Jelenlegi hely

FRISSÜLT: Batman: Arkham Knight, avagy egy PC-s tragédia története

Utolsó bejegyzés

FRISSÜLT: Batman: Arkham Knight, avagy egy PC-s tragédia története
Június 23-án végre valahára megjelent az utóbbi idők egyik legjobban várt AAA kategóriás játéka, a Batman: Arkham Knight. Az előzetes beszámolók és a korai kritikák alapján a Rocksteady ismét egy abszolút remek programmal rukkolt elő, víziójuk PC-s interpretálásába azonban csúszott egy kis hiba: borzalmas lett a port.

Rengeteg szörnyűséget lehet felfedezni a PC verzióban, szóval kisregény írása helyett inkább csak a fontosabbakat emelném ki. Az fps például gyárilag 30-ra lett belőve, így ini fájlokban kell turkálni a platformon alapkövetelménynek tekinthető 60 fps támogatáshoz, de ez még csak a kezdet: annyira rossz az optimalizáció, hogy a 60 fps-t még a jelenleg elérhető legkomolyabb videokártyák sem tudják tartani. Gyanús, hogy AMD termékeken ki sem próbálták a játékot, mert akad, akinek 6 képkocka pörög le másodpercenként egy R9 290x-es modellen. Mindennek tetejébe az Arkham Knight egyértelműen szebben néz ki konzolon, mint számítógépen, ugyanis az ambient occlusion és néhány, a vizes felületek megjelenítéséért felelős effekt teljesen hiányzik a PC portból. A grafikai beállítások menüje természetesen gyalázatos, az élsimítást például mindössze be- és kikapcsolhatjuk, a fejlesztők pedig még azt sem kötik a vásárló orrára, hogy milyen AA eljárást használ a játék. Több szót a dolog nem érdemel, de mazochistáknak ajánlom TotalBiscuit kiváló Port Reportját:

rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=bFBd5GgGkMs

Mégis mi történhetett? Gonosz küblicicák kuszálták össze a PC-s kódot? A Rocksteadynél túl sokat szívtak Scarecrow ideggázából? Csak a konzolos fejlesztést támogatta a WayneTech? Ezzel kapcsolatban Macskanő elvitte a kiadó és a fejlesztők nyelvét, de azért elég sok furcsaságra lehet bukkanni a játék körül. Talán a legfontosabb tényező, hogy az Arkham Asylummal és az Arkham Cityvel ellentétben ezúttal nem a Rocksteady követte el a PC-s verziót, hanem egy külsős cég, a Killer Instinctről ismerhető Iron Galaxy. Az chicagói gárda nem hírhedten rossz fejlesztőcsapat, eddigi portjaik (Bioshock 2 DLC-k, Bioshock Infinite és kisebb részben a Batman: Arkham Origins) ha tökéletesek nem is voltak, vállalhatóak azért mindenképpen. A probléma az Arkham Knight fejlesztőinek listáját böngészve válik láthatóvá: mindössze 12 ember dolgozott a PC porton. Ez a szám már önmagában is elég alacsony, az összkép pedig csak még rosszabbá válik akkor, ha az ember vet egy pillantást az Iron Galaxy jelenlegi helyzetére: a Killer Instinct és az Arkham Knight mellett még 4 projekten dolgozik az egyébként is parányi stúdió. A játék vezető fejlesztője, Sefton Hill ma azt nyilatkozta, hogy tudomásuk van a bajokról és mindenbenben segítik majd a Warner Brotherst és az Iron Galaxyt. Ez egyrészt azt jelenti, hogy valamennyi fény azért van az alagút végén, másrészt viszont arra is egyértelműen rávilágít, hogy a Rocksteadynél máig még csak nem is látták a PC verziót.

Hogyan lehet ilyen csúnya baklövést elkövetni egy ekkora játéknál? A Mortal Kombat X megjelenéskori minőségét látva nem gondoltam volna, hogy a WB Games elő tud rukkolni egy még annál is rosszabbul összerakott termékkel, de sajnos sikerült nekik. Adjunk hálát azért, hogy a Steam végre egyszerűsített körülmények között fizeti vissza a hibás portékáért kiadott pénzünket!

ÁPDÉT: A Warner Brothers (vagy ahogyan PC-s körökben mostanában hívni szokás: a Warn A Brother) egy kifejezetten drasztikus és mindeddig példátlan lépéssel határozatlan időre felfüggesztette a PC verzió árusítását. Elmondásuk szerint ez így is marad addig, amíg elő nem állnak egy javított verzióval, szóval a türelem talán meghozza majd az Arkham Knighthoz méltó portot is. Az egyik legnagyobb, Steames kulcsokat forgalmazó digitális bolt, a GreenManGaming is megszólalt az ügyben: ha a következő verzió sem tesz eleget az elvárt minőségnek, akkor minden további nélkül visszaadják a játék árát az ezt kérő vásárlóknak.

És akkor most mindenki ismételje utánam a leckét: "Nem rendelek elő semmit!" :D

Szerkesztette: Doom - 2015 jún 25


Hát félig megnéztem a videót, nagyítóval kell keresni a különbségeket (vagy nagyon nincs szemem hozzá). Elhiszem én, hogy xyz effektek a pécés portból kimaradtak, de ha simán csak ránézek a futó játékra, netalántán játszok és bele is vagyok merülve, akkor kizárt, hogy ezeket észrevegyem.
A performancia problémák nyilván más tészta, azért jár a f*szkorbács a Rocksteady-nek. Nem is értem miért nem ültek a pécés porton 2-3 extra hónapot és akkor nincs ez a pofáraesés.



Jaaa, ha te félig megnézted a videót és nem zavar (elvi szinten sem) az indokolatlanul hiányzó fícsörök ordító ténye, akkor minden rendben van! Fuck false advertising, fuck standards!

A performancia problémák nyilván más tészta, azért jár a f*szkorbács a Rocksteady-nek.

Frászt más tészta.

ibi amentia latet



Azert nem tul sokat mutat ez a video, nekem kb még ezt tunt fel

rwurl=http://i.imgur.com/Md7V0YZ.png

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



rwurl=https://thejaggedworddotcom.files.wordpress.com/2014/12/calm-down.jpg?w=...

Már miért ne lenne más tészta a performancia. Ha 10 fps-sel fut a játék, akkor játszhatatlan. Vagy vársz a patch-re, vagy szaladsz a vga boltba vásárolni.
Attól még hogy egy random grafikai effekt hiányzik, nem lesz játszhatatlan, max bosszantó, hogy hiába a PC mászterrész, ezúttal konzolokon szebb a játék.
Lehet neked ordító tény, hogy mikor épp mi nem csillan meg a pécés verzioban, nekem azért eléggé fürkészni kellett. Screenshotokon jobban előjön a különbség, ott alaposabban meg lehet vizsgálni.

SZERK: na itt a screenshoton amit Harvy linkelt, nyilván jobban látszik a különbség.



Az eszetekbe se jusson, hogy bizonyos feature-k messze jobban optimalizálhatóak egy fix hardware körül, míg PC-s környezetben netto oboa, képregény, vagy csak highend cuccon futtatható. A lehetetlen határidőkről nem is beszélve.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



sandalar írta: Hát félig megnéztem a videót, nagyítóval kell keresni a különbségeket (vagy nagyon nincs szemem hozzá).

+1. Ez a videó nem egy jó példa a cikk alátámasztásához.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Nem más tészta, mert mindkettő visszavezethető arra az objektíven demonstrálható ordító tényre, hogy a készítők szartak bele igényes elfogadható PC-portot készít(t)e(t)ni. Ezt a mulasztást nem lehet, nem szabad szubjektív "én nem látom vagy nem zavar" véleményekkel félresöpörni, ez kb. a fejed homokba dugása. Vagy megvan a termékben valami, amit ígértek, vagy nincs. Legyen már egy józan határvonal. A GTAV és a Ground Zeroes megmutatta, hogy lehet ezt normálisan, a PC-s bázis arconhugyozása nélkül is.

Olvastam amúgy valami megjelenés előtti GeForce-féle AK-videóról, amiben a végleges játékból hiányzó technikai dolgok figyelhetők meg, vö. false advertising. Most nem tudok utánakeresni, de hátha majd ti.

ibi amentia latet



És akkor még milyen lesz a PC-s KI vagy a Division :D

rwurl=http://i.imgur.com/3pV9oq5.jpg

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nem szánták rá az időt, tehát igénytelen port. Ugyanazt mondod te is, csak a nézőpont más.

Sors bona, nihil aliud.



Az idő gyakori probléma, de vannak technikai limitációk, vagy olyan megoldások ami PC-s architekturán csak csúcs környezetben oldható meg, ami a befektetett munka és a fogyasztók számaránya miatt alapból kuka egy projekt büdzsénél.
A kamu marketing inkább a nagyobb probléma, pláne a mai social-media környezetben...

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=37KpOYVrLZM
Nem, nem a videó akad. A játékkal van gondja a RPS tesztelőjének. :D

Egyébként úgy tűnik mintha nagyon nagy problémái lennének a játéknak azokban az esetekben, amikor nem SSD-ről kell betölteni az anyagot.



Igen ennyi a gond, nem volt idő befejezni. A hiányolt grafikai fícsörök is biztos csak azért hiányoznak, mert inkább kikapcsolták őket, hogy ne legyen még gyalázatosabb a performansz, tehát igen 1 eredendő oka van mindkét dolognak, én csak azt mondtam, hogy 1-2 fícsör hiánya számomra max bosszantó, a játék lassúsága viszont elfogadhatatlan. Inkább tolták volna el a pécés portot 2-3 hónappal.



Mint megrögzött PC játékos, csak örülni tudok neki, hogy legalább megmarad a pénzem és nem kell igénytelen konzol portokra költenem.
A Rocksteady volt az egyik cég, amelyikben eddig még nem csalódtam. Most már sajnos ez is elmúlt. Sose hittem volna, hogy ez megtörténhet, miközben az első 3 rész szomorúan néz le rám a polc tetejéről (igen tudom, hogy a harmadikat nem ők adták ki.

A csillagok közt nincs már béke, csupán öldöklés, sötétség, hideg, és a vérre szomjazó, kegyetlen istenek kacaja.



Glorious PC master race

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Sose hittem volna, hogy ez megtörténhet

Melyik univerzumban élsz?:D

Choose your next words with excpetional care!



inkwizitor írta: Sose hittem volna, hogy ez megtörténhet
Melyik univerzumban élsz?:D

Nem elég, hogy meg, de már hanyadszorra! :D


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

ami PC-s architekturán

Mint PS4 és Xbox One? Persze csak viccelek.

Minden csak pénz és idő kérdése, hogy helyettesítik-e mással, megcsinálják-e a non plus ultra beállításokat, elfut-e a csúcson stb. Húzódhatnak emögött racionális okok, de ez csak annyit jelent, hogy racionális okokból lett igénytelen a port. Engem zavar, amikor konzolon "racionális" okokból szaggatnak a játékok, zavar az is, ha PC-n nem működnek jól.

A kamuzás meg tényleg a dolog másik oldala.

Mostanában egyébként ritkán van panasz a portokra, így inkább kivételes igénytelenséget vélek, mint főszabálybelit.

Sors bona, nihil aliud.



Mindig próbálok reménykedni, meg azért az első 2 rész, amit szintén a Rocksteady adott ki, elég jó volt.
Hát mindegy, ha nem kell nekik a pénzem, akkor költöm másra. Ennyire egyszerű ez.

A csillagok közt nincs már béke, csupán öldöklés, sötétség, hideg, és a vérre szomjazó, kegyetlen istenek kacaja.



Most olvasom, hogy aki videókártyához kapta a játékot, attól az utolsó pillanatban elvették a Harley Quinn DLC-t. Jók lennének refund számok. :)

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



+2 szép dolog:

1. sok embertől elvették egyszerűen a preorder DLC kódokat (harley quinn), pl nvidia kártyások közül azoktól is, akik már beváltották(!)
lol, sterner megelőzött.

2. kiadás előtt pár órával emelték a rendszerkövetelményeket :DDDD



Hát végül is milyen jó is, hogy most már lehet refundot kérni Steamen is nem? Így akkor lesz ott most pörgés ebben a témában hamarosan.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Csak akkor kérhetsz steam-en refundot, ha direktbe tőlük vetted meg. Ha bármi más resellernél, még ha hivatalosnál is - mert steam árazása röhelyes, és pl GreenManGaming kb féláron árulta - akkor nem. De így is elég sok refund lesz/lett ebből, az tuti.

Nem elég, hogy eső nincs, más effekteket is lespóroltak PC-ről:
http://www.dsogaming.com/news/batman-arkham-knight-pc-version-lacks-mode...



Remélem úgy bebukik a játék mint a szar és ráfogják a kalózokra.

Choose your next words with excpetional care!



Mivel a használt DRM-et már korábban feltörték, ez valószínű. :D



Nna, megtalálták a facebook oldalát a portoló cégnek. Be is találták:

https://www.facebook.com/pages/Iron-Galaxy-Studios/345423010494



pl nvidia kártyások közül azoktól is, akik már beváltották(!)

Nem is tudtam, hogy eleve járt volna bármilyen preorder DLC az nvidiás bundle példányokhoz. :S

Amúgy technikai problémák ide vagy oda, nekem tetszik a játék. Tény hogy szaggat, mint a kurvaélet, de attól még élvezem.



Mivel én úgy is lekapcsolnám az ilyen felesleges "vizes Batman fej" effekteket, nem zavar, jobban aggaszt az Amd-s fps drop :(

És akkor még milyen lesz a PC-s KI vagy a Division :D

Értelemszerűen az alsó kép a valóságosabb. A fenti tele van bugokkal, pl.: a taxi szélvédőjébe került egy bója (lol hogyan lát ki a sofőr így?), ráadásul rossz helyen mennek a kocsik és a gyalogosok, a tábortűz szintén egy autóra került a kemping helyett, valamint rosszul tették le az újságos automata modelljét, és keresztbe fekszik a járdán!!!.



Szóval egy újabb játék, aminek a PC verziójával ráér foglalkozni az ember majd olyan fél év múlva, amikor eljut az 1.0-ás verzióig. :I

A csillagok közt nincs már béke, csupán öldöklés, sötétség, hideg, és a vérre szomjazó, kegyetlen istenek kacaja.



Megjelen egy aaa jatek es tragikus allapotban van megjeleneskor? :D :D Ezen meg van aki meg is lepodik? :D wow...

En nem tudom. Mintha a fejlesztok egy emberkent akarnak leszoktatni az embereket a pre-orderrol es kozben visitva rohognek, hogy az emberek ennyire balfaszok. Iden mar hanyadik defektes megjelenes ez? :D Joforman a witcheren kivul minden aaa jatek szar allapotban jelent meg es meg tovabbra is millio szamra mennek a pre-orederek. Vicc. :D Meg is erdemli mindenki.



Most meg megemelték az árát 5 euróval.
Priceless.

ibi amentia latet

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!