Jelenlegi hely

Világvégehangulat és üvöltőszoba

Utolsó bejegyzés

Lou képe
Lou
Donator

rühellem, hogy még mindig olyan hülye vagyok, hogy vállalok friss gép windows telepítéseket. faszom kivan a driver begyűjtésekkel.

országomat egy értelmes notebook gyártóért, ahol lehet kibaszott oprendszer szerint szűkíteni a driver találatokat, és normális letöltési felülete van

országomat egy értelmes notebook gyártóért, ahol gép verziószám alapján lehet tudni, hogy melyik kibaszott típusú wlan/akármi eszköz van az adott készülékben, és nem ezer helyen túrni információ után, hogy mégis ebben a rohadt gépben pont melyik van éppen...

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Várj, kitalálom, tesco gazdaságos 100, max 150k-s gép.

Régebben volt, hogy nyílt FTP-t tartottak fent egyes gyártók, modell szerint strukturálva. Mára persze ez kuriózum lett, mint ahogyan a bloatware mentes és nem kiherélt driverek is.



Hát igen. Ezeket soha nem értettem, hogy miért nem lehet így. Nem lenne sokkal több meló, hisz biztosan van nyilvántartásuk arról, hogy miben mi van. Két osztály közötti kommunikáció és némi projekt, hogy a weblappal foglalkozó csoport hozzáférjen ehhez az infóhoz. De azért a weboldalakra csak felhányják a dolgokat.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Windows update. http://www.notebook-driver.com/

SKU alapján kéne keress nem verziószám alapján amúgy és googleben. Továbbá kezdj el felszámítani szívességeket, fizetséget, természetbeni juttatást ilyenekért ;)



HP, Lenovo. Ezekkel nem volt gondom.

Felmész, rákeresel a noti típusra, leszűröd OS-re, letöltöd. Wlan, ethernetből mindegyiket (általában max. 3 van), feleslegesen idegeskedsz. Sokkal tovább tart a windows7 update sp1-ről up to datera, mint egy noti telepítés.

Sokkal nagyobb kihívás egy random PC-t újrahúzni úgy, hogy a porban keresgélsz némi hw gyártó hintek után, meg az eszközkezelő kérdőjeles cuccainak hw azonosítóira keresni.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



http://www.aida64.hu/ s nem kell keresgélni....



Lou írta: országomat egy értelmes notebook gyártóért, ahol lehet kibaszott
oprendszer szerint szűkíteni a driver találatokat, és normális
letöltési felülete van

Hát speciel Dellnél ez annyi, hogy felmész a honlapra, detektálja, milyen géped van milyen driverekkel milyen oprendszeren, és a frissítéseket szépen leszedi és telepíti.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Utálom a hétfőket. Meg azt is amikor a következő nap is hétfő.

Choose your next words with excpetional care!


Lou képe
Lou
Donator

egyik gép samsung volt, és szerencsére van egy hasonló módon működő programjuk, ami leszedegeti a driver-eket, és egyéb igényelt programokat. mondjuk a felülete elég idióta, de használható. csak itt sajnos egy olyan gondom van, hogy miután szépen telepítettem a driver-eket, újraindítás után nem hajlandó elindulni a oprendszer, a gép nem látja, hogy boot-olható lenne bármilyen rendszer a vinyón...
(sajnos ezt a gépet szépen eláztatták anno, tapipad, hang meghalt rajta, attól tartok más is meghibásodhatott) pár hónapja lelkesen átvettem, hogy majd megpróbálom rendbehozni, win8.1-et raktam rá, hasonlóan cselekedett fél-1 óra telepítgetés után, egyszer csak nem volt hajlandó elindulni a rendszer. de akkor arra fogtam, hogy biztos nem 8.1 ready-k a driver-ei...
persze ettől még lehet vmelyik driver okozza, de most ennek kikísérletezéséhez nem érzek túlzottan ellenállhatatlan kedvet folyamatos win7 újratelepítéshez

a másik gép meg egy Asus volt. szokásosan kikérték a véleményemet. ajánlottam egy-két DELL készüléket. aztán megvették ezt a paramétereiben tényleg jobb, de fapados összerakás kategóriájú Asus gépet. meg se lepődök. mindegy. szerencsére csak Win8 driver-ek vannak hozzá letöltési lehetőségként. (W)LAN eszközökhöz persze itt is 4-4 volt, de szerencsére azokat pont leszarhattam, mert win8 magától beüzemelte őket.

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Ott a bukta, amikor se lan, se wlant nem lát az alap win install után. Oszt bekapcsolod a saját kis kütyüdet googlizni és a hajadra kenheted a driver detecteket, mert neked kell átpakolnod pendriveon.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Sunyi írta:
Ott a bukta, amikor se lan, se wlant nem lát az alap win install
után. Oszt bekapcsolod a saját kis kütyüdet googlizni és a
hajadra kenheted a driver detecteket, mert neked kell átpakolnod
pendriveon.

Hát ilyenkor kell egy második gép, ez tény, viszont az van, hogy a gép hátlapján ott figyel a service tag, amit szépen beírsz a Dell oldalán, az meg kidobja az összes kompatibilis drivert. Ebből kiválasztod az 1 db ethernet meghajtót, átviszed pendrive-on, a többit már megoldja.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Igen, akkor a Dell jóság.

A HP és Lenovo simán 2-3 féle LAN/wifivel szállítja ugyanazt a sorozatot. Ott érdemes leszedni mindegyik háló drivert a tutiért.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



De kurva reg ereztem magam ilyen fosul... Melobol is eljottem inkabb, mert ez igy ahhh. Picsaba!

(Biztos Ripla atkozott el! DAMN YOU!)



Pro tipp: Csinálj valami olyat amit eddig még sosem próbáltál ki és nem fogsz belehalni :) Ajánlom pl.: Alton Towerst vagy bármelyik másik vidámparkot kint, esetleg túrázni egyet Doverben és megnézni a szikláit mert csodaszépek vagy menj fel skóciába egy hétvégére és keresd meg Nessie-t, nagyon szép a tó környéke is!



Ja, megyek svajcba meg irorszagba is ugy nez ki a kovetlezo honapokban. :) ugyhogy azzal nem lesz gond, most leginkabb az a bajom hogy nem latok a takonytol es egyszerre fagyok meg es izzadok. Bar a nagy koltozkodessel mar a tokom is televan meg ugy extraba. :(



Íreknél ha Dublinban jársz, esetleg térj be egy Eddie Rockets-be, (mi asszem a stillorgani bevásárló köztpontiba jártunk, luas mellett van gyakorlatilag) már ha nem veted meg pl az '50-es évekbeli retro style-t meg a kurvajó kaját. :)



Svajcban merre? Jobbulást!



Ismerosokhoz ugrok ki par napra Zurich melle. Ugyanoda ahova marciusban, csak most majd valamerre masfele nezelodunk.

@Nagi: Belfastban leszek, van ott is vagy ez a bolondabbik irek kivaltsaga?



Környék nagyon szép, érdemes kiugrani egy kicsit a Walensee-hez is ha még nem voltál. Meg ha van egy napotok és kb. 1 órátok akkor akár Liechtensteinbe is érdemes kiugrani hátha 15.-e környékén leszel ott:
http://www.tourismus.li/en/culture-cuisine/cutoms-and-traditions/nationa...
Mert ingyen minden és nagy parti a herceg tiszteletére ;)



Sajna Belfast kimaradt épp a szórásból. És rosszul mondtam, Dundrum town centre-ben volt ahova jártunk. De biztos Belfastban is vannak jó helyek, viszont észak-íreknél még nem jártam. :D



73 éves, nyugdíjas bazmeg, és arra nem képes hogy a postát behozza... De a postást is lebaszom a földig, kibaszott nagy hatköbméteres postaládába nem volt képes betenni csak félig a kurva csomagot (Bűbájos bajok könyv, thx Darkseer itt is), így nyilván elázott mint az ürge.

Hát bazdmeg bazdmeg BAZDMEG!!!!!!!!!!!!!!
A kurva annya bassza meg!



Gecire elvagyok átkozva, az kurvaisten.... vajon van valami az életemben, ami tényleg ÚGY, AKKOR és főleg JÓL sikerült, ahogy elterveztem?

Bassza meg már minden, az egészet úgy ahogy van oda-vissza kétszer.



Chill! ;)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám


Lou képe
Lou
Donator

nekem is fasza napom volt. múlt hétig bezárólag csak 1 nap szabit vettem ki az évben.
mivel úgy alakult, hogy elmegy két kolléga szeptember közepétől, így kb az év utolsó negyedében képtelenség lesz kivenni szabadságot, vagyis gyorsan be kellett jelölnöm lehetőségeket júli-aug hónapokban. ezen a héten bepróbálkoztam 2 nappal.
jól telt. vettem cangát, elintéztem egy pár régóta halasztott dolgot, sunshine-happiness

bementem. és olyan mértékű szarcsomag várt a levelesládámban, hogy azt hittem hülyét kapok.

a munkám felét backup-oló egyik kolléga úgy néz ki az elmúlt napokban kisebb hőgutával küzd, ami miatt totál kialvatlan, és a helyettem végzendő munka kb negyedét hibásan csinálta meg, felét meg egyáltalán nem... nagyon remélem, hogy jó időjárás jön / összeszedi két hét múlvára magát, mikor 4 napra tervezek eltűnni, mert ma másfél órával többet voltam bent miatta...

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



BAU!!! :)



Kerek 1,5 órával!? WAOOH!!!
Nekem az Anyukám, amíg élt szegény, volt hogy 10 másik helyett dolgozott, feláldozva a hétvégéket is, hosszú-hosszú hónapokon keresztül. Mindennap este 10-11 körül jött haza hullafáradtan, igen, szombaton és vasárnap is itthon dolgozott, hogy utána másnap 10-re, munkanapokon értelemszerűen, már bent lehessen és folytathassa. Ő, mint kiderült az írásomból, nő volt és egyetlen egyszer sem panaszkodott.
Mert a munkát el kellett végezni, és ő volt az egyetlen, aki nem szarta keresztül az egészet, hanem elvégezte böcsülettel'.
Úgyhogy ne picsogjá'. :)

A csillagok közt nincs már béke, csupán öldöklés, sötétség, hideg, és a vérre szomjazó, kegyetlen istenek kacaja.


Lou képe
Lou
Donator

ja. Etiópiában meg éheznek. :)

persze sokszor nem lehet mit kezdeni alternatíva híján, ha az ember ki van használva, de ettől még nem érzem követendő példának és kizáró tényezőnek innentől bármi kevesebbért reklamálni :D

(amúgy azért voltam bent "csak" ennyit pluszba, mert akkor már zárt a rendszer)

(szerk: abból a szempontból szerencsém volt, hogy friss workload alig jött be a ma, így volt időm kezelni az elmúlt két napot.)

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Amúgy ha már feljött a példa, ha érdekel, keress rá Veresegyházon a főtérre, az iskolára, meg az óvódára. Azoknak a felújítása gyakorlatilag mind az ő érdeme volt. :)

A csillagok közt nincs már béke, csupán öldöklés, sötétség, hideg, és a vérre szomjazó, kegyetlen istenek kacaja.



Édesanyád volt Kőműves Kelemenné? ;)

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Attól még hogy valaki felvállalja a szopást, nem kell általánossá tenni. :)

Persze pont én beszélek, most is 14 napot tolok egyhuzamba a gyárba.... múltkor már a kutyánk sem ismert meg egyik este. :(

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!