Jelenlegi hely

Ki milyen videojátékkal játszott a héten?

Utolsó bejegyzés


Walking sim mód folytatódik:
What remains of Edith Finch

Medve anyám, ez is veszettül hangulatos. Még csak kb. másfél órám van benne, de az egész nagyon egyben van. A családtagok sztorijai nagyon kreatívan kerülnek bemutatásra, ráadásul egymástól teljesen különböző módokon. Baba!



Prey - Mooncrash
Megcsináltam az első két karakter escape-et. (ez volt szűk két óra) Hozza az alap játék hangulatát. Tetszik a progression amivel szórakozni kell majd gondolom a jövőben, mert egyelőre annyira azért nem nehéz. Az első run alatt eléggé jebaitelt két mimic a legelején, de az volt az egyetlen halálom eddig. Egy kicsit másra számítottam a bejelentés alapján, de eddig úgy néz ki egy elég jó main sztori is kezd kibontakozni több részletben. Szóval egy kicsit ilyen rogue-like sztori dlc, fura, de egyelőre nagyon bejön. Akinek viszont az alap se jött be annak valszeg ez se fog. :)



Metro 2033 + Last Light
Annó a 2033 abbamaradt a librarynál amikor a framerate átment binárisba. A Redux és 8 év hál'istennek segített ezen. :) A játékmenet nagyon bejött, de a sztori az első részben valami elképesztően borzalmas. Egyszerűen a felénél totál elvesztettek vele és a végén is csak néztem ki a fejemből hogy akkor most mi a tököm történik amúgy?! Semmi értelme nem volt. Kicsi kutatással utólag azért már több értelmet nyert, de a játékban holyfuck... Mind1, maga a játék fasza volt bár néha rohadtul limitálva éreztem magam és volt is pár irritáló rész (főleg a szörnyekkel) ami el nem tudom képzelni hogy tűnt fun ötletnek.
A Last Light pedig minden szempontból hozta és fejlesztett a játékon. Sikerült retardáltnak lenni és ranger módon elkezdeni ami annyit tesz, hogy nincs hud/promtok, fogalmad sincs mennyi töltényed van, minden többet sebez (te is) és feleannyi töltény lehet nálad összesen mint normál módon. Persze így se volt túl sok gond a nehézséggel, de azért a töltény információ hiánya végig frusztrált valamiért. Egyszerűen nem tudni mikor fogy ki a fegyver véglegesen.... :D Nade a narratíva fasza volt, sokkal jobban átjött a sztori mint az elsőben, jobb is volt, a helyek is sokkal jobbak voltak. Lényegében minden sokkal jobb volt mint az első részben.

Ha valakinek eddig kimaradt annak mindenképpen ajánlani tudom a reduxokat. Jó játékok, mostanában már baromi olcsón be lehet szerezni őket és garantált jó szórakozás arra a 15-16 órára amíg a két végigjátszás tartani fog. (ja igen, az első az már-már pofátlanul rövid, ilyen 5-6 óra alatt kényelmesen végig lehet játszani...)



Befejeztem, awesome! Művészet, bicsizz.



Adr1ft
Messze kerülendő. Lényegében 4szer kell megcsinálni ugyanazt, tetű lassan. Bejutsz az állomás közepére és mit ad isten pont az állomás 4 oldalán lévő cuccokat kell fixelni szóval szépen lassan lebegve az űrben és az állomás darabjai között lehet oda-vissza utazgatni a közepe és a széle között. :D Nincs semmi fejtörő, semmi extra kihívás csak egyszerűen odamész megnyomsz egy gombot és utána visszamész. A sztori az szintén tükrözi a játék összetettségét. Lassú, érdektelen, unalmas és borzalmasan primitív.



Viveban biztos nagyobb fun

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



rwurl=https://steamcdn-a.akamaihd.net/steam/apps/648350/header.jpg?t=1529076136

Alapvetően egy látvány orientált játék. Emellett van hangulata és hosszú órákra le tudja kötni az embert. Viszont sekélyes is egyben, mert eléggé le van egyszerűsítve. Bár kellően összetettnek tűnhet még az elején, és valóban azt érzi a játékos ebbe minden benne van, sőt még több is amit várt, de ahogy haladunk előre a szigeteken mindez csak illúzió lesz.

Ezt leszámítva én kellemesen elszórakozok vele, mert ha nem is annyira nehéz (inkább időigényes), mégis lehet benne kihívást találni. Feladatok, küldetések teljesítése, a szigeten lévő biztonsági intézkedések és ellátások intézése, de ami a legfontosabb: az 5 csillagos reputáció elérése az ami ténylegesen talán az egyik legnehezebb feladat a játékban. Vagy ha már a fenti bekezdés első mondatát veszem alapul a legidőigényesebb, de tényleg a legnehezebb is.

Hisz mindig van valami, ami okozhat gondot. Áramkimaradás, viharkárok, kerítést áttörő állatok, pénzhiány, élelem problémák, kártérítések kifizetése stb. A pénzhiány persze a legsúlyosabb, de ez is csak idő kérdése, mert ha lassan is, de beindul a biznisz.

A készítők egyébként egy érdekes megoldást választottak a kampány kivitelezésére. Ugyanis több szigeten folyik a játék. És ezek közt bármikor lehet választani. Így egy korábbi szinte teljesen beépített szigetre is vissza lehet térni és ott tevékenykedni. Ennek az az oka, hogy mikor az első szigeten úgymond végeztünk, és mehetünk tovább a következőre még nagyon sok épülettípus, ásatási hely, fejlesztések és egyéb nem áll rendelkezésre. Viszont egy ilyen kész szigeten már dugig vagy pénzzel és ha ide visszamész, akkor ebből a pénzből finanszírozhatod az új szigethez szükséges dolgokat.

Illetve itt is fejleszthetsz, alakíthatsz át, esetleg ha valami kimaradt (3 csillagos értékeléssel már át lehet menni az új helyszínre), akkor folytathatod ezt a mentésedet is.

Ez egyébként jó dolog.

Például az első szigeten nem volt magas vasutam, a másodikon lehetett szert tenni rá, viszont kifejleszteni milliós összegbe került és nem volt pénzem rá. Visszamentem az első szigetre, az ottani pénzből megcsináltam a fejlesztést, cirka 2 millió dollárból. Majd mikor ez meglett, kiépítettem mind az első, majd később a második szigeten is a vonalat. Ez értelemszerűen még több látogatót és több bevételt is hozott, amellett, hogy valami kegyetlenül is jól néz ki.

Egyébiránt ide még lehetne majd 10 oldalnyi szöveget írni, mert lenne miről, de jöjjön helyette egy kis pro/kontra, ahogy én látom jelenleg 14 óra játékidő és a harmadik szigeten való ténykedés után.

Pro:

+ Vizualitásban nagyon erős
+ Kezelhetősége felhasználóbarát
+ Semmiképpen nem egy rövid játék

Kontra:

- Gyenge menedzsment rész
- Időnként lassú, kicsit vontatott játékmenet
- Önismétlő is, bár a fejlesztések, újdonságok, helyszínek és új célok adnak némi löketet
- Nem túl nehéz, bár az 5 csillagos értékeléshez azért már meg kell "küzdeni"

Ha pontozni kéne, akkor 7/10 jelenleg.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Megvegyem e, ne vegyem?

Amint jön újabb tartalom, korrigálnak benne ezt azt és akcióban árulják + szereted a dínós játékokat, akkor igen. Ha viszont egy komolyabb parképítős és manager játékot szeretnél, akkor ne ezt válaszd.

180



Köszi, nagyjából akkor sikerült leszűrnöm, hogy mi várható. Kivárós. (egyébként is megfogadtam már ezerszer, hogy nem veszek több Frontier játékot, majd G2a-n zsákolom be egyszer)



Én egyébként nem is figyeltem ki a fejlesztő, csak pár nap játék és fórumozás után derült ki számomra, hogy ugyanazok készítették akik a Planet Coaster vidámparképítős játékot. Aztán láttam micsoda DLC áradat van ahhoz és utána volt némi sejtésem, hogy itt se lesz ez másképp.

Bár azt olvastam, hogy a június 22.-én érkező Fallen Kingdom az ingyenes lesz. 4-5 újabb dinó érkezik vele és javításokat fog tartalmazni. Szerintem nem ruháztam volna be rá, ha múlt héten nem vagyok szabadságon. De így pont kapóra jött és volt időm vele foglalkozni, meg le is kötött. Aztán ha lecsengett a foci vb, akkor folytatom.

180



Planet Coaster-rel az a bajom, hogy kifelejtették a menedzsment részét a játéknak. Nagyon jó, hogy az utolsó léggömbárúst is úgy össze tudod legózni, hogy még a kilincset is neked kell felrakni az ajtóra, viszont így átmegy az egész terepasztal szimulációba. Youtube-on megnézed 200-300 óráig építgetnek egy parkot. Persze a workshopból tudsz válogatni, de egy idő után olyan érzésed van, hogy mi a pöcsért csinálod ezt az egészet?

A készítők maguktól nem raktak be semmi előre elkészített elemet, amivel építkezni tudnál egy normális tempóban, hogy mondjuk egy pályát letudj ~4-5 óra alatt. (ugye témákra vannak itt is osztva a parkok, szóval szeretné az ember mindet körbejárni). Ebből aztán az lesz, hogy addig spameled a körhintákat, amíg az utolsónál már csak félig áll a sor és letudtad a pályát.

(ezt értsd úgy, hogy mintha Sim City-ben egyetlen ház se lenne betéve alapból, hanem amikor leteszel egy zónát, akkor neked kellene fal, ajtó, ablak, tetőből összerakni a házakat, amik majd épülni fognak)

Ők csinálták a Roller Coaster 3-at is, de a könnyed kis parképítős rész teljesen elveszett. Nem én akarom a készítők helyett megszülni a tartalmat, az az igazság. Persze aki sandbox-ot akar, annak álom az a játék.

Egyébként Planet Coaster-nél nem hiszem hogy a DLC-knek sok értelme van. Ha elszutymogsz a játékkal, ahogy ki van találva, akkor egy 5-10 ezer óráig megvagy nélkülük ...



Van valami sztoriszerűség vagy eventek vagy konkurencia vagy bármi?

Vagy csak nesze itt a sziget(ek) és sandbox?



Ezt a játékot pont az időrablóssága miatt hagytam ki annak idején, pedig nagy felhajtás volt körülötte. Szinte minden fontosabb, nevesebb videós csinált belőle videót. Majdnem rászaladtam, de aztán rá kellett jönnöm ez nem az én játékom. Nekem ehhez nincs türelmem, időm, hogy építgessek, szépítgessek naphosszat. És valóban a végén felmerül a kérdés: - Minek is?

A mostani rész 3 dolog miatt fogott meg.

- Látvány
- Dinoszauruszok
- Szabadidő

Az már csak hab volt a tortán, hogy nincs túlbonyolítva, mert akkor rengeteg idő megy el arra, hogy beletanuljak, amihez szintén nem sok kedvem és időm van. Viszont az tagadhatatlan tény, a játékban lévő enciklopédia rendkívül tartalmas és sokoldalú. Ettől persze a játék nem lesz több, de meglepő volt számomra, hogy ennyire részletesen taglal mindent. Pont egy ilyen játéktól nem vártam volna, hiszen ez mégsem egy Civilization.

Egyébként rossznak nem rossz. A legnagyobb probléma inkább az ára.

180



Konkrét sztori nincsen. A filmek alapján készültek a kampány szigetei, szépen sorrendben. Van hozzá narratíva a játék közben, de ez amolyan segítség, esetleg csak valami hozzáfűzni való a ténykedésed alapján. Emellett van egy igen részletesen megszerkesztett enciklopédia. Ami folyamatosan bővül, ahogy haladsz a játékon belül.

Feladatok és küldetések vannak (ez több feladatból áll és a jutalom is nagyobb érte). 3 irányban lehet ezekkel menni. Tudományos, szórakoztatás és parkbiztonság. Ezek személyekhez köthetőek, ha lehet azt mondani segítőid a parképítés és a kutatás során. Ha az egyik személy feladatát elvállalod, akkor a másik kettőnél kicsit csökken a reputációd. A reputáció mértékének növekedése mindhárom ágban valamilyen bónusz épületet, új fejlesztést, személyzet hatékonyságának növekedését adja. Attól függően kinek a kérését teljesíted.

Te döntesz arról kiét vállalod el és melyik irányban fejlődsz. Szerintem ez elég jól ki lett dolgozva.

180


CJ képe
CJ

Van itt olyan, aki játszott a Nioh PC-s változatával? Milyen minőségű a port, illetve maga a játék?

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Jelen. Megjelenés napján vettem, semmi gondom nem volt a játékkal (i5 7600k, RX480 4GB és 16GB RAM), 1-2x fagyott talán a 113 óra alatt, amit a játékkal töltöttem.

Én baromira élveztem a játékot, gyorsabb a harc, mint a Dark Souls-ban (csak az első DS-t játszottam végig, így ahhoz hasonlítom), viszont van pár hasonlóság (shrine = bonfire, souls = amrita). Fegyverből van 6 típus és végtelen ezen belül, mivel a lootrendszerét leginkább a Diablóhoz tudnám hasonlítani. Páncéloknál ugyanez, light, medium, heavy páncélok vannak végtelenféle stat-tal. A harc az inkább az 1-1 elleni küzdelemre van kihegyezve.

Sztori "hagyományos", átvezetőkkel, tehát nem item leírásokból áll össze a világ. A történet utáni endgame-ben nagyon nem merültem el, illetve az első DLC-t kezdtem, de egyéb játékok miatt abbahagytam. De mindenképp tervezek nekiugorni még idén újra a DLC-knek és valószínüleg az NG+-nak is. Nem annyira nehéz, mint egy DS (persze kinek-mi?), de én sokkal jobban élveztem a NioH-t főleg a gyorsabb harc és a Japán környezet miatt. Ja, legfontosabb, mindent lehet transmogolni, szóval lehet divatozni a játékban. =D

Online-t nem próbáltam ki, egyedül játszottam. Esetleg még eszembe jut valami és igéyn van rá, lekörmölöm. Én speciel ajánlom a játékot, ha nem DS-t vársz tőle. Persze ha DS-t vársz akkor is ajánlom, hátha kellemeset csalódsz. =)


CJ képe
CJ

amit pletykálnak, hogy kevés fajta ellenfél van, illetve a bossok sem valami ötletesek az mennyire igaz?

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Ellenfélből valóban nincs sok fajta, Yokai-oknál is inkább a fegyverek változnak (3-4 féle, ha jól emlékszem), viszont változnak a mozdulatok ilyenkor, és ez igaz az összes ellenfélre. Boss-ok nem ismétlődnek (illetve van olyan, akivel később random ellenfélként találkozol), nekem semmi gondom nem volt a változatossággal, bár egy DS-ben azért több kreativitás van. Bossok hajlamosak arra, hogy a harc második felében új moveset-et vegyenek elő, illetve szeretnek onehit-elni, vagy indokolatlan sebzést okozni 1-1 támadásukkal. Ez igaz mindegyikre. Mindenesetre nincs két egyforma boss és van néhány érdekes is. Mindegyik ellen élvezetes volt harcolni (kivéve a jeges hölgyeményt... azt a másfél órát sose kapom vissza =D ).


CJ képe
CJ

Köszi az infókat! :)

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Szívesen!

És a legfontosabbat meg elfelejtettem. Pályák vannak egymás után, amiket egy térképen tudsz kiválasztani, tehát nem egy összefüggő világot kapsz. Ezek a pályák bármikor újrajátszhatóak, illetve vannak melléküldetések, amik a fő pályák egy elzárt részén játszódnak vagy egy arénában, ahol egy bossharcot kapsz.

Fegyverből pedig elsőre kevés lehet a 6, de van ugye 3 féle stance mindegyikhez, és kétféle fegyver lehet nálad egyszerre. És csak az egyik stance (middle) van parry, illetve ellenfélhez hasznos igazítani, melyik stance-et használod.

Illetve van még jutsu is és omnyo-magic, és rengeteg tárgy, ami különféle bónuszokat ad. És mindegyikhez (6 fegyver+jutsu+omnyo) jár saját skill tree, szóval a karakterfejlesztésre nem lehet panasz.



Az biztos hogy a Nioh ezzel a kontrollerrel nem megy, full random gombokat ad be

https://www.gearbest.com/game-controllers/pp_378358.html

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Resident Evil 5 Gold

Na, a múlt évi "unalomba fulladó rage quit" után kapott még egy esélyt ez a fos, és összességében egyáltalán nem bántam meg. Asszem a múltkor valami 2/10-re értékeltem a dolgot, hát most viszont kijelenthetem, hogy ez az egyik kedvenc szar játékom.

Mert hát tény, hogy egy kukába való okádék a kampány sok okból:

- Az még hagyján, hogy komolyan veszi magát, de emellett iszonyú unalmas is a történet. Egy értelmetlen faszság az egész, amit viszont a fanok többsége mégsem utált meg, mert fanszervíz a fele.

- Hát elképesztő, hogy azon röhögöd hülyére magadat egy játékban, hogy a fehér izomemberrel irtod ki fél Afrikát, néha meg bejelentkeznek a token feka karakterek, mintha beintene a Capcom, hogy "nézzétek srácok, itt egy feka jófiú, Sheva meg tök jó csaj, nem vagyunk rasszisták." És egyébként tényleg nem, csak hát kurvára ízléstelen az egész.

- Nulla köze van a Resident Evil-élményhez.

- A Capcom egyszerűen beleszart a balanszba, ami a játékmenetet illeti: a múltkor én naiv Veteran fokozaton, vagyis az első végigjátszásra unlockolható legnagyobb nehézségen álltam neki. Mivel kétszer is végigvittem a Resi 4-et Professionalen tökre nulla gearről, úgy voltam vele, mit nekem a Veteran szint, a RE4-et is azon csapattam elsőre, és nem téptem tőle a hajamat.

Három dolgot nem tudtam előre, az első: a fejlesztők totálisan lecserélték az overall inventory-rendszert, és basztak a kiegyensúlyozására. Ez annyit tesz, hogy mivel itt az online, jump in - jump out co-op a fókusz, az inventory jóval rugalmasabb, mint a Resi 4-ben: minden, a pályákon felkapott és a karakteren hagyott cuccod megmarad, tök mindegy, hol tartasz, tök mindegy milyen nehézségen vagy. Ezt csak masszív file-törlésekkel lehet kiirtani a játékból, de arra is annyira érzékeny, hogy lehet, hogy úgy már el sem indul.

Tehát csak egyszer indulsz nulla cuccról: akkor, amikor életedben először indítod el a Resi 5-öt. Ezt a borzalmat a Capcom azzal próbálta meg kibalanszolni, hogy elég kevés lőszert kapsz (hogy ha mondjuk van egy nagyon pöpec fegyvered az előző végigjátszásból, ne nagyon tudd használni, amíg nem akarja a játék).

Ez még nem tűnik borzasztónak, viszont meghagyták a negyedik részből a fejleszthető fegyvereket is, amit a Veteran fokozat úgy próbál meg ellensúlyozni, hogy maximális bullet sponge-ot csinál az ellenfelekből. Nem hittem a szememnek, amikor a szar puskámmal 10 percig kellett fejbelőnöm egy random láncfűrészes ellenfelet. Rohadtul kifogytam a lőszerből, mert mindenkinek sok élete van, szóval masszív, idegesítő szenvedés volt a Veteran, amíg a a játék 2/3-ánál elegem nem lett, és visszaraktam Normalra.

És hogy mi van Normalon? Alvás, egyszerűen lehetetlen meghalni a játékban (még egyszer: a játék 2/3-ánál, ahol a legnagyobb harcok vannak), szóval két óra után meguntam és hagytam a pélóba az egészet.

Talán igazi co-opban működhet a Veteran szint egyébként (a co-op AI ugyanis ott már használhatatlan), de elsőre szerintem semmiképpen sem: csak akkor lehet venni az akadályokat, ha mindkét játékos tökéletesen tisztában van az összes lehetőséggel, ami ugye első végigjátszásra kizárt dolog. Hogy miért lehet akkor kiválasztani első nekifutásra is? Fogalmam sincs, de a RE5 nulláról induló Veteranjához képest a Dark Souls könnyű tavaszi séta úgy, hogy a Normal meg a RE4 nem létező "very, very, very, very, VERY easy" fokozatának felene meg. :D

Na, most szépen azt csináltam, hogy elölről kezdtem az egészet Veteranon, és lám: az előző 3/4 végigjátszásból megőrzött cuccokkal mindjárt használható lett a játék. Itt-ott brutálisan könnyű még így is, viszont az ellen mozgékonyabb és sokkal nagyobbat is sebez (két ütés: meghaltál kb.), így elvoltam. Hogy hogyan lehetett ilyen kurva szar balansszal kiadni ezt a játékot a RE4 tökéletessége után, arról fogalmam sincs.

A lényeg, hogy sikerült lomtalanítanom a kampány játékmenetét. Így is borzasztónak éreztem az összélményt, de legalább nem unatkoztam, sőt, élvezhettem azt a harcrendszert, amit még itt sem sikerült elcseszni.

Aztán nekiálltam a két sztori DLC-nek, ahol részben az alacsony elvárások miatt, de már pozitív lett az összkép:

- A Desperate Escape-ben Jillel és Josh-sal kell átverekedni magadat kb. egy órányi masszív zombiáaradaton. Ebből kihagyták a fegyverfejlesztősdit meg az alapkampányt taccsra vágó vásárolgatós részt is, így Veteranon is jó a balansz, aminek kurvára örültem. A pályák, illetve inkább "arénák" is nagyon jók: tulajdonképpen a végtelenségig jön rád az ellen, amíg meg nem találod a kiutat a következő részhez, így nagyon feszült, kihívásban gazdag lett a játékmenet, és megkapod csőstül azokat az ellenfeleket is, akiket alig láttál az alapjátékban. Jill is simán poénosabb Chrisnél a hülye pankrátormozdulatai miatt, a harcrendszer meg nagyon tud működni, amikor nem temetik be bullshittel, szóval jól szórakoztam.

- A Lost in Nightmares már gyengébb, de a balansz itt is jó, és a Resi 1 nosztalgia jegyében belefért pár fejtörő is a mókába, szóval még az erőltetett fanszervíz ellenére is tetszett.

Na de a lényeget csak mindezek után sikerült megtalálni, mert van egy játékmód, amiben abszolút jobb az RE5 a negyedik résznél: a Mercenaries. Csak és kizárólag emiatt sikerült több tucat órát beleölnöm ebbe az ezer sebből vérző csodába, mert kurva jó cucc, na.

Annak, aki nem ismerné a Mercenaries ezen verzióját: egy adag pályán kell pontokat gyűjtögetned, vagyis minél több zombit kinyírnod. Erre alapból két perc áll a rendelkezésedre, amit homokórák felkapkodásával és jó hosszú kombókillekkel tudsz meghosszabbítani, szóval fel kell fedezni a pálya minden zugát, de iparkodni sem árt. Nagyon sok karaktert és pályát lehet hozzá unlockolni, és mindegyik különbözik valamiben, szóval akinek bejön, az hosszú-hosszú órákra el lesz látva tartalommal.

Szerencsére erre rágyúrtak egy DLC-vel, a Mercenaries Reunionnal, ami még több pályát és néhány elég őrült karaktert nyit meg. Itt található a Resident Evil 5 igazi sztárja, a Jill sandwich megalkotója, BARRY MOTHERFUCKIN' BURTON is, aki a staggerelt zombiknak LE TUDJA FEJELNI A FEJÜKET. Ez egyrészt kurva nagy poén, de mechanikailag is szuper OP-vá teszi a karaktert, ugyanis a Resi 5 real time inventory-jának van egy olyan előnye, hogy bármikor meg lehet nyitni azt.

Ha már megnyitottad az inventoryt, akkor a move paranccsal kombinálni is tudsz tárgyakat, tehát pl. ha egy adag lőszert ráraksz a fegyveredre, máris csináltál egy reloadot. Ez azért baromira hasznos, mert így lehet pl. egy hosszú létramászós animáció közben gyorsan újratölteni az összes fegyvert, BARRY MOTHERFUCKIN' BURTON fejelős animációja pedig pont olyan hosszú, hogy ha beletanulsz, simán újra tudod tölteni mondjuk a pisztolyt. Barrynél ez kb. annyit jelent, hogy sosem lesz üres a tárad, szóval lehet a végtelenségig fejelni a jónépet, ha ügyes vagy.

Ennél viccesebb baromság egyszerűen nem létezik:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=cXITVGEnbzA

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Battletech

Nagyon tetszik, de azért vannak hibái.

- Sok az üresjárat. Nagyon hosszan tölt. A csaták és a management között mármint. Továbbá ha minden kikapcsolható animációt kikapcsolok, akkor is sokáig tart, mire lelépi a körét az ellenfél a csatában, még ha nem is látszik éppen belőle semmi. A management részben is unalmas már századikra a térugrós animáció, pedig szép. Maga az utazás nem zavaró, mivel aközben telik a játékidő és dolgozik a személyzet, gyógyulnak az embereim, stb, és meg is állíthatom bármikor hogy beleszóljak, de a térugrós anim alatt nem történik semmi csak - bár látványos, de- időigényes.
Az, hogy GOG Galaxy-n installál, de nem fut, ha a gépeden van a GOG Galaxy, sztem durva hiba...

+ Maga a játék tök jó. Eleinte nehezen láttam át a harcrendszert (gondolom aki Battletechet játszik annak rögtön megy), de most már világos a dolog, és tetszik. Persze biztos vannak olyan trükkök amit egy vájtfülű másképp csinálna, de ez benne a jó, van mélysége a rendszernek.
A sztori is tetszik (nem is vártam rosszat a Harebrainedtől). Nekem az átvezető 2D animok is tetszenek.
A management rész is jó. Már rutinos kezdek lenni benne hogy hogyan minimalizáljam a szétlőtt 'mechek és lesérült pilóták miatti holtidőt, illetve hogyan használjam profitábilisebb megbízásokhoz utazásra :-) Csak ne lenne ezek között annyi töltögetés...
A zene nagyon jó. Némelyik szám magában is élmény.
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=MjCRUI5BcPI

Ha befejeztem, lehet h írok cikket róla.



Nokedli írta: Battletech

Ha befejeztem, lehet h írok cikket róla.

rwurl=https://i.imgur.com/LoesM4V.gif

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Addig is itt egy nyúlfarknyi recenzió valaki mástól: http://www.rpgcodex.net/content.php?id=10930

ibi amentia latet



Köszi, elolvastam. Nagyjából jó az írás. A taktikai/management hiányosságoknak viszont, amiket a szemére hány a játéknak, a nagyja benne van, csak ő nem fáradt vele hogy kipróbálja. És gyanítom hogy több is van benne, amit én még nem találtam meg...
Ugyanakkor igaza van a kritika nagy részében is.

Annyit azért hozzátennék, hogy ez a Harebrained schemes játéka.
Ők ugye a kickstarteres Shadowrunnal kerültek be a köztudatba, ami egy - kiváló ! - B-kategóriás kis játék volt. Nem szuper-ambíciózus, nem AAA, de tök jól működött, és nagyon hangulatos volt. Közben 2D. A kieg, a Dragonfall még jobb lett, és a Hongkong-i epizód is kellemes.
A csapat azóta próbál fejlődgetni és nagyobb projektekhez felnőni. Például 3D játékot csinálni, meg hát ha nem is AAA, de "a" kategóriát. Ez az első tényleg nagyOBB játékuk, de ettől még nem lesz a következő mittudomén, GTA. Hiba is volna ezt várni tőle.
Sztem viszont igény van az ilyesmire. Nekem legalábbis egyértelműen van. A Spiders B-kategóriás RPGire, az Into the breach-re, a Kingdom rushra... A kisebb és közép kategóriás játékokra általában. Ebben a kategóriában pedig tök jó, illetve ebben kell osztályozni, nem az XCOM2höz hasonlítgatni (azt is lehet, csak minek?).



Resident evil 6 volt már?



Csak belenéztem, és tudom, hogy azt fikázza mindenki, de Leon kampánya egyelőre bejövősebb az ötödik résznél. :D Mindenesetre a Revelations eddig kimaradt, szóval most az jön majd a nagy Resi-pótlásban.

Mellesleg utólag is találok még olyan dolgokat az 5-ben, amiket nem értek. Pl. elkezdtem New Game+-ban a kampányt Shevával és láttam, hogy le lehet vele szúrni a földön fekvő zombikat... ezt miért nem csinálja akkor, amikor az AI irányítja? :D Röhej az is egyébként, hogy elég sok zombi úgy van beállítva, hogy alapból Christ támadja, az tök mindegy, hogy te éppen a másik karaktert irányítod.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



You've been hit by,
You've been struck by
A smooth criminal!
rwurl=https://streamable.com/8029y



Szerintem a sorozat irányába érzett feltétel nélküli rajongásod a 6. részt is felemeli egy zseniális szintre. :) De csak tippelek.



Feltétel nélküli rajongás? Hát összesítem egyelőre:

- Az eredeti első részre rá sem tudok nézni már, remake is the way to go.
- Az RE2-t imádom.
- A Nemesist egy baromi lusta folytatásnak tartom (cashgrab) néhány borzasztóan rossz ötlettel.
- A Code Veronica frankó.
- Az RE4 zseniális.
- Az RE5 egy foshalom, a két nyúlfarknyi DLC menti kicsit, a Mercenaries meg remek (mert igazából tökre olyan, mint az RE4-ben, csak jelentősen kibővítve-simítgatva).

Ki lehet borulni persze azon, hogy találtam kifejezetten pozitív dolgokat egy játékban (2 órányi DLC-t és a tulajdonképpen bunyós játék árkád módot... hát nem egy Resident Evil leglényegesebb részei), ami számomra is teljesen érthetetlen módon 84-en áll a Metacriticen, de nem érzem feltétel nélküli rajongásnak. Az RE6-tól meg nyilván alapból sem várok semmit, ami a survival horrort illeti, viszont legalább jobb akciójáték az 5-nél. Az is valami.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!