Jelenlegi hely

PC-builder HQ

Utolsó bejegyzés


Miért ne tudnál? Ha nincs speciális igényed, akkor ott a H310-es lapok ~18 körül. Ház van 3-4 ezerért. Ramból meg nem a hyperx a legolcsóbb, majd egy 10-es ott is le tud jönni. Összeadogatva már egész jelentős összeg és egyik se szól bele a teljesítménybe, ellenben a videókártyával gyorsan falnak futsz.



Van egy olyan fétisem, hogy 8. generációs Intelt akarok. Hat évre veszem a gépet, igyekszem minél kevesebb kompromisszummal megúszni, persze a világ pénzét se akarom elverni. A 6GB-s VGA viszont be fog figyelni. Leszarom. Elmúltam 40, már nincs olyan sok hátra, hogy egy gépen spóroljak. :D




"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Big lájk! Na, ezt megnézem. Köszönöm a tippet. Ezt nem tudtam. Eddig abban a hitben voltam, hogy csak a B, H meg persze a Z370-es chipsetű lapokkal mennek a 8 genek.

Szerk. Meg is néztem! Isten császár vagy. Akkor kezdetnek talán ez?

ASUS Prime H310M-A LGA1151



Mivel 1151 v2 lapok, így bios frissítéssel gondolom a köv. 2-3 generációt is meg fogja enni, úgyhogy bőven van hely bővítésre. Arról nem beszélve, hogy 1,5 év múlva a i7 8700-at hozzádvágják 30-ért. Tuningolni meg gondolom nem akarsz.

És akkor marad pénz egy ilyenre:
https://ipon.hu/shop/termek/palit-ne51060015j9f-geforce-gtx-1060-6gb-gddr5-storm-x-oc-pcie/1527446

Vagy hogy a kollégák fülét ne zavarja a hűtés:
https://www.rufusz.hu/Videokartya/Palit-nVidia-GF-GTX1060-DUAL-VGA-PCIe-3-0-6-GB-DDR5-192-bit-DVI-HDMI-3xDP-aktiv-huto--C2115924-p79032.html?ak=0



Se tuningolni nem akarok, se alkatrészeket cserélni. Megveszem, és kész. Évente 1x kipucolom, és csá.



Az is jó, bár én Gigabyte párti vagyok alaplapban, azokkal még sose volt bajom.

Gépház 4000-ért



2020-tól jönnek az Intel GPU-k is akkor már csak leesnek az árak :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Feltéve HA sikerül addig megtanulniuk VGA drivert írni, mert ez a jó öreg i720/i740-től napjainkig bezárólag NEM nagyon ment nekik. :D




Az derék ... Amazon.de meg nemrég rakta vissza a szállítási díjat ránk.



Parizer forever.



A windows miert ilyen drága... pedig egyszer már tényleg akarok venni :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Nyilván ez nem egy budget PC, így nehéz róla nyilatkozni, de szvsz:
- gépházat nyilván mindenki magának dönti el, de sose értettem minek 25 ezret rákölteni. i7-8700 (szorzózáras) -t nem fog tuningolni amúgyse. De ha ez tetszik akkor ez tetszik.
- tápból lehet lecsípni, de ok
- gtx 1070-ből minek a legdrágább verzió? 40-50-el kevesebbért is van épkézláb gyártótól, különbség meg 0.
- 256 gb SSD-re semmi se fér rá, windows + lapozófájlok + ide-oda toszogatott dokumentumok + mentések stb. stb. rohadt gyorsan telenyomja és manapság ~70 gb egy játék. Ha nem pro verziót nézzük kb. ugyan ennyi az 500gb-os változat.
- valami gyorsabb/nagyobb(?) vinyót néznék "just in case", ha 2-nél több játékkal akar játszani, akkor úgy is telepít oda is. 1-2 ezer Ft-ról beszélünk.
- Win10 home egy vicc, nem tudom, hogy hogy van pofája a Microsoftnak pénzért adni. Hardveraprón van eredeti pro verzió ~10k körül. Valaki csak fel tudja rakni neki, ha ő nem akarja.



Lehet venni olcsóbban ebay-en vagy random keyseller oldalakon "használt" OEM kulcsokat, ami Európában legit. Csak paypal-lel fizess, hogy ha probléma van, visszakérhesd. (Nekem még problémám nem volt soha, de mások mintha nem lettek volna ennyire szerencsések.)



miért sima SSD nvme-s helyett?
Ez a 10k-s Win 10 pro meg wtf? Minden hivatalos boltban 40-45k.



Se az alaplap, se a proci nem képes lekezelni a 3000 es memóriát csak max a 2666 osat. Így felesleges azt megvenni.



Házért én nem adnék ki huszon ezret, prociból meg lehet, hogy már a k-sat venném elvileg ugye +15 k lenne de kb. + 1Ghz procifrekvencia tuninggal. Az a RAM kit kifejezetten baráti, nálam egy olyan kit megy 3100MHz CL14/17/17 időzítésekkel is. Hivatalosan az én lapom is csak 2666 MHzig támogatja a RAMokat, a többi tuningnak számít (XMP), szóval vagy megy, vagy nem viszont Intelnél kb. mindegy, hogy 2400Mhz-es, vagy 3200Mhz-es a RAM. A VGA árban kicsit húzós, de ez van. A fene tudja megérné-e megvárni a következő VGA generációt, mert szinte semmit nem lehet még tudni róla azt sem, hogy idén jön-e egyáltalán.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



OEM, mint fentebb írták. Kapsz szép hologrammos matricát és egy cd kulcsot, aztán a microsoft honlapjáról leszeded a telepítőt és felmásolja magától usb-re. 10 millió KMspico-s Windows országában szerintem örüljünk ennek is. Home verzió meg arra lett kitalálva, hogy "ingyen" adják a kis szar 50 ezres laptopokhoz is, ezért külön csengetni 35 ezret rablás. Nem tudom már háttérképet enged e például cserélni ...

Tompi: "A VGA árban kicsit húzós, de ez van." <- csak hogy nem ez van, PCX-nél maradva a "sima" ASUS GTX1070 8GB GDDR5 DUAL-GTX1070-O8G VIDEOKÁRTYA 166 297 Ft, de ha beéred egy Palit-al akkor meg 154 ezer a nem ITX-es is (nem pedig 202 ezer, mint a rohadt STRIX). Ti ennyit nem ér 10% különbözetért.


CJ képe
CJ

A helyedben én is jogtiszta winfossal csajoznék, kurva fontos ezért pénzt kiadni! :D

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Escort-ok csak dobozos win10 -re gerjednek :D



n0k0m írta: - gépházat nyilván mindenki magának dönti el, de sose értettem minek 25 ezret rákölteni. i7-8700 (non-k) -t nem fog tuningolni amúgyse.

Mert nem rezonál be 2 vinyónál, mert van benne rendes szilikontappancsos-fiókós kiszerelhető HDD keret, mert ventikkel, kontrollellel és porszűrővel jön, mert nem vágod végig a kezedet a sarkán amikor beszereled a cuccokat... meg mert esetleg nem csak ehhez a gépben használhatja, hanem 10-15 évig is.

Én pl még mindig használom az első drága, ~2006 környékén 55-kért vett első generációs Antec P180b házamat. (Akkor a divat a 15k-ért ház + noname táp volt, ami persze meg is látszott az itt-ott elfüstölő gépekben.) Kb annyi változott azóta, hogy 120mm helyett 140mm van mindenütt, és az alaplap mögé kerül kábelrendezésre hely. Hülyének néztek akkor egyesek, akik azóta ennek többszörösét nyomták el házra.

...mondjuk Zalman tipikusan a "régen jó volt" márka, már jóideje nem is nézem a cuccaikat. Be Quiet, Corsair,

n0k0m írta: - 256 gb SSD-re semmi se fér rá, windows + lapozófájlok + ide-oda toszogatott dokumentumok + mentések stb. stb. rohadt gyorsan telenyomja és manapság ~70 gb egy játék. Ha nem pro verziót nézzük kb. ugyan ennyi az 500gb-os változat.

Ezzel se értek egyet, windows + mentés + játékokon kívül minden program bőven ráfér, nekem legalábbis bőven elég. AAA kategóriás játékokra persze nem. Ha ez elég, akkor jó lesz. Nem minden játék követeli az SSD-t.

Viszont "pro" SSD overkill, sima nem-pro EVO SSD is jó, az csak 21k, az 500-as EVO pedig ugyanennyi, arra már ráfér néhány játék is simán.

n0k0m írta: - valami gyorsabb/nagyobb(?) vinyót néznék "just in case", ha 2-nél több játékkal akar játszani, akkor úgy is telepít oda is. 1-2 ezer Ft-ról beszélünk.

Yeah, 4TB-os a legjobb választás perpill, ami nem elszállt. (8TB pedig ami legjobb ár/tárhely-ben, de ezek szerint nem kell neki perpill ennyi hely.)


CJ képe
CJ

Mert nem rezonál be 2 vinyónál, mert van benne rendes szilikontappancsos-fiókós kiszerelhető HDD keret, mert ventikkel, kontrollellel és porszűrővel jön, mert nem vágod végig a kezedet a sarkán amikor beszereled a cuccokat... meg mert esetleg nem csak ehhez a gépben használhatja, hanem 10-15 évig is.

+1
Antec fan vagyok én is, viszont most nem volt rá pénzem, így 30kért vettem Thermaltaket.

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Ez viszont igaz A VGA-val. Nem figyeltem, hogy Ti-ről van szó, és azért drága.. Akkor inkább egy sima 1070 155-165-é. (A vicc, hogy röviddel a megjelenés után 20k-val olcsóbban is lehetett kapni az adott márkát...)

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Ház: ezek egyéni szociális problémák :D van drága házam komplett gépvásárlásból, de annyi különbséget nem érzek, ami megérne +20 ezret. Egyébként meg max a PCX-esek vágják el a kezüket, mert kért összeszerelést :D. De mondtam, hogy mivel nem budget gép egyébként se, tőlem legyen, árnak töredéke, csak van itt más értelmesebb, ami meg le van spórolva.

SSD: Jó nekem van 1-2 program is fent és 1 év alatt felgyűlt annyi cucc rá, hogy a BF1-et már el kellett mozgatnom róla, pedig az volt az egyetlen játék oda telepítve. Példaként mondjam csak az appdata könyvtár 25 GB, program files szintén (játék nincs benne), lapozófájl 20 GB, Windows mappa szintén 20 GB. Ha van mellé akár csak egy GTA5-öd, akkor már cseszheted a 250 gb-ot. + ha ~80% fölé pakolod már sír a gép. Szerk. Bocs 2 db játék volt fent valóban, ebből 1-et törölnöm kellett.

Vinyó: 1 hete rendeltem, akkor 3TB volt a legjobb ár/értékben, bár a 4TB se volt messze tőle. 18k volt a Toshiba 3TB 64MB P300 7200RPM-es, azok mindig elől mozogtak sebességben. Ha alapból 1 TB-al számolt, akkor már az is sok.



Döntöttem, nem fogok vacakolni a gép összerakásával, inkább megveszem ezt. Nagyjából pont azt tudja, ami nekem kell, az ára számomra elfogadható és a színe is tetszik.



hajrá, Optaneről majd jöhet a benchmark :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Szerintem rendben van, mostani árakon túl sokat nem tudnál spórolni rajta és ha ez megkímél a fejfájástól, akkor hajrá. :P



A 3 év gari is biztató, persze, ha addig még megmarad az Alza.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!