Jelenlegi hely

Szánalom, bulvár, kaka

Utolsó bejegyzés


Ez a frissítés semmit nem változtat a tényen, hogy 0 Ft al emelkedett az illető fizuja.
A 131 ezer ft az alap fizuja ehhez még hozzájön az alatta látható 29 ezer ft munkáltatói döntés.
Amennyivel nőtt az alap fizetése annyival csökkentették a munkáltatói döntést.
Mind a 8% mind a 12% os emelést abból a kis munkáltatói döntésből vonogatják egészen addig amíg az el nem fogy.



Tudom ez miért hír nektek, mert nincs közalkalmazott ismerősötök nagyon.

Én még kb. 6-7 éve fejeztem be a munkámat a közszférában és ott voltam kb. 8 évig mint közalkalmazott. Konkrétan már akkor is az volt, hogy felvettek informatikusként a miniszterelnökibe diploma és nyelvvizsga nélkül 25 év alatti 0 év közalkalmazotti múlttal a bértábla szerinti 85 bruttóért, amit a munkáltató egyedi döntése alapján felhúzott valami 160-180-ra és minden évben amikor emeltek 8 év alatt az egyik oldala emelkedett, a másik csökkent. Úgy hagytam el a céget, hogy az utolsó évben emelték volna meg 250 bruttóra a fizumat, csak a jelenlegi helyemen a bejelentett kezdő nettóm volt több.

Oszt mégsem sztrájkoltak tömegesen az IT-sek.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése


CJ képe
CJ

Sunyi írta: Oszt mégsem sztrájkoltak tömegesen az IT-sek.

...és az gáz ha valaki sztrájkol?

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Csak akkor, ha túltolja, és gránát formájában rálövik az oszlató rendőrök.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Nem, látom átment amit írtam.

Azt akartam ezzel mondani, hogy az amiről a kép szól egy teljesen általános jelenség a közalkalmazottaknál már legalább egy évtizede, de feltételezem régebben is így volt. És soha senki nem érezte úgy, hogy ebből egy együttérzésre buzdító képet gyártson, vagy cikket írjon, vagy csak felszólaljon.

A kórházi alkalmazottak kaptak egy kamunak mondható béremelést ugyanilyen szisztémával és már égnek Gondor lángjai és egyenesítik a kaszákat a kormányellenes emberek.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Most komolyan, ott tartunk, hogy azért kapok holnap 2000 forintot a cégtől, mert a nőknek is adnak, ám ez valami buzis jogszabály miatt szabálytalan, mert megkülönböztetés. (Btw. én kurvára örülök a 2000 forintnak, szóval ez ilyen egyik szemem sír dolog).
Viszont, a főnök, úgy oldja majd meg, hogy a férfiaktól megkérdi, hogy kit bír a többi srác körül, mintha együtt kellene melózni. Persze, mindenki benyögi a spanját, erre a Boss, majd ad 2000 forintot, hogy na, örül, hogy felvállaltad, mert ma a buzik is kapnak 2000 forintot :D



Mi a fasz! =D Hát miért nem nyitottam ki hamarabb a számat, mondjuk amikor még ott dolgoztam...

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Sunyi írta: Oszt mégsem sztrájkoltak tömegesen az IT-sek.

Mert a legtöbben hozzád hasonlóan leléptek. Azaz maradt:
0. a pályakezdő, gimnázium után azonnal munkába álló, akinek kell a tapasztalat, és képes bárkinek bármennyiért dolgozni ezért. Esetleg mert záros határidőn belül nem vette fel senki internnek. Lásd korábbi önmagadat.
1. a kiszervezett, akinek úgysem ennyi a bére (mondjuk feketén, de ez megint más mese)
2. a tutyimutyi idióta, aki a most kiosztásra kerülő 12k után megint fideszre szavaz.

(azaz nekem van közszférában dolgozó/dolgozott ismerős és rokon is. Csak megerősíteni tudom Sunyi állításait.)


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Ennél tovább itt nem érdemes menni politizálásban, aki jobban bele akar merülni, tudja, hogy hol tegye azt.

Sors bona, nihil aliud.



yeah, sry, az uccsó pont felét ki kellett volna hagynom, csak kiívánkozott >_>


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Konkrétan már akkor is az volt, hogy felvettek informatikusként a miniszterelnökibe diploma és nyelvvizsga nélkül 25 év alatti 0 év közalkalmazotti múlttal

Volt korábban munkaviszonyod? Vagy bármi bejelentett munkád? Elég változó, hogy mit számítanak be, és erre egzakt választ nem is mindig kap az ember. Ha szerencséd van a közfoglalkoztatást vagy a megbízási szerződési szerződés időtartamát is figyelembe vehetik. Érdemes a nyugdíjbiztosítótól kikérni a papírokat, akár szervezetváltásnál is, ha új helyre mozogsz (mármint te már nyilván nem, hanem úgy általában).

Amúgy valóban jellemző, hogy az alacsonyabb béreket kompenzálják a rendelkezésre álló mozgástérből, de ha emelkedik a fizetés, a kifizetendő bértömeg adott szervnél nem, akkor nyilván valahol faragni kell.

Most egyébként azért is érdekes a kérdés, mert már tényleg 10 éve nem volt emelés az alapilletményeknél, és országos szinten az elvándorlás még sosem volt ennyire téma.

Inkább ágazatonként készül életpálya (lásd orvosok, tanárok, ott több bérfejlesztés volt, mégis érthető módon újra és újra a napirenden van). De közszolgálati tisztviselőknél is azt jelenti ez, hogy egy részük állami tisztviselő lett, rugalmasabb bérekkel. Vagyis a munkáltató alapból jobban tud játszani a kerettel, de ha nem kap rá elég pénzt, akkor azt nem tudja a maximum felé húzni. Ráadásul a nyelvvizsgapótlék és a cafetéria kiesik (plusz az sem mindegy, hogy például a BKK-bérletet fizetik-e). De egyébként is, ha csökken a közszolgálati tisztviselőket foglalkoztató intézménynél a bértömegre jutó keret, a változatlan alapilletmények mellett lehet kevesebb a kiegészített fizetések nominális értéke is (pontosabban nemcsak lehet, van, ahol így is van), ha a jogszabályi minimum alá nem is megy. Technikailag ez még növekvő alapilletmény mellett is összejöhetne.

Sors bona, nihil aliud.



Nekem az első bejelentett munkám közszolgaság volt, mert a sorozásnál polgári szolgálatra mentem.

Az Egészségügyi Minisztériumban voltam informatikus az egyik osztályon, de amikor kezdtem, pár hónappal később a titkár csaj elment szülni és át kellett vennem a helyét egy évre. Aztán voltam másfél évig számtech szaktanácsadó a Media Marktban, mert sehova máshova nem akartak felvenni 0 tapasztalattal infósnak (azt mondták hogy a másfél év polgári szolgálat nem számít...)

Így ésszerű lépés volt a Mediaból elmenni újra közalkalmazottnak.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Nekem sem emeltek rég :D ~120000 nettóm van :D És én tartom el a sok ingyenélő közalkalmazottat, orvost meg diplomás köcsögöket :D (Csak vicceltem, orvosokat szívesen eltartom :) ) Meg a nyuggereket.


CJ képe
CJ

Hogy tudsz belőle megélni? Pláne úgy, hogy gyereked van...?:O

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Nincs adósságom + az asszony is kap családit+ 30000 et :D Onnan egyszerű :D



hát az egyszerűt nem hiszem, persze mindenkinek más az életszinvonala, de megtakarításod biztos nincs túl sok, meg gondolom nem utaztok sokat.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Hmm nekem se gyerek se költségek lehet mégis megerne a br 185os meló :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut


CJ képe
CJ

Hát figyelj, Matolcsy szerint is meglehet faszán élni minimálbérből szóval... :D Neki biztos sikerült is..

ShowHide spoiler #valós

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Ja, megtakarítás elég alap, cserébe régebbről van vésztartalék. Amúgy most a rezsi (köszi Viktor :PPP) és a pelenka viszi a legtöbbet. Kaján lehet sokat fogni, de ott sem a minőségen spórolunk ofc. Kb. 99%-ban otthon eszünk, asszony főz, saját sütésű (gépben) kenyeret (felvágottal :D) viszek a melóhelyre pl. meg lónyál italokat nem tolok, otthon azért szokott lenni, ha jön valaki. :D
Ezek ellenére nem élünk skótosan, amire szeretnénk költünk. Nyaralás (pl. idén megyünk Horvátba), mozi (évente 2-3 alkalom) és országon belül kirándulások beleférnek (de nem 5* szállodába :D).
Meg a gyerek megkap mindent, kínai szarjátékok tiltva vannak. Inkább egy drágább lego, mint 5 teszkós műanyag fos.
Ruhák viszont kínai, a kutya sem veszi észre manapság, meg vén fasz vagyok, persze itt sem az igénytelenség a szempont.
Infós téren inkább retro cuccokra verem el, de ez befektetés (pl. 15 ért vettem az Intellivisiont, kb. meg 5-6ért játékokat). Steamen meg nagyon akciósan veszek valamit, vagy öcsém accját használom (neki vannak a jó cuccok és alig használja) :).

ShowHide spoiler #:D

Szal, ilyeneken lehet fogni.
Könyveket is veszek, asszony körömfestés hobbiját is kihozzuk, de pl. hajat otthon vágunk géppel, az megint csak 1500 havonta.
Ha nagyon megszorítanám, havonta úgy 30000 pluszt félre tudnánk tenni, de akkor pl. nem kocsival járnák dolgozni naponta, meg nem költenék a fenti szórakozásokra. Meg vállalhatnák 8 órán kívül valami melót du. 2-től pl. de fuck. :D
Akkor leszünk nyeregbe, ha az asszony visszamegy melózni. Legalább 80000-at kapjon és simán mehet egy "fundementa" lakás megtakarítás.



Mókás, hogy 1-2 évente mindenki meglepődik azon, hogy Cartman hogyan él meg annyiból, amennyit keres, ő meg erre mindig elmondja, hogy feléjük ez elégnek, sőt ha úgy nézzük, akkor soknak számít, és üvegzseb jelleggel ír egy mini vagyonnyilatkozatot. :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Te jó ég még kocsi is van? Ez már teljesítmény :)

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Igen :D Mindig keresem vissza a régi hsz-eimet, de feladom és leírom újra :D Semmi gáz nincs részemről, szívesen adok spórolási tanácsot :P (amúgy szoktam is :D)
Persze, ha lenne adósságom, ami szüleimnek hála, hogy nincs (élhettem ott 2X éves koromig mindenféle közös költség nélkül) más lenne a szitu. Meg, ugye fősulit is otthagytam a meló és egyéb nempublikus gondok miatt, szóval más lett volna az élet. :)

Harvy666: ja, de azt egy kicsit túltoltam. Ha szervizelni kell, akkor drága mulatság lesz szerintem (Toyota Corolla 2004-es).Viszont nagyobb csomagterű és biztonságosabb, mint a Suzuki Wagyonőr volt :D



Cartwright írta: szívesen adok spórolási tanácsot :P (amúgy szoktam is :D)

Tapasztalat azt mutatja, hogy vagy tud valaki spórolni vagy nem. Aki nem tud annak meg hiába adsz tanácsot. Aki meg tud annak nincs értelme tanácsot adni.


Tno képe
Tno

És lakás az hogy lett?

Monas apó legyintett. Két kézzel is.


CJ képe
CJ

Cartwright írta: Suzuki Wagyonőr

bazd :DD

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Svájci frank :D Pont akkor cuccold hozzánk az asszony (Lidlbe melózott akkor ráadásul), és ugye, nem adtunk semmit a közösbe (ledolgoztuk a kertbe :D), hanem a keresetünk 80%-át lekötöttük, akkor ugye kurva magas volt a kamat a frankosok miatt. Meg volt fundamenta lekötés. Aztán, jött egy szép ingatlan árzuhanás 2010 körül, és lecsaptunk erre a lakásra. 2 év alatt felújítottuk stb.


CJ képe
CJ

bitcoin.

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....


Tno képe
Tno

Sejthettem volna. Szüleimnek is inkább abba kellett volna fektetni, mintsem Cartwright-éknak segíteni a házra való spórolásban :)

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



lakásmaffia

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!