Jelenlegi hely

Kérdések, javaslatok az oldallal kapcsolatban

Utolsó bejegyzés


Márpedig moderáció híján ki állítja meg a destruktív szereplőket? Elég csak a 4chan-re és a redditre tekintened.

A 4chan az a saját kis ökoszisztémájában létezik, és eleve az a rendeltetése, hogy "itt mindent lehet, szóval legyél extrém". A reddit már más tészta, azt nagyon nem lehet egy kalap alá venni, de a subredditek jelentős többsége működik laza tartalmi moderációval.

Az én logikám csak annyi, hogy az RW-re is jellemző az, ami még nagyon sok más fórumra: az ember infantilizálódik rajta, mert senkinek sincs személyes felelőssége meg tétje a dologban. Ha a gyerektől azt akarod, hogy felnőttként viselkedjen, akkor először is kezdd el felnőttként kezelni, és a moderáció szanálása erre lenne egy remek eszköz.

A most is jelenlevő konfliktusok miért szűnnének meg a moderáció kiiktatásával?

Szerintem itt nincsenek konfliktusok, csak felnagyított műbalhék, amikben gyerekek dobálják egymást játékkockával olyan sérelmek miatt, amiket felnőtt emberek hoznak magukkal a "való világból". Az, ha a munkatársad lenyúlja a csajodat, konfliktus, az, hogy két ember anyázza egymást egy fórumon viszont már műbalhé, aminek a világon semmi jelentősége nincs.

Amikor "FistingChampion69" és "PussyVandalizer666" veszekszenek egymással, azt nem lehet komolyan venni, az ilyen komolykodós dolgok, hogy moderáció viszont csak erőstik azt az illúziót, hogy itt valami releváns történik. Nem történik, ez csak egy fórum, és senkit sem érdekel, ki mit gondol a másik virtuális alteregójáról.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Sajnos amikor hetekig vagy hónapokig nem kapott senki sem bant, csak figyelmeztetést, az nem működött. Az indirekt tesztüzem már régen elbukott. Mivel az egyik érintett voltál akkor is, és saját bevallásod szerint nem tanultál, újabb erőlködéssel pláne nem látom értelmét a felmelegítésének.

Részemről téma lezárva.

Sors bona, nihil aliud.


Tno képe
Tno

Adjátok a kizárólagos moderációt a kezembe, így a kecske is megmarad (valahol), és a káposzta is jóllakik. Ennyit tudok ígérni.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Ezt a kommentet csak most láttam.

INDIREKT TESZTÜZEM? :D Zoo, olyan nem volt, mert a keménykedés (a figyelmeztetgetés) akkor is ment, másrészt meg mi az, hogy indirekt teszt? Ne találj már ki érveket ott, ahol nincsenek.

Mivel az egyik érintett voltál akkor is, és saját bevallásod szerint nem tanultál, újabb erőlködéssel pláne nem látom értelmét a felmelegítésének.

És már megint rólam van szó. Egyszer már udvariasan elmondtam, mi a véleményem erről, de akkor még egyszer: engem te ne értékelgess ilyen atyáskodó hangnemben, mert semmi közöd nincsem hozzám. Te vajon mit szólnál ahhoz, ha egy vadidegen állandóan erkölcstelenségi bizonyítványt akarna kiállítani rólad a fals autoritás látszatával? Hagyd abba, mert ez undorító. Köszönöm!

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Látnád, ahogy gépelés közben eltartja a kisujját, aztán hoz anyukája neki egy bögre teát!

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Mindezt rizsparókában, miközben egy irodalmi oldalon isteníti Berzsenyi Dánielt, Villont meg fikázza. :D

Egyébként nem lenne ezzel bajom, ha a moderátori négy fal között történne (és hát minden bizonnyal történik is, ezért nem értem, mi szükség van a "Zaxx csúnya" érv folyamatos sulykolására, bármikor is szóba kerül a moderáció, mint olyan), de ettől még számomra ez is a "fórumos infantilizmus" jelenségének az alátámasztása. Itt sincs szó többről, csak arról, hogy a gyermekibb mikrokozmoszban egy bazmegolós veszekedés közösségromboló magatartássá nagyobbodik, pedig az csak egy veszekedés, jobb esetben két ember között a platformtól függetlenül. Verekszel alsó tagozatban, aztán leszid a tanár néni, hogy őt aztán nem érdekli, ki kezdte, beír egy fekete pontot, félév végén meg 4-est kapsz magatartásból.

A valóságban meg egy felnőttebb világban az a különbség, hogy mindenki a személyes habitusa és felelőssége alapján dönti el, hogyan kezel egy konfliktust, és igazából ez nem tartozik senki másra, mivel következménye sincs másra nézve. Fel lehet nagyítgatni tehát ezt azzal, hogy ez így meg úgy közösségromboló, de a valóságban és moderátori szempontból csak annyi történt, hogy született egy oldalnyi offtopik komment egy topikban, ami a házirendet is megsértette a személyeskedés miatt. Ezt én az ilyen esetek előfordulásának ritkasága és a moderáció fals nevelő célzata miatt nem büntetném, de nyilván lehet és jogos is. Az a része visszás, amikor utólag a személyedre vonatkozó értékítéletet kapsz az ügyben feletted álló, elvileg objektív hatalmi tényezőtől. Offtopik voltál, bazmegoltál, egy hét szabi, jogos... de fölösleges akár évekre visszamenőleg utórágni.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Villont az alkesz, kurvapecért aki ki-be járt a börtönbe és egy papot is leszúrt ha jól emlékszem? :)



Mecsoda, Villon a középiskola óta a kedvencem az alábbi(ak) miatt:

Francia vagyok Párizs városából
mely lábam alatt a piszkos mélybe vész,
s most méterhosszan lógok egy nyárfaágról,
és nyakamon érzem, hogy seggem míly nehéz.

.
Zaxx, egyszer majd csak felfogod, hogy nem a te nézőpontod az egyetlen/abszolút a világon, és hogy talán nem véletlenül tekintenek már rád egy csomóan másként, pláne amikor többszörös "visszaesőként" pont te akarod megreformálni a "büntető törvénykönyvet".

ibi amentia latet



damoqles írta:
Zaxx, egyszer majd csak felfogod, hogy nem a te nézőpontod az egyetlen/abszolút a világon

Nekem ezt nem kell mondanod, elvégre ezt írtam a bannolásmentes övezet ötletéről:

Ja, és egyébként nem azt mondom, hogy feltaláltam a spanyolviaszt és hogy ez tutira működne, csak úgy vagyok vele, hogy az ökölmegoldás (HW) manapság nem működik, a kesztyűs kezű szelektív (RW) megoldás ugyanolyan kiegyensúlyozatlan és fura, viszont ezt az "ultraliberális" verziót még sosem próbáltuk meg, miközben talán ez illene legjobban a mostani felálláshoz. Egy próbát megér.

Vagyis jelen esetben én kételkedem egyedül, mindenki más csak az igazát hangoztatja a bannolásról. :) Nem tudom, hogy igazam van-e, az egész felvetésnek az a lényege, hogy szeretném megtudni.

többszörös "visszaesőként" pont te akarod megreformálni a "büntető törvénykönyvet".

Tehát személyes, elsőkézből származó tapasztalatom van arról, hogy milyen hatása van a bannak, és nekem az a benyomásom, hogy semmilyen. De hogy egy kicsit eltávolodjunk tőlem: hogyan hatott a bannolás Grifterre? Nem mondanám, hogy személyiségfejlesztő hatása volt, csak annyit lesett el, hogyan lehet jó sokáig ellavírozni két ban között meg hogy hogyan kell jól manipulálni. Nem hiszem, hogy ez lenne az, amit a bannolás célja lenne megtanítani.

Ugyanígy egy ilyen kis közösség esetében a fórum egészére gyakorolt hatás sem valami frankó. Pl. amikor a legutóbb ki voltam tiltva hosszabb időre, egy hetet elcseszett a nép arra, hogy most akkor Shay az altom-e vagy sem. Egy hét, aminek a vége az lett, hogy egy magát a fórumra anonim formában regisztráló felhasználót le kellett vadászni Facebookon csak azért, hogy kiderüljön, nem én vagyok az. Itt se gondolnám azt, hogy a bannolásom célja mester stalkerek képzése lett volna.

És akkor még lehetne beszélni az óidőkból arról, amikor Grifter és még néhányan arra játszottak, hogy másokat bannoltassanak, hogy egyébként is van a "banvárásnak" egy pszichológiája (kicsi a rakás jelenség), ésatöbbi.

Szóval nem azt mondom, hogy igazam van, csak azt, hogy a rendelkezésre álló infók alapján erős a gyanú arra, hogy a fórumos bannolósdi egy ódivatú valami, ami azokból az időkből maradt ránk, amikor még főleg gyerekek látogatták az akkor még friss internetet, a moderátorok meg azok az idősebb / felnőtt júzerek voltak, akikre koruknál vagy az oldalon betöltött szerepüknél fogva felnéztek a kisgyerekek. Ilyen élethelyzet manapság már nem létezik, főleg nálunk nem.

Szerk: Egyébként meg a bűnözők írják a büntető törvénykönyvet, amióta világ a világ, aki törvényt alkot, az csak a megváltozott körülményeket igyekszik formába önteni. Miért szűnt meg a halálbüntetés? Mert nem úgy hat a társadalomra, ahogyan azt Móricka elképzeli.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Csináljunk már egy olyat, hogy legyen egy nap, amikor mindenki mod jogot kap, és büntetlenül azt csinál, amit akar (trollkodás, moderálás, flame, ban minden szabad!). Aztán másnap visszaállítja psi az egész fórumot. Vagy nem :P



A moderálás és a ban tökéletesen működik látva a mostani békességet. Zaxx nem hiába korlátozza a problémáit ON topic ide, amióta eszében van, hogy különben megy a pihi. Amikor majd elfelejti, megismételjük a kezelést, aztán jó napot :)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Értem, hogy vicc meg minden, csak a tisztázás kedvéért: nem az én problémáimról van szó (még akkor sem, ha mindig én vagyok a téma), a banmentes ötletetemet is már hónapokkal ezelőtt felvetettem, szóval nem nem most és nem azért szültem meg, mert hogy "jaj, permabannolni fognak, csináljunk valamit". Pont nem érdekel, ki és mikor akar permabannolni, a viselkedésemre meg semmilyen hatása nincs, és nem azért, mert olyan laza vagyok, hanem mert nincs hatása.

De én már túl sokat érveltem, inkább mondjatok egy példát fórumozóra, akit "megjavított" a ban! :)

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Grifter egészen keveset veszekszik azóta...
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=pSg_6T8HrRg



:D Mondjuk ott is érdekes, hogy a végén igazából azért került lapátra, mert a töke tele volt a moderációval, és levetette magát a szakadékba, amikor psit elküldte a picsába (a hangnemet leszámítva elég erős érvvel).

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Igen, akadtak moderátori döntések és hibázások a múlt során, melyek további konfliktusokat szültek. Ám ekkoriban mások voltak az elképzelések és az alapvető felállás (saját szerepvállalásodat is beleértve.) Egyéni konkluzízók mellett le lehet vonni moderátori módszerekre vonatkozó következtéseket is. A bannolás hatását illetően viszont itt is a büntetés megszokott effektusait lehetett megfigyelni: önmérsékletet a perpatvarban résztvevőktől és nehézkes visszailleszkedést a bannolt részéről. Nem kifürkészhetetlen ok-okozatiságról van szó, mint azt korábban többen is taglaltuk.

Tavalyról kettő cikk maradt meg, melyek közvetlen idevágó témákat boncolnak:

- ebben a tanulmányban a Twitch chaten alkalmazott moderációs módszerek hatásait taglalják, idevágó viselkedéselméleti alapozást követően

- a 2015-ös reddites purgálás kapcsán pedig egy méretes adathalmazból vontak le hasonló konklúziókat: miszerint a purgálást követően az oldalon maradó, korábban mocskolódó felhasználók drasztikusan visszábvettek a gyűlölködésből



Már nincs FatPeopleHate? Ne már, annyira poén volt. :D

Majd elolvasom, de nem igazán érzem a párhuzamot az RW-vel. No shit, Sherlock, ha törölsz egy egész subredditet, ami a gyűlölködésről szól, akkor kevesebb lesz Redditen a gyűlölködés...

Szerk: Ja, hogy akkor effektíve átköltöztek:
https://voat.co/v/fatpeoplehate

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Srácok a GDPR-al mi lesz itt az RW-n? Psiék vágják egyáltalán a dolgot? Valami régen kitett tag nagyon megfingathatja az oldalt, ha akarja majd.



Miért? Itthon van a szerver. Nem megy az eubol sehova az adat.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



??? :D Miért kéne mennie bárhova is. GDPR elsősorban EU-ra vonatkozik, az EU-n kívüli adatkezelőkre kiterjedő hatály csak meghatározott esetben áll fenn.



Moken írta: Srácok a GDPR-al mi lesz itt az RW-n? Psiék vágják egyáltalán a dolgot?

Ralestem atfutva erre a tl;dr oldalra:

https://www.csoonline.com/article/3202771/data-protection/general-data-p...

...GDPR is a regulation that requires businesses to protect the personal data and privacy of EU citizens for transactions that occur within EU member states....
...Companies that collect data on citizens in European Union (EU) countries will need to comply with strict new rules around protecting customer data by May 25....
...It says that companies must provide a “reasonable” level of protection for personal data, for example, but does not define what constitutes “reasonable.” ...
...Which companies does the GDPR affect? Any company that stores or processes personal information about EU citizens within EU states must comply with the GDPR, even if they do not have a business presence within the EU. Specific criteria for companies required to comply are:
- A presence in an EU country.
- No presence in the EU, but it processes personal data of European residents.
- More than 250 employees.
- Fewer than 250 employees but its data-processing impacts the rights and freedoms of data subjects, is not occasional, or includes certain types of sensitive personal data. That effectively means almost all companies. .....

Szoval a valaszom erre:
- nem vagyunk cegek. Nincs profitunk es nincsenek felvett munkasaink sem akik dolgoznak nekunk. Privat nevre beregisztralt weboldal vagyunk, ahol osszedolgozik hobbi szinten par ember, egymast segitve aztan annyi, szolva a torveny eleve full nem felenk szol.
- Ami tolem btw maximalisan kitelik meglepem adatbiztonsag teruleten, es szep lassan ahogy az idom kiadja kovacsolom is a dolgokat aztan. Szep lassan remelhetoleg majd SSL encryption is jon. Ha a sebesseg vagy a munka performance nem tetszik, nyugodtan bele lehet segiteni. :)
- Mindig is felhivtam figyelemet hogy banki vagy hasonlo adatokat ne itt osszanak meg az emberek, vagy esetleg a kovetkezo bombarobbantas lokacioit. Tekintsen mindenki ugy a szitura ha itt valami elhangzik, az potencialisan eleve full public is. Komolyabb kepessegu LeeHaxx0r betamadastol nem ved meg az RW senkit, se magat sem, igy ez ilyen bulizos fiatal ketdiplomas trumpos-pornos egyszeru oldal. Ha valaki meg nem veszi figyelembe a TOS-t es megis, akkor meg igy jart ugye.

Valami régen kitett tag nagyon megfingathatja az oldalt, ha akarja majd.

rwurl=https://imgur.com/GZDyQR0

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



haha :D Jól utána néztél! Van egy rossz hírem: GDPR nem csak cégekre vonatkozik, hanem akár magánszemélyekre is, ha személyes adatot nyilvántartva kezelnek. Profitszerzés sem követelmény. Itt egy nyilvános oldalról van szó, 260 regisztrál felhasználóval, ahol bizony kezeltek személyes adatot (felhasználónév, e-mail cím, IP cím, cookie data).
Zaxx is le tudta nyomozni a nevemet az itt fellelhető adatok alapján.
Kapásból baj, hogy nincs adatkezelési tájékoztatónk a kötelezően feltüntetendő információkkal.


Tno képe
Tno

Mint pl. farokméret.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



azért talán ne basszuk már le Pszit aki hobbiból+szívességből heggeszti nekünk ezt az oldalt, amiért nem dolgozik MÉG TÖBBET rajta :-P



ez nem lebaszás, csak próbáltam felhívni a figyelmet egy nem kis problémára. Gondolom senki sem örülne, ha valami kitiltott emberke bepanaszolná az oldalt aztán fizethetne az adatkezelő (akit pl. nem tudom ki, mert nincs sehol leírva)...



Szerintem basszuk csak le. Mindegy miért. Karban tartja a vérnyomását.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Ja, OK.

obligát szar vicc:
Milyen szép oldal... Kár lenne érte ha valaki... bepanaszolná...
rwurl=https://cdn.athlonoutdoors.com/wp-content/uploads/sites/6/2015/08/al-cap...

(Amúgy ez az SSL nagy haverom ismeretlenül is, mert "az SSL kapcsolat hibájára" hivatkozva nem működik háromból egyszer a kártyaterminálunk, ami hát elég zavaró. A bank terminálos embere szerint persze nincs hiba :-P )



Zaxx is le tudta nyomozni a nevemet az itt fellelhető adatok alapján.

Wat. Beírtam a gugliba, hogy Moken és kész, tele van veled az internet.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Eladó az internet 4,832,510 DVD-n, vagy 1DVD-n Moken nélkül?



Én nem tom, de pl.:
http://www.counter-strike.hu/profile/-Moken-
"Nyomozás."

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


CJ képe
CJ

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!