Jelenlegi hely

Star Wars

Utolsó bejegyzés


"Let's keep driving this thing until it runs out of gas" plot line a metaphor for what Disney plans to do with the franchise?

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



SleepyOne írta: Az utolso ket pontot nem ertem, ebben a filmben fizikat/technologia erveket keresni kicsit eros :D

Ugy az egesz SW-ben...

Ezt úgy hívják, hogy a világ belső koherenciája.
A második simán adja magát, még a játékokban is így volt...
A harmadik meg egy olyan döntés volt Ryan/Disney vonalon ami pofánszarja a korábbi szabályt és megkérdőjelezi, hogy ezt eddig miért nem alkalmazták, vagyis a világ belső logikájába beleszellentett.
Fizikához igazából semmi köze (az csak egy aspektus), csak a logikához. A meséknek, vagy például egy szerepjátéknak is, van egy lefektetett belső szabálya-kerete, amiben tudod mit-merre-meddig-miért, ha nincs, akkor adhock ökörködésről beszélünk, ami akkor jó, ha van is pia, meg mindenki vágja, hogy igazából nincs semmilyen szabály, de akkor azt Pratchettnek hívják (ja nem, ott is volt egy belső logika)....

ui
Innetől értelmét vesztik a monstrumok, a nagyobb flották, de még a bolygópusztítás is egyszerűbb és olcsóbb.....de ha ez ilyen egyszerű, akkor ez miért nem volt evidens eddig is ebben a világban??? Ez a probléma ezzel a badass jelenettel.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



:D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



az original starwars sem brutalis hard scifinek keszult, hanem szorakoztato popkorn mozinak mint egy marvel film manapsag, csak epp a fanok vittek az egeszet az egekbe utana.

Nagyon nem értek egyet. Eleve ki jött itt azzal, hogy az SW hard scifi lenne? Senki sem gondolja így, ezt a felvetést nem is értem. De a mostani Marvel filmekhez hasonlítani meg pláne blaszfémia. A Marvel filmek egy már létező, sikeres médium tökéletlen, lebutított átvitelei a mozivászonra, amiket futószalagon gyártanak, és a vezérelv az anyagi haszonszerzés.
Az eredeti Star Wars - ahogy azt korábban írta valaki - legfontosabb része a mese. A SW a 20. század legjelentősebb meséje, ha nem minden időké... A Star Wars olyan szinten beleivódott a globális emberi kultúrába, mint semmi más. Semmilyen Marvel film nem hasonlítható össze vele ismertségben. Eleve az egész Marvel univerzum mikor lett igazán felkapott a tömegeket számára? Elmúlt 10 évben lol. Akkor már inkább Superman vagy Batman, akik egy szinten vannak vele, mint kulturális ikonok.
Az, hogy neked ennyire jelentéktelen egy dolog, de ne akard már elvitatni a jelentőségét. A Star Wars világába ilyen szinten beletiporni kb. olyan, mintha a bibliai történeteket írnák át.



Veralafutas írta: Innetől értelmét vesztik a monstrumok, a nagyobb flották, de még a bolygópusztítás is egyszerűbb és olcsóbb.....de ha ez ilyen egyszerű, akkor ez miért nem volt evidens eddig is ebben a világban??? Ez a probléma ezzel a badass jelenettel.

Az előző részben már tesztelték a közönség toleranciáját a fénysebességgel történő leszállással. :D Rian Johnson csak rátett még egy lapáttal. Nem tudom eldönteni, hogy emberünk, aki íróként is büszkén jegyzi a filmet, ennyire buta, vagy a nézőket nézte annak?

Közben 7.8-on áll már a film, helyes, szépen süllyed.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Érdekes dolog ez a rajongás. Emlékszem mikor anno ültem a moziban közel a hiperventilláláshoz és vártam hogy meghalljam azokat a bizonyos taktusokat majd a sárga betűket. A Baljós árnyak premierje volt, egy nagyon meghatározó élménye gyerekkoromnak.
Az első SW film amit életemben láttam kb. 5 évesen az a Birodalom visszavág volt, évekkel később volt szerencsém látni kölcsön kazin a Jedi-t. Majd amikor a 90-es években újra moziba került a felújított trilógia akkor láttam végre a New Hope-ot is és oda voltam érte meg vissza.
Érdekes hogy az előzmény trilógia mennyire más volt mint amire számítottam mégis mennyire oda voltam azért is. A régi részek hangulata és humora már nyomokban sem volt meg. De mégis voltak saját erényei: gyönyörű világok, kultúrák, építészet, lények....iszonyat mennyiségű kreativ munka, megtámogatva három olyan OST-vel amiknek majdnem minden egyes száma óriási dallamokkal operáló mestermunka volt Williams-től.
Az ébredő erő a reklámok alapján viszont nem hozta nekem a várt hatást, végül mégis kellemes meglepetés volt moziban. Bár azt azért hozzá tenném hogy J.J. sztem jobb munkát végzett a Star Trek első részével anno.
A Zsivány egyes volt az egyetlen SW film amit nem élveztem, hiába volt egy nagyon hangulatos és igényes film. Én ott éreztem becsapva magam ahogy kaptam a legnyílvánvalóbb fanservice-t, ami szinte már sértő volt. Utáltam hogy egyik karaktert sem kedveltem és hogy nem kapott benne szerepet egy fénykard sem. Persze megértettem azokat is akik szerették.
Valami oknál fogva én most vissza kaptam azt amit nagyon szerettem a SW-ban az új résszel, és ez most nem azért van mert régi húrokat pendít, hanem azért mert nagyon az ízlésemnek való lett a film.

Ez mind csak azért ugrott be mert kerestem valamit a cuccaim között és a kezembe akadt egy csomó régi cuccom. Vader, Solo, Jango és Obi van bábu, matricás füzet, egy kis cirkáló modell, 3 poster és még egy rakat kacat. Annyira már sosem leszek elvarázsolva mint akkor amikor ezeket gyűjtöttem, és ennek nem csak az az oka hogy a filmek változnak hanem sajnos az hogy én is.



nem kapott benne szerepet egy fénykard sem.

??? RO-ban volt fénykard, nem is akármilyen... TLJ-ben egyetlen fénykardozós jelenet volt, ami szvsz a legbénább küzdelem az eddigi 7 részből.



Jogos, Vader-es jelenetről megfeletkeztem.



Az jelenet volt? :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



egyébként

ShowHide spoiler #

Vill du bli ihop med mig?


pme képe
pme
Donator

Star Wars Last Jedi Theory: Who is The Broom Boy?

rwurl=https://pbs.twimg.com/media/DRU5K9LWsAAgIBo.jpg

rwurl=https://pbs.twimg.com/media/DRV9avIVoAAKNbS.jpg



Egy alapvető dolog, amit figyelmen kívül hagyott a szerző, vagy csak nem igazán járt utána:

ShowHide spoiler #

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



OFF: Az űrben lebegéshez űrruha nélkül:
rwurl=https://youtu.be/lD08CuUi_Ek?t=542



de hát én lennék a szerző :D

ShowHide spoiler #

Vill du bli ihop med mig?



Láttál már öntudatlan jedit buveszkedni? Eleve az a robbanás meg kellett volna, hogy ölje, de annyi ideig biztos nem maradt volna tudatanal.



ahogy enit is a láva

Vill du bli ihop med mig?



ugyan nem Mr. Plinkett, de majdnem:

rwurl=https://youtu.be/L9hwGZFPSmw

ibi amentia latet



A Lejás jelenettel kapcsolatban

ShowHide spoiler #

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Szenzációs, hogy vannak, akik még a Leiás jelenet mellett is érvelnek!

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



sterner írta:

Az előző részben már tesztelték a közönség toleranciáját a fénysebességgel történő leszállással. :D Rian Johnson csak rátett még egy lapáttal..

Akkor már kereshetem is a legkeservesebb síró gifet a megtekintés utáni kommenthez :D De amúgy nem úgy volt, hogy újraforgatások is voltak ? Most akkor ha tényleg sok retard dolog van a filmben akkor az eredeti még retardabb lett volna, vagy a retard dolgok az újraforgatáskor kerültek bele ? (Egyébként ha az EP8 tényleg annyira rossz lett amennyire rossznak tűnik, így spoilermentesen, kezdem azt hinni, hogy divat lett széttrollkodni a régi franchise-okat, a Predator még hátravan.)

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Mint ismeretes, mégsem Colin Trevorrow rendezi a Csillagok háborúja-filmsorozat kilencedik epizódját, s a helyét az a J.J. Abrams veheti át, aki a hetedik epizódot, Az ébredő Erőt is dirigálta. A váltás eredményeképp a Trevorrow-féle forgatókönyv is ment a kukába, az új szkriptet Abrams és Chris Terrio írhatja



Mondom, hogy semmi koncepció nem volt a teljes trilógiára, amolyan adhoc készül.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Mondjuk Rian Johnson kapott csípőből egy extra triológiát amit rendezhet. Előtte sem gondoltam volna hogy koncepció szerint ment volna a dolog, hanem amolyan addig ütni a vasat amíg vannak érdeklődők. Zsetongyár a frencsájz rajongás, vágja ezt a Disney, csak Jucas nem használta ki ami a keze alatt van.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Ez igy ebben a formaban nem teljesen igaz. Mar irtam par oldallal hatrebb, hogy a TLJ mar be volt fejezve boven a TFA bemutatoja elott. Ativelo sztori teny, nem volt meg, viszont az elso ket resz igen. Jo kerdes mi lehetett a problema az utolso resz elso ket forgatokonyvevel ha mar JJ a harmadik valtozatot kell, hogy megirja, de valoszinu soha nem fog mar kiderulni. Shitshow az egesz es teljesen erthetetlen ez a mar-mar DC szintu amator hozzaallas egy ekkora frencsajzhoz.

Johnson meg ja menjen kulon trilogiat rendezni, tehetseges arc lenne amugy. Ha kap egy harom filmes lehetoseget tul sok kotottseg nelkul (mert elvileg nulla koze lesz az eddigi filmekhez vagy timelinehoz) akkor biztos vagyok benne, hogy valami faszat ossze tudna rakni. A SW meg ugyis fejve lesz meg jooooooo hosszu ideig. Amivel nekem bajom nincs is. Episode 9-el ez az era le lesz zarva. Onnantol mehetnek Old Republicozni es johet meg 30 film meg 10 sorozat belole lazan. :)



Na én most láttam. Az utsó nagy AAA múví amit láttam a Justice league volt, azt a szintet ez is hozta kábé ;-) A hibákkal, amit leírtatok, egyetértek, de engem annyira nem zavartak (Star Warstól nem várok Az oroszlán télen-t 3:-) ). Ami zavart, hogy egyetlen olyan zene nem volt amit fel tudnék idézni. Rákerestem, és egy azaz egy darab emlékezeteset találtam - kicsit star wars VS two steps from hell - de arról is kiderült hogy fan made, és rögtön le is szedették :-P (ha valaki megtalálná ez a kevés alapján, linkelje már be lécci). Fura, nekem a SW legemlékezetesebb része mindíg a zene volt, ebben meg semmi (mondjuk igaz, tényleg, a force awakensben sem).

Sztori: Ahogy írtátok, totál logikátlan, de azért voltak jó ötletek (meg főleg jó ötletek amiket utána elrontottak).

ShowHide spoiler #

Hajlok rá hogy igaz lehet amit tippeltek: a rendező be akar tenni Abramsnek...
Amúgy ahogy egy-két klisével leszámol, az tetszett, csak akkor nem kellett volna visszakozni a legtöbbnél.
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=Qk3r_fhkzxQ



Chris Terrio

BvS es Justice League volt az utolso ket filmje :DDDDDDDDDddddddddddd



It's gonna be another MASTAHPIECE!

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



A zene nekem is gyenge volt, először azt hittem azért mert a RO-hoz hasonlóan nem JW szerezte. De a végén a stáblistában ott figyelt, hogy John Williams. Én arra gondolok, hogy Lucas sokkal "zeneibb" rendező/producer a többinél. Az ő keze közül kikerült SW filmek mindegyikében ott van legalább egy epic zene!



Williams hozott anyagból dolgozik, amit vetítenek neki, abból kapja az ihletet. Tökéletesen illett ez a semmilyen zene a filmhez. Sőt azt hiszem, el se akarta vállalni először, egyedül Daisy Ridley miatt mondott igent. Nem véletlenül az egyetlen említésre méltó zenei újdonság az elődben a Rey téma.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Nem akarok belefolyni a "minden szar" dolgokba, de azért az elődben szerintem Kylo Ren témája volt a legerősebb, az újban is jól hangzik.
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=uggMUO23L58

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!