Jelenlegi hely

Ki milyen videojátékkal játszott a héten?

Utolsó bejegyzés


Persze, hogy nem perelhetem őket, meg 0.77 euróért minek ? Majd kijátszom gyorsba easyn és refundolom. Így ingyen volt a RE Revelations 2 (EP1/4(/6))

(Na megyek is megtekintem azt a riszrossz EP1-et, ha má megvettem ugye :D)

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Amúgy tökre megértelek csak pont itt volt kibeszélve vagy két oldalon a Revelations 2 körüli kavar. Retardált módon van kirakva ez tagadhatatlan, de ha minimálisan odafigyelsz (főleg miután itteni ajánlás után kerestél rá) akkor szerintem bőven kivédhető lett volna az a kemény 300 ft kidobása az ablakon. :)

@más:
Devil Daggers totálisan tiltelt. Kb megállás nélkül eljutottam a 180 seces clusterfuckig, de 195-200 között kiszoptam megállás nélkül. Kicsit zavar már most az első 118 sec amíg jön az első százlábú, mert sokáig tart és addig kb már csukott szemmel is menne. :D Szerintem még bőven el fogok vele szórakozni, jó lenne bejutni a top 10000-be.



Na de könyörgöm, ha beírod a keresőbe a játék nevét, akkor nyilván az egész Rev2 store oldala fog bejönni az első néhány találat között, ahogyan mondjuk egy epizodikus Telltale-játék esetében is. A részletek a bolti oldalon vannak, és ott az van, amit Joda is beshotolt neked: az első rész kiemelve, alatta meg a többi.

Szerk: Egyébként ha igazi félrevezetést akarsz találni, akkor ott a Deluxe csomag, amiben nincs kilistázva külön az első rész, holott benne van az is, szóval az ember simán hiheti azt, hogy a teljes játékhoz az első epizódot + a deluxe-ot kell megvenni.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



(Te láttál már olyan teljes címet ahol a 4 ből 1db epizód szerepel teljes név alatt (Az adott játék kb. 25%-a) a többi a delux csomagban van ? Ami mellesleg nincs is a fő árlistában ha rákeresel? Nincs olyan, hogy RE Revelations 2 deluxe a keresőlistában. Most őszintén nem egyértelműbb lett volna, ha a kereső dob egy RE Revelations 2 EP1 játékot, amit én is megvettem ugye, külön címként egy RE Revelations2 (completten a 4EP) Meg Egy RE Revelations Deluxe editiont a 2 plusz pályával meg a skinekkel ? Vagy ha a capcom nem akar csak 2 verziót, akkor hozzon 2 verziót a keresőlista is. Mondjuk az már az én birkaságom, hogy a Deluxe tartalmát, a Natalia's Lottie Suit Costume után nem olvastam tovább. :D

Na igen a Delux listából meg kimaradt az EP1 a leírásból, pedig valószínűleg azt is tartalmazza.

Mindegy amúgy, egy óra játék után igazából semmi extrát nem látok a játékban sőt kissé fapados még a RE5 után is (bár azt lehet, hogy megszépítik az emlékek, mert elég rég játszottam vele) más feelingje van, kicsit majdnem Silent Hilles a folyosókon mászkálás miatt, csak ugye nem annyira groteszkek a lények. Grafikailag még határeset, de nem egy mai csirke. Szóval szerintem az EP1-et végigjátszom, aztán valószínűleg ennyi, kb. 0.8 eurót ér is nekem a Rev2 úgyhogy no problem :D )

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Bloodstained: Ritual of the Night backer closed beta / demó / E3 demó / whatever

Oké, asszem nem ez lesz a következő Mighty Number 9, nagyon úgy tűnik ugyanis, hogy Igáék megcsinálták.

A Bloodstained játékmenetileg a Symphony of the Night pöppet nehezebb, mélyebb változatának látszik egyelőre, de egyébként ugyanaz (persze vannak érdekes, jó újítások bőven, csak ezen a ponton még fölösleges kitérni rájuk), csak klasszik castlevaniás kezdéssel és 3D-ben. Utóbbi miatt erősen aggódtam, de nem kellett: tökéletesen sikerült átmenteni a régi 2D-s dolgokat 3D-be. Kb. Street Fighter 4 szintű konverzióról van szó, ahol a Capcom szintén hibátlanul transzformálta az old school megjelenítést az új generációra. A Mirror of Fate ehhez képest pepecselős fércmunka, pedig az sem volt egy rossz játék egyébként.

A grafika is okés: "élőben" sokkal szebb és természetesebb a játék, mint a Youtube-videók alapján, faszán megmaradt a sajátos hangulat és látvány. A zene is üt, simán hallgatnivaló anyag lesz, na de Michiru Yamane még nem is okozott csalódást életében.

A béta állapota már nem ennyire fényes: a 80 perc alatt is volt crashem, az meg elég durva, hogy pécés demó létére a játék egyáltalán nem támogatja a billentyűzetet, sőt, kontrollerből is csak és kizárólag az Xbox One-t ismeri fel (jól értetted: 360-assal sem lehet vele játszani). Nyilván ezeket a dolgokat majd kikalapálják a megjelenésre (amihez tudtommal még dátum sincs, szóval ráérnek), mellesleg meg nagyon jól fut, szóval félni azért nem kell.

Várom a megjelenést, és persze FucKonami!

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Utóbbi miatt erősen aggódtam, de nem kellett: tökéletesen sikerült átmenteni a régi 2D-s dolgokat 3D-be. Kb. Street Fighter 4 szintű konverzióról van szó, ahol a Capcom szintén hibátlanul transzformálta az old school megjelenítést az új generációra.

Ehhez még annyit egyébként, hogy olyan szinten hű a cucc a SotN-hoz játékmechanikailag, hogy még az ottani "félig-meddig bug" trükközések is működnek a Bloodstainedben. Pl. meg lehet csinálni itt is azt, hogy ugrás közben, de még közvetlenül földet érés előtt ütsz egyet, majd a földreérkezéskor még egy ütéssel cancelezed az előbbi ütés támadásanimációjának a végét, és így gyors egymásutánban sebzel kettőt.

Ilyen szintű hűségről álmodni sem mertem volna, szóval szvsz ha nem basszák el valahol máshol nagyon a játékot, akkor ez lesz az a "SotN-folytatás", amire 20 éve várunk.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Tom Clancy's The Division Gold

Kb. egy hónapja vettem meg akciósan. A játékról magáról nem írnék sokat, mert már elég régi, és bizonyára sokan ismerik. Ehelyett az egyik játékmódról írnék pár sort.

Survival mode (Túlélés)

Ez a mód 30. szinten válik elérhetővé (azt nem tudom, hogy DLC-e, a Goldban minden benne van).

A sztori szerint beküldenek egy csapat Division ügynököt helikopterrel a Dark Zone-ba, hogy kihozzanak valami antivírust. Éjszaka van és hóvihar, a helikopter lezuhan, az ügynökök szétszóródnak. A vegyvédelmi ruha kiszakad, a felszerelés szétszóródik, minusz sok fok a hőmérséklet. Egy normál ember megpróbálna hazajutni, de mi Division ügynökök vagyunk.

A feladat tehát bejutni gyalog a Dark Zonába, megtalálni az antivírust, eljutni egy helikopter leszállóig és evakuálni. Ezt nehezíti néhány tényező:

Hőmérséklet: Minusz 20-30 fok van, a karakterünk hajlamos jéggé fagyni. Van néhány Safehouse, ahol meleg van, illetve be lehet menni a üres házakba is. Ha szerencsénk van, akkor találunk egy-két ruhadarabot is. Az eddig csak dísznek használt ruhadarabok most rendelkeznek melegítő faktorral, 1 és 20 között. A ruhák átlaga adja meg, hogy mennyire hat rád a hideg, milyen sebességgel hűlsz ki. Eleinte csak kis távolságokat lehet megtenni, mielőtt találni kell valami meleg épületet vagy lángoló autót. Amikor már jobb ruhák vannnak és nincs annyira hideg, akkor ez kevésbé lesz tényező, akár meg is szűnik, mint problémaforrás. Elég izgalmas, amikor harcolnod kell és nem mehetsz oda a meleget adó hordóhoz, mert lelőnek...

Nincs felszerelés: A helikopter lezuhanása után csak 1 darab pisztolyunk van, szerencsére ehhez végtelen lőszert hoztunk. A városban sok ellenség mászkál, különböző errősségűek, van akit könnyű legyőzni, van akitől menekülni kell, mert pisztollyal nemigen van esélyünk. Nehezítésként választhatunk olyan is kezdésnél, hogy PvP is legyen. Mindenesetre a Dark zónába belépéshez is kell egy Szűrőmaszk. Szóval eleinte arról szól a játék, hogy rohangálsz háztól házig, keresed Szerszámokat, Textíliákat, fegyvereket, stb. A városban az összes játékos kutakodik, tehát könnyen lehet, hogy olyan házba mégy be, ahonnan valaki már összeszedte a használható dolgokat. A Safe houseokban lehet építeni felszerelést, akár skilleket is.

Betegség: Amint lezuhansz megfertőződsz, és 1 órád van hátra mire legyűrnek a tünetek. Két módon lehet védekezni ellene, Fájdalomcsillapítóval és Gyógyszerrel. Ezek annyit csinálnak, hogy megállítják a számlálót egy darabig. Ugyanakkor 2 probléma is van vele. Az egyik, hogy gyorsan hatását veszti és egyre rövidebb ideig hat minden újabb adag. A másik meg hogy meg is kell találni.

Éhség/szomjúság: Ez nem tudom pontosan hogyan hat, mert eddig mindig sikerült találni elég kaját. Azt hiszem gyorsítja a számlálót, de nem vagyok benne biztos és lusta vagyok ráguglizni.

A fentiekből látszik, hogy nem egyszerű a dolog. Eleinte mindig -33 fok van, amikor még alig van ruhánk, ezért minden eltávolodás a meleg háztól az utolsó lehet. Rendszeresen kapjuk az üzeneteket, hogy meghalt egy másik játékos. Ilyenkor oda is lehet menni hozzá, és esetleg megmenteni, de ha késő, akkor legalább a cuccát felszedhetjük.

A Dark Zónába bejutás után elég könnyű megszerezni az Antivírus, ámde új problémával szembesülünk: kell egy Flare gun, hogy jelezhessünk a helikopternek! Ehhez az antivírus mellett talált Division Tech-et (ritka nyersanyag) kell felhasználnunk, viszont ez azt is jelenti, hogy akkor nem marad arra anyag, hogy normális fegyvert építsünk. Normálsi fegyverre meg azért van szükség, mert a Landing Zonenál mindig annyi Hunter (szupertápos NPC) jelenik meg, amennyi játékos van ott. A kezdő területeken talált fegyverekkel nagyon nehéz legyőzni őket. Szóval ahhoz, hogy rendes fegyvert építsünk, szerezni kell még Division Techet, amit a Landmarkoknál lehet, de ott mindig vannak Boss ellenfelek is. Szóval plusz idő és energia legyőzni őket (és lehet, hog ymás játékosok elhappolták már előlünk).

Eddigre általában már csak kb 10-20 percnyi életünk van, mert a betegség egyre jobban maga alá gyűr. Szóval az utolsó percek eléggé idegfeszítőek.

Pár saját kaland:
Első alkalommal nem tudtam a fentiekből sokmindent. Megszereztem az Antivírust, de nem volt Flare Gunom, se nyersanyagom, se időm, hogy keressek hozzá. Láttam, hogy van a közelben egy elhullott játékos, szerencsére neki már volt. Jeleztem a helikopternek, de nem tudtam a Hunterről se, le is szedett. Szerencsére jött egy másik játékos, aki kinyírta, majd még engem is felszedett és ki tudtam menekülni.

A többi alkalommal egy-egy haverral mentünk ketten.
1) Hívtuk a helikoptert, jön 2 Hunter. Az egyiket leszedjük, de a másik folyamatosan gyógyította magát. Egy kétségbeesett rohammal bekerítettük és szétlőttük, amikor már csak pár másodperc volt hátra a helikopter landolásáig (kb. 3 perc van harcolászni a Hunterekkel).

2) Másik alkalommal megint jön a két Hunter, mindkettőnknek jó a cucca, leszedjük az egyiket. Vadul lövöm a másikat, egyszercsak rájövök, hogy elfogyott a lőszerem abból a puskából, amivel van esély legyőzni... szerencsére havernek volt még, én meg be tudtam segíteni kicsit egy bénább fegyverrel.

3) Megyünk a helikopterleszálló felé, de voltak már ott játékosok. Miattunk 2 újabb Hunter jelent meg, havert lekaszálták, nekem meg menekülni kellett. Vissza kellett mennem egy Safehouseba, ott tudtam gyártani még 2 Medkitet (Medkit kell ahhoz, hogy felszedj valakit, itt 5 perced van rá, mielőtt meghal végleg). 4 perc 40 körül értem a haverhez, és sikerült is felszednem. Addigra a többi játékos leszedte a Huntereket, mi meg rohantunk volna helikopterhez, de 5 másodperccel lemaradunk... Hívni kellett egy újat.

4) Megint sok játékos a leszállónál borzalmas csata 5 Hunterrel. Győzünk, beszállok a helikopterbe, másik 3 idegen játékossal... csak 4 szék van bent, a haver akivel voltam, ott maradt... és nálam volt a Flare gun... 12 perce volt, de tudott egyet építeni és kijutott ő is. Azóta is emlegeti. :)

Szóval minden menet durván más, mindig kihívás. Messze a legszórakoztatóbb játékmód, amivel az utóbbi időben játszottam. Mondom ezt úgy, hogy nem különösebben szeretem a túlélő játékokat. Itt viszont nagyon jól eltalálták az egyensúlyt, mindig alig van idő, de valahogy meg lehet csinálni.

Már csak emiatt a játékmód miatt is érdemes volt megvenni.

Tango

"Lagging is a lifestyle."



annak akinek kimaradt, most már pc-n is elérhető a (sajnos elföldelt) silent hills p.t.-je
https://gamejolt.com/games/ptforpc/350281

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Még egy kis Division, tegnapi menet:

Co-op Survival - Part 1
Co-op Survival - Part 2

Tango

"Lagging is a lifestyle."



God of War (2018)
Hát ez ütött rendesen. Nem csak azért mert a legszebb játék amit eddig láttam vagy mert van mögöttes tartalma és drámája hanem mert ilyen kifinomult jó izléssel már nagyon régen raktak össze játékot. A hangulat, formák, fények, épületek, színek... elképesztően letisztultan stílusos. A karakterek is nagyon tetszettek és a narratíva is.
Bár nem innovál semmit de műfaján bellül szerintem abszolút új nívó született.



Ezt próbálta már valaki? Mi a véleménye róla?
https://playdauntless.com

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



ez olyasminek tűnik mint a monster hunter. amivel szintén nem játszottam

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Strato írta: Ezt próbálta már valaki? Mi a véleménye róla?
https://playdauntless.com

nagyon bugos, nálam i5+gf1050 kombón játszhatatlanul lassú, még 800*600-ban is.

covfefe



Szerintem baromi unalmas. Már az első monstert is vagy negyed órát kell csapkodni, ami abban kimerül, hogy mindenki körbeállja aztán gyilkolja az egerét. Akinek lemegy az élete kiáll a pálya szélére, ahol van élet töltő. Egyébként nálam gond nélkül futott 3.gen i5 + rx570 kombón.



azért mondtam, hogy egy bughalmaz, valakinél i3-on simán fut, másnál i7-en is döcög. ez még nagyon prealpha anyag.

covfefe



Rekeszizomba kéne, de azt hiszem pont Zaxx vette meg most nemrég úgyhogy ajánlom figyelmébe... :D
https://www.resetera.com/threads/aliens-colonial-marines-ai-fixed-by-a-single-letter.55247/

Knowing full well how absurd this sounds on the surface, I took it upon myself to reinstall the PC version of the game, look at the .ini file and check myself. Sure enough, a single letter typo was found exactly where he claimed. I was in disbelief. As recommended, I fixed the typo, saved it in Notepad and booted the game up.

The improvement is immediately recognizable in your first encounters with the Xenos. While they still charge you perched on their hind legs, they now crawl far more often, flank you using vents and holes in the environment and are generally far more engaged and aggressive. Five years after release, a single letter managed to overhaul the entirety of the enemy AI behavior in the game.

Nem hiszem el.... :DDD



Az egész Colonial Marines ügy az egyik leggyönyörűbb\legszomorúbb (kívánt rész aláhúzandó) eset a videojátékok 40+ éves történetében. Az megvolt, hogy az egyik bedolgozó fejlesztő csődbe ment a megjelenése után? Érdemes elolvasni a kedvenc híremet az esettel kapcsolatban - kiemelve, hogy a dolgozókat sajnálom és nem tehetnek róla, DE:

"Polygon obtained court documents that show the developer has a number of creditors and total liabilities ranging from $10 million to $50 million. Those claiming to be owed money include Epic Games, Agora Games, and DJ2 Entertainment, as well as a local pizza shop asking for $34.80."

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Megj: asszem civ 6-ban is találtak hasonló elírást kb fél éve, bár az sajnos nem javított túl sokat az alapból totálisan skizofrén AI-n.


CJ képe
CJ

Pedig azt a játékot kurvára vártam, pont az ígéretes coop miatt... Aztán az, hogy mi sült ki belőle, mindenki tudja

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Twitchen néztem róla pár gameplayt... Háát rohadt unalmasnak tűnt szóval én kukáztam az ötletet, hogy játsszak vele.



Lol. :D Egyébként van hozzá valami mod is, ami állítólag sokat farag rajta.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Gladius: Relics of war
Csak nem bírtam ki hogy ne... Aztán alig volt időm ránézni persze, eddig Civ: Beyond Earth VS Warhammer 40K. Tetszik, de még csak pár kör van benne így nem tudhatom igazán milyen...
rwurl=https://bigbossbattle.com/wp-content/uploads/2018/07/Gladius008a.jpg


Tno képe
Tno

Ó, ez megjent? Hm, így elolvasva pár steam értékelést, asszem egy kicsit maradok még az endless legend-nél, múlt héten jutottam el odáig, hogy kipróbáljam :)

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Na azzal meg én nem játszottam de amit hallottam róla az alapján rokonszakma



rwurl=https://steamcdn-a.akamaihd.net/steam/apps/698540/header.jpg?t=1531703730

Az előző résszel 38 órát sikerült eltölteni (csodálkoztam is, mikor megnéztem a Steam-es adatlapot). Ezzel meg már elröpült 8, szinte észre se vettem. Minden téren próbál újítani, de alapjában véve élményre nagyon hasonló az előzőhöz. Talán egy cseppet kiforrottabb és változatosabb.

Új csapdák, ellenfelek, megújított rúnarendszer, képességrendszer és tárgyrendszer is helyett kapott benne. A térképek is változatosabbak, mozgó pályaelemek is vannak már és átalakult a rush rendszer is. Grafikában csak minimális előrelépés történt, de ennek a játéknak amúgy sem ez az erőssége.

Viszont: Támogatja a 21:9-es képarányt is, ami meglepett.

Van benne endless mód és lényegesen több pálya, mint az elsőben. Szóval jó lett, jobb lett és feltehetőleg ebbe is belemegy a 40 óra környéke.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

rwurl=https://steamcdn-a.akamaihd.net/steam/apps/41070/header.jpg?t=1498679919

Erről még korábban értekeztem pár mondatot. 8 óra alatt sikerült befejezni a főellenfél pedig nagyjából 2 perc volt. Igaz tudtam mit kell vele csinálni, de akkor is meglepett, hogy ennyire gyorsan végeztem vele. Nagyon jó volt másodjára is.

Mondjuk a vége előtti kanyonos részt azt kihagytam volna a készítők helyében, szerintem az már nagyon old-school-os megoldás. (A leggyengébb ellenféltől a legerősebbig érkeznek hordaszám az ellenfelek, szépen sorban. Időhúzásnak kiváló, de ennél azért lehetett volna kreatívabb a végjáték előjátéka.)

180



Akciós a No man's sky és valami patch is kijött hozzá? Így már megéri?



Érzésre nekem a Samu 3-ban az utolsó pálya tette ki a játékidő harmadát.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Jövőbe látni nehéz, de lassan eljutnak arra a szintre amire igérték a játékot megjelenésre. :D Szvsz az előző updatenél is megérte már, élvezhető volt és akkor is ugyanennyibe került mint most akcióssan.



Train Sim World - CSX Heavy Haul

Képzelj el egy vonatszimulátort, ami veszett jól néz ki, csak beülsz a vezetőfülkébe és fogalmad nem lesz semmiről, mert olyan mint az igazi. Karok, kapcsolók, tekerőgombok, még a vécévilágítást és a fülke ventilátorának sebességét is lehet állítani. Úgyhogy most kiléptem és kell egy használati utasítás. :D
Kicsit hogy azért árnyaljam a képet. Lehet gyűjteni XP-t azzal, ha mindent jól csinálsz, illetve vannak feladatok is, amiket kiválasztva lehet szintén feljebb lépkedni.
A vonaton kívül is lehet csinálni dolgokat, felmászni kívülről a vonatra (szigorúan csak a létrán), rátolatni a vagonokra és összekötni őket a tápkábellel, ellenőrizni a síneket, szóval elég sokrétű.
Feladatokként alapanyagokat kell szállítani, el kell jutni A-ból B-be, ilyesmi, időintervallumban eddig találtam 20 perces, illetve 3 órás küldetéseket is. Nemcsak maguk a járművek, de a vonatbelsők is eléggé változatosak, ahányféle mozdony, annyifajta vezetőfülke. :)
rwurl=https://youtu.be/OdpP5SkOd5c



Itt lehet látni mennyire sokrétű, a színben álló mozdonynak még a motorját is meg lehet piszkálni. :)
rwurl=https://youtu.be/wv9yB65hH4Q

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!