Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Jovan akkor 6, tok mindegy:)



Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Ugyan az IW nem hibátlan, véltem fölfedezni benne dolgokat

ShowHide spoiler #IW spoiler

de a számos működő poén, szituáció, a látvány és többek közöt Thanos karaktere pillanatok alatt kinullázta az ilyen jellegű dolgokat. És még Wakanda is nagyon szépen illeszkedik a filmbe. Részemről az IW a legjobb marvel film jelenleg, persze néhány megtekintés még biztos lesz de szerintem olyan

9.5/10 (7/7)

(Ilyen színvonalra kellene feltornázni az SW filmeket, s a következő SW EP vetítése előtt porgnak öltözve sátoroznék két nappal a legelső éjféli vetítés előtt a lakóhelyemhez legközelebbi Imax moziépület melletti füves területen.)

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Spoilerhez

Messze nem, mert a két karakter teljesen más szintett töltött be. Azért az almát ne vessük össze az ütvefúróval :D

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.


ShowHide spoiler #Spoiler IW

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



M:I Fallout

Holy mother of god... Ez milyen kibaszott jó volt.
Cruise invesztíciója ezekbe a filmekbe szerintem páratlan mértékű, istentelen, hogy miket meg nem csinál. Emiatt vannak olyan elképesztő shotok a filmben, emiatt vagy ott 100%-ban.
Cavill amúgy kifejezettem remek volt, Rebecca pedig továbbra is egy skandináv istennő.
Így kell blokkbásztert csinálni.



Olyan jók ezek az új M:I-k, hogy a harmadik rész óta nem emlékszem, hogy melyikben mi volt.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Ez a MI Fallout most más. Sokkal komorabb és okosabb mint az előzőek. Jót tett hogy átgondolták és újrahangolták a sorozat hangvételét. Kifejezetten tetszett, néhol egészen nagyszerű volt, nem olyan céltalan cirkuszi parádé mint amit kezdtem megszokni.
Talán az első rész óta ezt élveztem legjobban.



Én a kettőt nem felejtem el soha - azóta sem ért olyan csalódás :DD

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



NightBagoly írta: Én a kettőt nem felejtem el soha - azóta sem ért olyan csalódás :DD

pedig most azért erősen próbálkozik hollywood



Próbálkozik, de már sajnos nem vagyok olyan fiatal, hogy akkorát üssön valami, mint a M:I2 """"csavarja"""", meg a háromperces összecsapás a végén, amit a lassításokkal John Woo húsz percresre húzott el. Hjajj bazmeg :D

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Talán jobban kéne figyelni / többször kéne megnézni :D

MI6 IMAX (MI6 hehe)
Elég jó volt valóban. Ami nagyon tetszett, az a sztori (talán nem árulok el nagy szpojlert, ha azt mondom a 4. részt "folytatták" - ami pont nagy kedvencem az 1 és a 3 után) és a zene/akciók.
Kevesebb lett a poén (szintén ++), és végig jól van összerakva az egész.

Csak pár dolog volt ami nem tetszett, egyrészt a túltolt bmw reklámozás, másrészt azért volt 1-2 jelenet, ahol megbicsaklott a.... a.... hihetőség (?), például a

ShowHide spoiler #jelenet szpojler

Mondjuk ez minden MI részben van, ezzel együtt kell élni. Csak most úgy tűnt az elején kicsit élethűbb lesz, aztán a végén megint elszaladt a nyúlláb lóláb.

Részemről ettől függetlenül eddig az év legjobb filmje (de ez inkább hollywoodot minősíti, meg azt, hogy túl kevés filmet tudtam megnézni idén)
8/10



Írtam bármi olyat, hogy "nem értettem, tehát szar"?

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



4. részt "folytatták"

vagy te nem tudod melyik film melyik, vagy lelőttél egy méretes csavart :D



Vagy nem véletlenül van ott az idézőjel.

@Vajk: nem néztelek hülyének.



Küldetés: LEHETETLEN - Kiesés

Igencsak bomba kis movie lett. Az utolsó része (rougenation) annyira gané lett, hogy remegő lábakkal léptem be a szentélybe (imax-ashram). Az előző tényleg csak valami szomorú paródiának ment el, olyan szinten mellélőttek vele a hangulatban, a hihetőségben, az apró stílusjegyekben. A pofám leszakadt, h. mit meg nem engedtek abbban a filmben maguknak.
Mindemellett erős bizalom is égett bennem, és az indításra sikerült előítélet, félelem és túlzó várakozás nélkül átadnom magam a tapasztalatnak.

VÉGRE KAPTUNK EGY ÜGYNÖKFILMET! Az idők folyamán annyi film ment már át az elmémen, hogy konkrétan nem is emlékszem másikra ebben a kategóriában ami tényleg ilyen vérbeli, komolyra vett, jól összerakott darab lett volna (persze nyárifilmes körítéssel).
A sztori ki volt találva, innen is tiszteletem a szerzőnek/rendezőnek/producernek.
Sikerült belecsempészni néhány NEM ERŐLTETETT emberi pillanatot is, olyan párbeszédeket, amik jól illettek a környezetbe, nem hatottak mesterkéltnek, néhol mélységük is volt, remek!
Mindig meg volt indokolva legalább pár vágókép erejéig, h. ki hogyan tud vkinek a hollétéről, hogyan tudta követni, miért tud ott lenni hirtelen, illetve a hihetőségre is próbáltak nagyon ügyelni (egy-két apró kivétellel).

Ha az előző híg kutyaürülék, akkor ez egy háromfogásos ízköltemény a Mannában.
A halo jump transzcendens élmény volt (legfőbbképpen az járult ehhez hozzá, h. erősen megreklámozták, h. itt most nem az Origo egyik műtermében "zuhhannak"), kb. 15 másodpercig. Aztán sajnos antiklimatikus lett a jelenetzárás :(.
A klozetos adok-kapok (true lies on cocaine) keményen le lett játszva.
A helikopteres jelenetek igazi bombasztikus, szájtátós-ledöbbenős, imaxbenkötelezőennézős shotokkal vannak teleszórva, BRAVÓ!
A londoni motorozós-futós-ugrálós is ötös lett.

Amik eszembe jutnak hibák:
-A kezdeti főcím előtti összetűzés nagyon gyengén van megkoreografálva (kicsit beugrott a Jurassic World, ahol az alapkonfliktust olyan nevetségesen bénán elrontva oldották meg, h fél óra volt regenerálódni belőle). Nem volt JW szintűen gagyi, jelzésértékűen összerakták a dolgot, de a rendező látszik, h. balfasz volt, és nem állt a sarkára.
-A főcím nem volt KATARTIKUS! Az az egyik legnagyobb feladatuk (a sok közül) ezekkel a filmekkel, hogy a főcím kibaszott nagyot üssön. Az óvatlan felületes szemlélőnek akár tetszhet is, és azt mondhatja: hiszen megcsinálták a házit! Ezer db. vágás, lángeffektek, megfelelően odakomponált zene. Igen, de a hatás nem volt ELEMENTÁRIS :D! Sztem a főcímzenét kellett volna betyárosabbra venniük, a vizuális megoldás jó lett.
-A pincében kicsit TÚL SOK volt a kavarás!!!
-Megint volt egy apró jelenet, ahol Cruisera elindulása után elkezdenek többen lőni méterekről, persze eredmény nélkül. Apróság, de miért így oldották meg? De ez apró kis semmiség az egészben.
-Egy utolsó utáni: miért nyomják tele olyan jelenetekkel a trailert, amit végül nem használnak fel a filmben??? Én csak az első trailert láttam, de ezek nem kerültek be a filmbe (vagy átaludtam őket):
https://www.youtube.com/watch?v=zzWVYeuVuOc
0:16 -0:23 jeges terület + 0:50 jeges hulla
1:01-02 tasli a tesónak kinti terepen
1:48-49 diszkós mini-moneyshot
2:06 lábtörés oldalról
2:19-20 kamionos moneyshot

A diszkós illetve kamionos moneyshotokat vártam, de csak a hűlt helyük volt :((. Miért forgatnak le ilyesmiket, ha utána kiöntik a moslékkal a disznóknak?
A blockbusterre pörgött énem a film első felében kicsit hiányérzettel volt, de a kerek egész megkaphatja a blockbuster plecsnit is, thumbs up :D!

Nem vagyok szigorú, ezért:
9/10 (0.9)



Tébolyult

Szépen felépített történet, érdekes cselekmény, kissé elbizonytalanított néző, hogy akkor most ki is valójában a nem normális és egy kifejezetten jó végjáték. Mindez egy iphone kameráján keresztül Soderbergh rendezésében. Bejött. Számomra egy élvezhető és érdekes film volt.

Kidnap

Ezt régebben néztem meg, de elejétől a végéig lekötött, egyszerűen rohadt jó volt. Pedig azt vártam, csak egy szokásos gyerekrablós film lesz. Nem az lett. Ütött.

180



(nem lehetne így univerzálisan megegyezni abban, hogy a filmek angol neveit használjuk? :D Mármint értem én, hogy otthon x néven megy, de most ez, hogy Tébolyult... dafuq?! Küldetés: LEHETETLEN - Kiesés ... :D Jó mondjuk az utóbbi értelemszerűen csak vicceskedés próbál lenni, de omg.)


Tno képe
Tno

És mellette zárójelben az eredetit is, ha nem megterhelő. (Dupla zárójelben felőlem mehet a magyar is :D)

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Kíváncsian várom a fejleményeket.



Jó, hogy szóba hoztad. Egyébként úgy akartam írni, hogy per jellel magyar/angol cím. Legközelebb így csinálom. Tébolyult/Unsane, így könnyebb lesz rákeresned.

180



Francia filmeknél mi a követendő eljárás, főnök? :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Ott érdemes a már meglevő, vagy a készülő remake angol címét beírni.

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling


Tno képe
Tno

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Mindent szigorúan az eredeti címén. Az üzbég művészfilmeket is! Bocs, csak mostanában nem tudtam felfogni, hogy össze-vissza mennek a megnevezések. A "civil war-ban a fekete párduc" és hasonlók. Unsane-ről se volt fogalmam mi a neve magyarul (Plusz azért lássuk be a magyar csodás fordítások az esetek többségében kurva bénák). Itt is mindenki a magyar címein referál a filmekre megállás nélkül ugyebár. Ezek szerint valószínűleg csak engem zavar, hogy fogalmam sincs néha miről beszéltek.



Joda írta: Ezek szerint valószínűleg csak engem zavar, hogy fogalmam sincs néha miről beszéltek.

Én is arra tippelek, hogy kisebbségben vagy ezzel.

Én mondjuk speckó eset vagyok, mert csak félig lecsukott fél szemmel követem a filmvilág újdonságait, így nem mindig vagyok képben sem az eredeti sem a magyar címekkel, és ugyanúgy egy Google-keresés rákeresni mindkettőre. :)
Meg én szeretek szinkronnal is nézni filmeket, szóval nem árt, ha tudom a magyar címet (is).

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Elmenté' Angliába oszt' okoskodsz itten, hogy mi magyarok hogyan írjunk, mi? Mert nem érted már a magyar beszédet. Hát abból nem eszel. :D



Pedig Zala közelebb van Angliához mint az ország legtöbb másik része...

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Nem feltétlenül. Sopron közelebb van.



A "legtöbb" megvolt? Manapság sokan alulteljesítenek a kompetencia teszteken.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!