Jelenlegi hely

Marvel Cinematic Universe

Utolsó bejegyzés


Killmonger cselekedetei azért voltak rosszak, mert Wakanda technológiáját felhasználva le akarta igázni a világot, a feketéket meg uralkodó fajjá tenni. Ezt tényleg magyarázni kell? Láttad te a filmet?

De pont ezt mondom, hogy egy ilyen karakterhez lett odatoldva az a gondolat, ami a valódi reakció lenne Wakandára.

Ezt a második megjegyzésedet sem értem, mi köze a közvetítő médiumnak bármihez is? Az egyik alaptalan állításokon alapuló bulvárszenny, a másik meg egy videó.

Ennyi erővel a film is videó. :D Azt te döntöd el, hogy mikor kapcsolod és be és mikor állítod le a kamerát, hogyan vágod meg az elkészült művet stb., vidám gyerekekkel meg nagyon sok mindent el lehet adni. Nem tudod vele sarkítás nélkül bemutatni a valóságot, és manipulálni is könnyebb vele (lásd a fideszes média által gyártott propaganda anyagokat, ahol kivesznek valami felvételt egy külföldi tüntetésről és fölé írják, hogy "Borsodban rongáltak a migránsok").

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Azt mondtad, a valódi reakció az lenne, hogy "megfognám a legnagyobb botomat és mennék kiirtani őket". Milyen karakterhez kellene akkor odatoldani? Aki csak odamegy megölni a technikailag fejlettebbet, mert nem segített neki, és dolga végeztével hazamegy? Vagy most miről beszélsz? :)

Te figyu, azt a videót eredetileg az iskola töltötte fel, mégis mi a frászt akartak ők eladni vele? Mire gondolsz, miért manipulálták volna azt a videót?



Te figyu, azt a videót eredetileg az iskola töltötte fel

Én azt értem, de ha odaírod mellé, hogy "ennyire örülnek a gyerekek a Black Panthernek", akkor máris hazudtál, mert nem tudod, hogy minek örülnek. :D Ha én kisiskolás lennék, és odajönnének hozzám azzal, hogy "itt egy ingyenjegy az új szuperhősfilmre", biztosan nagyon örülnék neki én is... csak nem azért, mert nekem kulturálisan szükségem volt erre a filmre, hanem azért, mert ingyen mehetek moziba egy képregényfilmre iskolaidőben, ráadásul emiatt egy napig nem lesz normális tanítás, kizárt, hogy felelnem kell, nem kell dogát írnom stb. Hát mennyire fasza lenne már, minket vagy környezetfilmekre, vagy Sacra Corona szintű borzalmakra vittek el, ráadásul általában délután, tanítás után.

Azt mondtad, a valódi reakció az lenne, hogy "megfognám a legnagyobb botomat és mennék kiirtani őket". Milyen karakterhez kellene akkor odatoldani? Aki csak odamegy megölni a technikailag fejlettebbet, mert nem segített neki, és dolga végeztével hazamegy? Vagy most miről beszélsz? :)

Itt nem arról van szó, hogy absztrakt módon "segíthettek volna": Wakanda megakadályozhatta volna diktátorok hatalomra kerülését, megakadályozhatta volna a ruandai népirtást meg még 100 humanitárius katasztrófát, hát nem az lenne a természetesn reakció, hogy "Uramisten, hogyan lehettek ti ennyire ördögien gonoszok, nektek a Pokolban van a helyetek"? :D

Szerk: Mindegy, a Disney még felajánlhatja a film bevételét afrikai segélyszervezeteknek... oh wait.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Jó, én itt abbahagyom, mert kezdesz egy kötözködő köcsögbe átmenni. Mindenki hazudik, még az iskola is, mikor feltölt facebookra egy videót ezzel a szöveggel: "That moment when the whole school finds out they’re going to see Marvel’s new movie, Black Panther!". Igen, hirtelen az egész suli rágondolt arra, amiket irkálsz, és elkezdtek táncolni. Tényleg, erre már nincsenek szavak bazmeg. Mindegy, hogy mit, csak ne kelljen beismerni, hogy az amerikai feketék tényleg vágyhattak egy ilyen filmre...

A második résszel továbbra sem értem, hogy miről beszélsz, szerintem te se tudod. De nyugodtan írd le utolsó szóként, el is fogom olvasni, csak legyen már valami értelme ennek a Killmongeres szájtépésnek.

szerk:
Azt csak zárójelben, hogy a Disney adott 1m dollárt gyerekek taníttatására a film után. Persze ez biztos kevés lesz, meg nem is Afrikának ment, szóval hajrá, ebbe is bele lehet kötni.



Mindenki hazudik, még az iskola is, mikor feltölt facebookra egy videót ezzel a szöveggel: "That moment when the whole school finds out they’re going to see Marvel’s new movie, Black Panther!"

Egy iskola vezetősége, ami a saját pénzén vesz 120 mozijegyet nem ülhet fel a marketingnek? Tessék már elfogadni, hogy egy gyereknek nincsen meg az a kiforrott identitástudata, amivel képes lenne átérezni azt, hogy itt most ő van reprezentálva (mert ha valamire, legalább erre jó a Black Panther), na meg azt, hogy ha manapság egy amerikai fekete kissrác a popkulturából akar azonosulni valakivel, bőven van miből válogatnia.

Mindegy, hogy mit, csak ne kelljen beismerni, hogy az amerikai feketék tényleg vágyhattak egy ilyen filmre...

És ez az, amitől meg én kapok hülyét, amikor ennél egy kicsit durvábban van tálalva úgy, hogy "a feketéknek szükségük volt erre a filmre". Nem volt szükségük rá, virágzik az amcsi fekete kultúra, amerikai fekete előadók kezében van az összes nagyobb lemezcég, tele vannak remek komikusokkal, remek színészekkel és filmrendezőkkel, kiváló sportolókkal. Vágytak a feketék egy nagyköltségvetésű szuperhősfilmre, ahol fekete a főhős? Valószínűleg, persze, csak az, hogy ezt megkapták nem annyira jelentős dolog, mint amennyire fel van fújva, az őket érintő valós problémák közül meg semmi sem fog megoldódni egy Marvel-filmtől.

Szóval tök szép dolog ez meg minden, csak engem nem kap el a nyáltenger, mert a film csak egy jól látható piaci igényre reagál, valós dolgokra viszont egyáltalán nem. Utóbbi ellenkezője lett volna a merész dolog meg az eredmény, nem az, hogy már a feketéknek is van buta szuperhősfilmjük, ami jobb, mint Shaq-kel a Steel.

Azt csak zárójelben, hogy a Disney adott 1m dollárt gyerekek taníttatására a film után. Persze ez biztos kevés lesz, meg nem is Afrikának ment, szóval hajrá, ebbe is bele lehet kötni.

Oké, hogy feldobtad a magas labdát, majd azt sejttetted, hogy hülye, aki ezen kiakad, de most komolyan: a bevétel 1/700-ada neked nem kevés egy olyan filmtől, aminek az alapvető marketingje azon alapult, hogy ez itt most kérem kulturálisan releváns esemény?

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Megint vitáztok a semmiről ezzel a Zaxx nevű nyomorulttal. Értelme?



Egyébként azt már a múltkor is meg akartam tőled kérdezni (és most érzem az idő sürgetését, elvégre a múltkor be lett neked lengetve a ban, szóval hamarosan érkezni is fog, vagyis nincs sok időd válaszolni), hogy te mit akarsz elérni ezekkel a random anyázásokkal? Ha pl. azt akarod érzékeltetni, hogy te itt mindenkinél alacsonyabb szintű ember vagy, akkor sikerült, elvégre a mindenféle érvelést nélkülöző, üres személyeskedéssel ezt mindenképpen kifejezed, csak nem ezt a célzatot tartom valószínűnek. Az ilyen beírások senkit sem húznak fel, nem is néz tőle senki magába, hogy "jaj, valami random ember nyomorultnak nevezett az interneten" (ugye azoknak a véleményére szokás adni, akiket tisztelünk vagy legalább ismerünk annyira, hogy relevánsnak érezzük őket), max von az ember egy vállat meg röhög egyet, aztán továbbáll.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Vannak azok az emberek akik túl sokat pofáznak a semmiről, a legkisebb megjegyzést is magukra veszik, és arról is elkezdenek kisregény méretű pofázást tartani. Nem mondtak vele semmit, te sem, de a helyet azt foglalod a nagy büdös semmire. Őszintén, tippre szerinted hány embert érdekel itt az oldalon a napi 30 oldalnyi beszámolód a semmiről? A magányos kis keresztes hadjárataidat már meg sem említem, amikor minden egyes véleményed csak arról szól, hogy a másik a hülye. Ha most 500 évvel korábban élnénk, te kiemelt vezető lennél az inkvizícióban. Nem érzed, hogy mennyire kínos a viselkedésed?



Ha most 500 évvel korábban élnénk, te kiemelt vezető lennél az inkvizícióban.

Á dehogy, a hozzád hasonló emberek reakciójából ítélve engem inkább máglyán égetnének el. :D

Nem érzed, hogy mennyire kínos a viselkedésed?

Nekem az kínos, hogy szerinted ez kínos, főleg amikor ilyenek látok:

Őszintén, tippre szerinted hány embert érdekel itt az oldalon a napi 30 oldalnyi beszámolód a semmiről?

Hát pl. te berágtál az aktuális beszámolóra, szóval úgy néz ki, hogy valamennyire érdekelt.

A vicc az egyébként, hogy nem erről van szó: amikor kommentet írok, semmilyen igénynek nem akarok vele megfelelni, mivel komment, vagyis senkinek sem vagyok érte felelős, akit meg nem érdekel, valószínűleg van annyira felnőtt, hogy idegsokk nélkül továbbgörgesse. Bármennyire is meglepő, de az interneten mindenki azt ír, amit akar egészen addig, amíg az alapvető társadalmi normákat betartja.

Az, hogy te egy random világnézetet keresztes hadjáratként élsz meg, és hogy nem bírod ignorálni más véleményét anélkül, hogy be ne szólj, kurvára nem engem minősít... mondjuk annyira téged sem, elvégre az internet tehet erről. A hozzád hasonló antiszociális emberek régen, az internet előtt ugye élték a kis magányos életüket addig, amíg rá nem jöttek arra, hogy antiszociálisnak lenni rossz, és el nem kezdtek változtatni, fejlődni azért, hogy nekik is legyen társaságuk meg baráti körük.

Ezzel szemben manapság bárki felregisztrálhat egy fórumra, hogy ezzel megteremtse a közzöséghez tartozás fals tudatát, a tényleges szocializációra való igény meg elmarad, elsatnyul, és végül már a társadalmon is megnyomod az exit gombot. Nem szabad addig eljutni.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Újfent ott vagyunk, hogy amit leírsz az a követendő példa (szerinted), én pedig antiszociális vagyok (szerinted), ez így eleve egy általad kitalált szalmabáb érvelésből fejlődött ki, semmilyen érvelési alapod nincs arra, hogy ilyet mondj, de egy pillanatig se zavarjon, csapassad nyugodtan tovább. Még mindig ugyanazon a szinten vagy, hogy mindenki hülye aki beléd mer kötni, mert senki másnak nem lehet igaza rajtad kívül.
Ja, és nem rágtam be arra amiket leírsz, csak simán átpörgettem, inkább az az idegesítő, hogy minden topikban a te kommentjeidet kell a legtöbbször áttekernem.



én pedig antiszociális vagyok (szerinted)

Nézd, ha valaki beregel egy fórumra és a 30 kommentjének több mint a fele valamiféle anyázás, az antiszociális. Baszki, az első kommented is az irányomba volt valami piszkálódás, annyi sem volt benned, hogy mondjuk köszönj, semmi "sziasztok, ez vagyok én, hogy vagytok", csak anyázás.

És akkor neked kéne megfelelni? Neked vannak igényeid? Én meg vagyok a beképzelt.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Azóta követem az itteni fórumokat, amikor még Grifter is javában itt volt, hidd el, tisztában vagyok a te itteni munkásságoddal is, szóval ebből az irányból képben vagyok.
A normális hangnem meg talán innentől fog jönni, bár sosem hagytátok kibontakozni, szóval mindegy is, majd alakul. Talán ezért nyitottam úgy, ahogy, ezért mondjuk utólag elnézést kérek mindenkitől. És ha szabad még egy ilyet ideszúrnom, és nem piszkálódásból, csak egy jó tanács, tanulj önkritikát, jót tesz majd a jellemednek.



Részemről ez így teljesen oké, nyugodtan meg lehet rólam a véleményed, a konstruktív fórumozáshoz meg sok sikert.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Bargemopan csak kifejezte a forum 90%-nak velemenyet:D



boom :D

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Úgyhogy jobb lesz, ha vigyázol vele



Az a 10-ből 9 ember, én meg vagyok az 1. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Black Panther-el kapcsolatban:
Nekem nagyon imponált a kultúrális autonómiája Wakandának. Egy olyan Ziont teremtettek ami a sajátja annak a népnek, akik próbálják megőrizni a szabadságukat és az identitásukat a világgal szemben. Annyira őrzik a hagyományaikat hogy sok mindenben mintha meg is állt volna az idő.
Persze miért nem szolidárisak Afrika többi részével? Talán azért mert van mit veszteniük és ezt ők is tudják, ezért nem csak erkölcsi alapon szemlélik a kérdést hanem gazdasági, társadalmi és kultúrális szempontból is. A bábeli zűrzavarú világban egy feka Atlantist kitalálni ahol a saját kultúrájukra büszke és erős feketék élnek fejlett gazdaságban és technológiával lehet hogy egy ordas nagy hazugság. De egy olyan hazugságot fest le ami érték megőrzésről is szól mert ez a világ egy önmagára büszke esszenciális keveréke a törzsi és modern feka kultúrának. Valahol arra bíztatva ezzel a sok kis srácot hogy legyenek büszkék kultúrális gyökereikre. Persze ettől még támadható a koncepció sok oldalról de én látom benne a jószándékú üzenetet.
Főleg sok évnyi londoni élet után ahol teljesen meglett semmisítve az anyaország  identitása.



bargemopan írta: Azóta követem az itteni fórumokat, amikor még Grifter is javában itt volt, hidd el, tisztában vagyok a te itteni munkásságoddal is, szóval ebből az irányból képben vagyok.
A normális hangnem meg talán innentől fog jönni, bár sosem hagytátok kibontakozni, szóval mindegy is, majd alakul. Talán ezért nyitottam úgy, ahogy, ezért mondjuk utólag elnézést kérek mindenkitől.

Szóval azért regeltél, hogy végre legyen esélye a normális hangnem kibontakozásának? Az eddigi hozzászólásaid alapján akkor mást gondolunk normális hangnemnek.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Kultúra

ShowHide spoiler #OFF

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Jabba boy írta: Killmonger cselekedetei azért voltak rosszak, mert Wakanda technológiáját felhasználva le akarta igázni a világot, a feketéket meg uralkodó fajjá tenni.

Ezen anno elgondolkoztam mert azért pár rakomány tűzköpő lándzsa meg sugárfegyver - amire Killmonger annyira büszke volt- nem hinném hogy akkor nagy upgrade lenne. Akiknek eddig kalasnyikovja volt most majd ezzel lődöznek kb hasonló pontossággal/morállal. Végső esetben meg majd jött volna az Avengers és elkalapálta volna őket. Nem hinném hogy komolyabb gondot okozott volna nekik a dolog.

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



Amúgy szerintem sem. Mivel a karaktert alakító M. B. Jordan azt mondta korábban, hogy Ledger Jokeréből merítette az ihletet, én úgy tekintettem rá, mint amit Alfred mondott Jokerre a Dark Knight-ban:

...some men aren't looking for anything logical, like money. They can't be bought, bullied, reasoned, or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.

Csak ő még lehet, hogy hitt is abban, amit csinált :)



Látod? Erről beszéltem, beírom hogy elnézést az eddigiekért, erre most ebbe is belekötsz, hagyjuk is, jobb lesz nekem továbbra is a read only.



Attól hogy régóta olvasod passzívan a fórumot és ismered emiatt a tagokat, a közösség még nem ismer téged. Szóval ez egy egyoldalú ismerettség. Ezért jó lett volna ha nem ilyen stílusban mutatkozol be, mert ilyen alapokra nehéz lesz építeni.



Még jobb lett volna, ha normálisan indítod a hozzászólósdit, és akkor nem csak a beszólásaid alapján lehetne téged megítélni. Én üdvözlöm a normális hangnemet, szóval ha most nem kezdesz el duzzogni, én simán adok neked tiszta lapot, de arra számíts, hogy nem mindenki olvassa ezt a topikot, szóval másnál lehet, hogy lejjebbről indul az árfolyamod.
(Részemről az itteni off ezzel befejezve.)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



http://www.metacritic.com/movie/avengers-infinity-war?ref=hp
MIAZHOGYNEMSZAZTIZPONT?

Sikerult megint valami katyvaszt csinalni, vagy mi tortent? :D



Kevesebb mint 12 óra és kiderül. Bár meglep, hogy nem jönnek egyből az úristen az univerzum legjobb képregényfilmje az empire strikes back óta!!!!! Biztos nem elég pc vagy nemtom. :D mind1, kíváncsi leszek rá. Az ultronnál nem lehet rosszabb. :)



Az ultronnál nem lehet rosszabb

Most miert szoltad el? :D
Ezt amugy hozza kell tenni:
The Avengers - 92% (Metacritic - 69)
Age of Ultron - 75% (Metacritic - 66)

Rivjukat ne olvasson senki, hacsak nem akartok spoilerbe futni!



indexen már van kritika róla.



Csak az a baj vele, hogy sixx írta. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!