Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Az Éli könyve jobban tetszett.

A csillagok közt nincs már béke, csupán öldöklés, sötétség, hideg, és a vérre szomjazó, kegyetlen istenek kacaja.



Na, nekem meg az volt középszerű tucat: mindig azt éreztem rajta, hogy lenne benne potenciál egy értelmes, komplex történetre, csak az alkotók és a stúdió vmiért nem merték azt elmesélni. Tipikusan olyan történet, ami komolynak és sokrétűnek álcázza magát, de valójában sekélyes és blőd. A Mad Max 4 ennek kb. pont a fordítottja: a felszínen faék, de alatta van mit nézelődni.

Legközelebb figyelj jobban. :)

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Teljesen jo iranyba mentek mivel a many mothershez igyekeztek ahogy az kb 30szor el is hangzott. Meg is talaltak oket csak epp ahogy el is meseltek az a fold ahol voltak szarra ment es most a sivatagban vannak el ugy ahogy.

Allitasod szerint 0 tortenete van de ezek szerint meg ezt a 0t se sikerult felfognod. :D Vicces.



Hát végül is a nyitójelenetben megkaptad, amikor kiugrik belőle a néger bácsi. :)

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Na akkor bele a darálóba:

Mad Max: Fury Road
Meglepő. Érzésre minden a helyén van, egy csepp csalódottság sem volt bennem. Meg lehet bocsájtani neki a kicsit elnyújtott hosszat, az egyszerű sztorit ami inkább jelképekre (vallás, pénz, hatalom, stb) épül ugye. Meg még vagy 100 dolgot, mert ez a film fel merte vállalni, hogy nem lesz badass meg dárkos, sőt szembemegy az elvárásoknak, és nem az erőszakra helyezi a hangsúlyt.

Egy kicsit bumfordi, egy kicsit speciális, de bőven szerethető.
6,5/10



Nem vagyunk egyformák, más az ízlésünk, másra kezd el bizseregni a bőrünk, másra mondjuk azt, hogy jó és tetszik. Én más filmeket tartok jónak és értékelhetőnek. Ez nincs közte.

Viszont amióta itt vagyok te már másodszor próbálsz megsérteni, de ez nem engem minősít, mert ismételten elengedem a fülem mellett.

A csillagok közt nincs már béke, csupán öldöklés, sötétség, hideg, és a vérre szomjazó, kegyetlen istenek kacaja.


LY képe
LY
Donator

Az csak a megérkezéskor derült ki, hogy a nyanyák egykor virágzó területe addigra már elpusztult... Furiosa vagy 15-20 éve járt arra utoljára, és gondolom nem volt webkamera amin csekkolhatták volna az aktuális viszonyokat.



Azt én se vágom, hogy emberek nem vágják miért mentek oda és aztán miért is fordultak meg. Lehet csak nézték, de nem hallották. (Ráadásul a ""mellékszereplő"" konkrétan akkor mentette meg az életüket.)

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Elfogadom az izlesed nem is abba kotottem bele, hanem abba hogy netto hulyeseget irtal aminek semmi de a vilagon semmi koze nincs ahhoz hogy szerinted jo vagy rossz a film. Ez nem sertegetes vagy tudomisen hanem tenymegallapitas. Eloszor is hulyeseget irtal mikor azt irtad hogy 0 tortenete van meg most masodjara is mikor arrol hogy miert mentek oda. Ha majd sertegetni akarlak szolok kulon. Addig csak kijavitom a butasagokat amiket irsz errol a filmrol. (Amit mellesleg nem csak en tettem de latomazt nem veszed eszre)



Addig csak kijavitom a butasagokat amiket irsz errol a filmrol.

Minek? Hagyd rá, azzal mindenki jobban jár. Ha buta azért, ha troll, akkor meg azért.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Get hard
En birom Kevin Hartot, vannak jo pillanatai. Will Ferrellt viszont utalom, nem talalom viccesnek, igy eddig csak a Felforgatokonyv cimu filmben tudtam elviselni.
Ennek ellenere megneztem a szornyu magyar cimmel biro Kemenyitokurat, de nem vartam tole sokat.
Ezt az elvarast hozta is: egynek elment, de nem hagy maradando nyomot.



Mert mást el sem tudsz képzelni igaz, csak ezt a kettőt? Édes istenem...

A csillagok közt nincs már béke, csupán öldöklés, sötétség, hideg, és a vérre szomjazó, kegyetlen istenek kacaja.



Ha szerintem 0 története van, akkor azt úgy értem, hogy nem szól semmiről.
Téged ez zavar. Én meg megjegyezném, hogy nem kell kijavítanod amit írok, nem tiszted ez, azt hiszem.

A csillagok közt nincs már béke, csupán öldöklés, sötétség, hideg, és a vérre szomjazó, kegyetlen istenek kacaja.



Egy neo-primitív társadalom menetel a patriarchátustól a matriarchátus felé... még hogy nem szól semmiről. :D

Lehet, hogy Joda kicsit keményen fogalmazott, de a fenébe már: nincs igazad, sőt, a kijelentésednek semmiféle valóságalapja nincs. Nem mindegy, hogy azt mondod, szar vagy nulla: az első az egy vélemény, amit nem szeretünk, de elfogadunk; a második tényállítás, ami nem igaz. Számodra szar volt a film, mert több sztorit akartál? Oké, de attól még volt történet dögivel és mi nem keveselltük (mert mondjuk láttuk a korábbi filmeket is, vagy legalább az első kettőt :D).

Én ezt a klasszikus "nagy ívű vs. kis ívű sztori" vitájának érzem. Szvsz nem kell feltétlenül eseménydús történet ahhoz, hogy az jó is legyen, az eseménydússág is csak egy elem a többi között. Jelen esetben az alapkoncepció volt az az elejétől fogva, hogy két órányi akciót kapj, amibe minimalista eszközökkel legyen beleszőve egy jó történet. Egyébként meg miért mondom azt, hogy ez egy jó történet volt? Hát azért, mert minden lényeges karakter alaposan ki volt bontva, ténykedéseik pedig végig ezt tükrözték, a világ bemutatásával együtt tökéletes koherenciát hozva ezzel. Kevéssel persze könnyebb dolgozni, ezért fontos, hogy ne legyen ementáli a cselekmény és nem is az... legalábbis én egy árva lyukat sem találtam benne. Nem is emlékszem, mikor láttam utoljára olyan blockbustert, amiben ez lenne a helyzet.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Más: ezt a "Max a mellékszereplő" dolgot sem értem. Az első részt leszámítva sosem Max volt a történetet adó konfliktus középpontjában, a fickó egy antihős, aki szükségből cselekszik jót: általában azért, mert rohadtul megszívja és belekeveredik egy jó kis vircsaftba (Mad Max 2: üzemanyag kell neki, aztán Humongusék megszívatják, így személyessé válik a dolog - Mad Max 3: kirabolják, a rablók követése közben meg belebotlik Bartertown ügyes-bajos dolgaiba - Fury Road: elfogják és túl akar élni bárhogyan). Nem akarja ő megváltani a világot, azt már régen elcseszte (amikor a motorosok megölték a családját), így egyértelmű, hogy nem lehet mindig ő a középpontban, ehelyett viszont kulcsszerepe van az eseményekben és a valamit elérni akarók sikere mindig rajta múlik.

Az egész szériát átható alapelemről van szó, a mostani filmben az egyetlen különbség az, hogy ott a másik vezéregyéniség, Furiosa is. Szvsz nagyon jól elfértek ketten a filmben, az események pedig belül legalább úgy hatottak Maxre, ahogyan Furiosára is.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Nagyon sok dologrol szol csak eszre kell venni. Mar leirtam regebben is hogy nem azt az elvet kovetki mint a filmek nagyon nagy resze amiben az arcodba kapod direkt bele az osszes informaciot. Itt nem, hat nem is sikerult eszrevenni. Nem tisztem kijavitani ebben igazad van, de nehezen tudok elmenni mellette pont azert mert nekem kozel all a kicsi szivemhez a dolog. Nyilvan egy transzformerszrol irnal ekkora hulyeseget akkor pont nem erdekelne, dehat nem tudok neki mit csinalni.



Nekem is pont azért (is) tetszett, mert nem nyomta az ember pofájába szájbarágósan az egészet. Sokkal jobban bejönnek azok a filmek/könyvek/stb, ahol nem ordítják kilométerekről, hogy itt ez most épp micsoda, hogyan kell értelmezni, satöbbi.



Nem is értem miért foglalkoztok Riplával. Aki szerint a Fury Road egy átlagos akció film, az annyira távol áll a realitástól, hogy a büdös életben el nem jut hozzá a kommentjeitek tartalma/értelme.
Meg eleve ez a "vitakultúra". Mondok egy fals tényt --> megcáfolják --> "jó, hát ez a te véleményed, mások vagyunk". Jeez... :)



Az én fantáziám kiváló, de a kettőből az egyiket Joda tippelte, a másikat meg én. A többi elképzeléssel most nem láttam értelmét foglalkozni.
Amúgy ügyesen csinálod.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Na szóval a keddi elővetítéseken lenyomta bevételben egy R kategóriás zenés-bohóckodás a PG-13 Terminatort (egyszerre debütáltak). Érdekes hétvége lesz.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Negyed tíz... negyed tízkor meglássuk... gááááőőőő

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Delutan megyek, alig varom. :D Csak hogy meg jobb legyen az elmeny kenytelen leszek 3dben nezni mert a 2d vetitesek termeszetesen balfads idopontokon vannak... :(



Itt most meglepő módon jó időpontokban vannak a 2D vetítések, cserébe viszont a legkisebb termekben. :D Legalább családias lesz a hangulat.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Ezzel egyet tudok érteni, ettől függetlenül nekem ez nem volt több, mint akármelyik Furious film, csak városi utcák helyett sivataggal.
Félek, itt inkább az lehetett számomra a baj, hogy mivel érdektelen volt a körítés (homok, homok és még több homok), így magát a filmet sem tartottam többre egy faék bonyolultságánál. Ez pedig erősen rányomta a bélyegét a végeredményre.
Persze tudom, ezt sokan nem fogják érteni, hogy miért is nem tudtam észrevenni a nüansznyi utalásokat.
Más dolgokat veszek észre, más történéseket tartok arra érdemesnek, és másfajta események fogják meg a figyelmemet. Ebben egyiket sem kaptam meg.
Biztos velem van a baj, ha ezeket nem vettem észre, nyilván. De mivel az ízlésem is olyan, hogy szerintem egy maroknyi csoportnál nem több az aki sok dologban egyetért velem, ezért nézzétek el nekem, hogy másfajta megítélések alapján hozok ítéletet, mint a szürke nagy átlag.

A csillagok közt nincs már béke, csupán öldöklés, sötétség, hideg, és a vérre szomjazó, kegyetlen istenek kacaja.



Hát köszönjük mi, innen a szürkeségből, melyben elméd szivárványos kivetülése lézersugárként hasít.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



mivel érdektelen volt a körítés (...), így magát a filmet sem tartottam többre egy faék bonyolultságánál

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Koval írta: érdektelen volt a körítés (homok, homok és még több homok), így
magát a filmet sem tartottam többre egy faék bonyolultságánál.

Körítés = helyszín = fő bonyolultsághatározó?

Amúgy jól érzed magad?

ibi amentia latet



/legyint/

A csillagok közt nincs már béke, csupán öldöklés, sötétség, hideg, és a vérre szomjazó, kegyetlen istenek kacaja.



Mondjuk ez alapján az Arábiai Lawrence is faék. :)

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!