. :)

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!