Jelenlegi hely

Ki milyen sorozatot látott a héten?

Utolsó bejegyzés

KMZ képe
KMZ

Jó hát az első évad számomra elég váratlan volt, aztán nyilván kialakultak egyfajta elvárások. Meg tegyük hozzá hogy átszüremlett amcsiba és egyre jobban "termékké" válik, ami pont nem tesz jót neki.
Mondjuk sorozatnak annyira nem nevezném, inkább laza füzéren összekötött gyengébb/erősebb gyöngyszemeknek. Próbálom darabjaiban élvezni mert szerintem még van benne nafta, de persze teljesen könnyű sekélyessé tenni.

Eddig se vártam epekedve, csak érdeklődve. És az 5. évadot is szivesen várom, ellentétben mondjuk egy ótvar Walking Deaddel :)

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Black Mirror S04
Az első, negyedik és ötödik rész szvsz kurva jó volt. Igen, egy "témára" épül a legtöbb rész, de szerintem a 6. résznél elég egyértelmű lesz miért és szerintem egyáltalán nem baj ez. Azt mondjuk nem értem mire fel a "túl pozitív a hangulata" kritika mikor... Hát kurvára nem úgy éreztem, hogy itt minden happyend. :D Sőt.

A USS Callister magasan a legjobb és talán a sorozat egyik legjobbja is (San Junipero után). Az ötlet, kivitelezés, minden klappolt. Belemehetnék részletekbe, de nem spoilerezném el a történéseket inkább anélkül meg nehéz róla beszélni. A Metalhead is kimagasló, leginkább a feelingje miatt. Nagyon érdekes volt látni 50-60 éves filmes technikákat ilyen kvázi modern köntösben. Gondolok itt shotokra, zenékre, pillanatokra. Szvsz baromi jól elkapták és használták fel azt a hangulatot, holott a plot annyira nem jött be, de igazából az is egy örökzöld téma újragondolása. Épp ezért nem is éreztem hiányát a felvázolt világ részletes bemutatására. A Hang the DJ igazából semmiben nem tudott meglepni, de szvsz egy teljesen aranyos történet volt amit csak jó volt nézni egyszerűen.

A Crocodile volt ami nekem baromira kilógott sok szempontból. Egyrészt izland ( <3 ) meg az egész setting kurva jó volt, de az egész plot ilyen meh. Már-már erőltetett. Baromi sok ponton bele lehetne kötni igazából és nem is értem nagy egészben nézve az évadot, hogy minek került ez bele. Az Arkangel is igazából ugyanez. Kicsit érződött rajta a korai évadok "technologia=rossz" hangulata kicsit talán túl direkt módon, de az utolsó részt nézve igazából értettem miért került be és habár saját funkciót nem szolgált, de összképet nézve hozzátett a mondanivalóhoz.

A Black Museum mint utolsó rész viszont nagyon merész húzás volt. Nem tudom eldönteni örüljek vagy szörnyülködjek rajta. Kiderülnek dolgok amik talán nem kellettek volna, hogy kiderüljenek, de talán elviheti a sorozatot egy olyan irányba ami megváltoztatja a 4 évadon keresztül már megszokott és talán túl is játszott felépítést. Elvégre senkinek se jó, ha egy sorozat a saját formátumába fárad bele, de megállás nélkül erőlteti mindezek ellenére már csak azért is. Mindenesetre nem volt a legjobb, de valahol szükség volt rá. Vagy nem is tudom. Érdekes rész volt. Az a fura Ripley's hangulat azért tetszett benne. :)

Összességében bár nem vagyok a legnagyobb fanja a sorozatnak (leszámítva a San Junipero-t ami szerintem az egyik legjobb sorozatrész ever made) és úgy gondolom évadonként max 1 rész volt az ami kiemelte a sorozatot a tömegszarok közül vagy akár csak 1 ötlet amit túltoltak (legelső rész pl) ezzel elrontva az egész koncepciót. Mindezek ellenére úgy gondolom a negyedik évad jobb mint az első három. Nem azért, mert hibátlan végig vagy mert minden rész omfg a sorozatgyártás nonplusultrája... Egyszerűen csak 3 részre tudom azt mondani, hogy fasza több szempontból is nem csak egy darabra a 6ból vagy 3ból. Ah mondjuk az a USS Callister az nagyon nagyon betalált. Na mind1, érdemes megnézni szerintem.



Elso 6 reszbol volt 2 szar, season 3ban 2 jó, 4ből eddig 2ot láttam de jah, nem eleg darkos

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Black Mirror S03E03

A végén a csavar kemény volt, bár amikor az étteremben visszaadta a játékot, akkor első gondolatom már ez volt. Ez most tetszett. A következő meg a Joda által egekig magasztalt rész lesz, remélem nem kell csalódnom.



A következő meg a Joda által egekig magasztalt rész lesz, remélem nem kell csalódnom.

Előre szólok, hogy fogsz. :D Illetve baromira meglepődnék ha tetszene.



BM S03E04 San Junipero

Tetszett, jó volt, de azért hasra nem estem tőle. Mackenzie Davist nagyon szerettem Halt and Catch fire-ben meg BR2049-ben is, itt is jó volt, a fekete csaj is. De mindenidők legjobb sorozat epizódjának nem tom mi alapján lehetne ezt kikiáltani, legalább 50-60 emlékezetesebb rész ugrik be kapásból. Ami sztem nagyon jó benne, hogy a zeneszámok szövegei végig összhangban vannak a cselekménnyel.


LY képe
LY
Donator

Godless

Nagyon hangulatos, nagyon szép, jók a színészek, tetszik a zene. Érdekes a történet (főleg eleinte), összetettek a karakterek, tényleg baromi jó az egész.

Aztán sajnos jön a befejező rész, ami meg komoly csalódás :(
Nem is értem az egészet, hogy mégis hogy gondolták ezt. Mint ha két teljesen különböző szerző és rendező csinálta volna az epizódot.

ShowHide spoiler #zbojler

Ezzel együtt az első 5-6 rész olyan erős, hogy sztem mindenképpen érdemes megnézni.



Úgy látszik, hogy mi két különböző sorozatot láttunk ugyanazzal a címmel, mert szerintem teljesen rendben volt. Hozta a régi westernfilmek hangulatát. Csinálhatnának több ilyen sorozatot.


LY képe
LY
Donator

Mondom, az első hat rész szinte tökéletes. Csak a vége lett volna jobb...



De mindenidők legjobb sorozat epizódjának nem tom mi alapján lehetne ezt kikiáltani

Ezek szerint nem olvastad, hogy "szerintem" és hogy az "egyik legjobb". Nem A legjobb. Nagy különbség. :) Azt meg, hogy 50-60 ennél jobb epizódot tudnál mondani kapásból eléggé kétlem. Mind1 is igazából.



Noh végetért a Black mirror S4

USS Callister: jó
Arkangel+Crocodile tök átlagos sztorik
Hang the DJ és Metalhead: jó
Black Museum: some fucked up shit yo :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



A The End of the F**cking World sorozat 5-én indul, ezt értem. De hogyan lehet hozzá kint angol felirat november eleje óta, csak mert abból elkezdte valaki fordítani és van magyar is első pár részhez. Valaki lopott időgépet vagy volt valamilyen teszt vetítés ahonnan kiszivárgott valami?



Csak Netflixre kerül most fel, UK-ben tavaly októberben debütált.



LY írta: Godless

ShowHide spoiler #zbojler
ShowHide spoiler #


A Dirk Gently ugyanez.



The Crown Season 2

7. részig jutottam fél nap alatt. Ez még mindig zseniális, toronymagasan a legjobb, legigényesebb sorozat. A Handmaid's Tale-t ugyan nem láttam még, de el se tudom képzelni, hogy ezzel, hogy veszi fel a harcot. Egyszerűen tökéletes a forgatókönyv, a rendezés, a színészi játék. Nincs egy darab felesleges jelenet, egy oda nem illő mondat, nem lehet hibát találni benne. Egyedül a CG meg a harci jelenetek voltak gyengébbek az első pár részben, de ezek teljesen lényegtelenek, ennél több még ebbe az óriási budgetbe se férhet bele.
Csak azért nem ez a világ legelismertebb sorozata, mert a témája szembe megy a mai kulturálatlan, szabadelvű, kierőszakolt egalitarizmuson alapuló társadalmakkal.



Ezt nézi valaki?
rwurl=https://youtu.be/vJaUfpbEYIU

Jó lesz az.



Én valahol a neg,edik résznél tartok, de elakadtam, mert jött sok másik sorozat, szerintem hétvégén befejezem, nagyon, nagyon beteg sorozat, ami jól fikázza a 80-as évek beli sci- fi és egyébb ZS kategóriás sorozatokat.



irtam is rola valahol visszafele. reszemrol konnyesre rohogtem magam, szuper beteg humoru- rengeteg parodisztikus jelenettel es utalassal, raadasul asszem 20 perces epizodok, ha jol emlexem egy nap alatt ledaraltuk asszonnyal.

"okey-dokey!"



Köszi. Én is jókat hallottam róla. Kipróbálom.

Jó lesz az.



Új X-Files még senki?

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



The Last Ship S01-S02
Csak úgy találomra kezdtünk bele az asszonnyal, és valahogy simán lement belőle két évad. Ha nincs épp más sorozat, fillernek simán jó, még azzal együtt is, hogy tippre a US Navy rendelte meg Michael Bayéktől.
A sztori egész érdekes (egy vírus hónapok alatt megtizedeli az emberiséget, amíg egy csatahajó a sarkkörön teljesít titkos szolgálatot), a karakterek okék, akad benne humor, dráma és akció is, és vannak benne B jelenetek és fordulatok is, de az kell az egésznek a bájához, ahogyan túltolt hazafiaskodás is.
Elég rövidek a részek, szóval gyorsan kideríthető, hogy valakinek bejön-e, illetve ledarálható, ha igen.
Itt lehet tovább művelődni.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Sherlock+Elrond:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=juVDBGuL8Jk

Érdekesnek tűnik így elsőre.



Gilian Anderson is elhagyja az Ameriaki istenek süllyedő hajóját. Az első évad zsír volt, a második ha így megy tovább el se készül... talán jobb is, ha felezték a költségvetést leléptek a rendezők és lassan a sztárok is...




Ezért nem érdemes soha belekezdeni semmibe csak ha végetért...

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut




\o/ Nemrég végignéztem az első két évadát, egyik legjobb sorozat jelenleg. Giamatti itt is egy isten, de ami durva, hogy a többi színész is felnő hozzá (különösen Damian Lewis és Asia Kate Dillon).

rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=7dKownfx75E



Az elmúlt időszakban ezeket láttam:

11.22.63
Nagyon klassz kis történet, pont emiatt utólag bánom is, hogy nem könyvben olvastam el. (Pláne hogy a barátnőm korábban már elolvasta és végig mondta, hogy mi hogyan - jobban - van megoldva a regényben. Teljesen az agyamra ment. :D)
Szerintem a főszereplő (James Franco) egészen csapnivaló színész, mást választva sokat javult volna az összkép. Egyébként elég hullámzó a színvonal, vannak elképesztően erős és nagyon jól megcsinált jelenetek, szuper karakterek és mély kapcsolatok, de közben simán vannak teljesen semmitmondó és bugyuta párbeszédek, béna cselekmények, rosszul elmesélt történetek is. A zárójelenet zseniális. Összességében olyan 3.5/5-re értékelném, ha nagyon kéne.

The Night Of
Ez nagyon-nagyon ígéretesen indult, de sajnos úgy a harmadik-negyedik rész tájékán szép lassan eltörött, majd látványosan szétesett, végül pedig teljes érdektelenségbe fulladt. A Split című film jutott eszembe, az volt hasonló(an rossz) élmény. Megtekintése egyáltalán nem ajánlott.

Black Mirror S4
Nem volt rossz, közel sem, de Black Mirrornak szerintem gyenge volt. Egyszerűen untatott: gyakorlatilag egyik rész sem hozott olyat, amit valamelyik korábbi évad valamelyik epizódjában ne rágtunk volna már át, többnyire sokkal jobban. Sokkal könnyebben átlátható, kevésbé gondolkodósak, megoldásukat tálcán kínálóak lettek a részek, ami nekem nagyon nem tetszik. Ahogyan az se, hogy gyakorlatilag mindegyiknek majdnem teljesen ugyanaz volt a mondanivalója. A záróepizódtól se dobtam magam hanyatt (max. a trancsírozás miatt), holott tény hogy még így is az volt a legerősebb ezek közül. Olyan 3/5-re tenném, mert mint sorozat nem rossz, abszolút nézhető, valamilyen szinten szórakoztató is, de a Black Mirror korábbi évadaihoz képest, amik nekem összességében simán 5/5-ök, egészen gyenge eresztés lett.



Ez lehet, hogy nemszar lesz:

rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=JQh36eStMqk

Non serviam

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!