Jelenlegi hely

Star Wars

Utolsó bejegyzés

LY képe
LY
Donator

Hát baszki nemtom mire véljem a Solo review-kat, amikor a fele az utolsó bekezdésben megjegyzi hogy mekkora nagy dolog volt már a The Last Jedi



rwurl=https://youtu.be/pwj_SZHqiSc

Ennyi... Legalább megspóroltam egy jegyet. Megint pacing gondok vannak, a szereplők gyengék és a humor se jó. Van egy-két látványos jelenet és ennyi.



Szerintem a Last Jedinél kiderült mekkora kurvapecér a hivatalos kritikus tábor zöme...
Azzal pedig, hogy a TLJ-t beemelik dícsérettel kb látensen invertáltatják a kritikájukat :D vagy az a bújtatott kulcs a kritikájuk dekódolásához.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.


LY képe
LY
Donator

Én is arra hajlok hogy "nem olyan jó mint a TLJ" = "nem lett úgy szétkúrva mint a TLJ"



Optimista vagy (ami nem baj) :)

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



A kritikák szerint nem a legjobb Star Wars film A birodalom visszavág óta? Ez igen aggasztó.

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Aki Star Wars film kapcsan meg kepes barmilyen hivatalos/ismert kritikus velemenye alapjan dontest hozni a megtekintesrol az konkretan buta.



Aki Star Wars akármilyen film kapcsan meg kepes barmilyen hivatalos/ismert kritikus velemenye alapjan dontest hozni a megtekintesrol az konkretan buta.

I fixed it.
Ha jó a koncepció, trailer, stb... nézd meg. Ha nem, hagyd ki. Ne a kritikusok véleménye befolyásoljon.



Az új SW filmekkel kapcsolatban érdemes az elvárásokat mostanra reális szintekre helyezni.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



While speaking at the premiere of Solo: A Star Wars Story Thursday night, the live action Jungle Book and Lion King director revealed several details about his upcoming Star Wars series, including its setting – three years after Return of the Jedi – and his deep-dive into scripting before he had the job. “I wrote four [episodes] to show them what the show would be,” he explained to Nerdist on the carpet. “It’s all-new characters, different planets. But it still fits into the timeline.”

https://editorial.rottentomatoes.com/article/jon-favreau-reveals-timeline-of-upcoming-live-action-star-wars-tv-series/

Meh. Nem fognak ezek elszakadni soha ettol az eratol :(



LY írta: Hát baszki nemtom mire véljem a Solo review-kat, amikor a fele az utolsó bekezdésben megjegyzi hogy mekkora nagy dolog volt már a The Last Jedi

És hát elég nagy dolog is volt a Last Jedi (tudom, tudom: "meggyalázták Luke-ot brrrrrr, telesírom a szarvarszos lepedőmet, csak felnőni ne kelljen", whatever), ami a vállalásait illeti, szóval nem érdemes meglepődni azon, ha egy sima kis "by the book" filmre azt mondják, hogy közepes.

Én mondjuk nem is fogom megnézni, mert ez már nagyon-nagyon csak a pénzszivattyú kedvéért készülhetett az előzetesek alapján, szóval bassza meg a Disney (persze affelől kétségem sincs, hogy az összes agyatlan gyökér az urnák elé fog járulni most is, hadd csináljanak még 10 ilyen kalap szart). Majd az Ep9.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



:D Zsenialisak.



Míg a TFA egy antikreatív copy-paste a bénább változatból, addig a TLJ-t annyira túltolták, hogy egy jó kis antitézise lett a SW-nak (meg a script írásnak is). A scripteket félretéve (meg az ötlettelen világukat) a legnagyobb hibája ennek a szériának, hogy nincs egy kibaszott szereplő aki szerethető, akiért izgulnál, mind meh kategória, bárkit kinyírhatnak, max kap egy vállrándítást.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Ez igaz. Egyik se annyira szerethető mint régen Luke, Solo vagy Leia. Talán Kylo az akit eddig a legjobban kedvelek az uj generációból. Mondom ezt úgy hogy én továbbra is nagyon nagyon csípem a TLJ-t.



Mit lehet "csípni" a TLJ-ben? De most komolyan. Egy kibaszott cringefest az egész. Nem csak mint SW-film, hanem mint film, egyáltalán. Debil óvodásoknak szánt forgatókönyv és pocsék szereplők.

Non serviam



Ja, egyébként egy kicsit ebben egyet tudok érteni, csak én úgy állok hozzá, hogy szvsz a Disney-nél az most a Marvel-fronton is elég nagy betegség, hogy kényszeresen folytatásos teleregény minden, és kevés a kerek film. Emiatt szerintem ezzel az új SW-eresztéssel az a helyzet, hogy majd csak a harmadik film ismeretében fog kiderülni, valójában mennyire is jó vagy rossz ez az irány.

Mindenképpen érzek egy eddigi koncepciót persze: a TFA amolyan beetetés, visszafordulás a klasszikus SW felé, egy altatódal ("itt úgyis minden ugyanolyan"), amiből a TLJ ébreszt fel ("itt minden ugyanolyannak tűnt, de mégis tök más"), de pont emiatt csak és kizárólag az Ep9 lehet alkalmas arra, hogy a TLJ-ben elindult dolgokból csináljon egy nagy payoffot. Ha az működni fog, akkor visszaható hatállyal zseniális az egész új trilógia.

Ez már csak azért is így van, mert szvsz egy nagy hiba van a TLJ-ben: nekem a film nem Luke-ot rombolja le (az ő búcsúztatása nekem 10/10-es volt, bocs), hanem Rey-t. Egyszerűen kevés a Rey a TLJ-ben, így az a tök jó karakter, aki nekem az egész TFA-t elvitte a hátán rohadtul haloványan képviselteti magát. Finn erősen értelmetlen mellékszálát szimplán hagyni kellett volna a fenébe (basszus, simán át kellett volna aludnia a filmet, ha már ennyire nem tudtak vele semmi érdekeset kezdeni), helyette meg egzaktabban és bővebben bemutatni azt a spirituális utat, amin keresztül Rey végül is igazi jedivé válik a film végére. Ehelyett kaptunk néhány erősen absztrakt jelenetet, ami mondjuk kurva jó volt (a "lyukban" lévő jelenet van olyan jó pillanat, mint Luke látomása a Birodalomban), csak kevés volt mellette a klasszikus történetmesélés, és így az egyébként végre szép kerek lezárás is olyan "nyeh".

Baromira remélem, hogy az Ep9 akkor már legalább kicsit hasonlóan fog indulni a Jedihez, vagyis csinálunk egy kis ugrást az időben, hogy aztán kőkeményen bele lehessen menni a már jedivé előlépett Rey és new age Darth Vader Kylo párharcába a létező össze síkon. Ha ezt jól megoldják, akkor megérte a TLJ is.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Ha őszintén érdekel akkor olvass vissza, anno eleget érveltem a meglátásaim mellett de már nincs kedvem újra belemenni mert parttalan vita. A lényeg hogy igen, van aki máshogy élte meg a filmet.



de pont emiatt csak és kizárólag az Ep9 lehet alkalmas arra, hogy a TLJ-ben elindult dolgokból csináljon egy nagy payoffot. Ha az működni fog, akkor visszaható hatállyal zseniális az egész új trilógia

Ez akkor lenne remény, ha egy író megírta volna a trilogiát (PC és SJW mentalitás nélkül, nem agyonkurva a korábbi hősöket), de itt kézről-kézre adják az ad hock stafétabotot, vagyis reptében próbálják kisütni mit is akarnak. Ráadásul ellentétben George gyerekkel kevés idejük is van rá. Ezért nem is várok csodát (ráadául JJ-t nem tartom jó írónak).
A másik nagy probléma, hogy teljesen szembefordultak az eszképizmusnak, amit egyébként a prequelek is sikeresen alulteljesítettek (pont a túlvariált, intelligensebbnak-akarok-mutatkozni, de pont a logikai-és-dramaturgiai-hibák-hegyét-hoztam el jelenséggel).
_
Ez egy űrmese, ahol hősök születnek a küzdelmekben és antihősök buknak el, ahol izgulsz a hősért, ahol a világ elvarázsol, kiránt a hétköznapok politikájából, rutinjából, depiségéből, cinizmusából.
A régi trilógiának ezt sikerült erőlködés, izzadságszag nélkül meglépnie...

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Amúgy igen, a záró részen múllik most minden. Kissé aggódom is J.J. miatt hogy lesz e annyira bátor mint amennyire megköveteli a helyzet. Nagyot kell dobnia hogy mindenki elégedett legyen.



QFT

Non serviam



Ez akkor lenne remény, ha egy író megírta volna a trilogiát (PC és SJW mentalitás nélkül, nem agyonkurva a korábbi hősöket), de itt kézről-kézre adják az ad hock stafétabotot, vagyis reptében próbálják kisütni mit is akarnak.

Én a különböző alkotógárdákat nem érzem negatívumnak, amíg összességében egységesnek hat a végeredmény, és azért az eddigi két film nem ütött el súlyosan egymástól (vagy legalábbis nem jobban, mint a klasszikus trilógia darabjai). A cselekmény folyamatos alakítgatása is megvolt már Lucasnál is, és azért két év alatt össze lehet rakni kitűnő filmeket, sőt: pl. Denis Villeneuve 3 éven belül hozta ki a Sicariót, az Arrivalt és a Blade Runner 2049-et, azért az elég menő mesterhármas.

JJ-t nem tartom jó írónak

Én sem, viszont a TLJ kártyakeverése után simán lehet, hogy az a legjobb döntés, ha ezeket az új elemeket Abrams rendezi össze és kerekíti le.

A másik nagy probléma, hogy teljesen szembefordultak az eszképizmusnak, amit egyébként a prequelek is sikeresen alulteljesítettek

Ez egy űrmese, ahol hősök születnek a küzdelmekben és antihősök buknak el, ahol izgulsz a hősért, ahol a világ elvarázsol, kiránt a hétköznapok politikájából, rutinjából, depiségéből, cinizmusából.

Itt szerintem van egy kis eltérés abban, ahogyan a különböző fanok tekintenek a Star Wars-filmekre. Én mindig is egy kicsit politikusnak éreztem Lucas filmjeit, és oké, hogy ez a prequelekben volt abszolút egyértelmű a baromi unalmas szenátusi jelenetek miatt, de azért a klasszikus trilógiában is ott az akkori politikai él a nácikhoz hasonló diktatúra ellen küzdő lázadó hippikkel.

Körülbelül ugyanennyire érzem erősnek ezt a mostani filmekben is, szvsz csak a korszellem miatt zavarhatja az embert. Most szimplán olyan időket élünk, amikor az ember ezekre odafigyel, régen meg fel sem tűnt, hogy Leia egy tökös csaj volt a damsel in distress sztereotípia fénykorában (igaz, a Jedi tett is ezért azzal, hogy egy kicsit lesilányította a karaktert), Joda meg apró, görbe hátú vén manóként volt a legkeményebb jedi mester.

Másrészt meg annak tökre nincs semmiféle érdemi funkciója, hogy az összes bőrszín képviselteti magát ezekben a filmekben, ahogyan mondjuk Reynél is kurvára mindegy, hogy nő vagy férfi. A TLJ azon húzását szokták még PC-nek / SJW-nek értékelni, hogy akkor innentől kezdve származástól függetlenül már bárki lehet jedi, de én ebben abszolút nem a PC-t, hanem a frencsájszépítési szándékot látom, és egy kicsit szerintem helyre is billentették vele a mitológiát.

Ugye ha még ezer filmet akarsz csinálni, hogy a végítélet napjáig legyen sztarvarsz, akkor meg kell szabadulnod a sztori Skywalkerekhez láncolásától, másrészt meg baromi nagy vakvágány az, hogy a klónháborúban kiirtották a jediket, aztán a dolog születési alapon öröklődik. A prequel szitokszó, a "kurva sok jedi harcol kurva sok sith ellen" ötlete viszont nem, szóval el kell addig jutni egy folytatásban megint, és pl. azzal, hogy a TLJ-ben egy fia fénykardpárbaj sincs, meg is ágyaztak ennek (éhes a nép). Egyébként meg mekkora mindfuck az, hogy a jedik írmagját is kiirtották a prequelekben, miközben ez egy ősi dolog, vagyis tökre logikus az, hogy a nagy veszteség miatt van egy generációnyi kihagyás utánpótlásban, utána viszont elő-előkerülnek az újabb és újabb erőhasználók. Mellesleg Rey származását én nem érzem teljesen lefutott dolognak, elvégre tudjuk, milyen a sötét oldal.

Emellett a "belőled is lehet jedi" egy tök jó üzenet, amivel egy kicsit személyesebb szinten lehet behúzni a mai gyerkőcöket a "power fantasy" miatt. Amikor én pl. kissrácként imádtam a Dragon Ballt, tutira erős hatással volt rám az, hogy oké, hogy Son Goku az überharcos, de a többi szereplő is szétedzi magát, és idővel mindig eljutnak egy olyan szintre, amin laposra vernék az 5 évvel korábbi Gokut (ha Son Goku abbahagyná saját határainak feszegetését és ellustulna, akkor még Krillin is kiverné belőle a szart, csillagharcos származás ide vagy oda :D). A "senkikből lesznek a hősök" ugyanígy jó kis panel, na meg Luke és Anakin is a putriból indult, szóval szép kis szimbolikus jelenet volt a TLJ-ben az a rész kissráccal és a partvissal. :D

A jedi tekercsek elpusztítását is sokan értelmezték vallás- és hagyományellenes üzenetként, és bár nyilván ez adja magát valamennyire, szvsz erről akkor lenne szó, ha tényleg nem lenne több jedi. Nekem ebből kb. annyi jött át, hogy szükség van időnként a régi dolgok kukába hajítására, hogy aztán azok figyelembevételével létrehozz valami újat. Másrészt meg pl. a katolikusok is valahol a teológia mélyén azt tanítják, hogy nem a külsőségektől és a Biblia bebiflázásától lesz valaki vallásos, hanem egy belső folyamat eredményeként, szóval beszólás ez az "álkeresztényeknek", de akár a mostanában divatos trénerkultúrának is.

Összességében meg azért ott van ebben az eszképizmus is (elvégre mégiscsak ősrégi panelekről van szó), csak talán egy kicsit kurrensebb formában. Én továbbra is űrmesének tartom az SW-t, ahogyan a TLJ-t is, csak van egy olyan érzésem, hogy a TLJ a mese közepét, a bonyodalmat mesélte el, a megoldás és a lezárás pedig még várat magára.

Bocs a wotért.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


LY képe
LY
Donator

baromi nagy vakvágány az, hogy a klónháborúban kiirtották a jediket, aztán a dolog születési alapon öröklődik

Ezt még mindig nem értem hogy honnan veszi akárki is, mivel a Jedik elvileg cölibátust fogadtak.
A Skywalkerek itt egy kivételt jelentettek, az összes többi Jedi véletlenszerűen született átlagos családokban.



Tegnap megnéztem a The Last Jedit, aztán elolvastam, mit hordtatok itt össze 30 oldalon át (lóugrásban). Nagyjából egyetértek a kritikákkal. Egyetlen dolgot fűznék hozzá Rey származásával kapcsolatban, amit nem láttam (lehet, hogy csak a lóugrás miatt), bár Zaxx megpedzette az előző hozzászólásban.
Mindenki készpénznek veszi, hogyha Kylo azt mondta, hogy Rey szülei senkik, meg eladták őt, akkor az úgy is van. Miért? A sötét oldaltól nem áll messze a hazugság, vagy az igazság elferdítése, különösen akkor nem, ha a sötét oldalra akarnak átcsábítani valakit. Simán lehet, hogy szemrebbenés nélkül kamuzott egyet.
Persze azzal, hogy a kissrác is Erővel veszi fel a seprűt a végén, simán lehet, hogy Rey is egy sehonnai erőhasználó, de nála szerintem azért még simán kiderülhet, hogy nem. Különösen, ha megint más írja a forgatókönyvet.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Solo: Mostohaöcsém ingyen látta a sajtóvetítésen, azt tanácsolta, én ennyit ne adjak érte :-D Én nem tudom, én még nem láttam.



Az a baj, hogy a főszereplő manus annyira ellenszenves, hogy már ő maga nagy visszatartó erő. Ki is hagyom moziban.

Eddig Jai Courtney volt a trónon, de most ez a fickó letaszította. Pedig még szerepelni sem láttam egy filmben sem.



Én onnan veszem, hogy Luke csajozott a régi filmekben, a széria eddig a Skywalkerekről szólt, a cölibátus (ami valahogy úgy lett elmondva, hogy "egy jedi nem lehet szerelmes" vagy mi a tököm) meg nem lett belémégetve a prequelek alatt. :D Persze igazad van, ezért is mondom azt, hogy a TLJ ezt egy kicsit helyrebillenti azzal, hogy Rey jelen állás szerint senki... és ugye a tekercsek elpusztításával a cölibátust le is húzhatjuk a listáról, mint jedi jellemvonást szerintem.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Szerintem nem volt kötelező a cölibátus. Egyszerűen, ha egy képzett Jedi mestert, (aki már komoly károkat tud okozni az erővel) ha rendelkezik egy feleséggel és gyerekekkel, sokkal könnyebb átcsábítani a sötét oldalra már a családja miatt.

A félelem, a harag és a gyűlölet a sötét oldal kapuja. Joda ezért nem tanácsolta Anakin képzését, mert az anyja miatt hatalmas volt benne a düh és a félelem.

Bármely Jedi, aki erőszakkal elveszítené a szeretteit, potenciálisan átfordulhat dühből gyilkoló, bosszúállóvá. Ami pont hogy ellentétes a Jedi eszmével és potenciális Sith lehet belőle.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése


LY képe
LY
Donator

Ne ezen a részén pörögjetek már, a lényeg az volt hogy a Jedi képességek alapvetően nem öröklődtek, hanem random jelentek meg :D
Erre vmi hülye vhol kitalálta a Skywalker sztori kapcsán, hogy hát de itt Jedi csak akkor lehetsz ha elit családba születtél, sovinizmus meg mittomén, de végre! A Last Jediben Rey már lehet akárki, meg az istállósfiú is! Mekkora progresszió!
Aztán ez akkora marhaság hogy a fal adja a másikat...



Erre vmi hülye vhol kitalálta a Skywalker sztori kapcsán, hogy hát de itt Jedi csak akkor lehetsz ha elit családba születtél, sovinizmus meg mittomén, de végre! A Last Jediben Rey már lehet akárki, meg az istállósfiú is! Mekkora progresszió!

Jó, de szerintem ez ilyesmi formában főleg a tekercsek elpusztítása / "jedi rend fuck off" dolog miatt lett leírva: nem kell akadémiára járni, nem kell 5 évesen elmenni otthonról stb., csak úgy is megtörténhet = "te is lehetsz jedi". Szvsz a lényeg is az, hogy a jedi már nem ez a búval baszott, magát hülyére filozofáló "szent lovag".

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!