Jelenlegi hely

PC-builder HQ

Utolsó bejegyzés

Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Én nem látok benne semmit, ami miatt szükségem van rá, de ha valakinek van személyes tapasztalata, amit jó PR-osan előad, még meggyőzhet arról, hogy titokban mindig erről álmodtam.

Sors bona, nihil aliud.



Én sem látom értelmét. Az ssd is elég gyors ez meg nem gyorsít rajta annyit, hogy jelentős legyen szerintem.



Attila1234 írta: Optane memória? Ha már az alaplap támogatja.

https://ipon.hu/shop/termek/intel-16gb-optane-m2-pcie-2280-mempek1w016ga...

NE

optane TOTÁLISAN MÁSRA VAN.

Otthoni felhasználóknak pénzkidobás, semmi több.

gyk: azoknak a tudományos cuccokon dolgozó embereknek van, akiknek az SSD hozzáférési ideje túl nagy, és nem tudnak több dolgot bedobni memóriába, mert az már tele van, vagy mert nincs pénze/szabad slotja rá, hogy memóriát bővítsen.

Szóval optane teljességgel felejtős.



Fasza végül akárhogy mértem nem fér be a Define R5, úgyhogy újratervezés ... Most ezzel a por/zaj szűréssel teljesen felizgattál, de franc se gondolta, hogy ilyen nagyok ezek az új házak. Idióta módon vannak a HDD-k elrendezve mindenhol, nem értem miért ...

max magasság/hossz ~500/500mm, ami rendesen behatárolja a lehetőségeket, ha ~5db HDD-t is be akarok tenni + olyan lehetőséget nézek, ahol nem kell kivenni az egész HDD beépítő keretet, ha nagyobb VGA-t tennék be.

Por/zaj szűrősből fasza lenne ez a sok helyen ajánlott Phanteks Eclipse P400S:
http://i43.photobucket.com/albums/e399/JimHalsey/IMG_20160703_141732.jpg
csakhogy alapfelszereltségben 0 db beépítőkeretet adnak hozzá (ami a képen van) és még 2 120-as ventillátort is kell bele venni, ami így alsó hangon: 25.000 gépház + 9.000 a 2 venti + 3x2.200 a beépítő keretek...

vagy budget megoldás a COOLERMASTER Silencio 452 és 282mm -nél hosszabb VGA-król lemondok, amihez így csak 1 venti kell pluszban.

Nem por/zaj szűrősből meg az van amit már linkeltem.



Idióta módon vannak a HDD-k elrendezve mindenhol, nem értem miért ...

Azért mert nem szoktak 5 winyót begyűrni egy PCbe. Azzal terveznek, hogy lesz bent max 2. Aztán ha valaki meg 5 öt akar akkor arra is megvan a lehetőség de akkor pl ugrott a VGA hely egy része.



Bárhová be lehet rakni 5 hddt.... 5,25" helyek? Gépház alja? Teteje? Egyéb kokany megoldasok? :)


Tno képe
Tno

Elsőre egyéb konyak megoldásokat olvastam..

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Az ital, ugye...



Konyaknak olvastam én is ... :D (mondjuk ékezetek nélkül nem csoda, hogy össze próbál rakni az agy egy értelmes szót belőle)

Lerendeltem végül az ajánlott házak közül egy Aerocool Aero-1000 -et 22.000-ért, mert az méretben is befér. 1 hét alatt megnéztem vagy 250 házat, de az összes ajánlott vétel (amibe befér min. 5 HDD) 520 hosszú/magas, még ez is egy kicsit neccesen fér be. Igaz az USB-ket elfelejthetem a tetején, mert annyira hátra rakták, de nem érdekel már.
- rázkódáselnyelő gumisak a HDD keretek
- gyárilag 3 venti jár hozzá, így minden HDD-re jut és nem kell külön azt is venni 5000-ért
- jóféle porszűrő van mindenhol
- 300mm hely a VGA-nak elég nekem, legrosszabb esetben hozzányúlok az 5,25-ös keretekhez
- korrekt, megbízható anyaghasználat

rwurl=https://www.pcbuyersguide.com.ph/wp-content/uploads/2017/10/AERO-1000.png
rwurl=http://www.aerocool.us/pgs/pgs-a/aero1000_bk/24.jpg



Igen a hosszabb vga már nem fér be, csak ahogy írtad. GTX 1070-1080-1080Ti például már csak keretkivétellel, sőt lehet az alsó keret is útban lesz. Legalábbis így szemre úgy tűnik. Pont ilyen alaplapom van, mint a képen. Ami még macerás, a piros SATA portokra is rálóg a hosszú vga, így oda elég szűkösen vagy sehogy nem lehet bedugni a kábelt. 8 csatlakozó van ott és 4-et tudsz használni rendesen. Egyszerűen nem tudod már behajlítani annyira a sata kábelt, hogy elférjen. A végén L alakú sata kábel meg nem fér be. Remélhetőleg a következő utáni generációban már (HBM memória egyik előnye is) nem fognak ilyen batár hosszúkat gyártani.

Amikor a GTX 970 mini volt bent, minden olyan szépen szerelhető volt. (Szerettem is, de a mostani meg elmegy aktív hűtés nélkül is. Valamit valamiért sajna.) A pci-e slot végénél nem ment tovább a kártya. Bár van GTX 1080-ból is minije pl. Gigának, szóval valószínű lesz még ilyen kiszerelés később is.

180



Vennék egy 27 colos magas frissítésű 1440p, G-synces monitort. Hozzáértőket kérdeznék, hogy van-e valami megbízható review milyen termékek közül lehetne választani. Lett egy kis spórolt pénzmag, amit elköltenék.
Meg lehet veszek mellé egy Sennheiser 660S-t is, ha úgy hozza a sors. Nem igazán találtam itthon olyan boltot ahol fel is lehetne próbálni. :( Van ilyen esetleg valakinek? Akár itt is várok tanácsokat, hátha mond valaki valami okosat.




ki akar itt 1080 Ti-t venni? :D



Volt itt valami értekezés bizonyos 4k-s panelekről, ahol elmosódnak a szövegek etc., de most az Istennek nem találom...
TLDR-t tud valaki róla előadni egy technikailag kevésbé felkészült embernek is? Esetleg linkelni még egyszer, hacsak addig meg nem találom?!


Tno képe
Tno

Annyi a lényeg, hogy 4K-s panelek vannak beszerelve 1440p-sként eladott monitorokba, aztán az interpoláció miatt nem tökéletes a kép.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Thx és van erről valami lista, hogy melyikben van ilyen csakhogy nehogy beleszaladjak?


Tno képe
Tno

Ha nem haragszol ezt most nem guglizom ki helyetted, de nagi vagy Chiller esetleg n0k0m majd lehet a segítségedre siet:)

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Megtaláltam közben a cikket is, ami ide is be volt linkelve. A forrás sem említ gyártókat illetve típusokat, csak azt mondja, hogy bizonyos 1440p-s monitorok 4k-s panellel vannak szerelve.



Remélem ez segít:
https://www.techspot.com/news/75217-1440p-monitors-reportedly-use-4k-pan...
http://www.lagom.nl/lcd-test/clock_phase.php

On a 27-inch 1440p monitor, it should be around 0.23mm, whereas with 4K panels it’s 0.16mm.

Most hirtelen én sem találtam konkrét listát, 3 dolog lehet:
1. Zsákbamacska kérdése, és ugyanazon típusba kétféle panel is lehet.
2. Aki megszívta, az nem nagyon reklámozza / törlik a netről a véleményt cégek.
3. Túl kevesen vesznek ilyet / nagyon ritka probléma ez.

Mindenesetre ilyen monitor vásárlása esetén mindenképpen javaslom (pláne ennyi pénzért) a kiszemelt példány próbatesztjét, előzetes megnézését (például Oázisban lehet ilyet tenni).



+1 óázisra. Egy 1-pixelenként változó fekete-fehér képet pixelhelyesen megjelenítve pl azonnal kijönne a 4K interpolációja, hiszen tűélesnek kéne lennie.




rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=_Cb_9RK9dQg

Amikor az Appleblog szapulja az Apple-t 11 percen keresztül, azt (is) kimondva, hogy ma már kurvára nem ajánlaná első platformnak senkinek, ott akkor már probléma van. :D

ShowHide spoiler #


Láttam már, de a poén az, hogy továbbra sem száll ki és vesz más platformot ezt még ő mondja a videóban mert hát "nem olyan egyszerű az" lol...



Hát amikor már Handrás is lemondott az Applerol akkor tudod hogy szar :D

rwurl=https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=jfhY0wmD2nA

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Bandido írta: Láttam már, de a poén az, hogy továbbra sem száll ki és vesz más platformot ezt még ő mondja a videóban mert hát "nem olyan egyszerű az" lol...

Abban teljesen igazat adok neki, hogy nem egy két perces átképzés/átszokás, főleg nem a vágóprogi, ha már betanulta a billentyűparancsokat és workflow-t. Fájdalmas, érthető, ugyanakkor végső soron csak magát szopatja tovább.



Jelentős részben ez csak műbalhé azért. Persze nem tudom miket használ, de legtöbbször a billentyűparancsok kimerülnek abban, hogy command <-> control.



Ki ez a H András? Párszor szembejött már a neve meg láttam 1 videóját de semmi több nem jött át azon kívül, hogy valami gazdag ficsúr.



Az első itthoni Apple reseller bolt alapítója, plusz talán a legismertebb itthoni (most már egykori) Apple-rajongó.



Otthon a legnagyobb apple fanatikus volt amikor még a nép nagyja azt se tudta mi az az apple. Jóformán bármit csinált az apple akkor azt a lehető legnagyobb hype közepette publikálta, volt boltja stb. Jóformán ha minimálisan utána akartál olvasni bárminek ami apple akkor az ő neve jött fel.



Bandido írta: Ki ez a H András? Párszor szembejött már a neve meg láttam 1 videóját de semmi több nem jött át azon kívül, hogy valami gazdag ficsúr.

http://player.hu/biznisz/gyari-munkasbol-piacvezeto-apple-kereskedo-horvath-andras-xms/

Most igy hirtelen en is csak annyira emlekszem hogy volt egy Apple premium reseller boltja, aztan lett masik, egyesultek/kulonvaltak fasztudja mit csinalt de mostanaban csak youtuberkent dolgozik :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!