Jelenlegi hely

Megnyílt a káoszkapu: Űrgárdisták masíroznak már a GOG-on is

Utolsó bejegyzés

Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag
Megnyílt a káoszkapu: Űrgárdisták masíroznak már a GOG-on is
Az ódon licencjátékokkal a régi ízek szerelmeseinek nem hozta el a Kánaánt a digitális disztribúció forradalma, hiszen ritkán van egy kézben vagy legalábbis megfelelő kezekben a jogok. Így jártak a Warhammer és a Warhammer 40,000 világának szerelmesei is. Az ínséges időknek azonban vége, a GOG ugyanis maga tette rá a pracliját pár klasszikusra, és mától az ő katalógusukat bővítik. A patkányfajzatokat ritkító Warhammer: Shadow of the Horned Rat, az orkarató Final Liberation: Warhammer 40,000 Epic és a káoszpurgáló Warhammer 40,000: Chaos Gate trió remélhetőleg csak az első fecskék a sorban, legalábbis meglepő lenne, ha mondjuk a Dark Omen nem kerülne belátható időn belül sorra.


 
Szerkesztette: Zoo - 2015 aug 20


Lassan a csapból is Warhammer folyik, de mondjuk pont ezt a cseppet nem bánom egyáltalán.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



egy beavatott el tudna magyarazni nagyvonalakban egy poganynak hogy miert is kiemelkedoen kulonleges (csak implying a reszemrol mivel tenyleg mindenhonnan ez folyik mar) a warhammer rendszere egy x masik jatekehoz kepest? Gondolom RTSrol beszelunk, bar sohasem volt dolgom a jatekfrencsajzzal.

gogos kepek ugye nem feltetlen segitenek a pozitiv oldalara billenteni a dolgot
rwurl=http://i.imgur.com/ciay5e5.jpg

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nem vagyok beavatott, mert nem ismerem töviről hegyire a Warhammer (40,000) rendszerét, de egyrészt a játékok nem is követték szorosan azokat, másrészt eleve három különböző rendszerből származik a konkrét három játék is. (Ami tényleg átültette a táblás rendszert, az ugye a kevésbé jól esült pár éves Space Hulk és a szerintem pöpec Blood Bowl, de ezek már megint más, az említett umiverzumokhoz tartozó táblás játékok adaptációi.)

A Shadow of the Horned Ratből linkeltél, az valóban RTS. Különböző méretű bandériumokat mozgatsz egyben a csatában, ezt jól a Shogun: Total War előtt kevesen csinálták meg (én a Centurion: Defender of Rome-on szocializálódtam, de őszintén szólva az se volt az igazi), és a többi próbálkozó a Creative Assembly mellett azóta is középszer. Szóval a Warhammer mágiával megtűzdelt világában és valós időben ez eléggé érdekesnek számított akkoriban, a frachise talán máig leginnovatívabb használatának. Én mondjuk csak a folytatással, a Dark Omennel játszottam, de az új oprendszerrel és géppel nem volt túl stabil, így csak felületesen ismerkedtem meg vele, de nagyon is jónak tűnt..

A Final Liberation már nem fantasy, az már WH40k, a birodalmi gárda háborúzik az orkokkal. Panzer Generalhoz szokás hasonlítani, és sok FMV volt benne (állítólag elég jók, de sokat nem mernék várni tőle). Emellett irtózatosan ronda volt maga idejében is. A fejlesztő Holistic Design egyébként több megosztó, de érdekesnek számító stratégiát tett le az asztalra, az Emperor of the Fading Suns a saját táblás játékukból készült kultklasszikusnak számít. Sajnos ezt éppen csak kóstolgattam.

A Chaos Gate az, amit én végigjátszottam. Az a régi X-COM-okhoz hasonló TBS (már-már klón), de nincs bázisépítés, fejlesztés, csak a hajón állíthatod össze a bevetésre indulókat és a felszerelést, amit egyébként a küldetéseken lehet szerezni. (Mármint nem kimondottan zsákmányolni, mert a káosz fegyverei tabunak számítanak.)

Pár fontos dologban azért különbözik, a könyvtáros pszionikus képességei (melyke közül egy-kettő szinte cheat, a többit bottal se piszkálnám), a kötöttebb osztagok és fegyverzet/páncélzat, az átvariált és a nagyobb hangsúlyt kapott közelharc, illetve a jetpackes harcmód miatt más az élmény. Az X-COM-ban ugye mindenki gyilokgéppé vált a végére, itt jobban leosztottak a szerepek. Mondanám a több járművet is, de azok bugosok, mint az állat, nekem az összes beragadt mindig a kiindulópontjába, leszámítva a dreadnought-t.

Ha nagyrészt a világ is vitte el a hátán, attól kapott is olyan dolgokat, melyek a játékmenetet mássá, érdekessé tették, csak hát amilyen állapotban van, ahhoz képest az Arkham Knight maga lehet a tökély. Nem ér fel a korabeli X-COM-Jagged Alliance-Incubation triumvirátushoz, de mögöttük azért ott van, én nagyon élveztem. Ma azért inkább a retrógyomrú WH40k-kedvelőknek ajánlanám pótlásra, mint minden játékosnak vagy stratégának.

Személy szerint minddel tervezek még játszani. A polcon mondjuk eddig is megvoltak, nálam WH(40k)-ból nincs hiány, szóval a GOG most alávert az értéküknek :)

Van még sok más is ezeken kívül. Például az áltlaam is jobban ismert Rites of War a PG2-nek a motorját is kölcsönvette. Nem nagy szám, és erősen butított a nagy elődhöz képest, de hozott be pár újdonságot is, amelyek majd a későbbi játékokban köszönnek viszi, például a nem is annyira régi - és sokkal jobb, amúgy a Warhammer fantasy ágát kicsit bénán koppintó - Fantasy Wars is merített belőle.

Sors bona, nihil aliud.



a ok, koszi, akkor inkabb a "lore" ami erdekesebb magaban a frencsajzban, a grafika csunyabb, a gameplay meg koppincs tud lenni sok esetben.

Warhammer/40k

ezek meg akkor ugye ugyanazzal a lore fazonnal, de "mi lenne ha fantasy", "mi lenne ha scifi" vonalak a frencsajzon belul.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



ezek meg akkor ugye ugyanazzal a lore fazonnal, de "mi lenne ha fantasy", "mi lenne ha scifi" vonalak a frencsajzon belul.

Ha nem akarsz nagyon belebonyolódni, akkor a válasz igen. :)
Ha bele akarsz, akkor kezdd ezekkel:
Warhammer Fantasy - Wikipedia
Warhammer 40,000 - Wikipedia
Folytatásként bizonyos fórumtagokkal való beszélgetést tudnám ajánlani. :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Azért a lore-ból és a szabályrendszerből mindig szivárognak át finomságok, tehát ritkán igaz, hogy csak a WH(40k)-bőr a más, főleg az általad kiragadott kép által reprezentált játékot tekintve. A világ persze sokat számít náluk.

Starto normál wikis linkjei mellett pedig lehet tanulmányozni részletek miatt a Lexicanumot is.

A HW-n amúgy mindig is fújtak egyesek a Relic Dawn of Warjaira, mondván retardált a káosz benne (teszem hozzá, a Chaos Gtae sem túl szofisztikált), hullanak az űrgárdisták mint a legyek, stb., de azok tényleg ízig-vérig profi játékok is lettek, és a hangulat is frankó. De azért PC-n nem véletlenül az időnként dadogó Chaos Gate a WH40k sokak számára.

Szerk.: Jelenleg egyébként azért is izgalmas a történet, mert a GOG ezúttal jogokat vásárolt, mondhatni Night Dive-ot játszik, és exkluzíve a saját platformján kínálja ezeket a játékokat. Kérdsés, hogy mennyi hasonlót látunk még. Sajnos a NOLF jogait kiverni a Warner Bros.-ból és a Foxból nem lenne egyszerű.

Sors bona, nihil aliud.



Jelenleg egyébként azért is izgalmas a történet, mert a GOG ezúttal jogokat vásárolt

Jap, emiatt érdekes főként a hír. Érdekelne, hogy mennyi pénzbe került ezt összehozniuk, és hogy vajon megtérül-e nekik. A megmozdulás PR hatását mondjuk nehéz beleszámolni.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



hogy mennyi pénzbe került ezt összehozniuk

Erre valószínűleg nem fogunk választ kapni, de a futószalagon jövő WH40K játékok számát elnézve, arra tippelnék, hogy a licenctulaj a megfelelő részesedésért cserébe boldog-boldogtalannak is engedélyezi a név használatát. Ami nem olyan meglepő, tekintve hogy a társasjáték a F2P játékok modelljét megszégyenítő mennyiségben ontja a különböző kapcsolt termékeket, ráadásul horrorisztikus áron. Szóval a társasájáték körül kialakult bálnaközösségből ("whales) kiindulva nem hinném, hogy a PR kiemelkedő szempont lenne, elvégre a mostani formájában is elég pozitív renoméval bír a franchise. (Már ha a WH40K nevet illetően értetted a PR-t.) A további fejés hatását meg majd meglátjuk.

A GOG megmozdulása mindaddig üdvözölendő, amíg nem kezdik el hirtelen klienshez kötni a játékaikat, de a nagy óriások licenceit, tartok tőle nem lesz ilyen egyszerű megszerezni, főleg nem exkluzivitással.



A GOG szempontjából értettem a PR-t.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Az is érdekes itt, hogy ezeket a játékokat az SSI adta ki (a Shadow of the Horned Ratet a Mindscape), tehát elvileg a UbiSofttal is meg kellett egyezni. Ez szokott ezekkel a licencjátékokal lenni a baj: van az eredeti jogtulaj, a játék kiadásának jogait birtokló óriás, esetleg még a fejlesztők is külön mozognak.

A Dark Omen esélyeit sajnos rontja, hogy ott az EA volt a kiadó, mert nem sokkal a megjelenés előtt a Mindscape lelőtte a fejlesztéssel foglalkozó divíziót, és deportálták őket az EA UK-nek.

Nagyon örülnék, ha egyszer a Neverhoodot is meg tudnák szerezni a Dreamworkstől, mert sajnos eBayen szinte megfizethetetlen.

Sors bona, nihil aliud.



Instant get.

A chaos Gate nekem minden idők leghangulatosabb 40k játéka.

"Győzelem bármi áron, győzelem minden iszonyat ellenére, győzelem, bármilyen keserves legyen is az út. Mert győzelem nélkül nincs tovább élet."

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!