Jelenlegi hely

Technikai hírek

Utolsó bejegyzés


- Mert 4K
- Mert manapság a hardcore PC gamernek már nem elég a 60 fps, hanem hajt a 120-ra, 144-re vagy még magasabbra.

Szóval itt már nem az a cél, hogy elvigye a gép a játékot, mint cigány a dinnyét, hanem hogy nagyon faszán fusson.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Kell az SUV hogy átláss a forgalomban a másik SUVje fölött

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Én a spotkocsival alattuk megyek át.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Jah, már (2560/3440x)1440p60-ben se minden megy ultrán egy 1080Ti-n. :D 3440x1440p120-ra meg semmi nem képes.

...és az a kocsi egy kalap szar, ha két Ti GPU árából kijön.



Kérdezd Ascydet. Az ő játszós Madzüdája sem érhet sokkal többet, mint amire itt bezsákolsz három új Titánt :D

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Olcsó játszósgép nem autó, hanem játszósgép. Bármi történik, saját vagy más hibájából játék közben vagy máskor, onnan valszleg max felmosnak. Plusz Ti alatt a 1080Ti-t értettem, ami cca 5-600k :D

ON:
https://videocardz.com/newz/exclusive-msi-geforce-rtx-2080-ti-gaming-x-t...
"Trio" ezesetben a 3 ventis kiszerelést jelenti. Ár még nincs.



rwurl=https://media.discordapp.net/attachments/113210528574218240/480085540742...
https://videocardz.com/77369/nvidia-geforce-rtx-2080-ti-features-4352-cu...

Na úgy fest mégis 11 gigás lesz a Ti. Ugyanitt és korábbi cikkekben asus, msi, palit, stb kártyákról képek.

edit:
2080 ~$699 a mostani csicsergések alapján
2080 Ti-ra nincs info, de valószínűsíthető az ezer dolláros, vagy afeletti ár. (azaz áfával 400+)


ShowHide spoiler #Off

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



kiszivárgott Zotac árak:
https://videocardz.com/77505/zotac-geforce-rtx-2080-ti-amp-edition-to-co...
tl;dr:
rwurl=https://i.imgur.com/9f46i6m.png

$1200 a durvább TI-ért, azaz €1200+áfa, azaz ~500k
$800 a blower 2080, azaz €800+áfa, azaz ~350k



:D



Avagy "mit nem veszek idén sem" topik.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

A várható, teljesítménynövekedés mellett, ha nem csapnak le rájuk a bányászok, nem tudom, ki fogja ezeket szétkapkodni. Az "R"-re még tartalom is kéne. A következő szériáig egy VGA-t se lesz értelme vennem, legfeljebb valami olcsó használtat.

Sors bona, nihil aliud.



Jah, sajnos amennyire kilőtt AMD a CPU vonalon, GPU vonalon eléggé beleálltak a földbe. Azaz nincs verseny, azaz nincs "vesenyképes" ár se. :-/



Jópofa ez a realtime ray tracing, tetszettek a demók végülis, de nincs az a kurva isten, hogy ilyen mennyiségű pénzt adjak érte. Ha maradt volna az előre rebesgetett 650/800 dolláros ár akkor talán, de így... :D

Értelmes kiszerelésben EZERKÉTSZÁZ kibaszott font?!?!?! Megőrültek ezek? :D Sima 2080 is 800+. Vicc.
https://www.overclockers.co.uk/pc-components/graphics-cards/nvidia/geforce-rtx-2080ti

A kedvencem az 1400 fontos Asus 2080ti. Hibátlan.



A bányászat már szerencsére lecsengett. Pont tegnap olvastam, hogy már annyira nem kell senkinek a bitcoin, hogy nem éri meg még gondolkodni sem rajta. Szóval most nem szabad használt kártyát venni, miattuk (is) lettek ezek az árak, most meg túladnának a szarrá hajtott kártyákon, úgyhogy ott rohadjon rájuk az összes.



Ilyen árak mellett gondolkodnom sem kell rajta...

Marad tovább a 290 az asztaliban.



Jah, én is csak röhögök mióta ezt belinkeltem. Nincs az az isten, hogy a 1080-asomat lecseréljem ennyiért.

szerk: találtam egy nagyobb viccet!
rwurl=https://i.imgur.com/d5RnPWJ.png
Nem tudom, melyik nagyon vicc, a listaára, a preorderes 36%-os leárazás, az, hogy legkorábban szeptember 20-ra lehet csak rendelni, vagy az, hogy ez még így is egy fos ajánlat. :D

szerk 2:
ez a hivatalos, ajánlom figyelembe a "from" szócskát, ami a jelek szerint mindenkinek azt jelentette, hogy "legalább egy százassal drágábban":
rwurl=https://i.imgur.com/LrUitua.png
tehát:
2080Ti: ~420k+
2080: ~300k+
2070: ~210k+



Most ez az RTX elnevezés lesz a GTX helyett?

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Hát ez a Hibrid raszter/Raytracing grafika elég komoly, de ez a gen nekem akkor is kimarad. A legtöbb játék úgy sem támogatja még, viszont aki NV 9xx-en ragadt és már kevés a VGA annak jó válsztás lehet 10xx széria helyett, mert sima ár/teljesítményben is jobb+ugye RT ahol támogatja az adott játék.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Csak a felsőkategóriában. A 70-es alattiak továbbra is GTX-ek, mert azokban nincs (vagy valszleg le van tiltva) raytracing.



És szerintem a mostani Ti gyakorlatilag a sima régi xx80 shaderszám ügyileg. Szóval várható 7-8 hónap múlva egy 25%-al gyorsabb majdnem teljes "TiTi" ~1600 euróért és egy rendes "egész chip" titan is mondjuk 2500ert. XD

Állítólag nyugaton már pakolják fel ebayre az 1080akat...

Hát... felőlem... viszont már kezdem érteni mit érzett apám az első 386DXem megvásárlásakor... :)


Lou képe
Lou
Donator

nos igen, utólag belefutottam egy számlába (486DX100 konfig - Ready Computer talán), horribilis összegeket dobtak ki rám öregeim szgép vásárlás téren:D

amúgy nem kell nagyon komolyan belemerülni, majdnem csak költői kérdés, szóval ti szórakoznátok egy Gigabyte R9 280 GV-R928WF3OC-3GD 3GB leváltásával, vagy ha nem akarok rá 60k-nál többet költeni, akkor semmi értelme?

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Nekem is ez a chipem van, más gyártótól. Még jó ideig marad. Ilyen árak mellett baromság lenne fejleszteni. A legújabb dolgok is jól játszhatóak kisebb kompromisszumokkal, úgyhogy minek is tenném?

Nekem az én gépem olcsósított volt (ha a C64-et nem vesszük) 486SX, de járt hozzá irodai asztal kis szekrénnyel, illetve az MS DOS 5.0 teljes angol nyelvű dokumentációjával, amivel súlyra embert lehetett ölni.
11 évesen még akkora barom voltam, hogy a vinyó bővítését SyQuest-et akartam megoldani (valahogy nem jutott el az agyamig, hogy nagyobb vinyó, aztán kész). Persze a helyi bolt partner volt a hülyeségben, ha már mi kértük, hogy húzzanak le.
Aztán kérdezték, hogy a kicsi, vagy a nagylemez helyére menjen a cucc. Én meg: Nányi?! Azok nekem mind kellenek! Még simán kapok nagylemezen is régebbi játékokat.
Mondták; jól van, akkor megoldják külsőbe, csak kell hozzá egy (méregdrága, de előre nem mondták) SCSI szabványú ISA slotos vezérlőkari.
A vége az lett, hogy hónapos várakozás után meglett a bővítés. Fater egy 130ezres számlát lobogtatott, nekem meg lett egy 270 megás külső vinyóm, ami néha nem indult be, de azért nagy előrelépés volt a belső 80MB-os kapacitáshoz képest.
Természetesen soha nem vettünk még egy vinyót a cserélhetőbe, simán elég volt ez az egy darab is.
Ostoba gyerek voltam, a SyQuestet azóta sem volt szívem kidobni. Túl drága volt :D
rwurl=https://i.imgur.com/z3IXuSf.jpg

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Sokkal kevesebb számoló egység van benne, kicsit kissebb a memória sávszéllesség is, mert kellett a hely a RT résznek, ezt az újabb technológia és brutális órajel sem teszi sokkal nagyobb teljesítménnyé, ha csak valami cseles módon az RT blokkot nem használhatják pl. shaderek számolására.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Kisebb kompromisszumok mellett azért már a full HD-hoz nem árt egy GTX 1060 körüli kártya. Legalábbis 60 fps-hez, 30-hoz kb. tényleg az R9 280 elég. Nyilván vannak ettől lefelé és felfelé is eltérések, de évekig biztos nem számolnék a 280-nal. Még jó, hogy annak idején nem volt 470 készleten, és mivel 1050 (Ti) még nem volt, így bevállaltam az 1060-at a bányászcsúcs előtt. Azzal még "ki lehet húzni".

A kérdés, hogy Lounak mihez kell a VGA, hiszen van PS4-e, és már azt preferálja.

@Komplikato

A számok nem fényesek, eddig a szivárgások szolid teljesítménynövekedésről szóltak. Laikusként visszalépést azért nem várnék, de ezekért az árakért sokkal többet várnék. Majd kiderül, mi sül ki ebbőla generációból, mennyit ér ez a pradigmaváltás (?) hosszabb távon, és mit tudnak a ray-tracinges játékok. Vannak nyitócímek hozzá, de azért kissé szkeptikus vagyok. A folytatással is. Legutóbb ugye - tudom más - a DX12-re kellett volna átállni, aztán a második évében feleannyi játék támogatta, mint az elsőben. Bár a Microsoft mostanában balfékségben utazik, szóval ez nem meglepő.

Sors bona, nihil aliud.



A 970 en vígan elég full hdra. Főleg így, hogy vasat cseréltem alatta nemrég: I5 2500k ---> I5 8600k. A gtx970 megtáltosodott.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Akkor azt írod, amit én, mert az 1060 is kb. az a szint, de újabb játékokban, illetve a 6 GB-os a több RAM miatt hosszabb távon megbízhatóbb, és egy kicsivel még kevesebbet is fogyaszt. (Ergo hacsak nem találsz érezhetően olcsóbban 970-et, akkor most már nem azt veszed a kettő közül.) És ja, nálam is jót tett neki a 8600K-ra váltás.

A vígan elég azért megkérdőjelezhető, ha egy Quantum Breakkel vagy Total Warhammerrel (és csak az első részről beszélek) próbálkozol. Ráadásul még jövőállóságról is volt szó.

Sors bona, nihil aliud.


Lou képe
Lou
Donator

ha kifogyok a PS4 címekből, akkor vszleg folytatnám a PC-s backlog-ot, új Tomb Raider címek steam alatt vannak meg, Origin Access-en is vszleg tennék próbát a legújabb Mass Effect-tel, meg még ki tudja mivel és a 4K-s tv-re kidobva, azért jó lenne 1080p-ben nézni ezeket ~60fps körül majd :)

de ez még egy idő lesz, mert pillanatnyilag PS4-en még bent van a sorban:
Uncharted 3 fele
Uncharted 4
Uncharted Lost Legacy
Last of Us
Shadow of the Colossus
Horizon: Zero Dawn complete
meg még pár cím, amiket kaptam PS+ előfizetéssel és még érdekel is (pl Quantic Dream címek - Heavy Rain, Beyond Two Souls)

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King


CJ képe
CJ

Arra leszek kíváncsi, hogy a Battlefield 5 elfut-e majd maxon a 1070Ti kártyámmal...?

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



pont most olvastam valami cikket hogy úgy néz ki lesz benne ray tracing támogatás az új kártyákra, szóval max maxon nem fog elfutni:P

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!